Şimdi Ara

Askerde nobet / egitim anilari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ; askerlik yapmis olanlar ; nobet maceralarini nelere dikat etmek gerektigini yazarlarsa egitimleri yazarlarsa biz gideceklere faydali olacaktir diye dusunuyorum..ilk gun konusu var nobet egitimmkonusu niye olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar yorumlari esirgemeyelim yaji

• Gece 1-3 nobeinde (ki en sevmedigim nobet) astrgmenle tartismistim. Celik yelegi giymem ben, vay efendim ben emrettim giyeceksin, giymem dedim. ( askerliginize 60 gunden az kalmissa giymeyin tabi sinir ve teror bolgeleri haric) sonucta adaminda uykusunu kacirdik, kendi uykumuzda kacti. Derken nobet degisimi oldu. Tabi hafta sonu carsi iznini kilitledi ama cavus oldugum icin nobrtci subaylaa aram iyidi. Yazdirdim izni ciktim carsiya. Cok pis kurulari var askerde siz siz olun askerliginiz boyunca bazi seylere boyun egmeye calisin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee yani hele ki az gün kalmışsa zıt davranmamak lazım ama..
  • Yerine göre değişebilir belki ama mümkünse gece görevi almak genelde iyidir; gece nöbetlerinden, gündüz hayhuyundan, komutanlarla muhatap olmaktan ve yine yerine göre sabah içtimasından/eğitiminden büyük ölçüde kurtulmuş olursunuz, sabah da gelip akşama kadar istirahat edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 25 Eylül 2014; 22:51:04 >
  • Bende oyle dusunuyordim gece nobet almak rahat olabailri diye
    Ama kimle konussam gece nobet olsa bile egitime katiliyorsun diyordu.yani gece nobet tuttum sabah oglene kadar uyuyayim yok.
    Ama tabi yerine gore degisir yani

• Kasdettiğimiz, hazır kıta/ani müdahele mangası gibi akşam 6 gibi başlayıp sabah 6 gibi biten görevlerdir.. Tabii bir de sabah 2 veya 3 saatlik nöbet olur, mesai 8 veya 9 gibi biter. Sabah içtimalarından ise komutanların insiyatifine ve saatlerin denk düşme durumuna kurtulmak mümkündür:
    https://eksisozluk.com/sok-mangasi--56732
    https://eksisozluk.com/hazir-kita--728423?nr=true&rf=hazir%20kita

Yani öğlene kadar değil, ekstrem bir durum olmadıkça akşama kadar yatabilirsiniz... Ancak taliplisi çok olacağından görevi almak zor olabilir.

Ayrıca:
    https://eksisozluk.com/koguscu--1243681
    http://www.youtube.com/watch?v=2HXH1SMHHbQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 25 Eylül 2014; 23:20:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O videoyu daha dun izlemistim ya tabi anlamamistim falan niye bu delikanli ayakta geziniyor rahat rahat die

• Bizim nöbetler bombaydı , domuzlarla birlikte nöbet tutuyordum , bi kere domuzlar yolu kapattığı için yarım saat geç kalmıştık nöebete , sağa gidiyoz domuz dola gidiyoz domuz
  • Üst bölgeler hariç, Tugay içinde nöbet tutuğumuz zaman, devriye gözlüyorduk..Saçma geliyordu çünkü..Tamam arada sırada birileri geliyor mu diye bakıyorduk.Gözümüz açık! Sıkıntı yok..Bir dal kıpırdanmasında bile her zaman dikkatliydik..Ama ya kedi,ya köpek falan filan geliyordu :) Devriye gelince biz

Aramızda şöyle bir muhabbet geçiyordu;

-Dur Kimdir O
    *Devriye
    -Parola ........ Falan filan..

Devriye geldikten sonra kafamız rahattı :) Zaten 1 tane devriye geliyordu..2 saat nöbet tutuyorduk (Üst bölgeler hariç) Devriye 45. Dakikasında filan geliyordu..Devriye gelip gittikden sonra muhabbet koyu :)

Nöbette yanında ki arkadaşın çok önemli.Yanına sap biri geldiği zaman o nöbet 4 saat gibi geliyordu..

Nöbette sakın uyumayın.Uyursanız bırakın ölmeyi, askerliğiniz yanar..

• Tek kisi tutuluyor biliyordum nobetler ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Tek kisi tutuluyor biliyordum nobetler ?

yerine gore degisir ben tek kisi tutuyom bos silahla

• Hö ? Boş ? Nasil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

quote:

Sırf asker boş durmasın diye şarzörsüz silah verip nöbete yolluyorlar başka bir sebebi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

quote:

Sırf asker boş durmasın diye şarzörsüz silah verip nöbete yolluyorlar başka bir sebebi yok.

aynen oyle nobet yeri sacma bi yer benzinlik nobeti gelen giden olmuycagi bi yer

• Devriye geldi imzaladi bende Nobet kulubesinde celik yelefi serdim yatiyordum elimde teledonla oturuyorup kulaklikla muzik dinliyordum bir anda uzman cavus geldi yakaladi beni

Yine gece nobetindeyim kaski celik yelegi cikaedim tufegi yere.koydum ilerden kadin subay geldi ama kadin tas fibi minyon tipli bebek gibi of fenaydi sesi ince. Dedi ne yapiyorsun boyle keyfin iyi mi dedim belim agriyor komutanim dedi neresi agriyor bura desim kadin masaj yapmaya basladi sonunda iyi oldunmu dedi tas fibi oldum desim guldu gitti sonra beni boluk komutanina soylrmus carsim kitletti

Yine gece nobetindeyim devriye nobetti gidip geliyoruz geziyoruz iki kisi dedim yagmir yagiyor comeze gel yatalim su agaclik yerde dedim elimde telsiz var sesini kistim yagmur yagiyir mis gibi uyumusum 2 saat comez kaldirsi nobet bitmesine.10 dk kala kalktik aracla komutan geldi bize diyor neredesiniz 2 sattir sizi ariyorum yoksunuz piyasada telsizle anos geciyorum yoksunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 12 Ekim 2014; 12:25:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.