Şimdi Ara

Aşk evliliği mi mantık evliliği mi yapmalıyım ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yaşım 26 var askerlik bitti
    3 yıldır ayrı olduğum eski sevgilim var (x diyelim) ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. o bana karşı ben ona karşı büyük ayıplar yaptık, ama aradan zaman geçtiği için akıllandıkta diyebiliriz. bizim evlenmemiz bence mantıksız, babasının bile beni isteyeceğini sanmıyorum, benim babam kabul ediyor.

bu arada daha öncesinden bir sevgilim daha var (y diyelim), o kız hayatta tanıdıgım en değerli kız, onunla asla kavga etmedim tartısmadık bile, o beni seviyor, bende bişey yok, sevemiyorum :(

"y" mantık evliliği olur ama "x" i asla unutamam bundan eminim, "x" ise aşk evliliği olur .çok mutlu olurum ama tartışmalarımız hiç bitmeyebilir bitse bile ben sustugum için mutsuz olabilirim. çaresizim.,
    "(evli arkadaşların yorumlarına daha çok ihtiyacım var ) saygılar.

• Evli değilim ama benceeeeee...

Aşk evliliği yapsan mantıklı olur, içinde kalacağına onunla evlen

Not: Aşk evliliği mantıklı olur ?
  • Beni yanlis anlama ama acaba o seni seven kiz seni neden seviyor eger gercekten sevdiginden eminsen bence onunla evlenmek daha mantikli :D yok emin degilsen test edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 27 Mayıs 2014; 20:53:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer sevdiğin kızdan başkasını düşünebiliyorsan evlenmek için, yeterince sevmiyorsun demektir.
    Yaşın o kadar büyük değil ki yani evlilik için diyorum. Acele etme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mono87 kullanıcısına yanıt
    x'imi y'yimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hercu_merc

x'imi y'yimi ?

Y yi. Meslek nedir ? Veya mal mulk durumu?

• Mantık evliliği yap, aşk eninde sonunda bitecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mono87

quote:

x'imi y'yimi ?

"y" neden seviyor, çocuk ruhlu becerikli oldugumdan falan. duygusal fazla vicdanlı biriyim, ikiside bu sebepten seviyordur beni. "y" seviyor ama öyle taze aşık gibi değil tabi, ama çok sadık ve saygılı birisi. x o kadar saygılı değil,
    iş: rüzgar santraline işletmeciyim, memur maaşı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercu_merc -- 27 Mayıs 2014; 21:12:52 >
  • quote:

quote:

quote:

x'imi y'yimi ?

"y" neden seviyor, çocuk ruhlu becerikli oldugumdan falan. duygusal fazla vicdanlı biriyim, ikiside bu sebepten seviyordur beni. "y" seviyor ama öyle taze aşık gibi değil tabi, ama çok sadık ve saygılı birisi. x o kadar saygılı değil,
    iş: rüzgar santraline işletmeciyim, memur maaşı,

Anlattiklarina gore kesinlikle y . yani ben olsam oyle

• Mono87 kullanıcısına yanıt
    benimde aklım ısrarla "y" diyor, harbiden eş olacak insan. Ama "x" i 3 senedir unutamadım hemde o kadar olaya ragmen. psikologlar antidepresanlar hatta muska bile yaptırdım kendime unutmak için. Ama ateş sönmüyor be...
  • peki y ile evlenip hala da x'i unutmazsan ne olacak? Düşündün mü hiç? Her insan ayrı bir dünyadır. Bunları tanıyan ve özellikle ''kendini tanıyan '' sensin, senin karar vermen lazım tamamen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

benimde aklım ısrarla "y" diyor, harbiden eş olacak insan. Ama "x" i 3 senedir unutamadım hemde o kadar olaya ragmen. psikologlar antidepresanlar hatta muska bile yaptırdım kendime unutmak için. Ama ateş sönmüyor be...

Tabi ki senin kisiliginle alakali bir durum. Bence zamanla unutursun. Ilk askiyla evlenen adam istisnadir zaten zamanla unutulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 27 Mayıs 2014; 22:23:38 >
  • quote:

quote:

Tabi ki senin kisiliginle alakali bir durum. Bence zamanla unutursun. Ilk askiyla evlenen adam istisnadir zaten zamanla unutulur.

şunuda belirteyim o zaman, ilk aşık oldugum insan değil, ilkoulda lisede de aşık oldum iki kişiye daha ama bu aşktan sonra onların hiçbişey olmadıgını fark ettim. bu ayrılık gözlerimden yaş akıtıyor, ciğerimi kor gibi yakıyor krizlere sokuyor, diğerlerinde hiç böyle şeyler olmamıştı ki on sene önceki şeyler zaten,

• okadar sevdiğin biriyle (x'le) evlenme sen olmaktan çıkarsın kişiliğini kaptırırsın benim oyum y den yana zaten bi süre sonra aşk biter karşılıklı sevgi saygı kalır önemli olan o. x ile evlenirsen bi süre sonra yaptıkları gelir aklına ve neden ayrıldığınızı tekrar hatırlarsın. risk alma y'yi al.
  • Mantık evliliği tabiki. Aşkla karın doymuyor, huzur olmuyor. Zaten zamanla bağlanıp, seversin. Millet yıllardır görücü usulü evleniyor. Daha önce birbirlerine birşey hissetmeyen çiftler daha sonra birbirlerini seviyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda o kadar zıt deneyimlere şahit oldum ki.

aşk üç günlük iştir, sonrası kavgadır diyerek aşk evliliği yaptığına bin pişman olanlar da var,
    kız evlenince değişir özünü bulur ve dırdır başlar diyerek sevmediği kızla sırf flört döneminde kız iyi görünüyor diye evlendiğine binbir pişman olan da var.

işin aslı bu bir X ya da Y meselesi değil. çünkü X ya da Y diye oluşturduğumuz kalıbın içerisine bir insan koyuyoruz ve insan dediğin yaratık çok çeşitlidir. yani bu mevzu kişiden kişiye değişir. yani bugün X kalıbına uygun 10 farklı kız bulunabilir ama evlilikte hepsi farklı sonuçlar vereceklerdir. çok klasik ve çözüm getirmeyen bir açıklama oldu ama benim görüşüm bu.
  • quote:

merhaba arkadaşlar. yaşım 26 iş var askerlik bitti
    3 yıldır ayrı olduğum eski sevgilim var (x diyelim) ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. o bana karşı ben ona karşı büyük ayıplar yaptık, ama aradan zaman geçtiği için akıllandıkta diyebiliriz. bizim evlenmemiz bence mantıksız, babasının bile beni isteyeceğini sanmıyorum, benim babam kabul ediyor.

bu arada daha öncesinden bir sevgilim daha var (y diyelim), o kız hayatta tanıdıgım en değerli kız, onunla asla kavga etmedim tartısmadık bile, o beni seviyor, bende bişey yok, sevemiyorum :(

"y" mantık evliliği olur ama "x" i asla unutamam bundan eminim, "x" ise aşk evliliği olur .çok mutlu olurum ama tartışmalarımız hiç bitmeyebilir bitse bile ben sustugum için mutsuz olabilirim. çaresizim.,
    "(evli arkadaşların yorumlarına daha çok ihtiyacım var ) saygılar.

aşık deilsen evlenmenin ne anlamı var ? k*çınızdan element uydurmayın :D

• Hocam aslında dünyanın en zor nikahı kalbimiz(AŞK) ile mantık(beynimiz)arasında kıyılmış biz dünyaya gelirken,

İkiside birbiri ile ortak ama bir çok durumda ters düşüyor,Kalp farklı,mantık farklı söylüyor..

Ben mantığıma uydum ve bir evlilik gerçekleştirdim zaman ile AŞK evliliğine dönüştü yemin ediyorum

AŞK tek başına yeterli değil emin ol,evlilikte cicim ayları geçti mi durumu daha iyi anlıyorsun...
  • Seni sevenle evlen. Seni seven seni mutlu eder ve hep iyiliğini dusunur. sen onu Sevmesen bile zamanla alisirsin. soyleyeceklerim bunlar.

Saygilarimla..

• quote:

Orijinalden alıntı: ComputerScientist

Seni sevenle evlen. Seni seven seni mutlu eder ve hep iyiliğini dusunur. sen onu Sevmesen bile zamanla alisirsin. soyleyeceklerim bunlar.

Saygilarimla..

Kardeşim, ters perspektiften bakalım. Bu sözün güzel ve doğru bir söz. Peki o halde, bizi sevmeyen ama kendisini sevdiğimiz bir kızında bu sözdeki gibi bizi sevmesi/bizimle evlenmesi gerekmez mi kendi hayrı için?

Yani bir başka deyişle, bu sözü kızlarında benimsemesi ve uygulaması gerekmez mi? Kendilerini seven adamlarla evlensinler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Mayıs 2014; 13:11:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.