186 cm'da üst sınır 113 görünüyor tabloda 110 kg ile sevk mi verdi ? |
Askerlik kilo sınırı (260. sayfa)

-
-
Sisteme 110 cm 186 kg girmiş.
-
Bugün hastaneye gittim dahiliye doktoru kilo ve boy uyumsuzluğu vardir sağlık kuruluna sevki uygundur diye not düştü. Pazartesi tekrar gidip diğer bölümlerden muayane olun dediler. Buraya kadar herseyi anladim. Lakin sağlık kuruluna uygundur notunu düştükten sonra diğer bölümlere neden gönderdiler onu anlamadım. Bundan sonra beni neler bekliyor bilmiyorum. Konu ile alakali bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Tsk ederim -
Herkese merhaba tekrardan, geçtiğimiz 17 aralık perşembe günü aile hekimliğine gittim, hekim boy kilo uyumsuzluğu nedeniyle hastaneye sevk etti (boyum 1.87 kilom 135 ölçüldü) Ertesi gün devlet hastanesine gittim, dahiliye doktoru kağıda obezite, sağlık kuruluna sevk yazıp kurula sevk etti. Kurula gittiğimde ise pazartesi sabah 8.30da gelmemi istediler. Şimdiki süreçte beni neler bekliyor, kurulda ne gibi süreç işliyor bilgilendirebilecek olan varmı acaba ? şimdiden teşekkürler.
Edit: Sağlık kuruluna gittiğimde elime bi kağıt tutuşturdular ve sağlık kurulu bölümlerini gezmemi istediler hepsinden sağlamdır notlu imzalı kaşeli onay almam gerekti (nöroloji, KBB, göz, psikiyatr vs.) dahiliyeye gittiğimde ise boy kilo ölçümü yapıldı tekrardan. 1.88 boya 138 kilo çıktım. Çalışan doktor 85ten 3 çıkarıp daha sonra 138den çıkardı ve 53 sayısına ulaşıp kağıda "53 kilo fazlası vardır,
madde 33-C notunu düştü" daha sonrasında belgeleri teslim ettim ve öğleden sonra 16:00'da sonuç için gelmemi istediler. Sonuç almaya gittiğimde 1 yıl erteleme aldığımı öğrendim. Hiç diğer arkadaşların başına geldiği gibi bi kurul heyet vs karşısına çıkma olmadı yani. Daha sonrasında o raporu askerlik şubesine götürüp onaylattım. Askerlik şubesindekiler 1 yıl sonra tekrar gelceğim zaman tekrar aile hekimine gitmeme gerek olmadığını ve direkt işlemleri askerlik şubesinden başlatıcağımı söylediler. Kısaca özetlemek gerekirse, 1 yıl erteleme aldım, kaldı 2 sene ve 2 görüşme daha. Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen veya merak ettikleri bi şey olan arkadaşlara seve seve yardımcı olabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volraxx -- 22 Aralık 2020; 20:19:9 >
-
Bugün tüm islemleri tamamladım. Önce hastaneye gittim evrak kayit birimine çıktım aile hekiminin verdiği kağıdı sisteme işlettim. Dahiliye bölümünde boy ve kilo ölçümü yaptılar kıyafetle ölçtü kilo düşürme yapmadılar. Boy 1.72 kilo 107 yazdı saglik kuruluna sevki uygundur dedi. Ardından saglik kurulu girişinde bana 7 doktor gezmem için kağıt verdiler orada tekrar dahiliye de işaretliydi. Hepsine gittim zaten dahiliye dışında hepsi sağlam diye yazdı. Sonra heyetin olduğu yere gittim evragi teslim ettim ve 10 dakika sonra ismim okundu. Içeri girdim iki bayan vardi heyet olarak. Boyum ve kilom tekrar ölçüldü 1.72 boy kilo 105 dedi. Ögleye doğru olunca açıktım sanırım ondan kilom düşük çıktı. Bana sınırdasiniz dedi. Bende yani sınırda olmamam lazim şuan bile 35 kilo fazla var dedim. Ondan sonra bir seyler yazdı tamam çıkabilirsiniz 3 gün sonra sms gelince tekrar gelirsiniz sonucu alırsınız dedi. Şimdi ne olacağını bende bilmiyorum
-
02.10.2020 tarihinde Alaşehir'de acemi birliğine giriş yaptım. Eğitimlerde sağlık problemlerinden ve kilo sebebiyle zorlanınca heyet 22.10.2020 tarihinde SMK C33 ibaresiyle +45 kg fazlalıktan dolayı 3 ay hava değişimi verdi (22.01.2020 tarihine kadar). Ocak ayında tekrar heyete gireceğim ancak henüz kilo veremedim. Karantina sürecinde biraz daha almış olabilirim. Bu durumda Ocak ayında gireceğim heyette bana tekrar 3 ay hava değişimi mi verirler yoksa usta birliğine git kalan süreyi tamamla derler mi? Ya da direk muafa mı ayırırlar? İnternetten edindiğim bilgilere göre +40 kg olanları muafa ayırabiliyorlarmış. -
Bu arada boy 1.78 kilo 117 -
Kardesim merhaba.Mersinde hangi hastaneye sevk ediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar benim tecilim 29 mayısa kadardı. Ben tecili e devletten bozup yoklama başvurusu yaptım. 31/12/2020 oldu ilişigi yoktur tarihi. Perşembe günü aile hekimine kontrole gideceğim.
Boyum 1.67, kilo 112. Bu halde en kötü erteleme verirler diye düşünüyorum. Ama emin değilim. Doktora bağlı herhalde bu işler. Direkt muaf olma ihtimalim nedir? Bir de bu işlemler 31 aralık'ı geçecek muhtemelen. Sistemde kaçak gözükür müyüm? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Kardeşim mersinde toros devlet hastanesine sevk ediyorlar. Ama toros devlet pandemi hastanesi olmuş o yüzden hizmet vermiyor. Aile hekiminden sevk isterken manuel olarak üzerine sistemde toros devlet hastanesi kapali olduğu için şehir hastanesine sevk edilmiştir yazsin kaşe vursun. Şehir hastanesine gittiğinde evrak kayıt bölümüne toros devlet hastanesi kapali olduğu icin buraya aile hekimim sevk etti diye belirtirsen şehir hastanesi kabul ediyor ve muayane ni yapıyorlar -
Benim 1.72 105 kilo ile erteleme verdiler hemde 2 gün oldu. Size cok rahat verirler yalniz aile hekiminizde dahiliye sevk istiyorum demezseniz sevk yapmak aklina gelmez ona dikkat edin -
Sağolun cevapladığınız için.
Rica ederim
Yalniz direk muaf vermiyorlar en az 3 erteleme sonrasi veriyorlar orada şahit oldum 150 kilo birine ertleme verdiler -
Merhaba bu sene son muayenemi olucam askerlik şubem Bağcılar iki sene bağcılar devlette heyete çıktım bu sene pandeminin neredeyse merkez üssü Bağcılar eğitim araştırma hastanesi, ben şimdi nereye gideceğim 2 hafta sonra işlemlere başlamam lazım o hastaneye hiç gitmek istemiyorum İstanbul’da muayene olup da sakin bir hastanede heyete çıkan var mi?
3 erteleme ortalama ne kadar sürüyor ben askere gittim 1 ay sonra beni 3 ay hava değişimine yolladılar ocakta tekrar heyetim var 2.kez giricem +45 kg fazlasiyla smk c33 koduyla hava değişimi uygundur dediler. Yani 2.de muafiyet verirler mi yoksa bi 3 ay daha hava değişimi mi verirler -
Boy 1.77 kilo 117 -
Boy 1.77 kilo 117 -
Her erteleme 1 yıllık 3 erteleme 3 yil oluyor. Siz askere gitmeden önce olsaydi prosedür bu sekilde. Fakat görev yapan erler için bir fikrim yok yanlis bilgi vermeyeyim. Ama 2 de muafiyet vermedikleri kesin en az 3 maksimum 4 erteleme oluyor yönetmeliğe göre -
Teşekkürler bilen bi doktor asker bi arkadaşınız varsa sorabilir misiniz evliyim, martta işten çıktım askere gideceğim diye ekimde gidebildim, şuan hava değişimindeyim diye asker sayiliyorum işe de giremiyorum. -
@fenerliso Şubeyi aradım dün. Durumu iza ettim. Bana Bitime 10 gün kala internet üzerinden işlemleri başlatabilirsin dediler. Şubeye gel demediler garip bir şekilde
Ama bu 10 gün normal mı yoksa iş günü içerisinde ki 10 gün mü onu merak ediyorum şimdi. Tekrar ararsam sövecekler gibilerdi korktum bi' tık :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X