Şimdi Ara

askerlik mi iş aramak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aranızda birçok yeni mezun vardır bu yeni mezun arkadaşlardan benim gibi ikilemde kalan çok olmuştur, 25 eylüle kadar dilekçe vermezsem en erken nisan ayında askere alıyorlar , mezun işsizlerin planları ve büyüklerimizin önerileri nedir.

bölüm:mühendislik

• Bende bu sene bilgisayar mühendisi olarak mezun oldum ve aynı ikilemi ben de yaşadım, yaşamaktayım. Yüksek lisans düşünmediğim için ben askerlik kararı aldırmayı seçtim. Bana kasım ayında buraya tekrar gel dediler işlemler bittikten sonra fakat kağıtta 2009 Kasımı yazıyor benim de kafam karıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altugaaa

Bende bu sene bilgisayar mühendisi olarak mezun oldum ve aynı ikilemi ben de yaşadım, yaşamaktayım. Yüksek lisans düşünmediğim için ben askerlik kararı aldırmayı seçtim. Bana kasım ayında buraya tekrar gel dediler işlemler bittikten sonra fakat kağıtta 2009 Kasımı yazıyor benim de kafam karıştı.
    kesinlikle ilk askeri aradan çıkart...
  • quote:

Bende bu sene bilgisayar mühendisi olarak mezun oldum ve aynı ikilemi ben de yaşadım, yaşamaktayım. Yüksek lisans düşünmediğim için ben askerlik kararı aldırmayı seçtim. Bana kasım ayında buraya tekrar gel dediler işlemler bittikten sonra fakat kağıtta 2009 Kasımı yazıyor benim de kafam karıştı.
    Yüksek lisans yapmayacaksan askere gitmeni tavsiye ederim. Askerlik tecilli olduğu için hem bulmakta zorluk çekiyorsun, hem de işe girsen bile sana geçici eleman gözü ile bakıyorlar ve tabiri caizse, en saçma sapan , hamallık diye tabir edilen işleri sana yaptırıyorlar. Ben de elektronik mühendisiyim ve yüksek lisans oalrak da MBA yaptım. Şubat da mezun oldum ama zaten 1 yıl tecil süresi az olduğundan dolayı iş bulamadım. Gene de askerlik sonrası için, büyük firmalara başvurdum. Zaten hepsi kendi eğitimini vereceği için 3-4 ay gibi bir süre, tam işe yaradığın zaman askere gitmeni istemiyorlar. Ben de Nisan 2009 da askerim kısmetse. Dilekçe yazıp erkene aldıracaktım ama, sonra Nisan döneminin daha rahat geçeceğini düşündüğüm için, bir de beni kafalarına göre yerleştirmesinler diye vazgeçtim. Dediğim gibi bence yüksek lisans falan düşünmüyorsan, askerliği hallet ilk önce

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Yüksek lisans yapmayacaksan askere gitmeni tavsiye ederim. Askerlik tecilli olduğu için hem bulmakta zorluk çekiyorsun, hem de işe girsen bile sana geçici eleman gözü ile bakıyorlar ve tabiri caizse, en saçma sapan , hamallık diye tabir edilen işleri sana yaptırıyorlar. Ben de elektronik mühendisiyim ve yüksek lisans oalrak da MBA yaptım. Şubat da mezun oldum ama zaten 1 yıl tecil süresi az olduğundan dolayı iş bulamadım. Gene de askerlik sonrası için, büyük firmalara başvurdum. Zaten hepsi kendi eğitimini vereceği için 3-4 ay gibi bir süre, tam işe yaradığın zaman askere gitmeni istemiyorlar. Ben de Nisan 2009 da askerim kısmetse. Dilekçe yazıp erkene aldıracaktım ama, sonra Nisan döneminin daha rahat geçeceğini düşündüğüm için, bir de beni kafalarına göre yerleştirmesinler diye vazgeçtim. Dediğim gibi bence yüksek lisans falan düşünmüyorsan, askerliği hallet ilk önce

Alıntıları Göster
    Ne istediğine bağlı,özele gireceksen git askerliği aradan çıkar.
    Devlet ise hazır çalışmaya alışıkken derse devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: --5018--

Alıntıları Göster
    önce askerli sonra iş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

önce askerli sonra iş...

Alıntıları Göster
    Askerliği aradan çıkartırsan rahat edersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9CA1DA90

Askerliği aradan çıkartırsan rahat edersin.

Alıntıları Göster
    Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım ve halen yaşıyorum.İşe girmiştim,lakin anlaşamayıp ayrıldım (veteriner hekimiyim).İş ararken askerlik sürekli önüme çıkıyor.lakin kredi kartımı kapatmak ve askerlik sonrası kliniğimi açmak için biraz para yapmam gerek,bunu da biliyorum.Şu an bir iş peşindeyim,o olursa işe gireceğim.Olmazsa da acemi birliğim Bursa/Geölik'e doğru yola çıkacağım..

Sen de askerlik zamanını bu tür durumları,ilerideki planlarını düşünerek yap.Yani sermaya gerkeecek bir işe gireceksen ve/veya borcun varsa çalış.Ha şirkete gireceğim vb diyorsan hemen askerliği aradan çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım ve halen yaşıyorum.İşe girmiştim,lakin anlaşamayıp ayrıldım (veteriner hekimiyim).İş ararken askerlik sürekli önüme çıkıyor.lakin kredi kartımı kapatmak ve askerlik sonrası kliniğimi açmak için biraz para yapmam gerek,bunu da biliyorum.Şu an bir iş peşindeyim,o olursa işe gireceğim.Olmazsa da acemi birliğim Bursa/Geölik'e doğru yola çıkacağım..

Sen de askerlik zamanını bu tür durumları,ilerideki planlarını düşünerek yap.Yani sermaya gerkeecek bir işe gireceksen ve/veya borcun varsa çalış.Ha şirkete gireceğim vb diyorsan hemen askerliği aradan çıkar.

Alıntıları Göster
    başka fikri olan

• quote:

Orijinalden alıntı: thron

başka fikri olan

Alıntıları Göster
    ya su dilekce konusu nedir ben daha diplomayi almadim kacakmi gozukucez yine ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: masaya

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: masaya

okuldan çıkışını yaptığına dair bir belgen varsa o da olur, illa diplomaya gerek yok.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: masaya

okuldan çıkışını yaptığına dair bir belgen varsa o da olur, illa diplomaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    yok kardesim onu da almadim kim gidecek 1500 km yol kacak mi oluyoz onu de hele is te yok zaten

• Askerlik iş aramak ve bulmak için en büyük engel, git yap gel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adam

Askerlik iş aramak ve bulmak için en büyük engel, git yap gel.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bugun sıkıntıdan patlayip gecici bir ise basladim simdi dusundum de okuldan sonra beklentiler baya artiyor kolay para kazanmayi disardan gelen duyumlari unutmak biraz zaman alicak
  • quote:

bugun sıkıntıdan patlayip gecici bir ise basladim simdi dusundum de okuldan sonra beklentiler baya artiyor kolay para kazanmayi disardan gelen duyumlari unutmak biraz zaman alicak

Alıntıları Göster
    askerlik için acele etme öyle böyle kafadan kısa dönem yada yedek subay yapar gelirsin...önceliğini akademik kariyerine devam etmek istiyormusun istemiyormusun buna ver...eğer akademik kariyer istemiyorsan yine acele etme bi süre çalış 1 sene kadar hatta iyi bir iyi bir pozisyonda 2 senede olabilir...Mezun olur olmaz askere gidince askerden gelince sağlıklı düşünemiyor insan benden söylemesi...

• quote:

Alıntıları Göster
    askerlıgı erteletıp kendını iş alanında saglama alabilirsin biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --5018--

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: --5018--

en doğrusuda bu bence

• quote:

Orijinalden alıntı: bozoklu66

quote:

Orjinalden alıntı: --5018--

en doğrusuda bu bence

Alıntıları Göster
    askere gitmeden iş bulmak ne kadar mümkün oluyor acaba malum yaz geçti elemanını alan aldı piyasa canlı mıdır kışın?

yüksek lisans aslında düşünüyom ama yaş oldu 25 bi yerlerden çalışmaya başlamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 6 Eylül 2008; 23:06:48 >

• quote:

askere gitmeden iş bulmak ne kadar mümkün oluyor acaba malum yaz geçti elemanını alan aldı piyasa canlı mıdır kışın?

yüksek lisans aslında düşünüyom ama yaş oldu 25 bi yerlerden çalışmaya başlamak lazım

Alıntıları Göster
    tam tersi yeni yil asil sigorta mevzuu var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.