Şimdi Ara

Askerik Şırnak Cizre (460 Bitti) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
23.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gkn89 kullanıcısına yanıt
    nasıldı anlat bağalım...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

Vay be gittikte geldik bile :))

Sen anlat o zaman kardeş. Gittin, gördün nasıldı ? Güzel anılar var mı ?
  • quote:

Yok öyle kaçmak uzun uzun anlat bakalım. Sonuna kadar okuyacam. Ben de yakında gidiyorum çok iyi olur gerçekten. Askeriyeyi de anlat yaşadıklarını da anlat. Ne varsa anlat sen.
  • Hadi geçmiş olsun.
  • tabiki bayanlar zaten lsie gitmiyor ygs girmiyor uni gitmiyor çocukla ugrasmıyor :) allahtan bi askerlik yapıyoruz ekstra. Bu ülkede erkek olmak avantaj bayan olmak zor.
  • benim kuzenim de şırnak namaz dağlarında yapıyor.
  • Ben Şırnak merkez tümende yaptım.Yaklaşık 2 ay oldu biteli.İmkanlarımız muazzamdı.
    Bu arada Mardin ktm hakikaten rezillik.C bloku tezkereci olunca görürsün.
  • Şahsen giderken korkularım vardı . Sonuç itibari ile Şırnak giitiğim yer . Giderken mardin ktm de 2 gün kaldım . Gerçekten ktm denilen şeyin ne kadar illet birşey olduğunu herkesten duyardım ama bu kadarını şahsen beklemiyordum . Pislik , yatacak yer sıkıntısı , yemek sıkıntısı vs vs .. 2 Gün boyunca sadece poğaça yada simit yedim çünkü yemekhanede o tabaklarla o kaşıklarla yemek yemek tamamen imkansızdı...2 gün sonra koyulduk yola şırnağa gidiyoruz hep bir beklenti var koca koca dağların arasından gidicez .. Sağı sola dikkatlice kesiyorum acaba bi terörist olurmu yollarda falan diye işte :) İnsanın içinde ister istemez kuşku oluyor . Ama yolculuk hiç beklediğim gibi çıkmadı tabi . Ben koca koca dağlar beklerken resmen 100 bin nüfuslu yerleşim yerine geldim . Heryer bina , park , dükkan vs vs ... Cizre denilen yer kendi çapında gelişmiş ve yine kendi çapında oranın şartlarına göre küçük bir şehir olmuş .. Birliğe ulaşınca zaten ne korku kaldı içimde nede bir telaş . Tepeye konuşlandırılmış kocaman güzel bir birlikti benimkisi .. Zaten o birliktede 1 hafta kaldım . O bir hafta içindede tank civatası parlatma ve tank yıkamadan başka birşey yapmadık . Daha sonra haber geldi beni garnizon karargahına çektiler muhabereci olarak . Ordada santralci oldum .. Şöyle söyliyim arkadaşlar giderken korku içinde olduğum yere gidince iyiki buraya düşmüşüm diye şükrettim hergün . Askerlik hayatım boyunca (acemi birliğim dahil) koğuş nöbeti dahi tutmadım . 460 gün içinde 1 gün dahi nöbet tutmadım . Santralde sağımda telefonlarım , solumda bilgisayarım ve İNTERNETİM .. Yanlış duymadınız tamamen komutanlardan izinli , rahat rahat girebildiğim internetim vardı :) Zaten bakarsanız paso donanımhaberdeydım :) 100 den düştüğümdede bi konu açtım :) Uzun lafın kısası süper şekilde askerlik yaptım arkadaşlar . Kendimi hayatım boyunca hep şanssız olarak nitelendirirdim ama askerlikte şansım döndü ve inşallah bundan sonrada hayatım boyunca bu şansım hep yanımda olur ...

Bölgeye gelecek olursak eğer ;
    Halk askeri sevmiyor . Çarşı iznide yok . Ama ben 2 kere çıkma fırsatı yakaladım . Teskereci olduğumda 1 kere alışveriş yapmak , 1 kerede eşyalarımı istanbula göndermek için kargoya gitmek maksadıyla ... Şehir güzel .. Şırnağa giderken hiç böyle bir yer hayal etmemiştim ama gerçekten gelişmiş bir yer cizre . Hertürlü imkan var . Kamuflaj ile görünmediğiniz sürece aslında askerlede sıkıntıları yok . Cizrede bir çok devlet memuru var . Öğretmen olsun , belediyede görevli olsun .. Komutanlar hafta sonları rahat rahat dışarılarda dolaşıyorlardı . Hatta komutan olunduklarıda dışarda herkes tarafından biliniyordu . Ama bi zarar görmüyorlardı . Hatta birliğmizin içinde futbol sahası vardı . Dışardan halk takım kurup komutanlar ve askerler karışık maç yapıyoduk cizre halkıyla .. Ama herşeye rağmen sonuçta terör bölgesi . İnsanlar ne kadarda iyi olsalar TC - Kürdistan ayrımındanda kendilerini alı koyamıyorlar. Devamlı taşlama , molotof kokteyl atma , ses bombası atma gibi durumlar oluyordu .. Genel olarak can güvenliği açısından burası batıdan farksızdı yani .
    Ciddi olarak olay sadece 1 kere başımıza geldi . Oda nöbetçi kulesine roket atarlı saldırı .. Saldırganın allaha şükür beceriksizliği yada istememesinden kaynaklandı bilemiyorum roket kulenin altından geçmişti ve patlamamıştı . Saldırganlar 2 kişiydi 1 tanesi roketin arkadsında durmuş diğeri roketi ateşleyince arkasında duran alevden yanmış :)) Muhabereci olduğumuz için tüm kamera kayıtları fotoğraflar hepsi bizim elimizden geçiyordu ..
    Yani uzun lafın kısası can güvenliği olan fakat halkında stres topu olan birliğimiz vardı . Dicle nehrinde çocuk boğulur birliği taşlarlar . 2 aile arasında husumet çıkar kan dökülür birliği taşlarlar . Canları sıkılır birliği taşlarlar öyle söyliyim size :)

Askerliğe gelecek olursak eğer;
    Şahsen askere gitmem çok ani oldu benim . Pazartesi günü askerlik durumumu sormaya askeriyeye gittim. Yoklama kaçağı olduğumu söylediler muayene kağıdını elime verdiler , Perşembe günü ankara etimesgutta buldum kendimi :) ASkerlikte ilk 1 haftam kabustu resmen . Oraya alışmak o kalabalıkta ne yapacağını bilmemek vs vs .. Ama alıştıktan sonrada çok güzel . Şahsen hiç insanların abarttığı kadar kötü bir yer değil askeriye . Yada ben rahat yaptım diye bana öyle geliyor bilmiyorum .. Kendi birliğimiz adına konuşuyorum , komutanların sabah 8 de gelip akşam 5:30 a kadar oturup sigara çay içtiği bir yerdi cizre . Bütün işi askerler yapardı . Komutanlar resmen havadan 4 5 milyar para alıyorlardı .. Sivil hayatta allahın selamını dahi vermeyeceğiniz insanlardan aldığınız emirler bazen çok zorunuza gidecektir fakat askerlik işte yapacak birşey yok :)
    Arkadaşlık dostluk kısmı var birde işin işte en can alıcı nokta orası . Arkadaşlık askeriyedeki en önemli nokta . Hergün aynı insanlar . Aynı yerde yatıp aynı yerde kalkmalar . Özellikle insan devreleriyle geçirdiği zamanı kimseyle geçiremez askerlikte . Şahsen ben devre kaybı olarak gittim askere devrelerim olmadan sadece kendi başıma 20 gün yalnız kaldım ve devrenin ne kadar önemli birşey olduğunu dahada iyi anladım ..

Geçmez geçmez diye yakındığımız o günler çoktan geçti bile :) Hatta üstüne bugün tam 28 gün olmuş ben askerden geleli :)
    Daha başka sorusu olan varsa elimden geldiğince yanıtlarım .
    Askere gidecek olan arkadaşlarada şimdiden allah sabır versin diyorum ve hayırlı teskereler diliyorum . Herşey gönüllerince olsun inşallah :)

• quote:

Geçmiş olsun darısı şu anda Hakkari Çukurca'da askerlik yapan oğlum olmak üzere tüm askerlerimizin başına inşallah
    Şunu öğrendim ki güneydoğuda askerlik batıda askerlik yapmaktan çok çok kolaymış oğlum buradan giderken cep telefonunu götürdü ne Van KTM'de ne de Otluca Dağ Komando Taburunda cep telefonlarına el koymamışlar Çukurca'da ise adını ilk kez duyduğum SIRACILIK diye bir sistem varmış yeni gelen askerler cep telefonlarını en üst devreye veriyorlarmış bir alt devreleri gelene kadar cep telefonlarını alamıyorlarmış ama benim oğlan Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Bölüğünde olduğu için üst devreleri kafaya almış hemen hemen her akşam cep telefonunu alıyor ve bizleri arıyor daha hiç bir komutanın ağzından kötü söz duymamış komutanınların bir isteğini yerine getirdiğin zaman bir çoğu teşekkür ederim diyormuş yemekler süpermiş öğle veya akşam yemeğinde mutlaka ve mutlaka et yemeği çıkıyormuş...
    Bunun yanında daha 1 ay önce Konya'da öğretmen olan yeğenim askerliğini kısa dönem olarak Kıbrıs'da yaptı geldi komutanların en iyi lafı LAN dı yemekler berbattı her gün eğitim spor ot yolma vardı diyor...

• Hocam diyarbakir nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha arkadaş batıda askerlik daha zor.İstanbul tuzlada 5 ay askerlik yaptım ama canımızı çıkardılar.Yapmadığımız iş kalmadı.Hamallık, güneşin altında çim biçme, sabah 7.30 akşam 8 görev yerinde çalış sonra 9'da yat iştiması ama bununla kalmıyor her gece nöbet.2 saat nöbetten önce uyusam 2 saat nöbet git gelle 3 saat olur nöbetten sonra 2-3 saat uyusak kardır.Her gece böyle uykumun bölünmediği adam akıllı 6-7 saat uyuduğum günler 2 elin parmaklarını geçmez.Yemekler de berbattı.Yemeği yemesen başka birşey bulacağının da garantisi yok.Bazen bisküviyle idare ederdik.
    Ancak arkadaş ortamı güzeldi ama pislik adamda çoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 3 Temmuz 2013; 18:51:17 >
  • Ne diye gidiyorsunki askere?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

Ne diye gidiyorsunki askere?

arkadaşın canı tank kullanmak istemiş onun için bi gidip gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcats

Hocam diyarbakir nasil

Valla Diyarbakır hakkında pek bir bilgim yok sınıfın Jandarmaysa ve karakollardan birine gidersen merkezden daha rahat olur diye düşünüyorum amcamın oğlu 7 - 8 yıl önce Diyarbakır'da büyük bir askeri birlikte kısa dönem olarak askerliğini yıllar önce yaptı görevi karşılama mangasımıymış neymiş ona rağmen rezillikti diyor kayınım ise yine Diyarbakır'da büyük bir askeri birlikteydi o da askerliği boyunca Ani Müdahale Mangası diye bir birimdeymiş askerlik süresince geceleri ayaktaymış gündüzleri ise istirahatliymiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: forever58

quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

Ne diye gidiyorsunki askere?

arkadaşın canı tank kullanmak istemiş onun için bi gidip gelecek

insan canının isteyeceği birşey değil.
  • babam 1994 veya 1993 yılında yapmış terör olayların arttığı zamanmıştı birliğine saldırı yapılmış diğer başka bir yere saldırı yapılış 1 hafta haber alınamamış kış mevsiminde. babam askerliği bittikten 1 gün sonra tekrar babamların binaya saldırı yapılmış ver baya kanlı olmuş.ama şimdiyi bilemem hayırlı tezkereler
  • Artık askeriyede dayak , küfür vs şeyler kesinlikle yok . Eğer bu şekilde bir şeye maruz kalınırsa zaten direk şikayet ediliyor ve komutan cezaya maruz kalıyor .. Artık askerlik eskisi kadar zor değil eskilerin anlattığına göre ..

Vatani görev diye birşey var kardeşim bilmem seni bu konuda kimse bilgilendirdimi ?
    @forever58
  • Gkn89 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun Gökhan demek bitirdin askerliği. ilk hafta hakkaten çok zor..
    Bende Kütahya 35 gün oranın meşhur soğuğunda yaptım sonra İzmire düştüm çok seviniyordum ilk başlarda sonra gece gündüz nöbet kitlenince
    Muhafız bölüğü çok zor her ne varsa bizdeydi subaylara hizmet, nöbet, mıntıka tören eğitim vs...
  • hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flashchuck -- 4 Temmuz 2013; 23:23:58 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.