Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.766
Cevap
134
Favori
1.090.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamamdır hocam teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı günler boyum 185 kilom 130 sizce tecilimi bozdurup gidip muayene olsam çürük alır mıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali5494

Hayırlı günler boyum 185 kilom 130 sizce tecilimi bozdurup gidip muayene olsam çürük alır mıyım
    Evet ama ilk sene erteleme verirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşalar,

Bu ay sonunda tecilim bitiyor.İzmirde oturuyorum.Boy 1.77 kilo 110 erteleme alırmıyım.Birde işlemleri nasıl yapacağım? E devletten mi yapıyoruz ? Yoksa şubeye mi gidecegim? Bazıları e devletten yap,aile hekimine gittiğinde seni yönlendirir diyor nasıl olacak yardımcı olursanız iyi olur.Teşekkürler.

• Marcopolo4535 M kullanıcısına yanıt
    Tecilin bittiği için tekrar şubeye gidip muayene olma talebi yapman gerekiyor.Bu işi sevk işlemleri tarihinde yaptırman lazım.Hani sana tecil olurken verdikleri bir kağıtta misal ''01-30 Eylül 2018 tarihleri arasında sevk öncesi işlemleri yaptırması gereklidir'' yazar ya işte sen de hangi tarih aralığı yazıyorsa o tarih aralığında şubeye gidip muayene olma talebi yapman lazım.Bunu yapmazsan tecil olduğun zaman ki muayene esas alınır ve o muayenede herhangi bir sağlık sorunun yoksa direk gidecek celp tarihinde adın olur.Ondan sonra acemi birliğine teslim oluncaya kadar birşey yapamazsın.Bu nedenle sevk işlemleri tarihlerinde askerlik şubesine gidip muayene olmak istediğini söyle onlar seni yönlendirir
  • İlk defa muayene olacağım.Yani okuldan dolayı tecil vardı süre bitiyor bu ay sonunda.Asal e devlet üzerinden işlemleri yapsam aile hekimi sevk mi ediyor nasıl oluyor.

Ben de senin durumundaydım geçen Haziran ayında tecilim bitmişti.Sevk tarihimde Eylül ayındaydı.İlk tecil olduğunuzda muayene olun ya da olmayın tecil sona erdikten sonra eğer sağlık sıkıntınız vs varsa sizin gidip muayene talebinde bulunmanız gerekir.Bunu yapmazsanız sisteme göre en yakın celp döneminde askerlik için ayrılırsınız.Muhtemelen size tecil olurken verdikleri belgede hangi ay'da sevk öncesi hazırlık işlemleri yapmanız gerektiği yazılıdır.O tarihler arasında sağlık açısından bir sorununuz varsa bunu şubeye bildirmeniz daha doğrusu gidip muayene talebinde bulunmanız gerekiyor.Ben de tecilim sona erince işlemleri e-devlet üzerinden yapmaya çalışmıştım fakat olmayınca direk şubeden işimi halletim.Önceki yorumları okursanız bütün işlemleri-ben de dahil-insanlar teferruatı ile anlatmış durumda ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 18 Aralık 2018; 18:20:28 >
  • Bazı kişiler sevk etmiyor falan diyor ondan ötürü aklımda soru işaretleri oluştu.Her şartta aile hekimine gidiyormuyuz.

Hocam bende senin durumundaydım, hatta bakaya idim. Bir kere şunu bil hangi şube olursa olsun seni talebin varsa tekrar muayene için yollamak zorunda. Ben 3 şube ile görüşmüştüm 2 si gerek yok göndermeyeceğiz senin yoklama var direk celbi bekle demişlerdi. Zamanım olmadığı için dil dökmek yerine konuştuğum 3.şube tabi talebin varsa gel tekrar sağlık işlemlerini yaptıralım demişti. Zaten gidince kadın evet kilolusun bir yıl erteleme verirler demişti, öylede oldu. Talep ettiğin için aile hekimine kesin gidersin diye düşünüyorum çünkü aile hekimi hastaneye sevk ediyor. Benimde 2 ocakta 2. muayenem olacak. İlkinde 177cm 113kg ile 1 yıl erteleme vermişti. Bakalım bu sene neyapacağız?

• myigitoguz M kullanıcısına yanıt
    Bir tek benim başıma geldi sanmıştım.Ben de tekrar muayene talep edince ''Gerek yok acemiye teslim olunca orada halleder'' diyerek askerlik işlemlerini yaptırmaya kalkmıştı bir tanesi fakat ben ısrar edince bir başka memur ''Sağlık muayenesi talebiniz varsa sizi sevk edelim'' demişti.Gerçekten de bazıları muayeneye göndermek istemiyor ısrarcı olmak gerekiyor...
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam, sırf fazladan 2-3 evrakla uğraşmayalım diye yokuşa sürüyorlar. Hatta aradığım ilk şube göndermeyeceğiz dediğinde hadi ben kaza geçirdim sağ kolum koptu kolsuz olsamda göndermeyecekmisiniz demiştim tabi tabi gerek yok acemilikte muayenede belirtirsin demişti. Şaka gibiydi resmen :-)

• 3. ve son işlem için bugun sabah askerlik şubesine gittim. şöyle söyleyeyim geçtiğimiz yıla göre biraz sistem değişmiş. geçen yıl şubeden sonra direkt hastaneye gitmiştim. bu yıl daha değişik bir üst yazı (yazıda 3.ve son işlem oldugunu ve kesin raporun yazılması gerektigi de eklenmiş) ile aile hekimine sevk ettiler ve pazartesi yada salı günü gitmemi söylediler. aile hekiminin sistemine anca düşüyormuş cünkü. aile hekimi kiloya bakıp limit üstü ise yönlendirmesi gereken hastane de yazıyor şubenin verdigi yazıda. aile hekiminden sonra tekrardan şubeye ugramadan direkt hastaneye gideceğim yani. fotograf istemediler, webcamle de cekmediler bu sefer. sadece kimlik fotokopisi 3 adet onu da subede cektirdim. böyle işte pazartesi gelişmeleri yazarım yine.

• darkcngz kullanıcısına yanıt
    Hocam şube yazıyor son işlem diye ama heyet başkanı kıl çıkarsa erteleme vermek istiyor.Bana öyle yaptılar son işlem olduğunu söyledim askere mi göndereyim seni dedi sınırdasın halbuki 7 kg fazlam vardı kanun neyse onu uygulayın dedim çık dışarı seni sen son kıyafetsiz tartacam dedi.iç çamaşırı ile tarttı öyle verdi raporu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.elibol

Hocam şube yazıyor son işlem diye ama heyet başkanı kıl çıkarsa erteleme vermek istiyor.Bana öyle yaptılar son işlem olduğunu söyledim askere mi göndereyim seni dedi sınırdasın halbuki 7 kg fazlam vardı kanun neyse onu uygulayın dedim çık dışarı seni sen son kıyafetsiz tartacam dedi.iç çamaşırı ile tarttı öyle verdi raporu
    valla öyle geçen yıllardaki gibi kağıdın sağ üstüne memur "3.ve son işlem" diye değil, resmi yazının içinde yazıyor sonuncu işlem ve kesin raporunu yazın diye, 3 kişinin imzsı var yazıda biri binbaşı. ona ragmen direnemezler diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar aile hekimine muayene için geldim bir kağıt verdi ama bir tane de sevk belgesi vermesi gerekiyormuş onu veremiyor 1 haftadır elim kolum bağlı ne yapmam gerek bu sevk kağıdını başka yerden alamazmıyım lütfen yardımcı olun

• ucandanao U kullanıcısına yanıt
    Şubeye geri dönün ve durumunuzu anlatın.Hastaneye sevk işini şube halledicek o zaman.Ben de öyle oldu şubeden hastaneye sevk olmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 24 Aralık 2018; 11:33:36 >
  • Bende 2. ye gideceğim e devletten baktığım 26.12.2018' e kadar sorun yoktur yazıyor.

Şimdi ben tam 26 sında mı gideceğim yılbaşından sonra gitsem olmuyor mu bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiBeR10x

Bende 2. ye gideceğim e devletten baktığım 26.12.2018' e kadar sorun yoktur yazıyor.

Şimdi ben tam 26 sında mı gideceğim yılbaşından sonra gitsem olmuyor mu bilgisi olan var mı
    bikaç günden sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcngz

3. ve son işlem için bugun sabah askerlik şubesine gittim. şöyle söyleyeyim geçtiğimiz yıla göre biraz sistem değişmiş. geçen yıl şubeden sonra direkt hastaneye gitmiştim. bu yıl daha değişik bir üst yazı (yazıda 3.ve son işlem oldugunu ve kesin raporun yazılması gerektigi de eklenmiş) ile aile hekimine sevk ettiler ve pazartesi yada salı günü gitmemi söylediler. aile hekiminin sistemine anca düşüyormuş cünkü. aile hekimi kiloya bakıp limit üstü ise yönlendirmesi gereken hastane de yazıyor şubenin verdigi yazıda. aile hekiminden sonra tekrardan şubeye ugramadan direkt hastaneye gideceğim yani. fotograf istemediler, webcamle de cekmediler bu sefer. sadece kimlik fotokopisi 3 adet onu da subede cektirdim. böyle işte pazartesi gelişmeleri yazarım yine.
    Sabah aile hekimine gittim fakat aile hekimi sistemden askerlik ile ilgili kaydımı göremedi, yükümlü olarak kaydı bulunmamaktadır uyarısı veriyordu sistem hatta ekranı bana da gösterdi, yarın tekrardan gideceğim, yine gözükmezse şubeye geri gidicem mecbur. cünkü şubede "sistemde bazen sıkıntı olabiliyor geç düşüyor, aile hekiminin ekranında salı günü de gözükmezse gel elden sevk edelim hastaneye" demişlerdi. ne saçma ya ugrastırıyorlar adamı boş yere. bir sürü zamanım gitti. 2018 yılındayız bi sistemi yapamamışlar adam akıllı.

• 2. kontrole gideceğim bir aya. ilk erteleme sonrası verdikerli bi kağıt var ya işte şu tarihler arasında işlemleri yaptırınız vs. yazan. orada verem savaş dispanseri vs. baya şey saymışlar. yalnız memlekette numunelik birkaç tane haricinde verem savaş dispanseri yok. şimdi ben o tarihlerde şubeye gidip sa bizim bi erteleme işi vardı desem sıkıntı çıkar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.