ya beyler 180 boy 60kgyim hastaneye sevk oldum yarın kurula giricem erteleme falan vermezler dimi bedelliyi ödücem? |
Askerlik kilo sınırı (385. sayfa)

-
-
Hocam gördüğün gibi sınırın üstündesin. bedelli yaptırırlar büyük ihtimal.
-
Hocam ben 1. kontrol 149 kg 2. kontrol 156 kg 3. kontrol 145 kg geldim. yani son kontrole kaldım . aşırı şans işi önceden muaf almak.
-
evet bazısı 1.kontrolde alıyor muafı bazısı da normalde olduğu gibi 3.kontrolde alıyor şans işi :) sağ olun
-
TSK sağlık raporum 22 mayıs'ta çıktı. ama Askerliğim bölümünde hala erteleme gözükmedi. Kaç günde gözükür ?
-
Arkadaşlar bende bugün ilk muayenemi oldum. Doktor ilk girişte 33D dedi ve sağlık kuruluna yönlendirdi, hatta 33D mi dediğimde kafa salladı. Sağlık kurulu kaydımı açıp dahiliyeye tekrar yönlendirdi, içeri girince kurul kaydımı açtırdım size yönlendirdiler de dedi. Dahiliye doktoruna tekrar gittiğimde hemşireye 33C yazdırdı. Kuruldan 33D çıkma ihtimalim var mı sizce? Yaş 29, boy 178, kilo 130.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lord DonquixoteArkadaşlar bende bugün ilk muayenemi oldum. Doktor ilk girişte 33D dedi ve sağlık kuruluna yönlendirdi, hatta 33D mi dediğimde kafa salladı. Sağlık kurulu kaydımı açıp dahiliyeye tekrar yönlendirdi, içeri girince kurul kaydımı açtırdım size yönlendirdiler de dedi. Dahiliye doktoruna tekrar gittiğimde hemşireye 33C yazdırdı. Kuruldan 33D çıkma ihtimalim var mı sizce? Yaş 29, boy 178, kilo 130.
Yüksek ihtimalle ertesi yıla bırakma verirler sana hepsi 33d olarak kalsaydı tekte muaf oldurun aynısı başıma geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kilo'dan tekte vermesi çok zor. Hastane verilse bile Savunma Bakanlığı ertelemeye çeviriyor.
-
Ben kilodan tekte 2023 de aldım renkli görme bozukluğu (diskromatopsi) teşhisi de kondu ama o engel değil eğer kilo çok fazla ise tekte de muaf alınabiliyorquote:
Orijinalden alıntı: delikurt55kilo'dan tekte vermesi çok zor. Hastane verilse bile Savunma Bakanlığı ertelemeye çeviriyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
imkansız demedim zaten çok zor. benimle giren tekte geçme alanlar ile görüştüm hepsi ertelemeye çevrilmiş
-
Hocam 170 boy 101kg erteleme verir mi? Yoksa elverişlidir diyebilir mi? Hani sınırı geçen herkes kesin olarak erteleme mi yoksa doktor sınırı takmayıp gidebilir diyebilir mi?
Sınırın 1 kg üstündesin sanırm. Büyük ihtimal o kilodayken elverişli kararı çıkabilir.
-
Dimi elverişli denebilir. Risk almaya gerek yok. Yorumu ne acaba diğerlerinin merak ediyorum.
Yaklaşık 7 ay önce askerlik için hastane heyet doktoruna ilk kez işlem yaptırmaya gittiğimde 172 boy, 103 kiloydum. Doktor ölçüm odasından gelen kağıdı okuduktan sonra ''sadece 1-2 kilo fazlalığın var, gitmek ister misin?'' diye sordu. Ben ise doktora güldüm ve siz bilirsiniz hocam dedim. Seneye zayıfla gel, o zaman gönderelim demişti.
-
Hocam 2026 Ocak da tecil bitiyor. Ben yks girip üniye gitmek gibi planım var. Şimdi AÖF yazsam obp kırılacak. Ne yapmam gerekiyor. Hani doktora anlatsam erteler mi yoksa git mi der?
Doktor şansı yüzüne gülerse sorun etmez. Üstte sana anlattığım olayda bana doktor askeriyeye gidip gitmek istemediğimi sorgularken, farklı bir hastanede bir doktor bizim gibi kilo sorunu yaşayan ve aynı ölçümlere sahip olan bir arkadaşımı direkt muaf etti. Şans yani biraz.
-
büyük ihtimal gidersin. Çünkü hastanenin boy kilo hesaplamasında hep kilolar eksik, boylar uzun çıkıyor.
ben kendim 174 109 diye gittim. 176 boy 106 çıktı
-
Tecil ocak ayi icinde bitiyorsa daha once yoklama vs baslatmadiysan 2026 aralik sonuna kadar vaktin olur.2026da da guz doneminde uniye baslarsan okul tecil eder zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2026 1 Ocak bitiyor tecilim. 2026 sonuna kadar tecil mi oluyor yani.
31 aralik 2025 mi 1 ocak 2026 mi diyor e devlette,tecil degil dedigim sey.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X