Şimdi Ara

Askerik Şırnak Cizre (460 Bitti) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
23.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackcats

Hocam diyarbakir nasil

Diyarbakır güzeldir aslında kardeş. Bazı ilçeler hariç tabi.
  • Hocam şu başlığıda bi düzeltsen artık. ''Askerlik'' olarak. Valla konuyu her gördüğümde sinir oluyorum
  • Gkn89 kullanıcısına yanıt
    Şafak kaç?
    Edit:Bitmiş la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a4technic -- 4 Temmuz 2013; 23:54:05 >
  • Allah yardımcın olsun kardeşim.Hayırlı tezkereler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıtmıs askerlıgı

askerlıgın nasıl gectı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 5 Temmuz 2013; 0:04:21 >
  • ASkerliğimin genel olarak nasıl geçtiğini ilk sayfada yazdım kardeşim ordan okuyabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 5 Temmuz 2013; 1:02:48 >
  • sende yedin askerliği ha
    iyi teskereler kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribal_dns -- 5 Temmuz 2013; 1:06:11 >
  • Bitti kardeşim sağolasın :)

@tribal_dns

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 5 Temmuz 2013; 1:05:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

Bitti kardeşim sağolasın :)

@tribal_dns

yaşıtlarınla askerlik yapmıştım ama 89/3 ler en bozuğuydu içlerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tribal_dns

quote:

Bitti kardeşim sağolasın :)

@tribal_dns

yaşıtlarınla askerlik yapmıştım ama 89/3 ler en bozuğuydu içlerinde

Bende geç kaldım dediğin gibi 89/1 gidecekken 92/1 gittim :) Genelde 3 ve 4 tertipler zaten arıza oluyorlar herhalde :)
  • safak 40 ust devrem

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyin Premium

safak 40 ust devrem

Şimdiden geçmiş olsun kardeşim allah sevdiklerine kazasız belasız kavuşturmayı nasip etsin inşallah :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Beyin Premium

safak 40 ust devrem

Şimdiden geçmiş olsun kardeşim allah sevdiklerine kazasız belasız kavuşturmayı nasip etsin inşallah :)

amin kardesim eyvallah.

• kısa dönem er 70 İNCİ MKNZ.P.TUG. 4 ÜNCÜ HD.A.1 İNCİ HD.TB. 4 ÜNCÜ HD.BL. / ŞIRNAK CİZRE /

askerliğini burada yapan veya yapmış olan arkadaşlar bilgilendirebilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicburak

kısa dönem er 70 İNCİ MKNZ.P.TUG. 4 ÜNCÜ HD.A.1 İNCİ HD.TB. 4 ÜNCÜ HD.BL. / ŞIRNAK CİZRE /

askerliğini burada yapan veya yapmış olan arkadaşlar bilgilendirebilirmi

Öncelikle terör korkun olmasın . Halk asker sevmez . Benim zamanımda devamlı ses bombaları falan atarlardı birliğe ama bir zaman sonra alışıyor insan normalmiş gibi geliyor . Hudut taburu biraz sıkıntılıdır :) Askerleri falan laf anlamaz tiplerdir ama sen kısa dönem çavuş olacağın için çok rahat olursun . Sadece askerlerle uğraşıcaksın yani öyle diyim sana :) Tek derdin askerlere laf anlatmaya çalışmak olucak . Birliğin içerisi güzeldir ince uzun . Yaklaşık 1 , 1,5 km uzunluğunda falandır sanırım . Komutan lojmanlarıda birliğin içinde . Gazino ve yemekhane iyidir , büyüktür .Aradığın herşeyi bulabilirsin . Bulamadığın birşey olursada aile marketi gibi bişe var komutanlar için sadece fakat askerlerede izin veriyorlardı bizim zamanımızda . Hudut taburu ve 172.Zırhlı tugay komutan yardımcılığı var birliğin içinde . Ben 172 deydim . Ama dipdibesiniz . 172 garnizon diye geçer . En rütbeli albay vardı benım zamanımda oda garnizondaydı . Ben garnizon muhabere merkezindeydim . Santralde . Çok rahat ve çok eğlenceli askerlik yaptım . Birliğin içinde halı saha ve havuzda var . Havuz askerlere yasak falan ben bir kaç defa girdim havuza komutanlarım ve devrelerım sayesinde . Halısaha olay olmadığı zaman hep açık . Biz haftada 5 gün top oynardık . İnzibat birliğide var kışlanın içinde . Aynı zamanda askerlik şubeside birliğin içinde . İnzibatlar merkez komutanlığı olarak geçiyor . Garnizonla beraber aynı yatakhane binasında kalırlar . Hudut taburunun yatakhaneleri farklı binadadır. hudut taburu mardine bağlı normalde . Sizin maaşlarınız mardinden gelir o yüzden garnizon ve merkez komutanlıgına gore daha geç alırsınız. Ben onbaşı olarak yaptım 258 lira maaş alıyordum . Askerlik şubeside orda fakat onlar ne hikmetse 40 lira maaş alıyorlar çok saçma :) Revirde birliğin içinde ve güzel geniş temiz bir yer . Allah göstermesin büyük sağlık sıkıntın olursa cizre devlet hastenise götürüyorlar zaten . Birliğin yukarı kısmıda birde tank taburu bulunuyor . Oraya gitmek için zırhlı araçlarla yada transit tarzı araçlarla asker taşınıyor.Senin muhtemelen tank taburu ile pek alakan olmayacak . İlk ktm'den gittiğinde oraya gidiceksin sadece . Önce oranın askerleri bırakılacak daha sonra sizi aşşağıya garnizona indirecekler.O sayede orayıda görürsün . Zaten gördüğünde içinde hiçbir tereddüt kalmaz . Tatil köyü gibi bir yere gittiğini anlarsın :) Şırnağa direk gitmessin muhtemelen . Mardin kızıltepede ktm var önce orda beklersın konvoy tarihine göre birliğine ulaşırsın . Ben 3 gün ktm de kalmıştım ilk cizreye giderken . İşte ktm denilen olay zulüm . Yatacak yer sıkıntı , yeme içme sıkıntı . Devamlı bulaşık , mıntıka vs kitlemeye çalışırlar , rahat bırakmazlar pek . Ktm'yi atlattıgın anda zaten askerlıgın buyuk bir bölümü bitmiş gibi olur sana o kadar kötü :) Gerçe şırnağa havaalanı yapılmıştı artık ktm falan olmayabilir . Hatta yok galiba ktm artık direk şırnak havaalanında sızı alıyor olabilirler onu tam bilmiyorum açıkcası . Ben terhis olduktan 2 3 ay sonra havalanı açılmıştı. Muhtemelen sen ktm faciası yaşamayacaksın . Aklıma gelenler bunlar . Daha fazla birşey sormak istersen yardımcı olmak isterim . Ama uzun lafın kısası çok güzel yere gidiyorsun . Askerlıgın yapılabılecegı en guzel yerlerden bırıdır . Butun komutanlarım böyle söylerdi .

Çok sağolasın dostum yeterince açıkladı suan için kafama takılan birsey olursa sorarım gayet güzel bir şekilde anlatmissin eyw

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicburak

Çok sağolasın dostum yeterince açıkladı suan için kafama takılan birsey olursa sorarım gayet güzel bir şekilde anlatmissin eyw

Hayırlı tezkereler şimdiden . Allah hayırlısıyla sevdiklerine kavuşmayı nasip eğlesin
    Teşekkür ettim amin inş

• aklıma takıldı gerçi 3 senem varda biişey sorucam bu askerde nereye gideceğin şans işi mi yoksa kütükle alakası var mı? çok gördüm kütük batı da ise askerlik doğu tarafına düşüyor ? ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemicem :) he korkum yok nereye çıkarsa çıksın paşalar gibi yapıcam askerliğimi :) sadece meraktan soruyorum :D mesela benim kütük ısparta nerelere vurur ? :D
  • bnmde aUsta Birliği 70 İNCİ MKNZ.P.TUG. 4 ÜNCÜ HD.A.1 İNCİ HD.TB. 4 ÜNCÜ HD.BL. / ŞIRNAK CİZRE / ŞIRNAK kısa dönem er kardesim sana telefon olayını sorabilir miyim telefon girdirebiliyor muyuz ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.