Şimdi Ara

Askerlik Anılarımız (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
36.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amelelik ve Nö... Şey yani Hizmet ve Muhafızdan RDM bir kardeşiniz olarak yazayım. Bizim alaya sağolsun her hafta misafir gelir, geldiği zaman da naneyi yeriz. Neyse Jandarma Genel Komutanı gelecekmiş, genel temizlik var her zamanki gibi. Benim görevim de kat temizlemek (şimdi bizim alay 4 katlı hayvan gibi bir bina, ben üçüncü kattayım. Normalde rahat yerdir sabahın 10'u gibi işim biter başka bir amelelik yoksa yatarım). Neyse oranın sorumlu uzman çavuşu geldi dedi her odaya paspas atacaksın, normalde bölük komutanının emri var paspas haftada 1 atılır ama misafir var ya. Neyse attık koridora da at diyor, be diyorum ki komutanım gene kirlenecek 5 dakkaya. Adam yok diyor, 5-6 paspastan sonra insafa geldi. Ben iş bitti sandım, adam git merdivanlere paspas at diyor şimdi , merdivenler benim değil berberin işi (evet bizim alayda çavuş posta veya yemekhaneci değisen belli bir mıntıka alanın var, ister yazıcı ol ister marangoz ister kantinci farketmiyor) ama gene laf dinlemiyor. Sonra bizim bölüğün astsubaylarından biri geldi, merdivenlerin tutma yeri yağlanmış temizleyecez dedi. Tahmin edin kime kitlediler işi, o yağlar gidene kadar iflahım kurudu yemin ediyorum. Neyse o gün gelmeyecekmiş paşa hazretleri, yarına ertelediler

Yarın aynı işkence devam etti, bu sefer 2'ci katta bana kitlendi. Neyse yaptık, şansımı seveyim kaliröfer patladı. İşin daha kötüsü tüm alayın suyunun boşalması gerekiyormuş tamir edilebilmesi için, o suları taşıya taşıya belim koptu. Odanın temizliği de sağolsun bana girdi.

Ve bu sadece bana olanlar, diğerlerine olanları yazsam sinirden ağlarsınız. Ne oldu biliyor musunuz? Adam geldi, hiç teftiş yapmadan 1-2 saat toplantı yaptı sonra da şehri yalın ayak gezdi 50-60 JÖH ve vali ile

Hizmet ve Muhafız pişmanlıktır, Allah belasını versin tez zamanda kapatırlar inşallah da kimse çekmez. Jandarma'ymış, şurada yaptığımız nöbet harici her işi işkurdan amele de yapar. Kağıtta Jandarma'yız, yaptığımız sadece amelelik. Ha "sen RDM'sin hacı ondandır" diyenler varsa, RDM ile olmayan arasındaki tek fark silah verilmemesi ve nöbet tutmaması onun dışında belli başlı yerler hariç herkes amele. Yoksa silah ve mühimmat taşıdığım da var, ciddi ciddi 9mm mermisi ve dinamit lokumu taşıdım. Saldırı sabotaj'da da mühimmatçı olarak yazıldım diğer RDM'lerle beraber.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• benim kendimden utandığım bir anım var.askere yeni gitmişim arkadaşla sigarayla ilgili bi muhabbet oldu valla tam olarak ne hatırlayamıyomda çocuğa istemeden yanlış yaptık sonrada içime dert oldu ama utancımdan söyleyemedim hiçte öyle bi insan değilimdir herşeyimi paylaşırım yani olayın ayrıntılarını hatırlamıyom ama gerçekten aklıma geldikçe kendimden utanırım diyemedimde o değilde hepsini çok özlüyorum gerçekten o ortamı paylaştığın insanlar unutulmaz kısa sürede bir aile oluyorsunuz çok şükür sıkıntılı adam yoktu aramızda hepsi kendini bilen delikanlı insanlardı çok iyi vakit geçirdik aynı kadroyla tekrar yaparım özledim hepsini saygılar ve sevgiler hepsine cansınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç beş er, klozette gitmemekte ısrarcı dışkıdan nasıl kurtulacaklarını tartışırken arkadan gelen "g3 le sıkın" önerisi.

Onun yerine sopayla hallettiler.

Lifli beslenmenin önemi adlı çalışma.

•  Askerlik Anılarımız

(Yaşadığım anı, en azından manzarasını Yapay Zeka ile canlandırmaya çalıştım, bu kadar oldu.)

2022 de Eğitici Er adı altında Ağrı/Doğubayazıt Birinci Mekanize Piyade Tugayın da 6 ay askerlik yaptım, yani acemilikte orda idi, usta birliğim de aynı idi.

Bu olayın yaşandığı zaman Piyade Ulaştırma Er idim.

Görseldeki gibi olmasa da etrafı böyle çuvallar ile çevrili bir nöbet yerimiz vardı, içeride bir adet tahta palet ve üstünde ise süngerler vardı, spor yapanların altında ki süngerler gibi aynı.

Kulübe de sadece ön tarafa bakan yerde cam vardı, etrafı ise plastik bir değişik madde ile kapatılmıştı, cam gibi gözüksün diye.

Yağmur falan yağdığın da maf oluyorduk.

Neyse konuya yani anıma gelecek olursak;

Biz şimdi içerde gece vakti 2 kişi nöbet tutuyoruz, etraf dağlarla çevrili karşı taraf biraz hiç değilse şehire bakıyor yine ama yine arkası dağlarla çevrili, sağ tarafta yer alan dağlar dan benim üzerime beyaz bir ışık gelmez mi, lazer midir nedir vs anlamadık, ara ara gidip geliyor böyle, sonra üstümde böyle bir gezindi beyaz ışık, oradan da yanımda ki arkadaşa tuttu biraz daha çok bana tuttu ama öyle söyleyim.

Dağın olduğu tarafa bakıyoruz gece hava karanlık, kimse de görünmüyor, içerde ki nöbet giriş çıkışlar da ve bu tarz acil durumlar kullanabileceğimiz kablolu telefonumuz vardı, telsiz de var ama telsizi kullanmadık, terör bölgesi olduğu için sadece girişte anons geçerdik, bizi o telsiz de bütün tugay da ki askerler duyardı, keza biz de onları duyardık, hatta 2-3 ayda bir telsiz de kodlarımız değişirdi, dağlar da ki teröristlerin de telsizi dinleme ihtimaline karşın, olaya gelirsek şimdi telefonu açtım, Ulaştırma Er X komutanım, X Nöbet kulesinden falan hatırladığım kadarıyla anlatıyorum.

"Komutanım İran tarafında kalan dağlar dan beyaz ışık üzerime tutuluyor, ışık ile taciz edildik emriniz nedir?" Falan pişman, bana sadece siz bekleyin dedi, ben de emredersiniz komutanım deyip, telefonu onun kapatmasını bekleyip kapattım.

Sonra nöbet kulelerini kontrol eden nöbetçi komutana durumu anlattık, lakin oda pek aldırmadı, bir şey olmaz gibisinden konuştu.

Evet, yanlış duymadınız İran sınırının olduğu dağlar dan İran bölgesinden Türk askerine bildiğiniz ışık ile taciz ettiler.

Artık kimdir, necidir bilemedim, çok anımız var aklıma gelenleri buraya yazarım yine bir gün kafam estikçe.

Çok şükür o gece bir sorun yaşamamıştık.

Olay bire bir gerçektir ve benim askerliğim de yaşadığım bir anımdır...

• Şubat 2023 Hatay'da deprem bölgesinde sokakta yatıyoruz, bir sürü berbat anı var ama güzelini anlatayım istedim, devrem bi arkadaşım gelirken yanına tabi uyku haliyle kaçıldığı için uyku bandasınıda almış. Sokakta yatarken göz bandasıyla yatıyordu o perişanlığın içinde hatırlayınca şimdi gülümseyebildiğim bi kaç anımdan biridir :)

• Amasya'da Temmuz ayinda askerdim. Hava stabil 40-45 derecelerde. Egitim alanindayiz bu taburun isletmesi egitim alanlarina araclarla gelirdi. Kar edebilmek icin once pide geliyordu, sonra kola arabasi en son da su satan arac geliyordu. O gun su arabasi gelmedi millet sicagin altinda bayilip gidecek. Elimizde de bos silahlar var egitimdeyiz. Bayagi bekleyince su arabasi gozuktu. Bir tane denyo "Gomutanim su geliyo" diye bagirdi. Bir anda bunlar kumelenip arabaya dogru silahla kosmaya basladi. Bu kirik olan eleman "Müco sen tekerin onune yat" dedi yatti digeri. Silahi dogrultup "İn asagi" diye bagirip adami indirdiler. Adam da noluyoz lan oldu. Degnekcinin yol kestigi gibi yapistilar adama herif arabayi park edemeden coktuler sulara. Biz arkada guluyoruz komutanlara baktim onlar da yere yatmis

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.