Şimdi Ara

Askerligi nerede yaptiniz ? Tek cumle ile askerligi anlatsaniz? SS EKLEMEK SERBETS (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
8.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • H.K.K'liginda yaptım. Kapıdan girerken titizlik ve mantığı kapıda birak, çıkışta alirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirde yapıyorum

AS.İZ Şafak 93

• Sivas/Amasya/Kandıra/Adapazarı Çarkkışla.

18 ay boyunca 4 yer değiştirdim. 2003 yılı ocak ayında terhis oldum.

Askerlik anlatılmaz, yaşanan anılar ve dostluklar anlatılır. Gitmedikten sonra çevrenizde kim ne derse desin, anlayamazsınız. :))

• Tayip fetöyle küsüp garibanları mağdur etmeyene kadar Hava Astsubay MYO'da askeri öğrenciydim.
    o geçen iki yılımın, çektiğim eziyetin hesaabını kim verecek bilemem; ama askerlik tek kelimeyle anlatılacak bir şey değildir.
    12 ay askeriyede kalıp da asker olduğunuzu düşünmeyin ha! Askeri okul okuyunca erlerin çoğu zaman yattığını bizim de kamptan kampa, askeri eğitimden eğitime koştuğumuzu gördüm. ondan sonra bedelli askerliğin gerekli, zorunlu askerliğin saçma ve masraflı olduğunu anladım.
    Ne pislik şey varsa erler arasından çıktığına şahit oldum. Hırsızından tut Gayına kadar pislik şey vardı aralarında. Askeriyeye gitmek istemeyene ancak oraya gidince hak verirsiniz zaten.
    Profesyonel askerliğe geçmemizin zorunlu birşey olduğunu anlamamız gerek.
    Tek kelimeyle illa anlatacaksak "Askeriyede mantık yok sistem vardır" demeliyiz. Askerlik bitinceye dek bu sözü hep sorgularsınız. Taa ki hak verene dek.
    Mantığın değil, disiplin, sistem ve rütbenin önemli olduğunu anlıyorsunuz. Ne kadar çalışırsanız o kadar karşılığını göreceğiniz yegane yer askerliktir. Başarının mükafatını aldığın sicil puanlarıyla, hatalarına yapılan toleranslarla, az da olsa rütbenin ciddiyetini bir kenara bırakmakla alabiliyorsun.
    Bu ülkedeki en iyi profesörlere el öptürecek seviyede bilgiye sahip generaller gördük. Adamlar iki cümleye iki sayfa söz sığıdırırdı. Sözde ermeni soykırımını kafaya takmış, genelkurmay arşivlerinde ömrünün yarısını geçiren komutanlar gördük, inandık da!
    Sözün özü askerlik gidilmesi gereken bir yerdir; ama isteyerek gidilmeli, benim gibi.

• Acemilik İzmir Gaziemir

Ustalık Manisa Alaşehir

Bu askerlik bitmez diyordum biteli 15 sene olmuş..

• Isparta 3 ay acemi

Van 1 ay

Bitlis 9 ay

Vana donduk 1.5 ay.

Dedektorcuydum en onde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemilik memleketim olan Sivas'da

Usta birligim evime 3km uzakta Ankara/Balgat'ta koruma taburunda yaptım

Akşama kadar Ankara sokaklarında gezerdik otobuste,aksam birlige döner yatardık.Muhafızdım askeri araçta.Evin önunden geçerdik elimde mp5 uzerimde kamuflaj,konu komşuyla muhabbet eder her sabah ailemi görürdüm

Ha birde 18ay diye gittim 15 günlük askerken askerlik 15aya düştü.Hayattaki bütün şansımı askerde kullandım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 13 Ocak 2018; 22:26:16 >
  • Ay sonu askerim
  • Bingöl
    Özlem dolu geçen günler..
  • Ağustos’ta gideceğim

• Başlangıç Hatay İskenderun Dz.Er.Eğt.Alayı(Cehennem sıcakları vol.215245454)
    Devam-Yalova Karamürsel bey eğitim merk. kom.
    Devam-İstanbul Boğaz Kom.(Burda iki tane birlik değiştiriyorum ilk sürgünüm)
    Devam-Balıkesir erdek mayın filo kom.(Son birliğim oldu)
    Arada izmire de gittim.
    Dipnot:sorunlu değilim askeri gemileri bilenler bilir anlatmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 13 Ocak 2018; 14:59:0 >
  • Sirnak uludere balli alus us bolgesi kuzey irak siniri zaoyu fln kusbakisi gordum keles seklini andirir kendisi

Rakim 23xx

• En güzeli hazır kıta olup gece cöktügünde o güzel hayvanların seslerini dinlemem oldu sabaha kadar elinde bir bardak çay ile

• quote:

Orijinalden alıntı: İbrahim.1299

En güzeli hazır kıta olup gece cöktügünde o güzel hayvanların seslerini dinlemem oldu sabaha kadar elinde bir bardak çay ile

bizim birliklerde konteynırlar olurdu içlerinde hep malzeme var sanırdım bir gün bir tanesine gittik dedim gene birşey taşıyacağız kapıyı bi açtık hazır kıta dikdörtgen masa etrafında oturmuş film dvd izlemeye çalışıyorlar ama çalıştıramamışlar başlarında komutan ne günlerdi
  • İnsan özlüyor o günleri

• Gitmek istemeyen çok, gidip de özleyen daha çok. Bize ne zaman nasip olacak acaba...

• azel A kullanıcısına yanıt
    topçuydun demek :)
  • Acemilik Kütahya usta birliği İzmir Hava radar mevzi komutanlığı

Havacı olduğum için rahattım ama karacı olsam aynı şeyi dermiydim bilemiyorum havacılar hakkaten rahat

• Şuan Konya’nın Hüyük ilçesinde Jandarma askerim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Şafak 17 atarsa 16 :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: G3gg

Şanlıurfa - Bozova Jandarma Karakolu

"CEHENNEM sıcağı"

317 KSD olarak ben de orada acemiliği yaptım. Öyle bir sıcak yok :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.