Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.769
Cevap
134
Favori
1.091.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cümleten selamlar .Aile hekimine gittim ve kilodan Kasımpaşa hastanesine dahiliye bölümüne sevk etti.Bu sabah gittim ve askeri işlemlere bakan doktorları izindeymis kadın doktorda bu işlerden anlamiyormus yinede kabul etti .Tartiya gönderdi boy 181 kilo 113 çıktı ki bana göre boy iki cm uzun ölçüldü .o zaman itiraz edersin bıdı bıdısı yaptı oradaki eleman .Neyse sonra doktor ben buraya kadar biliyorum diğer doktor pazartesi geliyor devamı onda dedi ( ulan o zaman niye kabul ettin) Pazartesi gidicem boy kilo sevk kağıdına yazıldı .Bu durumda 5 kilo fazlam var .Erteleme vermeleri gerekiyor ne diyorsunuz vermeme durumu olabilirmi .Siz ne düşünüyorsunuz 5 kilo erteleme için yeterli mi ? Şimdiden teşekkürler Not: tiroid ve tansiyon hastasıyım bunları söylememe gerek varmı çünkü ordan oraya suruklicekler uğraşmak istemiyorum .Tiroidden direk muaf alan yoktur heralde .o yüzden sadece kiloyla halledelim diyorum .En azından erteleme alsak yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkntrn123 -- 6 Aralık 2018; 18:57:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gkntrn123 kullanıcısına yanıt
    Ertelememe gibi bir durum olmaz merak etmeyin. Kiloda öyle sıkıntı çıkmıyor zaten alt sınır üst sınır belli. Heyete çıkarsınız, orda da belki boy kilo ölçerler(bazı yerlerde direk doktorun yazdığına göre karar veriyorlar). Bazen aynı gün bazen birkaç gün sonra sonuç çıkıyor. Onu askerlik şubesine götürünce tamamlanıyor süreç zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum .Hani şu etrafta hep birileri konusurya ( yok bizim arkadaş çok kiloluydu yinede aldılar filan tipik akraba darlamasi ) Milletin bıdı bıdılarina cevap vermekten yoruldum açıkçası .Artık akraba eş dost darlamasini takmicam .Yönetmelik belli sonuçta .Bu arada yorum için teşekkürler 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Boy ve kilonuz neydi hocam? Durum değişkenlik gösterebiliyor. Geçmiş olsun
  • iPhonedo Deyipte Geçme kullanıcısına yanıt
    Boy: 1.91 kilo : 134 hocam.Benim gittiğim hastanede sadece son işleme gelenler içeri çağrılmıştı.Onları da soymamışlar sadece kilo verip veremeyeceğini sormuşlar.Sonrasında da muafiyet vermişler...İlk defa bu derece soyunma durumunu sizde gördüm de o yüzden merak ettim
    Hocam geçmiş olsun muhtemelen erteleme alacaksınız.Bu arada o akrabalarınız filan doğru söylemiş.Neredeyse beni de alacaklardı.İşlemler için şubeye gittiğimde kilo sorunumdan bahsetmiştim adam bana ''O önemli değil.Silah altına alınınca zayıflarsın'' diyerek sevk işlemleri kağıtını uzatmıştı.Fakat ben ısrar edince ancak o zaman sağlık ocağına sevkim olmuştu.Yani eğer hakkınızı savunmazsanız bu halinizle sizi askere alıyor.Ha alıyorlar da ne oluyor bu sefer acemi birliğine teslim olduğunuzda ki kilo ölçümünde kilo fazlası çıktığınız için sizi geriye hava değişimine yolluyorlar.Bu üç defa olursa yani üç hava değişimi olursa üçüncü işlemde muafiyet alıyorsunuz ama tabi sizi defalarca asker psikolojisine girip girip çıktığınız için ister istemez yıpranıyorsunuz.Bizzat bu dediğimi yaşayan bir arkadaşla hastanede tanışmıştık çocuk resmen bıkmıştı.Ne sivil ne de asker öyle ortada kalıyorsunuz..Bu nedenle kiloluyken en baştan erteleme almak daha iyi

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten subedekilere kalsak yandık .Yönetmelik değişmediği müddetçe hiç birşey yapamazlar düşüncesindeyim .Subedeki bazı kraldan çok kralcı arkadaşlar olabiliyor çok bilmişlik yapabiliyorlar.Yonetmelikten haberi olmayanlarda sesini cikarmayabiliyor.Yapicak bişey yok tersi durumda hakkımızı savunuruz artık

• Arkadaşlar bu konuda en basit hesap boyunuzun son iki hanesine 30 eklemektir. Ya da 30 çıkarmaktır. Bu sizin kilo üst ve alt sınırınızı belirler.
    www.askeribilgiler.com
    Askerlik Boy Kilo Sınırı Hesaplama 2019
    https://www.askeribilgiler.com/2015/10/askerlik-boy-kilo-siniri-hesaplama-2016.html
    adlı siteden hesaplama yapabilirsiniz.

• iktidarakalan İ kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin hesaba göre 180 boyundaki kişinin üst sınırı 110 oluyor .Çizelgeye göre 107 olması gerekiyor .Yani 80 -3 = 77

77+30=107

• arkadaşlar 2. incelemeye gidicem ocak ayında bunda nasıl bir prosedür işliyor acaba ? Önce şubeye gidip kağıt falan alıp sonra mı hastaneye gidiyoruz yoksa önce aile hekimine mi gidiyoruz yine nasıl oluyor acaba süreç bu arada boy 1.78 kilo 111
  • yildirimweb Y kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde 2 ocakta 2. muayenem olacak. İlkinde bana askerlik şubesi 2 ocakta gel işlemleri başlatalım demişti. Bende ilk önce şubeye uğrayacağım. İsterseniz sizde 1.işlemleri yaptırdığınız şubeden bilgi alın.

Evet hocam aslında ilk muayene zamanı bende çok araştırmıştım 30 ekle çıkar yada önce 3 çıkarın sonra 30 ekleyin yada çıkarın diyorlardı. Ama ek'te ki gibi bir dosya var ve beni heyet öncesi muayene eden doktor bu tabloya göre hareket etmişti. Ben 177 cm olarak çıktım ve üst sınırım 105 kilo görünüyor tabloda ben 113 çıkmıştım ve 1 yıl erteleme almıştım. Yani bu tablo daha sağlıklı olacak anlaşılan.

• İlki gibi aynı durumlar, geçen sene size verilen kağıtlarla beraber şubeye gidin, aile hekimine yönlendircekler, aile hekimi de direk hastaneye sevk etcek. Bu sene değişen tek durum aile hekimleri artık direk hastaneye sevk ediyor.Geçen senelerdeki gibi aile hekiminden sonra şubeye gidip onların verdiği kağıtla hastaneye gitmiyorsunuz. Hastanede de birkaç adım değişmiş durumda ama zaten gidince öğrenirsiniz onları.
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Ozaman zarf olayı kalkmış hocam. Hastanede de direk sıraya gireceğiz anladığım kadarıyla.

• myigitoguz M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, kısaca şöyle söyliyeyim, aile hekimine gittiğinde zaten sizin elinize hastaneye sevk ettiğine dair bir kağıt vercek. O kağıtlarla beraber direk hastaneye gideceksiniz. Hastanede kurul bölümü var. İlk önce oraya gidip kayıt açtırma tarzı bir durum var. Onlar dicek size şu doktora gidin diye, doktora gidip görüneceksiniz, sonra tekrar o kurul bölümüne gideceksiniz. Onlar heyet için gün vercek. Bu kadar başka bir şey yok. :)

Ayrıca hastanede askerler için sıra alma, sıra bekleme gibi bir durum yok. Sıra almadan direk girebiliyorsunuz doktorun yanına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 9 Aralık 2018; 23:56:11 >
  • Ben geçen yıl bu zamanlar 2. muayene için şubeye gittiğimde şube tarafından yazıyla direkt hastaneye sevk edilmiştim, aile hekimi görmeden dogrudan şubenin akabinde heyet hastanesine gidip işlemlerimi yaptırmıştım. bu sene de oyle olur umarım, çok rahat oluyor cunku kısa surede halloluyor işlemler.
    Benim gibi şubeden direkt olarak hastaneye sevk edilen var mı baska? (2. veya 3. kontrolunde?)
  • Pazartesi günü 2. muayeneye gideceğim bir yıl erteleme almıştım, ilk seferdeki gibi yine mezuniyet belgesi ve kimlik fotokopisi isteniyor mu? Ona göre hazırlayıpta gideyim birde hiç aile hekimine gitmeden hastaneye sevk olamıyor muyuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciom92

Pazartesi günü 2. muayeneye gideceğim bir yıl erteleme almıştım, ilk seferdeki gibi yine mezuniyet belgesi ve kimlik fotokopisi isteniyor mu? Ona göre hazırlayıpta gideyim birde hiç aile hekimine gitmeden hastaneye sevk olamıyor muyuz ?
    benden mezuniyet belgesi istememişlerdi, kimlik fotokopisi ve fotografı da şubede halletmiştim.
    beni 2. seferde aile hekimine sevk etmeden direkt olarak subeden hastaneye sevk etmişlerdi ama ben sevk geciktirmesi almıştım ilk yıl, yani yükümlü değil sevke tabi bir bakaya idim işlemlerimi baslatırken, o yuzden aile hekimine göndermemiş olabilirler diye düşünüyorum.
  • darkcngz kullanıcısına yanıt
    Bu yıl fotoğrafda mı istiyorlar hocam? Geçen yıl gittiğimde form doldurmuştuk , mezuniyet belgesi ve kimlik fotokopisi istemişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciom92

Bu yıl fotoğrafda mı istiyorlar hocam? Geçen yıl gittiğimde form doldurmuştuk , mezuniyet belgesi ve kimlik fotokopisi istemişti
    fotoğraf hem şubede hem hastanede isterler ama fotografcıda cekilip goturmenize gerek yok, şubede ve hastanede webcamden cekip hallediyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.