|
Bildirim
|
K kd_karaman demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
Dostum askerde kimseden korkma.Bak başıma gelen olayı anlatayım Pazar günü çarşıya çıkıcaz nöbetten geldim kahvaltı bile yapmadan sakal traşı oldum daha sonra değiştirdim üstümü hazır bekliyoruz.Bizim bölüğe yeni gelen ütğm senin saçın çok uzun diye bahaneyle (ki uzun falan da değildi) çarşıya çıkamazsın dedi.Komutanım yapmayın, çarşıda kestireyim falan adam nuh dedi peygamber demiyo.Sen misin bana böyle yapan Gittim kışla nöbetçi amirinin karşısına çıktım (adam yarbay) dedim komutanım böyle böyle bi görüşün hem para çekmem lazım hem de işlerim var.Emrederseniz saçlarımı da kestiririm dedim tamam gelince bana tekmil ver dedi.Neyse imzaladı defteri çıktım çarşıya (çıkmadan bölüğe gidip ben çarşıya çıkıyorum dedim ama) Neyse akşam 17.30 oldu ben döndüm bi baktım bizim bölüğün kapısının önünde bizim ütğm.Bana yat kalk falan yaptırdı sivil kıyafetler battı tabi.Sen kimsin benim emrim dışında çıkıyosun falan bende doğal olarak kışla nöbetçi amiri sizden çok daha üst rütbe ve makamda o emrettiği için çıktım dedim daha bişi diyemedi Giydim kamuflajları çıktım nöbetçi amire.Anlattım durumu aradı ütğm'i odasına çağırdı.Bi baktım bizimki koşa koşa geliyo.Onun yanında da durumu anlattım yarbayın söylediği tek kelime var hiç unutmuyorum.Seni burdan sürdürürüm bebe dedi bi baktım ütğmin yüzü kıpkırmızı olmuş Daha sonra benimle baya bi uğraştı nöbetteyken tutanak falan tuttu ama bişi çıkmadı.Daha sonra da bölük değiştirdim zaten ![]() Üst rütbelilerle (binbaşı, yarbay vs.) aranı iyi tutarsan kimse sana bir şey diyemez 3 binbaşı, bi yarbayla aram çok iyidi (çay içiyoduk adamlarla o kadar söyliyeyim) hiçbi rütbeli bana bişi diyemiyodu.Bölük değişikliğini de zaten personel binbaşıyla konuştuktan sonra hallettim.Vizite binbaşısıyla da aram iyidi her gittiğimde kesinlikle istirahat alıyodum.Kendimi hastaneye sevk ettiriyodum çarşı günü yatıyodum böükte hastane diye çıktığımda boyna çarşıdaydım Eğer komutanların iyiyse askerlik 10 numara yerdir ama iyi değilse askerliğin bitmez ![]() |
Hiçbir komutan demendeki kasıt nedir anlamadım?Yani ordudaki tüm komutanları tanıyormuş gibi cevap veriyosun adama.Demekki adama yapmışlarki adamda şikayet etmiş hayet doğal bişey bu.Senin komutanın yapmadı diye b hiçbir komutan yapmaz anlamınamı geliyor?bu nasıl bir beyin yapısıdır valla ciddi söyleyeyim hayran kaldım bu beyin yapısına. |
Genelleme yapmam gerekiyorsa senden de adam olmaz!
Askerliğimi bitireli neredeyse 2 yıl olacak. Şikayet ettim ve o komutana verilmiş bir takdir belgesi(bizim başımızda olduğu için verilen) elinden alındı. Bana da yaptıkları sadece 3 hafta çarşı cezası olmuştu. Babacan bir komutan bulursanız askerliğiniz çok iyi geçecektir. Askerdekilere hayırlı tezkereler! |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ext9 -- 12 Şubat 2015; 8:18:28 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 12 Şubat 2015; 9:47:58 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 25 Ekim 2015; 3:39:40 > |
|
|
|
|