Şimdi Ara

Askerlik Anılarımız (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
35.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asker88-1

    geçen içtima bağlıyodum bi ferdi teğmen die bi lavuk var geldi ndn bu erler sırada deil die 4 tane çavuşu (kh hiz. çvş , bt 1 çvş , bt 2 çvş , bt 3 çvş ) 5 tur süründük yemekhanenin önünde 10 dakkaya yakın istikamet yedik en az 70 80 tane felan da eğil kalk yaptırdı :) daha dinlemek istermisin :D

    çok fena olmuş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smbdy

    acemilik günlerim...komutan ordaki yaklaşık 2-3 bin askere konuşma yapıyor..benden 20-30m uzaktaki bir asker silalı rahattayken tüfeği hafif kıprdatmış(belki nöbetten gelmiş uykuludur) neyse..komutan buna "asker oraya gelşirsem o tüfeği .......ne sokarım" dedi..şok olmuştum..sonradan herkes alıştı küfürlü konuşmaya..inşallah küfür biraz azalmıştır askerde..

    yok dewam ediyo hala




  • Bi gün devriye onbaşıyım,hava soğuk olduğu için nöbetler yarım saate düştü,normalde üç nöbetçiği garajlar bölgesindeki bizim batarya bırakıyorum,nöbetler yarım saate düşünce dediler onbaşılarda nöbet tutacak,bataryada bir nöbetçi olacak diğerleride gazinoda bekleyecek sırayla gidecek son yarım saatte benim,neyse gittim poşettim bu arada,üçüncü nöbetçiyi yollayacam yerine ben geçecem çocukta bizim koğuştan,başladı ya hocam bişey olmaz gel benle geri dön bekleme falan len oğlum olurmu öyle şey falan derken bunu yolladım,on dakilka geçti geçmedi ilerden bi baktım bi ışık,land lover geliyor,tam geldi bizim bataryanın önünde durdu,içinde tugay komutanı,o gün nöbet yerini bırakıp gitsem başıma neler gelirdi kim bilir.
  • askerlikte'ki en ilginç anım, kuvvet komutanları, başbakan, savunma bakanı bilimum üst düzey rütbeli ve rütbesiz yönetici ile aynı karavanaya kaşık sallamamdı.

    yer: hakkari/şemdinli/derecik/umurlu.
  • içtimaya geç kalan askeri herkes görmüştür hatta nöbetçi astsubay bile içtimaya geç kalmıştır ama ben içtimayı bağlaması gereken nöbetçi çavuş olarak geç kaldım. normalde bölüğe uzak bi yerde görev yapıyordum. bölüğe inmek için araç bekledim. araç geç geldi, geldiğinde de diğer tüm birlikler içtimalarını verip dağılmışlar bi bizim bölük kalmış. hemen gittim arkadaşlar benim yerime içtimayı hazırlamışlar verdiler bana, kim nerde bilmiyorum adamlar eksik, çıkardık nöbetçi astsubayla birlikte isim listesine bakıyoruz olmayanları belirledik. onlarda bi yerlerde çalışıyolarmış başlarında komutan haber vermemiş. nesse öyle böyle içtima 1 saatte anca bağlandı.
    bundan sonra nöbetçi astsubay kısa dönemlere bi daha kolluk yazmayın dedi, zaten son kolluğumdu çok da umrumdaydı... :)


  • anılar harika.bende 472 gün askerlik yaptım ama o kadar çok anım varki,yazmaya üşeniyorum.okuması daha zevkli
  • komutan: sağ baştan say!!!

    1.er: sağğğğ!,

    2.er: 2,

    3.er: 3,
    ..

    komutan: kes ulan kess!
  • 88/4 izmir narlidere warmi hacılar
  • Abilerim Süpermiş ya Anılarınız Gül gül öldüm valla . Bizde aynı yollardan geçicez Allah'ın izniyle Elazığ'dan Herkese Selamlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kabuto

    van baskalede taburunda yim su anda hala goewimi yerine getiriyorum denetlemer geregi adam olmadigi icin bizi atis egitimi olmadan ani mudahale managasi (gece) yaptilar bizden bi arkadas kendiside kisa donem istirahatliydi . neyse gece gorevi bitti uyumaya gittik kogusa. bisim subaylardan biri haber vermeden 2 gunce atilan ve patlamayan havan mermilerini patlatmis baskin yedik sandik ki buralarda oluyor bole neye ugradigimizi sasirdik a.m.m cavusumuz uyandi baskin yedik a.m.m toplan hazirlan gidiyoruz die bagardi kogusta benim suratim bembeyaz cavuz zaten neye ugradigini sasirmis . tam yataktan iniyorum diger kisa donem arkadas kalkti ve dediki istirahatlilerde geliyormu .

    cavus 10-15 saniye kitlendi cevap veremedi haliyle anlam vermeye calisirken birden ayni kisa donem arkadas pofff tamam neyse ya siginak nerde nereye gidiyoruz dedi. biz 2. soku yasadik . allahtan baskin gercek degildide o saskinlikla olup gitmedik aklima geldikce hala guluyorum :d

    Ulan ne güldüm ya :)




  • tabiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • gül gül karnım ağrıdı yav
  • Kısmetse bende gidip geldikten sonra hayırlısı ile anılarımı bende yazarım buraya :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurozkurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: virile_rex

    Acemi yedek subay adayına "Bir maruzatım var.Arz edebilir miyim, komutanım?" demesini öğretmeye çalışan yüzbaşı birkaç mankafanın ardarda "Bi maruzatım var emredebilir miyim komutanım?" demesinden sonra bıkmıştı!!!

    anladık da yedek subayın acemiliği olmaz.yedek subay adayı diye geçer

    aslında yedek subay adayı öğrenci olarak geçer de ben herkes anlasın deyu şeyettirdiydim...




  • çok teşekkür ederim,şöyle birşey duyuyorum sık sık ,eğer oradan hava değişimi verirlerse hava değişimi bitince tekrar asker ama eğer ankara gataya yollarlarsa kesin çürük.Doğrumudur ?
  • Hava değişimi denilirse git gel bir bakalım durumu olur, GATA da genelde kesin teşhis ve tedavi içindir ama ordan da tekrar birliğine dönüşü olabilir, ciddi bir psikolojik sorunu varsa çürüğe çıkar. Bizde bir çocuk vardı, hayaletler görüyorum filan diyip gidiyordu sürekli, git gel askerliğini bitirmişti, nefret ederdik.
  • Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır, askerlikte böyle birşey:)
  • izmir gaziemirde acemilik yaparken orada bir arkadaşım beni bulamadığından babasının yanına çağırdı. babası orada albay tabi. bindik land rover'a doğru persone eğitim okuluna albayın yanına. gaziemirde yazları çekilecek yer değildir. gömleğimde içtiğim kireçli sudan dolayı beyaz çizgiler, çök kalktan üstüm başım toz içinde. önce toplantı odasında arkadaşla görüştüm ve sonrasında babası yanıma geldi. tekmili patlattım. bir sıkıntın var mı, iyi misin gibi sorular sormaya başladı albay. ezbere bağlayıp hep saol derken albay "sende de benimki gibi iyi göbek varmış" dedi ve ben bir anlık şaşkınlığa uğradım yine saol dedim. yanımda arkadaş gülmemek için kıpkırmızı olmuştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irlandali


    komutan: sağ baştan say!!!

    1.er: sağğğğ!,

    2.er: 2,

    3.er: 3,
    ..

    komutan: kes ulan kess!

    Komutan olmakta zor valla.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.