Şimdi Ara

Askere sevk tarihi ne zaman olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1997 doğumluyum 28 Aralık 2025'te yoklamamı yaptırdım ve tercihlerimi Aralık-Mayıs arası yaptık. Fotoğrafta da gösterdiğim şekilde 22 Nisan 2026'ya kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyor. Bu durumda şubat celbine kesin olarak atmaz beni değil mi en erken mayıs celbine mi atabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ekleme:
    İçinizin rahat etmesi açısından (29 ocakta) şubat celbi sınıflandırma sonuçları açıklanacak. Hakkınızda sınıflandırma olup olmadığına edevletten bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 21 Ocak 2026; 20:51:56 >

Hocam sıralamayı dediğim gibi aralık-mayıs arası yaptım geç gitmek için. Bu durumda daha geç tarihler çıkar mı yoksa yaşımdan ötürü en erken Mayıs'a mı atar?

22 Nisan 2026 tarihine kadar ilişkiliği yoktur yazıyor. Bu durumda kesin mayıs mı çıkar yoksa daha ileriki aylar da çıkma durumu var mı?

Sıralamayı yaparsınız, başvurduğunuz dönem hangi celbin alımları varsa o celbe dahil ederler ama sınıflandırmanızın ne zaman yapılacağı MSB'nin ihtiyacına bağlı.

Mesela mayıs 2025 celbi konusunu açan forumdaş eylül 2025te gitti. Yoklamayı tamamlayıp 10 ay askere gitmeyi bekledi.

Nette MSBnin yıllık faaliyet raporları var, pdf olarak bulunur. 2020de 400 bin er alınırken şimdi 250 bin civarı er alınıyor. 2020de bedelli sayısı 50-100 bin iken şimdi 250 binlere geldi.
    Bedellileri geri çevirmemek için daha az 6 ay er alıyorlar. O yüzden er tayfası hac kurası gibi sıra bekliyor.

Bundan dolayı mayısta mı gidersiniz ağustosa mı atar kesin bir şey denemez. Bekleyip göreceksiniz.

Mart ayının ilk haftası askerlik durum belgenizi takip edin, xx ağustos 2026ya kadar ilişiği yoktur yazarsa (ve orada sabit kalırsa) en az 3 ay daha sivilsiniz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam peki ben şimdi en erken mayıs celbine seçilirsem(22 Nisan) onu itiraz ya da taleple 4 Haziran'ya da 2 Temmuz'a çekme şansım var mı bir neden sunup?

Çünkü mezun olacağım mart gibi, mezuniyet tecili yapacağım o yüzden ne kadar geç çıkarsa sevk o kadar iyi benim için.

Bir de hocam 30 Kasım'dan sonra yoklamayı yaptırdığım halde yaşımdan ötürü Şubat'a kesin atmazlar değil mi?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.