Şimdi Ara

Askerik Şırnak Cizre (460 Bitti)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
3
Favori
23.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba . Tankçı olarak şırnak cizrede askerliğimi yapıcam allahın izniyle . 7 gun sonra teslım olucam . Daha önce burda askerlık yapan arkadaslar varsa yorumlarını beklıyorum . 172.zırhlı tugay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 5 Temmuz 2013; 0:59:24 >



  • Allah yardimcin olsun teröristlerin kucagina düsmüssün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peygamber ocağının yerı olmaz.
    bizim yerimize de sık kafalarına kafalarına . hayırlı teskereler şimdiden
  • Eyvallah kardeşler . Daha önce askerlik yapan arkadaşlar varsa bilgilendirilmek istiyorum
  • Hayırlı tezkereler.
    Medyanın abarttığı kadar kötü bir yer değildir.
    Ama ege sahilleri kadar da rahat değildir.
    Biraz dişini sıkarsan tez zamanda biter,merak etme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilxx92

    Hayırlı tezkereler.
    Medyanın abarttığı kadar kötü bir yer değildir.
    Ama ege sahilleri kadar da rahat değildir.
    Biraz dişini sıkarsan tez zamanda biter,merak etme.

    askeriligi nerde yaptin sirnak'a hic gittinmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engrugur

    olmezsen iyi

    Akıllı konuşsana ne biçin insanlarsınız siz ?

    Güle güle gidip gelsin kardeşimiz,bütün digerleri gibi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim daha önce gitmedim ama anlatılana göre orda herkes askere düşman yani sevmiyolar ama bişeyde yapamıyolar akıllı olup sinirlerine hakim olman yeterli ayrıca tek gezmiyeceksinde mesela çarşıya çıkmadan önce sabah erkenden istihparatçılar gidip sivil şekilde çarşıda pazarda askerlerin gidecegi yerlerde gezmeye başlarlarmış birisi bişey dediği anda hop basına çöküp paketlerlermiş ayrıca hemde öle her hafta bekleme çarşı iznini bir kere bile çıkamazsın desem yeridir askeriyede geçirirsin büyük çoğunluğunu ayrıca komutanlar biraz daha cana yakın oluyomuş daha dogrusu babacan oluyomuş işlerinde ciddi ama kılına zarar gelmemesi içinde son derece dikkatli
  • Bu sorulara cevap verenler acaba askerlik yaptımı? Doğuda askerlik yapmak batıda yapmaktan daha iyidir. kuzenim şırnakta yaptı bir dağ taburunda. rahattı aslandı kraldı öyle operasyonlarada çıkmadı neredeyse artık eskisi gibi değilki.Ben ise Batıda hergün 2-3 kazaya gitmekten günde 12 saat devriye(şöfördüm) üstüne gece 2 saat nöbet derken 5 saat uyudummu bana tatil gibi gelirdi.birde komutanların her işini yaptık hizmetçi gibi karakol içinde lojmanda vardı komutan eşlerinin çocuk bezini bile değiştirdik

    kurbanlık kuzu aldık karakola ben land rover şöförüydüm arkası brandalı tip. kuzuyu bağladık öne hayvan kar kış üşümesin diye (şöförün benim yanıma) arkada 2 asker 1 uzman dona dona ılgaz dağından indik.

    Batıda askerlik yaptım karakolumda 13 kişi vardı ve 4 kişi mide ülserinden gatada tedavii gördü tek sebebi stresmiş gatadan karakola denetime gelindi falan

    komutan gece içerdi kusardı biz temizlerdik

    Ama kuzenim şırnakta taburda aslandı kraldı bunları anlatınca hadi ya benim komutanlarımla biz sohbet ederdik eğlenirdik diyor.

    Ben gündüz 12 saat dolaşırdım karakolda 2 şöför vardı diğeri gece çıkardı yol üzeri dinlenme tesislerini boş bırakamazsın gasp olayları oluyor köylü jandarmayı görüp güven bekliyor kurban hayvan hırsızları çok d100 kazaları cabası bazen diğer şöför köy devriyesindeyken kaza olurdu gece ben giderdim öyle günlerim oldu uykusuzluktan direksiyonda uyuyasım geliyordu dağlık alan heryer uçurum uykusuzluk kış bonbuk boncuk terlerdim stresten kışın soğuğunda gittiğim kazalar birde ölümlüyse eyvah gitti psikoloji tanıdıklar karakola gelir ağlamalar isyanlar ölen kişilerin yakınlarını yatıştırmaktan sonrası eşya teslim tutanakları derken uykusuzluk iyice uzardı.

    O kadar zor kötü bir askerlik geçirdimki cümlelere sığdıramam.Kuzenim doğuda ise çok rahatmış.Ondada çarşı izni yoktu ben batıdaydım görev beklemez dediler banada çarşı izni vermediler hiç.senelik izin bile vermediler.kuzen aldı o izni ama.

    Yani kardeşim hiç canını sıkma evet oralarda terör var ama sen mahalle kahvesine gitmiyorsun gidince anlarsın ne demek istediğimi rahat ol.Batısı doğusu her karışı bizim.Ölüm varsa kaderde başına yolda saksı düşer araba çarpar gidersin.Böyle söylemlere aldırma.

    Benim kuzenim şırnaktaydı hiç ölüm korkusu yaşamadı. Ama ben direksiyon başında o buzlu dağlı uçurumlu yollarda hız limitlerinin yüksek olduğu d100 de hergün hem kendi canımı hem devriye arkadaşlarımın canını hergün kaybetme korkusuyla yaşadım.batıydı ama şöfördüm zorlu yollar vardı uykusuz devriyelere çıktım hergün ya kaza yapsaydım uçurumdan yuvarlansaydım birde verdiler 18 yıllık araç d100 de bas bas gitmiyor gazı kökle vites 5 maksimum 70 birde 2 şeritli yol emniyet şeridi yapmışlar 3 santim ordada otlar çıkmış arkamdan sellektör yapan otobüsmü dersin dorseyi savura savura gelen tırlarmı dersin.ama asker aracı ya hareket çakan yok bu şekilde özel araba gitse döverler adamı o d100 de.

    Cümlelere sığmaz hergünüm.Kuzenim olsa sana şunu der ben şırnakta askerde 1-2 gün ölüm korkusu yaşadım ama aybars abin usta birliğinin hergünü bunu yaşadı kesin derdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 7 Mayıs 2012; 3:28:29 >




  • Hayırlı teskereler. Askerlik için gereken malzemeler vs diye arama yap biraz.
  • Can yücelin güzel bir şiiri var usta dinle istersen. Ben korkmuyorum sözleşmeli olmak içinde başvurucam eskerlik bitmeden eğer hayatta kalırsam 1,5 sene sonra bende askerdeyim.Hadi hayırlı teskereler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamil3406 -- 7 Mayıs 2012; 4:17:09 >
  • tankçılar iyi doğu öyle haybeye öleceğiniz yer değil. kaldı ki tugaydasın ben siirt dış karakoldaydım.
  • 172. zırhlı tugay komutanlığı silopi şırnak %99 Diyarbakır KTM'den geçeceksin, inan o kısmı atlattıktan sonrası çok zor değil. Askeriye 1,5-2 yıl önce yenilenmeye başlamıştı, şu sıralar muhtemelen yenilenmiştir (Yerleşim olarak, binalar vs) En yakın arkadaşım gitti geldi, elbette zor fakat o bölgedeki en iyi yerlerden diyebilirim...
  • Hayirli teskereler ustad
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    172. zırhlı tugay komutanlığı silopi şırnak %99 Diyarbakır KTM'den geçeceksin, inan o kısmı atlattıktan sonrası çok zor değil. Askeriye 1,5-2 yıl önce yenilenmeye başlamıştı, şu sıralar muhtemelen yenilenmiştir (Yerleşim olarak, binalar vs) En yakın arkadaşım gitti geldi, elbette zor fakat o bölgedeki en iyi yerlerden diyebilirim...

    Mardin KTM'den katılıcam . Dediğin gibi KTM olayı baya bir sıkıntıymış . Cizre için komutanlarım falan çok güzel yere düştün dediler . Tankçı olman ve istanbullu olman senin için avantaj falan dediler . Fakat devrecilik ırkçılık kadar büyükmüş orda sadece ondan çekersin diyorlar . Bir kaç tanıdık uzmanda çıktı orda . Bakalım hayırlısı demek kaldı sadece

    Ekleme : OHAL bolgesi olan yerde 1 ay erken terhis varmış etimesguttan bir uzman çavuş söyledi bunu bana .. Eskiden varmış fakat şu an varmı yokmu bileniniz varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 7 Mayıs 2012; 8:49:57 >




  • allah yardımcın olsun kardeşim. allah yoluna git.
  • Allah yardimcin olsun kardesim, babam da sirnakta askerlik yapmis ama doktor olarak. Sag salim git sag salim gel :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gkn89

    Herkese merhaba . Tankçı olarak şırnak cizrede askerliğimi yapıcam allahın izniyle . 7 gun sonra teslım olucam . Daha önce burda askerlık yapan arkadaslar varsa yorumlarını beklıyorum . 172.zırhlı tugay

    Şırnak'ta askerlik yapmış biri olarak değilde , Şırnak'ı iyi bilen ve Cizre'de onca akrabalarımın bulunduğu bir yer olarak yazıyorum..Cizre'de akrabalarım bulunmakta ve medyada aşırı abartıyla gösterilenlerin ancak %1 i var burada.O %1 tehlike de batıdaki illerde bile bulunmaktadır.Yanlış anlaşılmasın ben bunları Şırnak geneli için söylemiyorum , Cizre için söylemekteyim... Sen sadace komanda olmadığına şükret.

    Ayrıca şu anda kardeşim gibi gördüğüm ve niyeti sadece okulunu okumak olan bir tanıdıkda orada anadolu lisesinde son senesini okumakta ve kendiside kürt olmasına rağmen , oradaki aşırı siyasi düşünen kişiler tarafından dışlandığını ve sürekli aşırı derecede rahatsız edildiğini , kendisini boş yere kavgaya sürüklediklerini anlatıyordu bana...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 7 Mayıs 2012; 12:57:18 >




  • kardeş hayırlı teskereler. keşke bilgim olsa da bilgilendirebilsem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverQuasar

    Hayırlı teskereler. Askerlik için gereken malzemeler vs diye arama yap biraz.

    Askerlik için gerekli malzemeleri kışlasında sağlarlar her türlü ihtiyacı zaten ücretsiz olarak verilecek.Eğer yetmezse ya alayın taburun tugayın içinde satılan yeri vardır yada küçük yerlerde satılan kantini yoksa bu iş için görevlendirilmiş bir asker oluyor çarşıdan temin eder.veya çarşıya devriye çıktığında talepte bulunabilirsin.ama bu çok nadirdir ihtiyaçların fazlasıyla karşılanacak.

    Yani çok valiz yapmana gerek yok kardeşim.

    zaten kıyafetlerini bir çıkaracaksın bir daha zor giyeceksin çarşı izni yoksa ki orda yoktur üzerinden çıkardığını ancak izine gelirken giyersin.

    askeri üniforma botun bunları söylemeye bile gerek yok. yeterli içlik tişört çorap yüz havluların bunlar zaten sana verilecek sabunun traş bıçağın bunları koyacak çantana kadar verirler.duş havlusu 1 tane getirebilirsin. terlik getirme ordan verirler farklı terlikte kabul etmeyebilirler.eşortman takımıda getirme ordan verilecek.yani herkes nizami olacak.kıyafetlerde farklılık kabul edilemez askerde.

    giderken üstün dışında sivil kıyafet getirmene gerek yok.sadece birkaç askeri yeşil fanila,don,birkaç çift kalın çorap ( siyah) mac3 al çok rahat traş olursun hızlı olursun,1bıçak başlığı 1 ay gider.birde boynuna sağlam ipi kalın mesela sert deri olan kesilmeyecek bir cüzdan yaptır basit iplileri jiletle uyurken bile keserler kalabalık birliklerde böyle olaylar olabiliyor.birde kafana göre havlu alıp getirme çünkü nizam önemli herkes aynı renk aynı havluyu kullanır orda dolabına örneğin siyah havlu beyaz havlu koyamazsın.genellikle mavi olur.dolapların nizamı çok önemli kıyafetlerin için elbise poşetlerine kirlilerin çorapların için bez tornalarına kadar verecekler.yalnız duş havlusu 1 tane götürebilirsin mavi al onuda gözükmeyecek şekilde verilen askeri eşortmanlarının veya kıyafetlerin arasında sıkıştırır dolaba asarsın.

    çok yüklü para getirmene hiç gerek yok. zaten büyük birliklerin çoğunda içerde bankamatik var. sana hesap açacaklar zaten kartın gelecek . çok para toplarsan ailene bırak onlar sonra sen hesap verince yatırırlar ( benim askerliğimde oyak bank hesap açıyordu kartları verdiler ailem hep oraya yatırdı ben askeriyenin içinde az az çektim) yani demek istediğim askere bu dönemde bile cebine öyle 1-2 milyar koyup gitme. girişte donuna kadar soyacaklar eşyalarını kontrol edecekler.zaten fazlası komutanların gözüne çarpar..Bu arada eğer şöförlüğün varsa ve ehliyetinle birliğe girersen sonradan seni şöförde yaparlar.çünkü askerde en çok şöförlük bilene ihtiyaç duyuluyor.ben askerlik şubesinden izmire acemiliğe şöför olarak gitmiştim ama ehliyetini yanında götüren herkesi şöför olarak dağıtım yaptılar.gerçi tank taburlarında jandarma gibi çok şöföre ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum

    bazı birliklerde üst devreler yeni gelenleri hep yontmaya çalışır o nedenle bunları belirtiyorum mutlak çıkacak dengesizler.

    En önemlisi askerde mantığını at insanların saçmalığını kabul et duygusallığı köşeye at nezaketi bırak ama kabada olma.yani kendini bir çanak anten gibi düşün ben bir çanak anteniyim trt1 i bile çekmiyorum de. yani anlamam etmem edasında ol sivrilme çok muhabbete girme şakalara katlanma şakada yapma kendini ezdirme yani herşeyi tadında yap ve sessiz ciddi ol.Yoksa başkalarının saçmalığı yüzünden sırf onların yanında olursan cezalar hatta dayakta yersin.askerlikte ceza aldınmı ceza bazen askeri cezaevide olabilir.Benim arkadaşım nöbetteki üşüyen birine içi ısınsın diye çay getirdi diye 1 hafta askeri cezaevine gönderildi.böyle yani mantık arama.

    Bu askerlik muhabbetleri kişiden kişiye yerine göre değişir ama küt mantık budur.

    neyse fazla uzatmadan sen kalın yazıyla belirttiğim şeyleri hazırla git gerisi sonrada sağlanır ihtiyaç duyarsan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 7 Mayıs 2012; 16:27:14 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.