Şimdi Ara

Okuldan Kacmak Disiplin Sucu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
18.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mudur yard. suc diyor ama mesela ogleden sonra okuldan kacsak yok yazip gecerler mi yoksa hakkimizda islem olur mu?
    Birde okul ogle arasinda disari cikmaya izin vermiyor diyelim ama biz kacip disari ciktik yemek yedik ogle arasinin sonunda geldik. bu suc mudur? bir sey yapabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Okuldan Kaçmak Disiplin Suçu mudur?

Okuldan kaçmak, eğitim kurumlarının kurallarını ihlal eden bir davranıştır. Bu eylem, okul yönetmeliklerine göre disiplin suçları olarak kabul edilebilir ve bazı durumlarda yasal sonuçlar doğurabilir.

Okul Yönetmelikleri

Okullar, öğrencilerin davranışlarını düzenlemek için yönetmelikler belirler. Bu yönetmelikler genellikle okuldan kaçmayı bir disiplin suçu olarak sınıflandırır. Kaçmanın cezası okula bağlı olarak değişebilir ve kınama, devamsızlık cezası veya okuldan uzaklaştırma gibi yaptırımları içerebilir.

Yasal Sonuçlar

Bazı durumlarda okuldan kaçmak yasal sonuçlar doğurabilir. Örneğin, sık sık okuldan kaçan öğrenciler mahkemeye çağrılabilir ve para cezasına veya hatta hapis cezasına çarptırılabilirler. Ayrıca, okuldan kaçmak öğrencilerin eğitim ve gelecekleri üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Lise öğrencileri için okuldan kaçmanın cezası daha ağır olabilir. Sürekli devamsızlık, öğrencilerin okuldan atılmasına veya notlarının düşmesine yol açabilir. Bu durum, öğrencilerin mezuniyetlerini geciktirebilir veya hatta okuldan atılmalarına neden olabilir.

Sonuç

Okuldan kaçmak disiplin suçları olarak kabul edilebilir ve hem okul yönetmeliklerine hem de yasalara göre cezalandırılabilir. Öğrencilerin okuldan kaçmanın olumsuz sonuçlarını bilmesi ve okul kurallarına uymaları önemlidir. Devamsızlık sorunları yaşayan öğrenciler, yardım için okul yönetimi, rehberlik servisi veya ebeveynleriyle iletişime geçmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • okuldan kaçmak evet suçtur. yani meb' bu konuda söylüyor disiplin suçu diye. fakat okuldan kaçarsın öbür gün ailene dilekçe yazdırırsın haberim var diye. o zaman bir şey olmaz.

öğle arasına gidip gelmek suç mudur değil midir bir bilgim yok. Fakat değil diye tahmin ediyorum
  • Eline şeker verip yolluyorlar

• Okula gelip çıkarsan suç.

• bu kadar pısırık olmayın lan.biz lisedeyken kafamıza göre takılıyorduk kimse gıkını çıkaramıyordu.gerçeği teknik lise mezunuyum rahattı bizde yani.Hocaları bile kafalıyorduk hocam öğleden sonra gelmicez fazla bişey anlatmayın diye :)
  • Değil sadece ders arası çıkarsan laf ederler

• hiçbir şey olmuyor kardeşim kafana göre çık en fazla uyarı falan alırsın o kadar. okuldan atacak halleri yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onlara ne lan ? öğle molası var istersem öğleden sonra gelmem
  • öğle arasında çıkıp yemek yiyip gelmek serbest yani dimi beyler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulBeyfendisi

bu kadar pısırık olmayın lan.biz lisedeyken kafamıza göre takılıyorduk kimse gıkını çıkaramıyordu.gerçeği teknik lise mezunuyum rahattı bizde yani.Hocaları bile kafalıyorduk hocam öğleden sonra gelmicez fazla bişey anlatmayın diye :)

Övünülecek bir şey mi bu sence

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield.

quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulBeyfendisi

bu kadar pısırık olmayın lan.biz lisedeyken kafamıza göre takılıyorduk kimse gıkını çıkaramıyordu.gerçeği teknik lise mezunuyum rahattı bizde yani.Hocaları bile kafalıyorduk hocam öğleden sonra gelmicez fazla bişey anlatmayın diye :)

Övünülecek bir şey mi bu sence

Övündüğümü kim söyledi michael scco?

• Hangi lise.ben Çengelköy lisesine gidiyorum 40 dakikalıkuzun tenefuste disari çıkıpcçiğköfte yiyorum

• izin vermiyorlar kapıda güvenlik var salmıyor atlıyorum bende ama erçekten çok saçma öğle molasını okulda geçirmek 1 saatlik uzun teneffüste bahçeyi dolaşmak çok sıkıcı
  • Öğle arasından sonra karışamazlar.
  • Disiplin suçu mudur bilmiyorum ama Biz okuldan kaçıp yemek yiyip dışarda geri gelecektik tam okuldan kaçtık ama tam karşı yolda okul polisi bizi yakaladı sivildi anlaşılmıyor du okul polisi olduğu okula geri soktu müdür yardımcısı nı falan çağırdı ama disipline gitmedik
    CSB falan değil bu sene yaşadığım olay

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.