Şimdi Ara

Askerde Yazıcı olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
52.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,askerde yazıcı olan arkadaşlar nasıl olduğunu anlatabilirlermi.Sürekli yazımı yazarlar.Word,excel orta seviye bilen birisi için yeterlimidir.Çok detaylı bilgi gerektirirmi?

• gerektirmez ama yazıcı olmanın hem avantajları hem dezavantajları var.

+'ları
    -nöbetleri sen yazdığın için kolay kolay nöbet tutmasın
    -kışın dışarda milletin kıçı donarken sıcacık yerde oturursun
    -içtimaya çıkmazsın
    -başkalarının nöbetlerini yazdığın için pek bulaşan olmaz sana

-'leri
    -komutanların hizmetçisi olursun, çay getir,şunu yap bunu yap vs.
    -millet yatar ama senin yatışın 12-1 den önce olmaz
    -komutanlarla birlikte isen rahat hareket edemezsin

vs.vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

gerektirmez ama yazıcı olmanın hem avantajları hem dezavantajları var.

+'ları
    -içtimaya çıkmazsın

-'leri

vs.vs..
    askerde printer olmak rahattır
  • quote:

+'ları
    -içtimaya çıkmazsın

-'leri

vs.vs..
    quote:

Orjinalden alıntı: Death Time

+'ları
    -içtimaya çıkmazsın

-'leri

vs.vs..

herşeye katılıyorum tek birşey haric

word ve exceli sabahlamak istemiyorsan ve hatta günlerce uykusuz kalmak istemiyorsan iyi öğrenmelisin mesela makro bilmelisin iyi özelliklerini bilmelisinki işin kısa sürsün sürekli tekrir eden şeyleri kolay yapabilesin mesela tek tuşa basınca dilkçe formunun belli kısımlarını oluştursun vs vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ser Blood

quote:

+'ları
    -içtimaya çıkmazsın

-'leri

vs.vs..

herşeye katılıyorum tek birşey haric

word ve exceli sabahlamak istemiyorsan ve hatta günlerce uykusuz kalmak istemiyorsan iyi öğrenmelisin mesela makro bilmelisin iyi özelliklerini bilmelisinki işin kısa sürsün sürekli tekrir eden şeyleri kolay yapabilesin mesela tek tuşa basınca dilkçe formunun belli kısımlarını oluştursun vs vs.

Alıntıları Göster
    Ben S2 yazıcısıydım rahattı word iyi olsun exel dende biraz anladınmı tamamdır.Ama sakın bölük batarya yazhanesine girme ben son 3 ayımda girdim başıma bela aldım.Aklında bulunsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: twin pedal

Ben S2 yazıcısıydım rahattı word iyi olsun exel dende biraz anladınmı tamamdır.Ama sakın bölük batarya yazhanesine girme ben son 3 ayımda girdim başıma bela aldım.Aklında bulunsun :)

Alıntıları Göster
    askerlikte yazıcıydım. İdari işler yazıcısydım.

avantajları ve dezavantajları var

avatajları ;

nobet tutmazsın, butun gun bolugu ıcınde olursun, masa basında cayını ıcer , sıkılınca sole bı tur atar dolasırsın , carsıya ıstedıgın zaman cıkarsın, iştimaya cıkmassın , eğitimlere cok fazla katılmassın , komutan gıttıkten sonra serbestsın ( iş vermedıyse) öglen arasında gider yatarsın gibi.yazıcı olduıgun ıcın komutanaın sana yaklasımı dıger askerlerden daha iyidir.

devazantajları ;

denetleme oldugunda ayvayı yersın, 15 - 20 gun hıc uyumassın, onun dısında baska bısey yok.

ofis programlarını cok ıyı bılmene gerek yok.senden oncekı yazıcı zaten herseyı ayarlamıstır.zaten her hafta her ay her gun aynı ewraklar cıkar.tarıh degıstırır ctrl+p dersın işin biter.

rahattır

en azından ben boyleydım.yemegımı yanımızda astsubay ordu ewı vardı ordan solersın.çift çarsıya cıkardım.aksam 6-7 de işim biterdi....

• quote:

Orijinalden alıntı: e_zbay

askerlikte yazıcıydım. İdari işler yazıcısydım.

avantajları ve dezavantajları var

avatajları ;

nobet tutmazsın, butun gun bolugu ıcınde olursun, masa basında cayını ıcer , sıkılınca sole bı tur atar dolasırsın , carsıya ıstedıgın zaman cıkarsın, iştimaya cıkmassın , eğitimlere cok fazla katılmassın , komutan gıttıkten sonra serbestsın ( iş vermedıyse) öglen arasında gider yatarsın gibi.yazıcı olduıgun ıcın komutanaın sana yaklasımı dıger askerlerden daha iyidir.

devazantajları ;

denetleme oldugunda ayvayı yersın, 15 - 20 gun hıc uyumassın, onun dısında baska bısey yok.

ofis programlarını cok ıyı bılmene gerek yok.senden oncekı yazıcı zaten herseyı ayarlamıstır.zaten her hafta her ay her gun aynı ewraklar cıkar.tarıh degıstırır ctrl+p dersın işin biter.

rahattır

en azından ben boyleydım.yemegımı yanımızda astsubay ordu ewı vardı ordan solersın.çift çarsıya cıkardım.aksam 6-7 de işim biterdi....

Alıntıları Göster
    Şu word exel olayını bi gözden geçirmek lazım. Dezavantajları benim için dezavantaj sayılmaz..Yalnız o kadar milletin içinde 4-5 kişi zıplarsa olaya nasıl öne çıkmak lazım??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERDE ŞÖFÖR OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    ASKERDE ONBAŞI OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Komando Olmak İstiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguRnB

Şu word exel olayını bi gözden geçirmek lazım. Dezavantajları benim için dezavantaj sayılmaz..Yalnız o kadar milletin içinde 4-5 kişi zıplarsa olaya nasıl öne çıkmak lazım??

Alıntıları Göster
    Senden önceki ayzıcıyla muhabbeti kur yazıcı olmak istediğini söyle oda komutana söyler böylece şansın yükselir.Gerisi şans

• quote:

Orijinalden alıntı: e_zbay

Senden önceki ayzıcıyla muhabbeti kur yazıcı olmak istediğini söyle oda komutana söyler böylece şansın yükselir.Gerisi şans

Alıntıları Göster
    askerde yazıcı olmak bence çok moktan bir iş
    birincisi her yazıcı nöbet çizelgesi hazırlamayabilir
    s1 yazıcılıgı: bütün taburun yazı işlerini yazar uzm çvş ve astb ların nöbet listelerini olustursun ve bütün bölüklerin kazan işleriyle igilenirsin
    s2 s3 yazıcılığı: harekat ve istihbarat yazıcılığıdır buraya bağlı nizamiye yazıcılığı vardır
    genelde emirler istihbarat işleriyle ilgilidir
    nizamiye yazıcılı: araç girişi çıkısı ve sivil insanları kayıt edesin
    bölük yazıcıları: bölük kazanı bölük nöbetleri bölük içi işler ile ilgilisindir

genel olarak yazıcıların hepsi çok kastırmıyorlar ama zaman zaman 12 ye kadar çalıstıkları oluyor ve içtimayada çıkıyorlar ve yine bütün angaryalar bile sana patlayabilir mesele ew tasımak esya tasımak zart zurt
    seni hiç kimse sewmez herkes sana "askerliği yata yata bitirdin" der .........
    genelde uzm çvş ve astb ların eğitim seviyeleri diğer rütbelilerden daha az olduğu için onlara seni sewmezler ve angarya işleri sana vermeye çalısırlar sadece senin başında hangi amir varsa o sewmek zorundadır çünkü bilgisayardaki bütün işleri sen yaparsın oda oturur keyif çatar bu yüzden sana mahkumdur ama senin komutanın oldugu için sana muhtaç değilmiş gibi yapar....
    ben askerliğik süresince nizamiyede yazıcılık yaptım ve herzaman içtimaya çagırırlar( bütün yazıcılarda dahil olmak üzere) paso sana işkence yaparlar pisikolojik baskı yaparlar herkes bilgisayara alır sana sorar anlamazlar sana sorarlar ....
    anlıcagın git dışarda çapa salla yük taşı daha eglenceli olur yazıcık çok moktan bir iş içeridesin beden olarak raha ama zihin olarak çokkk kötüdür
    güzellikleride var: flim müzik oyun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuturuk -- 29 Eylül 2008; 3:27:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuturuk

s1 yazıcılıgı: bütün taburun yazı işlerini yazar uzm çvş ve astb ların nöbet listelerini olustursun ve bütün bölüklerin kazan işleriyle igilenirsin
    s2 s3 yazıcılığı: harekat ve istihbarat yazıcılığıdır buraya bağlı nizamiye yazıcılığı vardır

genel olarak yazıcıların hepsi çok kastırmıyorlar ama zaman zaman 12 ye kadar çalıstıkları oluyor ve içtimayada çıkıyorlar ve yine bütün angaryalar bile sana patlayabilir mesele ew tasımak esya tasımak zart zurt
    genelde uzm çvş ve astb ların eğitim seviyeleri diğer rütbelilerden daha az olduğu için onlara seni sewmezler ve angarya işleri sana vermeye çalısırlar sadece senin başında hangi amir varsa o sewmek zorundadır çünkü bilgisayardaki bütün işleri sen yaparsın oda oturur keyif çatar bu yüzden sana mahkumdur ama senin komutanın oldugu için sana muhtaç değilmiş gibi yapar....
    ben askerliğik süresince nizamiyede yazıcılık yaptım ve herzaman içtimaya çagırırlar( bütün yazıcılarda dahil olmak üzere) paso sana işkence yaparlar pisikolojik baskı yaparlar herkes bilgisayara alır sana sorar anlamazlar sana sorarlar ....
    anlıcagın git dışarda çapa salla yük taşı daha eglenceli olur yazıcık çok moktan bir iş içeridesin beden olarak raha ama zihin olarak çokkk kötüdür

Alıntıları Göster
    Ben askerde yazıcıydım acayip rahattım sabah 8 akşam 5 memur hesabı takılırsın ilk zamanlar çok zorlanırsın ama işi kaptın mı herkes senin eline muhtaç uzman çvş. lar falan izin kağıdı düzenlemem için rüşvet teklif ediyordu düşün artık sonuçta o belgeyi albayın karşısına çıkaran benim acayip eğleniyordum onlarla yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_6872

Ben askerde yazıcıydım acayip rahattım sabah 8 akşam 5 memur hesabı takılırsın ilk zamanlar çok zorlanırsın ama işi kaptın mı herkes senin eline muhtaç uzman çvş. lar falan izin kağıdı düzenlemem için rüşvet teklif ediyordu düşün artık sonuçta o belgeyi albayın karşısına çıkaran benim acayip eğleniyordum onlarla yaw

Alıntıları Göster
    Şimdi bu yazıcılık iyi mi kötü mü?

• quote:

+'ları
    -içtimaya çıkmazsın

-'leri

vs.vs..
    quote:

+'ları
    -içtimaya çıkmazsın

-'leri

vs.vs..

Bu dediklerin bölük veya batarya yazıcılığı için geçerli. Alay veya tabur yazıcıları için böyle birşey yok.

Ben Alay s3, Tabur S2,S3 ve S4 yazıcılığı yaptım. Çok avantajları da vardı, dezavantajları da. Ama herşey başındaki komutana bağlı. S4 ve son yazıcılık yaptığım yerin komutanı çok iyiydi. Binbaşı idi ve aram çok iyi olduğu için süper bir yazıcılıktı.

• Bence sana kalmış...

Programcı olduğum ve normalde de masa başı çalıştığım için bana dağ-bayır koşmak daha güzel görünüyor... Belim ağrıyor zaten makina başında... Ayrıca ömrüm boyunca bilgisayarla ilgili sorular duyduğum için artık gına geldi... bilmeyen birine anlatmak çok zor ve sıkıcı...1 soruya daha tahammülüm yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker32

Bence sana kalmış...

Programcı olduğum ve normalde de masa başı çalıştığım için bana dağ-bayır koşmak daha güzel görünüyor... Belim ağrıyor zaten makina başında... Ayrıca ömrüm boyunca bilgisayarla ilgili sorular duyduğum için artık gına geldi... bilmeyen birine anlatmak çok zor ve sıkıcı...1 soruya daha tahammülüm yok
    Ben acemilikte yazıcı olmuştum, çok rahat geçmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomtrk

Ben acemilikte yazıcı olmuştum, çok rahat geçmişti

Alıntıları Göster
    En iyisi all-in-one olmak... yazıcı-tarayıcı-fotokopi-faks. Çok rahat edersin....

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

En iyisi all-in-one olmak... yazıcı-tarayıcı-fotokopi-faks. Çok rahat edersin....

Alıntıları Göster
    askerde yazıcı olmak iyidir ama heryer için geçerli değil bizim arkadaşlar pişman oldular keşke olmasaydık diye yerine göre değişiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kunglao

askerde yazıcı olmak iyidir ama heryer için geçerli değil bizim arkadaşlar pişman oldular keşke olmasaydık diye yerine göre değişiyor

Alıntıları Göster
    askerde yazıcı olmak çok iyidir.

ben hatay dörtyol keşif taburunda 15 ay s 4 (ikmal) yazıcılığı yaptım.Başımdaki üsteğmen on numara bir insandı.askerden ayrılalı 6 sene oldu hala kendisiyle görüşüyorum.

s4 yazıcısı olabilirsen mutlaka ol.çok kıyak bir yerdir.askerlerin ve komutanların bütün giyim eşyaları senden sorulur.asker erzakları senden sorulur.mermi,silah,tank,top,vb. bütün malzemler s4 komutanından ve yazıcısından sorulur.bölüklere zimmet yaparlar.akaryakıt,odun,kömüvb. işleride s4 kısmından sorulur.aslında zor gibi görünsede çok zevkli bir görevdir.bide başındaki subay iyiyse yemede yanında yat.Mesela ben her hafta 2 kere çarşı iznine çıkardım.çavuş olmadan dolayı nöbet hiç tutmadım.nöbet tutmadığımdan dolayı silahım hiç olmadı.sabah tertiplerim 6 da kalkarken ben 7,45 te kalkar giyinir,yazaneme gider komutanı beklerdim.diğer s1-s2-s3-ve bölük yazıcıları gibi gece yarılarına kadar hiç çalışmazdım.5 te mesaim biterdi.komutan evine, ben yemeğe.ictima falan yok.yemekten sonra yazaneme geçer bilgisayarla uğraşırdım.Ama bunlar başındaki subayın insiyatifine bağlı.Ama sakın ama sakın S-3 yazıcısı olma çok sabahlarsın yazanede.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuturuk

aynen

• quote:

Taktım sana adam ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCagkan

quote:

Taktım sana adam ol

Alıntıları Göster
    eğer kıbrıs a düşersen yazıcı olma...pişman olursun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.