Şimdi Ara

Askerlik Tecil Tarihinin Öne Alınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar.
    Öncelikle son iki haftadır sosyal medyada bir iddia dolanmakta. Askerlik tecil tarihlerinin öne alındığı ile ilgili. Resmi kaynaklarda herhangi bir açıklama bulamamakla birlikte benim ve bir kaç arkadaşımında askerlik tecil tarihi 20 küsür ay kadar erkene alınmış. Bu konu ile ilgili böyle bir durum yaşayan başka arkadaşlar varsa burada bilgi paylaşımın da bulunup istişare ederiz diye bu konuyu açtım.
    "Vatan borcu namus borcudur" inşAllah bizde yapacağız ama bu durumun nedenini merak ettiğimi ifade etmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yok dostum ben ertelettim benim tarihler değişmemiş şimdi kontrol ettim de
  • Ekşi sözlükte başlık var zaten benimkide 31.12.2018 den 12.04.2017 ye çekilmiş Aman ne kadar güzel bir gencin planlarının içine nasil edilir mükemmel bir örnek
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Bence en kısa sürede askerlik şubesine gitmek gerekiyor. Zira askerlik tecili mezun olduktan sonra 2 seneye kadar yapılabiliyor. Askerlik şubesinde mezun olduğunuz tarih görüneceği için ilgili düzenlemeyi yaparlar diye düşünüyorum.
  • benim ki ocak 2019'dan şubat 2017'ye çekilmiş açık öğretimde öğrenciyim.yeni 4 yıllık mezunuyum.bi de yüksek lisansa başlayacam. erteletmek için ne yapmalıyım
  • Hocam en kısa sürede askerlik şubesine giderseniz oradaki görevliler mezuniyet tarihinizden itibaren 2 seneye kadar uzatabiliyorlar. Hatta açık öğretim öğrencisi olduğunuzu da belirtin ki ona göre bir tecil ayarlasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öne alınma gibi bi durum yok adam mezun oluyor sanıyorki ilk verdikleri tecil tarihi devam ediyor ya da mezun olduktan sonra 2 yıl otamatik tecil ediliyor sanıyor. Böyle bir şey yok okuldan mezun olduktan sonra teciliniz biter. Eğer mezuniyetten sonra 2 yıl tecil ettirmek istiyorsanız şubeye gidip yoklamanızı yaptırmanız gerekli.


    http://www.cnnturk.com/turkiye/milli-savunma-bakanligindan-askerlik-tecili-aciklamasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 21 Aralık 2016; 13:7:4 >
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Hocam 29/8/2016'da mezun oldum lisansdan. Askerlik şubesine hiç gitmedim. Geçen ay e devletten baktıgımda 31 Aralık 2018'e kdar askerlik ilişkisi yoktur yazıyordu. Az önce baktım Şubat 2017 çekilmiş. Birde Son yoklama tabi yazıyor ek olarak. Şubeye gidip etecil ettircğım fakat henuz diplomayı teslim almadım Üniversiteden. Bu e devlet üzerinden çıkan barkodlu mezuniyet belgesi tecil işlemlerinde kullanılabiliniyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 21 Aralık 2016; 13:43:28 >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Geçici mezniyet belgesini kabul ederler ama e-devlet barkodlu olan belge bilmiyorum ama kabul etmeleri lazım en azından işlemlerini yapıp diplomayıda getir diyebilirler en iyisi askerlik şubesine sorman. Üniversite seni bildirmiş artık tecilin bitmiş şubat 2017 falan değil o gönderileceğin celp şuan yoklama kaçağısın.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Fakat şuan 2 sene tecil hakkım devam ediyor değil mi tecil olmama gibi bir durum oluşabilir mi? En iyisi yarın bir gideyim subeye
  • Haberdeki açıklama çok saçma ya. Tamam belirli bir tecil süresi var ancak neden geri çektiniz kardeşim bunu açıklayın?
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    2 yıl tecil hakkın var fakat mezun olunca yoklanı yaptırıp istersen tecil hakkını kullanabilirsin otomatik yapılmaz bu işler.
  • Mor Lahana M kullanıcısına yanıt
    Durumun nedir ? Mezun tarihi yaş?

    Gayet net açıklama yapılmış.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bullett isimli arkadaşımız gayet doğru bir açıklama yapmış. Bende sizlere bugün Milli Savunma Bakanlığının kamuoyuna yaptığı duyuruyu aktarayım :









    BASIN AÇIKLAMALARI





    Tarih : 21.12.2016



    Konu : ASKERLİK TECİL SÜRELERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI





    21 Aralık 2016 tarihli bazı basın yayın organlarında çıkan askerlik erteleme süreleri hakkındaki haberlere ilişkin açıklama.



    1. Öğrenci ertelemeleri 1111 sayılı Kanunun 35'nci Maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre Üniversiteler tarafından kimlikleri bildirilen yükümlülerin askerlikleri 2 senelik öğrenim süresi için 4 yıl, 4 senelik öğrenim süresi için 7 yıl, 6 senelik öğrenim süresi için 9 yıl olarak okula ilk kayıt yaptırdıkları yıldan itibaren ertelenebilmektedir. Erteleme süreleri, lisans/ön lisan eğitimde 29 yaşını aşmamakta Lisans üstü eğitimlerde ise 35 yaşına çıkabilmektedir.

    2. Öğrencilerin mezuniyeti veya okulu terk etmelerinde ise, bu ertelemeleri iptal edilerek yükümlülerin yoklama için gerekli işlemleri başlatılmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler öğrenimlerini terk ettikleri veya mezun oldukları tarihten itibaren 1 veya 2 sene süreyle sevk tehirleri haklarını kullanabilmektedirler.

    3. Örneğin 2012'de 4 senelik bir fakülteye kaydolan öğrencinin askerliği 2019 yılı sonuna kadar ertelenmektedir. Öğrenci 2016 yılında mezun olduğu takdirde mevcut erteleme süresi iptal edilerek yoklama için gerekli işlemler başlatılmaktadır. Bu nedenle, basında çıkan haberlerin yanlış yorumlamadan kaynaklandığı, uygulamada bir değişiklik olmadığı görülmektedir.



    Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

    Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği




  • drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    E devletten cikan qr barkodlu lisans mezun belgesi tecilde kullanabiliyormuyuz biliyormusunuz? Diplomanin asli hala universite almadim daha

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31.12.2018'den 04.02.2017 ye çekilmiş görünüyor benim e-devlette , ama 31.12.2018 tarihine kadar tecil belgem var elimde, ilk okula kayıt olurken verdiler, bazıları aramış elinizdeki belge doğrudur diyorlarmış e-devlete güvenmeyin, e-devlette önünümüzde ilk celp dönemine kalan süreyi yazıyor sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangreal_1905

    E devletten cikan qr barkodlu lisans mezun belgesi tecilde kullanabiliyormuyuz biliyormusunuz? Diplomanin asli hala universite almadim daha

    bu gün üniversite sonrası tecil için gittim. mezuniyetimi internetten kontrol ettiler.yanımda götürdüğüm geçici mezuniyet belgesine bakmadılar bile. psikolojik sorunlarım olduğu için hastaneye sevk ettiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 21 Aralık 2016; 16:49:24 >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bir fikrim yok gerçi mr.polis isimli arkadaş cevaplamış ancak naçizane tavsiyem mezun olduktan sonra diplomanın aslını anlamadığımız dönem boyunca yanınızda geçici mezuniyet belgesi bulundurmanızdır. Bir çok kurum orijinal diplomanın olmadığı durumlarda en azından bu belgeyi isteyebiliyor. Tabi geçici mezuniyet belgesini kurumlara vermeyip, aslı gibidir kaşesi ve yetkili imzası olan fotokopisini vermeniz gerekmektedir. Yoksa orijinal diplomayı almaya gittiğinizde sıkıntı çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Bence e-devlete inanmanızda fayda vardır. Çünkü tecil durumu sabit değil değişkendir, mezuniyet ile birlikte bozulabilir. Tekrar askerlik şubesine gidip tecil ettirmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce tecil belgesini indirdim telefona 31.12.2018 yazıyor az önce indirdim 15.08.2018 kim niye bizim tecil süresiyle kafasına göre oynuyor ya ?
    Hadi bazıları mezun olmuş tecil iptal oluyor bilgisi yok bunların tecil süresi düştü anlarım da ben mezun olduktan sonra tecil ettirdim 2 yıl benim ne diye düştü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 21 Aralık 2016; 22:32:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.