Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (387. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.769
Cevap
134
Favori
1.091.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ben 192 cm boyundayım iki defa erteleme aldım, ilki 132.6 kg ikincisi 144.2 kg ile. Önümüzdeki yıl 122-123 kilo (sınırın biraz üstünde) ile ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delikurt55 D kullanıcısına yanıt
    aile hekiminden önce bu yöntemi yaptıktan sonra, hastanede heyetten önceki ilk dahiliye muayenesinde mi böyle yapmak lazım? heyette tekrar ölçüm yapılıyor mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar muaf olan varsa eve kağıt falan geliyormu bilgisi olan yazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Hagajaaj

Arkadaşlar muaf olan varsa eve kağıt falan geliyormu bilgisi olan yazsın
    En son Ankara'dan raporun onaylandığına dair kağıt geliyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 180 kilo 180 cm boy ilkte erteleme değilde muaf verirler mi? İnsülin direncide var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OwenandLaura -- 20 Haziran 2025; 21:27:46 >
  • 19 haziran 2025 tarihinde 178 118 kilo ile gittim tahlil vs hiçbirşey istenmedi sadece dahiliye ve kurul arası gidip geldim şimdi e devletten rapora baktım barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir 33D1 yazıyor muaf oldum galiba ilk seferimdi bu bilen aydınlatırsa sevinirim

• Kmlsp K kullanıcısına yanıt

Direk muaf verilmiş.Normalde 'Bir yıl tehiri uygundur' yazması gerekirdi.

• OwenandLaura O kullanıcısına yanıt

Tamamen sevk edildiğiniz hastane ve oradaki heyetin insiyatifinde olan bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: msdarkones

Merhabalar, ben 192 cm boyundayım iki defa erteleme aldım, ilki 132.6 kg ikincisi 144.2 kg ile. Önümüzdeki yıl 122-123 kilo (sınırın biraz üstünde) ile ne olur?

@msdarkones Kilo sınırının üstünde olmanız ve üçüncü defa daha muayenede de aynı sonucun çıkması sonucunda muaf kararı verilmesi gerekir.Kilo üst sınırında öncekilere göre kilo vermiş gözükmeniz karara etki etmemesi gerekir.Zira yönetmelik açıktır.En fazla üç defa muayene edilir ve üçünde de kilo sınırının üstünde çıkılırsa askerlikten muaf tutulursunuz.

Fakat bir ihtimal 'Barış dönemi askerliğe uygun değil savaş döneminde askerliğe uygundur' kararı çıkabilir.Ama bu da düşük bir ihtimal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 21 Haziran 2025; 13:44:57 >

• cmravclr C kullanıcısına yanıt

Normal yönetmeliğe göre üç defa muayeneye girmesi gerekir.Fakat bazı hastanelerde ve heyetlerde insiyatif alınıp ilk muayenede de muaf verilebiliyor.Ancak bu tamamen sevk edilen hastane ve heyete göre değişiyor.Sizin abiniz belli ki üç defa muayeneden sonra nihai karar veren bir hastaneye sevki düşmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Tamamen sevk edildiğiniz hastane ve oradaki heyetin insiyatifinde olan bir durum.

Teşekkür ederim keşke benimde tek seferde muaf olsa bakalım gittiğim zaman öğreneceğim

• Arkadaşlar merhaba, boyum 187 kilom 115. Tam sınırdayım galiba. Tecil 17 gün sonra bitiyor.

Birkaç sorum olacak:

1-Yoklama işlemlerini başlatıp hemen sağlık ocağına ondan sonra da hastaneye gidebiliyor muyum, tecili bozduktan sonra herhangi bir süre geçmesi gerekiyor mu?

2-Hastanede gerçekten boy ve kilo azaltılıp eksiliyor mu? Daha çok kilo almalı mıyım gitmeden, hastaneye gitmeden su içeyim vs?

Sadece bir sene erteleme alsam yetecek bana.

• Heisenberg_3_ kullanıcısına yanıt

Tecil bittikten sonra bir süre geçmesi gerekmiyor diye biliyorum.Zaten e-devlette ne yapmanız gerektiği yazılı olur.Olmadı askerlik şubesini arar sorarsnız.

Sağlık ocağına ya da aile hekimine gittiğinizde boy ve kilo ölçümü yapılır.Eğer sınırın üstündeyseniz sağlık ocağı ya da aile hekimi herhangi bir hastanenin dahiliye bölümüne sevkinizi yapar.Yani siz kendiniz değil sağlık ocağı ya da aile hekiminin sizi hastaneye göndermesi gerekiyor.

Hastanelerde boy ve kilo eksik yazılması durumu tamamen gittiğiniz hastanedeki personele bağlı bir durum.Kimisi böyle yapıyor kimisi yapmıyor.Tamamen şansınıza kalmış bir durum.

• Heisenberg_3_ kullanıcısına yanıt

1-tecil bitmeden askerlik işlemlerini başlatıp muayene olabilirsin ben öyle yaptım.

2-ne kadar kilo alabilirsen senin için o kadar iyi :)

• arkadaşlar istanbulda direkt muaf veren hastaneler var mı ?

• rstsmsk R kullanıcısına yanıt
    aile hekimine bedelli yapacam dersen ugrasmayip onaylar belki muayeneni kilo sinirda diye,diger turlu kisa donem olarak basvursan hastaneye sevk ederse erteleme alabilirsin (kilon sinirda diye dedim)1 ve 2. Sene erteleme alsan 3.de en kotu net karar cikar,o vakit elverisli cikarsa bedelli yaparsin.
    İlk de erteleme alirsan da biraz kilo al 2.de muafi alirsin belki,tabi bu dediklerim kagit ustunde.Aile hekimine bedelli desen hastaneye sevk de verebilir doktora bagli.
    Muaf alma niyetin varsa kisa donem de hastaneye sevk etsin heyette erteleme verirse seneye kilo alirsin iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 26 Haziran 2025; 11:4:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can851 kullanıcısına yanıt

Evet geliyormuş bu hafta geldi

• Hagajaaj H kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajıma bakar mısınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 34um34 kullanıcısına yanıt

Buyur orda telefon onayı istiyordu

• Hagajaaj H kullanıcısına yanıt

hocam siz 2.muayenede mi muaf aldınız? bende 2.ye gireceğimde boy kilo ve gittiniginiz hastane nedir? bazı hastaneler 2.de muaf veriyormuş bende oraya gitmek istiyorum istanbulda ise. gidebilirsem tabi.

• 
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.