Şimdi Ara

Askerde Yazıcı olmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
53.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tabur yazıcılığı biraz zordur. S1/2/3/4 falan.

Ama bölük/takım yazıcılığı daha kolaydır.
    Bunu S1/S4 yazıcılığı yapmış biri olarak söylüyorum.

muv. özelliği de : şöför adayı yazıyor.

hangisi daha iyi ŞÖFÖR MÜ YAZICI MI ?
  • Bölük yada karakollarda isen çok güzel olur hele doğuda isen.. Bölük yazıcılığı bir nevi memurluk gibi nöbet ve iaşe listeleri yazarsın 2 tanede arkadaşın olur yetiştirdiğin. ancak komutanlarla iç içe olmak bazan streslidir. terhise gidenler kalabalık olursa 3-5 gün geç saatlere kadar çalışman gerekebilir. ancak (s1-2-3-4-) gibi tabur yazıcıları normal erlerden farklı değildiler nöbet içtima vs sadece fazladan yazıcılık yaparlardı. (batman koruma bölük yazıcısı)

• Yazıcılığın şu yönünü unutmayın devamlı başınızda rütbeliler olucak , devamlı rütbelilerle muhattap olmak zorunda kalıcaksınıız zaten bölük astsubayı devamlı başınızda olur.
    Masa başında uyuyabilirsin yorgunluktan yada günde 3 tane ( kaç tane iştima alınıyorsa ) çıktı alp nöbet yazarsın.7
    Ben askeri gazino da haberciydim. Yazıcılıkta yaptım habercilikte. Komutanına bağlı değişir birde. Benim komutan binbaşıydı.

Çok rahattım. Hafta sonu garnizon dışına gidecekse cuma dan bana haber verir ( haberciyim ya )
    kendine haftasonu program yap derdi. Bende bir program yapardım. C.tesi saat 3-4 e kadar otel odasında yatış sonra nöbetçi başçavuş ile saat 17:00 maçları konusunda fikir alışverişi - iddaa kuponu yatırma ve arkasında bira içip maçları takip etmek olurdu :)

Allah ıma binlerce defa şükür ediyorum çok rahat bir askerlik yaptım. Kısa dönem yada astsubay vs. olsam bu kadar rahat bir askerlik yapamazdım.
    Allah ım terör ile savaşan kardeşlerime sabır ve kuvvet versin.
    Onların sayesinde bu kadar rahat askerlik yaptım. Onların günlerini su gibi bitirip kazasız belasız ana baba evine dönmelerine yardım etsin yaradan....

• Askerde yapılan hiçbir iş iyi değildir. Yazıcılık da iyi bir şey değildir. Ayrıca çoğu yerde nöbetleri bilindiği gibi yazıcı yazmaz. İdari İşler bölümünde görevli rütbeli ya da bölüğün çavuşu ayarlar. Yazıcıların genellikle yaptığı şey üst yazı çıkarmak, özlük dosyalarının takibi evrak takmak, komutanlara çay servisi yapmak gibi işlerdir. İçtimalara çoğunlukla katılmaz fakat içtimaya bölüğün KAZANCIsı ya da atıyorum kantincisi de çoğu zaman katılmaz. Yani anlatmak istediğim bu iş yazıcıya mahsus bir durum değil, benim yaptığım yerde yazıcı da içtimaya katılıyordu.

Şöyle ki görevi yaptığın yere göre değişiklik gösterir, yazıcılık pek de iyi bir iş değil.
  • düştüğün yere gore degısır valla ben devlet memuru gıbı ıdarı ıslerde beklıyordum aksam gunduz gene nobet dınlenme yok

Orijinalden alıntı: bj

azıcık memuriyet, azıcık evrak kayıt etmeyi biliyorsan, azıcıkta world excel kullanabiliyorsan sen yazıcısın demektir.

alakası yok
    komutan sorar fare den korkarmısın
    asker der korkmam
    artık sen bi seçilmiş yazıcısın olay budur
  • Usta birliğinin ilk 3 ayı, S-1 geri kalan 9 ayında da Orduevi yazıcısı babında askerlik yapmış biri olarak hem rahatsın, hem değilsin demeli. Rahat yanları yukarıda belirtilmiş zaten. Bunların dışında her şey sana sorulur. Askerler içinde üst devren dahil herkese sözün geçer. Dezavantajları ise fazla sorumluk hiç bir zaman iyi değildir.

Millet rahat rahat uykusunu alırken sen uyku nedir unutursun. Bölükte bir vukaat oldu mu komutan önce sana çemkirir "sahip olamıyorsunuz a... k... ç...rına diye"(evet evet küfür var ne yazık ki). Bunların dışında sivil hayatta gururumuz dediğin TSK'nın iç yüzünü görürsün. Her şeyin gösterişten ibaret olduğunu, askerlerin üstlerinin gözünde ne kadar değersiz olduklarını, ordunun bütün temelinin ülkeyi savunma üzerine değil tamamen paşacıklarımızı nasıl rahat ettiririz üzerine kurulu olduğunu, yapılan uçuk harcamaların senin benim verdiğimiz vergilerle yapıldığını, eşine-oğluna-kızına-üssüne kızan çok sevgili komutanlarımızın askerleri nasıl acımadan patakladığını, o askerlerin annelerine nasıl saydırdıklarını, başkaları aç kalırken orduevlerine zararına yapılan satışlardan adamların 2,5 tl'ye kral sofrası kurdurduklarını vs. bunların hepsini görürsün.

Önce moralin bozulur askerlikten, vatandan, milletten soğursun bir süre. Sonra ülkeni sorgulamaya başlarsın, cumhuriyet tarihini, orduevlerini kuranları, bu sistemi kuranları sorgularsın. Karşına çıkan kişilere kendinde inanamazsın.

Bir süre sonra da eskiden sevdiğin kişilerden veya değerlerden, artık ölesiye nefret etmeye başlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

Usta birliğinin ilk 3 ayı, S-1 geri kalan 9 ayında da Orduevi yazıcısı babında askerlik yapmış biri olarak hem rahatsın, hem değilsin demeli. Rahat yanları yukarıda belirtilmiş zaten. Bunların dışında her şey sana sorulur. Askerler içinde üst devren dahil herkese sözün geçer. Dezavantajları ise fazla sorumluk hiç bir zaman iyi değildir.

Millet rahat rahat uykusunu alırken sen uyku nedir unutursun. Bölükte bir vukaat oldu mu komutan önce sana çemkirir "sahip olamıyorsunuz a... k... ç...rına diye"(evet evet küfür var ne yazık ki). Bunların dışında sivil hayatta gururumuz dediğin TSK'nın iç yüzünü görürsün. Her şeyin gösterişten ibaret olduğunu, askerlerin üstlerinin gözünde ne kadar değersiz olduklarını, ordunun bütün temelinin ülkeyi savunma üzerine değil tamamen paşacıklarımızı nasıl rahat ettiririz üzerine kurulu olduğunu, yapılan uçuk harcamaların senin benim verdiğimiz vergilerle yapıldığını, eşine-oğluna-kızına-üssüne kızan çok sevgili komutanlarımızın askerleri nasıl acımadan patakladığını, o askerlerin annelerine nasıl saydırdıklarını, başkaları aç kalırken orduevlerine zararına yapılan satışlardan adamların 2,5 tl'ye kral sofrası kurdurduklarını vs. bunların hepsini görürsün.

Önce moralin bozulur askerlikten, vatandan, milletten soğursun bir süre. Sonra ülkeni sorgulamaya başlarsın, cumhuriyet tarihini, orduevlerini kuranları, bu sistemi kuranları sorgularsın. Karşına çıkan kişilere kendinde inanamazsın.

Bir süre sonra da eskiden sevdiğin kişilerden veya değerlerden, artık ölesiye nefret etmeye başlarsın.

Çorba 0,35 TL
    En kral yemek 6,5 TL su anda isim veremediğim bir odru evinde.

Tamamen komutanına bağlı olarak değişir. Ben Binbaşı habercisiydim + yazıcılıkta yaptım ( bir süre )
    Simdi yarbay oluyor temmuz da. Abi kardeş gibi hala görüşürüz. ( Askerliğim biteli 5 sene oldu ) Çarşamba günü aynı masada yemek yedik.
    ( 3 Binbaşı - 1 yarbay - 2 Albay ) ben neydim sadece ER.
    Tamamen yaptıklarına ve seni sevmelerine bağlı.

Bildiğin otel işletmecisi gibi bitti askerliğim. Pirinç alınacak. Teklif hazırlarsın tedarikçilere kg için fiyat vermesini ister en ucuzu gider alırsın.
    Esnaf ordu evine kapak atmak için ilk başta fiyatı 0,10 TL verir. Sonra adam aynı malı vermez kavga edersin.

Rütbem = ER di
    Sorumluluk = Binbaşı altında ki tüm komutanlara gider yapıp sözümü geçirirdim. Bu konuda 1981 doğumlu olmam ve sivil de iyi bir kariyer sahibi olmamda etkendi.

• Konuyu hortlatıyorum.

Tümende G1 (S1 diye de bilinir) yazıcılığı yapmış birisi olarak söylüyorum, yazıcı olmayın. Olacaksanız da bölük yazıcısı olun. En fazla Yüzbaşı ile muhatap olursunuz, nöbetler elinizde olur, spor olsun içtima olsun katılmazsınız, yaptığınız işler de erlere yönelik olduğu için fazla başınız ağrımaz. En rahat yazıcılık bölük yazıcılığıdır.

Benim yazıcılık yaptığım personel şubede 1 albay, 2 tane kıdemli kademeli başçavuş (bunlar astsubaylığın nirvanasındaki adamlar) ve 1 tane de 5 kazıklı hiçbir şeyden anlamayan uzman çavuş vardı. Personel şubede komutanlara yönelik ne kadar işlem varsa yapılır, kalacakları lojmandan kurs yolluklarına kadar.

Bir boşluk yakalarsın iki dakika oturup kahve içmek istersin karşına tümen komutanı paşa dikilir, öyle bir yerdir. Muhatap olduğun albayların haddi hesabı yoktur, yaptığın işlerin sorumluluğu büyüktür.

Gidin silahlıkçı, araç sevk amiri, nizamiyeci, revirci falan olun. Hatta mümkünse gececi olun az komutanla, askerle muhatap olursunuz kafanız rahat olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.