Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
18
Favori
196.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ademcim mailine dün cevap yazdım
  • mailde bi sorun var mesut abi burayada kopyalarsan sevınırımm
  • Tedavi süreci hakkında bilgi vermek istiyorum........

    1 Agustosta kısa alçım alındı.4 hafta uzun alçı 2 haftada kısa alçıda kaldıktan sonra alçım alındı.
    ve ameliyattan sonra hiç görmediğim profesöre asistan tarafından götürüldüm.

    Profesor ameliyat yerimi şöle bir inceledi güzel bir sorun yok dedi ve ayakkabının altına topuk kısmına keçeden bir yükselti yap ve yavaş yavaş yürümeye çalış dedi.
    hocam fizik tedaviye gerek yokmu dedim.hayır gerek yok dedi.

    Benim ameliyatım burada yazan diğer arkadaşlarınki gibi degil.Açık ameliyat olmadıgı için topuk kısmında hiç kesik ve dikiş yok. Estetik açıdan görüntü güzel sanki hiç ameliyat olmamışım gibi.

    Fakat alçı çıktıktan sonra bacak sanki tutmuyordu.hani köpeğin bacagı kırılır onu böle sallayarak dolaşır ya kendimi onun gibi hissediyordum.

    Neyse hocanın gerek yok demesine karşı ben genede özel bir fizik tedavi merkezine gittim.Fizik tedavi uzmanı ayagıma baktı ve 1 aylık bir seansa girmem gerektiğini söyledi.Baldırım 3 cm incelmiş ve alçıda kalmasından dolayı dizimde ve baş parmağımda kısıtlanma olmuş.

    Şu anda 14 gündür fzk tedavi görüyorum ve iyiki gelmişim diyorum.Hergün masaj ve gerdirmelerle tendonun uzamasını sağlıyorlar.Şu anda tek değnekle basarak yürüyorum.Ayakkabının altına protezcide 1.5 cm yükselti yaptırdık.beni rahatlatıyor.Her geçen gün tendon uzuyor.Ve ayrıca bacak çok güçsüz kaldıgından bacagıda güçlendiriyoruz.Sonuçta basacagımız için bacagında güçlü olması gerekiyor.

    Fizik tedavi sürecin hızlanması açısından önemli.

    Tekrar herkese geçmiş olsun.




  • Arkadaşlar Merhaba;

    27 temmuzda açılan alçımdan sonra, Bende son kez kontrole gittim ve sonuç olarak yaptığım bol yüzme ve yürüme çalışmalarından sonra ayağım şuan iyi durumda çok hafif bi aksama devam ediyor ama onunda her geçen gün azaldığını hissediyorum.
    doktorumun son uyarısı, depar atmaktan ve çömelmekten uzak dur, yürü ve bol yüz tavsiye etti!

    sağlıklı günler diliyorum.

    ahmet
  • 25 gün sonra özgürlügüme kavusuyorum ayagım yarım alcıda ve altında tpuk sayesınde ufak ufak yurumeye calısıyorum ve yuk verıyorum Allaha şükür agrı sızı olmuyor .. iyileşen herkez siteden ayrıldı sanırım üzücü bi durum ...
  • Yok yok ayrılmadık siteden (en azından ben ayrılmadım), ben artık ufak ufak koşulara başladım ama halen gerginlik var ameliyatlı ayağımda, bakalım Kasım da son kontrolüme gideceğim Hacettepe Sporcu Sağlığı Merkezi ne orada bilgisayarlı bir alet var teste gireceğim (ayaklarınızla önünüzdeki metali iterek ekranda yukarıdan aşağıya düşen küplerden kaçmaya çalışıyorsunuz, fizik tedavi sürecim sona erdiğinde yapmışlardı atari oynar gibi aynen. Tabi o zaman ayar düşük olduğu için çok zorlamamıştı, hatta ayarı yükselttiler bir ara itememiştim). Artık topuğumdaki ağrılarda geçti, sadece bazen giydiğim ayakkabının arka kısmı dikiş yerini rahatsız edebiliyor onun dışında bir problemim yok şimdilik çok şükür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ademolmez

    bugun dız ustu alcım dız altıma alındı sımdı daha yenı geldım eve doktorum ayagımı cok begendı.. yanlız ayagı dız ustu alcıda olan arkadaşlar ıcın soluyorum alcınızı cıkardıklarında bacagınızdakı barız ıncelme sızı uzmesın ben 18yasındayım 6yasında futbola basladım 12yıldır duzentılalı spor yapıyorm ne bacagımda ne baldırımda hıc bıse kalmamıs erımıs gıtmıs o yuzden acaba neden böyle oldu dıye dusunmeyın.. özel amerıkan altı yaptı doktorum cok rahat ve hafıf dokulme bozulma vs gıbı sıkıntılar ortaya cıkarmıyo daha oncede mesut abının dedıgı gıbı eczaneden alcı corabı aldırdım onun ustune yapıldı suan tam 45gun oldu doktorum alcımın topuk kısmına plastık topuk taktı ve artık basmamı soyledı acaba sızdede boyle bısey oldumu smdı ne gıbı sıkıntılar benı beklıyor bılgılendırırsenız sevınırım.. ayagıma nasıl basıyım kac adım atıyım sızce..

    Ademcim "daha öncede söylediğim gibi benim ayağım sadece 14 gün alçıda kaldı, bu nedenle soruna net bir cevap veremiyorum. En iyisi doktoruna sorup detaylı bilgi alman" diye mail yollamıştım, kusura bakma biraz geç oldu cevap ama :))




  • anladım abi sağolasın .. 24 eylulde cıkıyo benım alcımda ınsallah en kısa surede yururum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademolmez -- 31 Ağustos 2012; 1:30:02 >
  • Adem senin ayağın alçıda oldukça uzun süre durdu. Doktoruna sordun mu hiç neden bu kadar uzun süre alçıda tuttuğunu ? Bu aşil tendonu ameliyatında her doktorun kendine özgü tedavi süreci var. Genelde 4-6 hafta alçıda kalmış ameliyat olanların ama senin alçı süren yanılmıyorsam 10 haftayı bulacak.

    Bence doktorun alçıyı çıkardıktan sonra sana direk koç bakalım derse şaşırmam
  • ayagım kesık halınde hastaney ilk gıttıgımde ben dıyordum ki ayagıma dikiş atıcaklar 2 hafta maclara cıkamam fılan sanıyordum hastaneye gıttık doktor geldı senın aşıl tendonun yarısı kadar kesilmiş dedıgınde bitmiştim çünkü daha önce aynı takımda oynadıgım arkdasımın dızınde yırtık olmuştu 2tane vida takmışlardı dünyam yıkıldı nerdeyse bana 1 bucuk ay uzun alçı 1.bucuk ayda diz altı alcıdan sonra toplamda 3ay sonra ayagını alcıdan cıkarıcam dedı amelıyat olurken bel asagımı uyusturmuşlardı doktorla konustum dedım ben sporcuyum duzelmem lazım benı 1ayda ayaga kaldırın ben toparlarım dedım bana eger öyle yaparsak yine aynı yerden arıza verırse 2yıl duzelemezsın dedı bende caresızce kafamı yastıga gömdüm klup doktorları 1aylık fızık tedavı sonrası tekrar futbola dönücegımi söyledıler bakalım neler olucak.. yarında ehlıyet sınavına gırıcem inşallah ıyı bı sonuc alırım ordanda.. Zaten zamanımın yarısı klupte gecıyo gıdıyorum antremanları fln ızlıyorum arkadaşlarım buyuk kaptan dönüceksın fln dıyolar morelım bıraz yerıne gelıyo evde agırlık calısmalarına devam edıyorum spor salonundakı hocalarımda geldı ne kadar cok calısırsan o kadar cabuk erken dönersın dedıler zaten şuanda tam 8tane klup doktoru ve spor hocalarım ayagımın cıkmasını beklıyolar .. Alçımı çıkarmaye gıderken doktora sölücem zaten bitirdin benı dıye bakalım ne dıcek sanırım bi bildiği fılan var babam doktorla konusmus acele etmesıne gerek yok ben bu amelıyatı ılk defa yapmıyorum sabırlı olun ademi en kısa surede kaldırıcam ayaga bi sorun cekmıcek dıye zaten doktorda babamın arkadaşı babamda sporcuydu bırakmak zorunda kaldı diz kapagı parçalanmıştı futbolda babamda cok yardımcı oluyo bakalım mesut abi 24eylulde neler olucak.. Gerçekten öle yatarak gecıcek bı tedavı degıl çalısmak lazım uzun alcım cıktıktan sonra ayagıma baktım o duyguyu anlatamam mesut abi o kadar incelmiş ki o yuzden yatmakla olmuyo bunu anladım.. bide site cok önemlı herkez başından gecenlerı anlatıyo faydası oluyo o yuzden herkez sıteye gırıp bıseyler paylasması lazım ben cok merak edıyorum seni bıde ozy abi var onuda merak edıyorum ıngılız turst öyle cıkmayın abi siteden arada böyle yazın yanlız kalmayalım




  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun söylediğiniz gibi uzun bi süreç sanki o anlar başka bi dünyada gibi oluyor insan ..
    Ben ameliyat olalı 1.5 sene oldu yürümede günlük aktiviteleri yapmakta pek sorun yok. ama fazla ayakta kaldığımda veya fazla oturduğumda ayakta ödem had safhaya çıkıyor dinlendirdiğimde yok denecek kadar az oluyor ama hayatın gereği olarak ayağımı kullandığımda ayağım şişiyor
    arkadaşlar sizden de bu durumda olanlar varsa tedavi olarak ne uyguladınız arkadaşlar bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    bu arada merdivenler için en iyi yöntem poponuzun üstünde inip çıkmak en iyisi bu emin olun. ben değnekle ilk denememde düşüyordum aklım çıktı:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ademolmez

    ayagım kesık halınde hastaney ilk gıttıgımde ben dıyordum ki ayagıma dikiş atıcaklar 2 hafta maclara cıkamam fılan sanıyordum hastaneye gıttık doktor geldı senın aşıl tendonun yarısı kadar kesilmiş dedıgınde bitmiştim çünkü daha önce aynı takımda oynadıgım arkdasımın dızınde yırtık olmuştu 2tane vida takmışlardı dünyam yıkıldı nerdeyse bana 1 bucuk ay uzun alçı 1.bucuk ayda diz altı alcıdan sonra toplamda 3ay sonra ayagını alcıdan cıkarıcam dedı amelıyat olurken bel asagımı uyusturmuşlardı doktorla konustum dedım ben sporcuyum duzelmem lazım benı 1ayda ayaga kaldırın ben toparlarım dedım bana eger öyle yaparsak yine aynı yerden arıza verırse 2yıl duzelemezsın dedı bende caresızce kafamı yastıga gömdüm klup doktorları 1aylık fızık tedavı sonrası tekrar futbola dönücegımi söyledıler bakalım neler olucak.. yarında ehlıyet sınavına gırıcem inşallah ıyı bı sonuc alırım ordanda.. Zaten zamanımın yarısı klupte gecıyo gıdıyorum antremanları fln ızlıyorum arkadaşlarım buyuk kaptan dönüceksın fln dıyolar morelım bıraz yerıne gelıyo evde agırlık calısmalarına devam edıyorum spor salonundakı hocalarımda geldı ne kadar cok calısırsan o kadar cabuk erken dönersın dedıler zaten şuanda tam 8tane klup doktoru ve spor hocalarım ayagımın cıkmasını beklıyolar .. Alçımı çıkarmaye gıderken doktora sölücem zaten bitirdin benı dıye bakalım ne dıcek sanırım bi bildiği fılan var babam doktorla konusmus acele etmesıne gerek yok ben bu amelıyatı ılk defa yapmıyorum sabırlı olun ademi en kısa surede kaldırıcam ayaga bi sorun cekmıcek dıye zaten doktorda babamın arkadaşı babamda sporcuydu bırakmak zorunda kaldı diz kapagı parçalanmıştı futbolda babamda cok yardımcı oluyo bakalım mesut abi 24eylulde neler olucak.. Gerçekten öle yatarak gecıcek bı tedavı degıl çalısmak lazım uzun alcım cıktıktan sonra ayagıma baktım o duyguyu anlatamam mesut abi o kadar incelmiş ki o yuzden yatmakla olmuyo bunu anladım.. bide site cok önemlı herkez başından gecenlerı anlatıyo faydası oluyo o yuzden herkez sıteye gırıp bıseyler paylasması lazım ben cok merak edıyorum seni bıde ozy abi var onuda merak edıyorum ıngılız turst öyle cıkmayın abi siteden arada böyle yazın yanlız kalmayalım

    Ademcim ben de senelerce amatör de futbol, basketbol ve voleybol oynadım. Senelerce idman yap, çalış kaslarını geliştir sonrasında 2 hafta alçıda kalsın bütün kaslar eriyip gitsin. Ama merak etme kasların geri toparlanması daha hızlı oluyor.

    Bu arada Ankara' daysan yürümeye başladığında görüşebiliriz




  • Aynen sana katılıyorum mesut abi .. Bakalım neler olucak hepsını paylasıcam zaten evde oturmaktan zıyade artık yurumeyıde cok ozledım dıyebılırım 70gun oldu 20gun daha sıkıcagız dısımızı bakalım neler olucak.. İnşallah alçı çıktıktan 4 5 gun sonra gaz pedalına basabılırım yoksa tekrar gırmem gerekıcek sınava sımdıkı amacımı belırledım
  • dostlar merhaba (kader dostları :)

    yaklaşık 1 ay önce feribotun kapağının ayağımın arka üzerine açılmasıyla aşil tendonum koptu
    cumartesi sabah 3.00 te olan olaydan sonra ayak şişti devlet hastanesine gittim rontgen çekildi
    1 krem ve bir sargı beziyle uğurlandım. 3 gün öncesine kadar devam eden ağrı ve yanmalarım sonucu tekrar doktora gittim MR çekildi ve sonuç aşil tendonum kopmuş bu hafta ameliyat olacağım.benim için süreç yeni başlıyor. sigortam yok bu ameliyatın maliyeti konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
  • Yanlış bilgilendırmek istemem ben sigortalı olmama regman özel hastanede oldum 2.500tl tuttu hastanede hıc yatmadım .. sızınkı nasıl olur bılemıyorum..
  • okurken resmen içim bayıldı geçmiş olsun allah kimsenin başına vermesin
  • Bende ayrılmadım siteden kader ortaklarım, halen takip ediyorum.

    Herkese çok geçmiş olsun. allah sabır versin.

    gerçekten zorlu süreç ameliyat olmamdan 12 hafta, alçı açılalı 6 hafta oldu. sabahları biraz zorlanma ve çok az sekme haricinde bi sıkıntım yok. onunda 1-2 haftaya tamamen iyileşeceğini ümit ediyorum. tendonun kopma çevresinde ciddi ödem devam ediyor bu ödemin dağılması aylarca süreceğini söyler. fazla ayakta durduğumda şişme ve ağrı oluşuyor ama uzanıp dinlenince hiç bir sıkıntı yok. işim gereği tüm gün ayaktayım biraz engel oluyor hareketlerime ancak doktorun söylemesi ameliyattan sonra 12. hafta da tamamen iyileşti diyebiliriz ve bundan sonraki sürecin çok daha hızlı olacağını söylemişti. herhangi bir fizik tedaviye gereksinim duymadan. ağrı kesici kullanmamaya özen gösteriyorum hissetmek adına ağrısını.

    bende özel hastane de oldum ameliyatımı, özel sigorta kapsamında. yaklaşık 10 bin tl'yi buldu.

    doktor tercihi çok önemli arkadaşlar!

    saygılarımla.




  • Ayagı alçıdayken yuruyen arkadaşlar varmı ? Bu konuda cıdden bılgı sahıbı olamadım bır turlu?
  • Halı sahada futbol oynamam artık heralde. Hastene çok korkutuyor beni.
  • Bugun hastanye doktorumla konusmaya gıttım artık basma yuru dedı yarım alcının espırısı senın yurumenı saglamak dedı 15gun sonra gel ayagın dusmesın dıye topuk vercem ayakkabına dedı bakalım nolucak..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.