Senin işlemin bitmiş.2 . işlemde vermişler nihai kararı 3 cü işlem olmicak sende 2. de almışsın askerliğe elverişsiz raporunu. |
Askerlik kilo sınırı (258. sayfa)

-
-
Geçen sene söylemişlerdi böyle gidersen 2. Sene de bitebilir diye teşekkürler bilgi için. -
Onun kilonla çok alakası yok aslında bazıları 50 kilo fazla oluyor 3. yılda işlemleri bitiyor, bazısıda 30 kilo fazla oluyor 2. yılda işlemleri bitiyor.Doktorlar insiyatif kullanabiliyor ama yönetmelikte açıkça belirtilmemiş bu durum 2 kez erteleme 3 cü işlemde muaf olur şeklinde yazıyor ama içinde kuşku olmasın 2 de alan azımsanmayacak kadar cok doktarlara böyle insiyatif veriliyor ki yapabiliyorlar.Sonuçta doktor kendini tanımadığı biri için riske atmaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternitysharta -- 9 Aralık 2020; 12:28:22 > -
Internette doktor ile alakalı olası bir şikayet sonrasında verilmiş olan kararların tekrar gözden geçirilip gerekirse yeniden muayene olması gibi birkaç konu da gördüm. Bu konularda kısmetsiz biri olarak biraz çekindim yarın belgeyi almaya gittim zaman buraya sonucu yazarım. Bilgiler için teşekkürler -
Yeniden muayene olcağını sanmıyorum belki kilo ölçümü yine yapabilirler ,heyete girmedin heralde belki orda 33 c ye çevirebilirler.Sana dahiliye ci yazmıs o zaman yarın işlemlerin bitsin o zamana buraya yazarsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternitysharta -- 9 Aralık 2020; 12:38:47 > -
Covid sebebiyle kurula hasta yada yükümlü alınmadığı için sonuçları almak için perşembe gelebilirsin dediler o yüzden yarın gidip belge alicam. Aldığım zaman buraya yazarım -
Şuan belgeyi aldım 33 b1 e tabi askerliğe elverişli değildir karar çıktı. -
Herkese merhaba, konuyu hortlatıyorum izninizle ben de kafamdakileri sormak istiyorum.
Öncelikle askerlikten fazla kilo yardımıyla tek seferde muafiyet alabilmek gibi bir şey mümkün mü? Mümkün değilse bu süreç illa 3 sene mi oluyor?
1.89 boyunda 135 kiloyum. Geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan yönetmelikte boyum için kilo sınırı 93 gözüküyor. Düşüncelerinizi rica edebilir miyim, nasıl bir süreç beni bekliyor, ne yapmam lazım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: VolraxxHerkese merhaba, konuyu hortlatıyorum izninizle ben de kafamdakileri sormak istiyorum.
Öncelikle askerlikten fazla kilo yardımıyla tek seferde muafiyet alabilmek gibi bir şey mümkün mü? Mümkün değilse bu süreç illa 3 sene mi oluyor?
1.89 boyunda 135 kiloyum. Geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan yönetmelikte boyum için kilo sınırı 93 gözüküyor. Düşüncelerinizi rica edebilir miyim, nasıl bir süreç beni bekliyor, ne yapmam lazım?
2 sene sürüyor ilk işlem şimdi atıyorum 2. işlem 1 sene sonra 3. işlem 2 sene sonra.Tekte çok zor veriyorlar artık aşırının aşırısı kilo fazlası olması lazım
1.89 boyun üst sınırı 116 kilo askerlik boy kilo sınırı tablosuna Google'dan bakarak görebilirsiniz internetten.Boyu fazla olanlar kiloyu belli etmiyorlar haliyle gören sen nası bu kadar kilosun felan diyordu bana da o yüzden tekte alan varsa da boyu kısa olup aşırı kilolu olandır kendini belli eder haliyle en garantisi daha önce konuda arkadaşlar da yazmıştı normal süreç sonrası raporu almak ne olur ne olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pozitron~ -- 10 Aralık 2020; 13:52:36 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pozitron~2 sene sürüyor ilk işlem şimdi atıyorum 2. işlem 1 sene sonra 3. işlem 2 sene sonra.Tekte çok zor veriyorlar artık aşırının aşırısı kilo fazlası olması lazım
1.89 boyun üst sınırı 116 kilo askerlik boy kilo sınırı tablosuna Google'dan bakarak görebilirsiniz internetten.Boyu fazla olanlar kiloyu belli etmiyorlar haliyle gören sen nası bu kadar kilosun felan diyordu bana da o yüzden tekte alan varsa da boyu kısa olup aşırı kilolu olandır kendini belli eder haliyle en garantisi daha önce konuda arkadaşlar da yazmıştı normal süreç sonrası raporu almak ne olur ne olmaz.
Alıntıları GösterHocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Ben de ekstradan bel fıtığı ve sağ bacak kaval kemiğimde 2 tane vida var. Bunların herhangi bir etkisi olur mu acaba? Veya bu 2 senelik süreç sonunda muaf olmama gibi bir etkenle karşılaşır mıyım süpriz sonuç açısından?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar tekrardan.. sıkıntılı bir süreç atlatıorum onunla ilgili bir sorum olacak.
Öncelikle aile hekimim beni hastaneye sevk etti(110 kg 1.78)
Hastaneye gittim sağlık kurulu dahiliyesi sağlık kurulu odasında tartılmamı istedi.
Tartıldım 5 kilo fazlan var haftaya kilo ver öyle gel dedi.
1 hafta sonra gittim 108 kilo 1.78 çıktım ancak tartıldığım kişi boyunu 1.79 yazıorım kilonu 104 yazıyorum dedi elverişlisin dedi. Altınada diyetisyen kontrolünde tartım yapılmıştır dedi.
Git dedi bunu onaylat. Ancak kilom 108 1.78 idi bende onaylatmayıp hastane haklarına başvurdum.
1 haftalık süreç sonunda elverişlisin raporunu alın askeriyeye verin ondan sonra oraya itiraz edin sizi başka hastaneye sevk etsin denildi. Yarın sabah gidicem yine aynı adamla yüzyüze gelicem. 3. Kez olacak bu. Askeriyeye itiraz edersem başka hastaneye sevk etmesi kaç gün sürer çünkü 21 gün sonra tecilim bitiyor. Ve eğer ki “tecilim bittikten sonra” elverişlisin raporu çıkarsa bedelli hakkımı kaybediyorum. Sizce ne yapmalıyım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doktoru CİMER'e şikayet edin.Kendi kafasına göre sizin kilonuzu düşük gösteremez.
Size sağlam raporu verildikten sonra şubede rapora itiraz edip tekrar muayene talebinde bulunabilirsiniz.Muhtemelen itiraz ettiğiniz gün başka bir hastaneye sevkinizi yaparlar.Lakin süreç kaç gün sürer bilemiyorum.
-
Çok teşekkürler. Şikayet ettim istanbul il sağlık müdürlüğüne sevk ettiler 10. Günde ama bakalım ne olcak. Bişey çıkcağını zannetmiorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: VolraxxHocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Ben de ekstradan bel fıtığı ve sağ bacak kaval kemiğimde 2 tane vida var. Bunların herhangi bir etkisi olur mu acaba? Veya bu 2 senelik süreç sonunda muaf olmama gibi bir etkenle karşılaşır mıyım süpriz sonuç açısından?
Alıntıları GösterBenim de dizimde sorun vardı ilk gittiğimde başından savdılar doktorlar nerdeyse adam akıllı bakmadı kimse hepsi topu başka doktora attı en son ben de nasılsa kilodan erteleme alacağımı bildiğim için ortopedi doktoruna tamam artık onay verin de gideyim dedim üstlerinden bir doktor geldi adamın bana dediği göstermelik bir kere çök kalk sonra onay verdi.En azından olur da kilo verir gidersem spor vs durumları için geçirdiğiniz ameliyatları,hastalıklarınızı belirtin diyorlar ya onun için belirtmiştim.Kilonuz aynı kalırsa sorun olmaz zaten muafiyet kilodan alacaksınız diğerlerine gerek yok ki bir şey de çıkmaz oralardan pek ekstrem durum olmadıkça.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pozitron~ -- 10 Aralık 2020; 22:15:19 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hendr1239
Şuan belgeyi aldım 33 b1 e tabi askerliğe elverişli değildir karar çıktı.Askerlik şubesine verdikten sonra sana söylerler zaten 1 ile 6 ay içinde evrak gelcek evine diye yaşadığın yerin adresini ver.Edevletten askeri durum belgesi sorgulama ya gir sisteme düşmüşmü kontrol et buyuk ihtimal onay bekleme ask elverişli değildir şeklinde yazacak.Senin evine gelcek zarfla onay bekleme yazısı silinecek ve ask elv değildir şekilinde yazcak 2. de muaf olmuşsun 3 cü işlem olmıcak artık senin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternitysharta -- 10 Aralık 2020; 22:48:17 > -
Gaziosmanpasa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidip dahiliyede muayane olan varmı?
+ Olarak bu benim 2. İşlemim ilk islemdeki hastane farklıydı yani yeni bir doktor ve heyet ekibi olacak sıkıntı olurmu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesin09 -- 11 Aralık 2020; 13:59:47 >
Arkadaşlar merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var boyum 180 kilom 126 şöle Bi sorun var bu benim 2. Muayne geçen seneki sevk ettikleri hastaneye bu sene pandemi nedeni ile sevk etmiyorlar ve beni şehir hastanesine göndereceklermiş yanlız aile hekiminde uyardılar oradaki doktorlar çok ters açık kalp ameliyatı olan adamı bile askere gönderdiler biz seni uyaralım dediler ama benim boy ve kilo uyuşmazlığı zaten ortada bana Bi sıkıntı çıkarabilirlermi çıkarırlarsa hangi yolu izlemem gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif3397 -- 11 Aralık 2020; 20:59:35 >
Selamlar 2022'ye kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor belgede.
Boy 180 kilom 128 Yaklaşık 4 senedir bu kilodayım. ben şimdi gidip erteletmeyi düşünüyorum kilo sebebiyle, Ancak söyle bir sorum var seneye de uygun boy ve kiloda olursam askerliğe alınırmıyım yoksa 2022'ye kadar devam edermi ?. Gitmekte kararsız kaldım.
-
Zorla sana elverişli raporu verirlerse bu rapora itiraz edeceksin.Askerlik şubeside seni farklı bir hastaneye yeniden muayene olmaya gönderecektir.
-
Şuan tecilli misiniz?Eğer tecilliyken gidip muayene olmak isterseniz teciliniz bozulur.Bu nedenle gelecek yıl uygun kiloda olursanız askere sevk edilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X