Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
18
Favori
196.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Hchief büyük geçmiş olsun.

    Büyük ihtimalle 2 hafta sonra dikişleriniz alınır ve alçınız da diz altı alçıya geçer. Ama benim araştırdığım ve bildiğim kadarıyla tendon kopmalarında en iyi sonucu almak için 5-7 gün beklenmesi gerekiyor, çünkü kopan kasların kendini toparlaması gerekiyormuş. Kasar koptuktan sonra salkım saçak bir hal alıyormuş ve kopan tendonun onarılması daha zor oluyormuş. (tabiki bunlar tendonum koptuktan sonra benim internette araştırıp okuduklarım). Parça alıp ekleme yaptılar tendonunuza ? Bir de düztabanlığınız var mı acaba ? Benim tendonum da hiçbir zorlama olmadan koptu, ama ben de hem düztabanlık var hem de "Siprofloksasin" içerikli antibiyotik kullanıyordum (yan etkilerinde aşil tendon gerilmesi,yırtılması bulunuyor).

    Tedavi sürecinizi buradan paylaşırsanız çok memnun olurum.

    Bu arada alçınız çıktıktan sonra fizik tedaviyi sakın atlamayın derim. Tekrardan büyük geçmiş olsun.




  • Merhaba.Öncelikle hepimize geçmiş olsun diyerek başlayayım bende

    25 yaşındayım,Trabzon da üniversite öğrencisiyim.Bende basket oynarken birden harekete geçmek için atılacaktım ki o an kopardım tendonu. Çok fazla ısınmamıştım ve önceki gün 80 km civarı bisiklet sürmüştüm.Bisikleti bilmiyorum ama sanırım ısınmamamın payı büyük diye düşünüyorum.

    3 hafta gecikmeli olarak ameliyat oldum. 1 buçuk ay diz üstü alçı da durdu.Şu an yarım alçıda ve çıkmasına 15 gün gibi bir zaman var.Şehir dışında öğrenci olduğum için yarım alçıdan sonra dönemin bitmesi ile ikamet ettiğim yere,ailemin yanına Ankara'ya geldim.

    Alçı çıktıktan sonra sanırım her doktorun farklı bir tedavi yöntemi oluyormuş.Alçının çıkmasında doktorum özellikle gelmemi istedi. Ameliyat kısmından daha çok sonrasındaki sürecin önemli olduğunu söyledi. Gelemesem bile ayakkabı kullanmamı söyledi ve bununla ilgili gideceğim doktora reçete de bir not yazdı.

    Ben de öncelikle Ankara da bir kaç doktor ile görüşüp durumumu anlatıp ona göre gidip gitmemeyi düşünüyorum.Bakalım onlar nasıl bir tedavi önerecekler.

    Cidden çok zor bir durum.Allah kimsenin başına vermesin.Ayrıca koparken çıkardığı sesi bende duydum ve insan vücudundan öyle bir ses çıktığına hala inanamıyorum

    Son olarak Ağustos sonu Eylül başı gibi gezi planlarım vardı.Sanırım onlara da yetişmez ayak?




  • Geçmiş olsun.
    Aslında bir antibiyotiğin yan etkisi ile ilgili google'da araştırma yapıyordum,bu konu çıktı şansa.
    İçmeyi düşündüğüm antibiyotiğin yan etkilerinde aşil tendonunda kopma,yırtılma yapabileceği yazıyor,nasıl zor bir durum olduğunu biliyordum,sizin bu yazdıklarınız ile hafızamı tazelemiş oldum ve iyice ürktüm.
    Sinüsleri boşaltıp,tonsilitten kurtulacağız derken tendonu kopartırsak uğraş dur.
  • Vücut geliştirme hariç hiçbir sporu kardeşime önermiyorum. Halı saha maçına gittiğinde kızıyorum. Vücut geliştirmeyi de sadece fit ve sağlıklı olmak için hafif ağırlıklarla yapıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 16 Temmuz 2012; 14:26:36 >
  • Ve tam 1 ay sonunda uzun alçıdan dizaltı alçıya alındı ayağım.Birde tam sıcaklara denk geldi.Çok zor geçti benim için.

    Doktorun söylediğine göre 2 hafta sonrada alçı tamamen alınacakmış.
    Bu arada dizimi kıvırma hareketleri yapmamı söyledi..Ondan sonrası hakkında birşey söylemedi.
    Zaten Türkiyede doktordan 2 kelime duymak çok zor.Valla veterinerler bile hastalarıyla daha çok konuşuyordur..

    Bu arada yeni şeyler öğrendim:Benim ameliyatım kapalı olmuş.Yani topuk kısmını tamamen kesmemişler.Sadece 2 yerden girip ameliyat etmişler.Onun için ameliyat sonrası alçının topuk kısmından delik açıp pansuman falan yapmadılar.

    Birde gerçekten her doktorun farklı bir yöntemi var.Onlara teslim oluyoruz bir yerde. Sitede yazılan tedavi süreçleri çok farklı dikkat ettiyseniz.Alçı süreleri mesala herkesin değişik değişik.

    mesut tendona parça ekledilermi bilmiyorumve düz taban değilim.Ve kopma esnasından öncede antibiyotik kullanmamıştım.




  • Çok geçmiş olsun hocam..çok uzun ve zor bir rahatsızlıkmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.Pazartesi günü alçım tamamen çıktı. Bot alana kadar şu an dikkat ederek üzerine basıyorum (Ameliyatı yapan doktorum alçı sonrası bot kullanmamı söylemişti). Yalnız bir sorunum var: Üzerine basınca ayağım şişiyor. Ama sabaha kadar şişlik iniyor gün için de basınca yine şişiyor. Bu normal bir şey mi, sizlere de oldu mu? Ayrıca üzerine bastığımda topuğum da bir ağrı var. Bu uzun süre alçıda kalıp basmadığımdan dolayı mı yoksa ayağın altı özellikle topuk kısmı pullanmıştı, o yüzden midir? Alçı çıktıktan sonra bunları yaşayan arkadaşlar var mı aceba?
  • Ozy87 alçıdan kurtulmana çok sevindim.

    Yürüdüğünde ya da ayakta durduğunda ayağının şişmesi veya morarması normal. Ben 1.5 ay boyunca 2 saatte bir buz pres yaptım, ki halen günde en az 2 defa buz pres yapmaya devam ediyorum. Fizik tedavi uzmanım 6 ay boyunca buz kullanacaksın dedi :)

    Topuğunun ağrıması da gayet normal, çünkü ameliyatlı bacağın esnekliği diğer bacağına göre oldukça azalmış durumda ve ayak alçıda kaldığı için kasların eriyor. Diz altı ve diz üstünden ölçersen ameliyatlı bacağının inceldiğini görürsün.

    Ayağının altındaki pullanma da alçıda kalmasından kaynaklanıyor. Duş alırken ponza taşı ile çok bastırmadan ovarsan, hatta duştan çıktıktan sonra birisine hafif hafif oğdurursan oradaki pullanan deri dökülüp bir süre sonra eski halini alacaktır.
  • mesutkaraman,iyi dileklerin için ve cevabın için çok teşekkürler. Sorduğum herşeyi aklımda en ufak bir soru işareti bırakmaksızın ve fazlasıyla cevaplamışsın

    Bacağın inceldiğini ölçmeye gerek yok hocam. Zaten bariz bir şekilde belli Soğuk pres yapmadım hiç fakat dün akşam sadece soğuk suya tuttum. Cidden çok iyi geldi. Hem rahatlattı hem de tendonun esnekliğini arttırdı,yumuşattı. Bilmiyorum bana mı öyle geldi ama bundan sonra bende soğuk presi eksik etmeyeceğim
  • Ozy rica ederim ne demek (:

    alcin ciktiktan sonra doktorun fizik tedaviye yonlendirdi mi seni ? Benim ayagim 2 hafta alcida kaldi, sonrasinda hemen fizik tedaviye basladim ve ameliyatimdan sonraki 45. gunde ayakkabi giyerek yurumeye basladim. Tendonum tabiki eski esnekliginde degil, ki zaten eski esnekligine minimum 6 ayda kavusacagini soyledi doktorum ve ozellikle belirtti fizik tedavi hareketlerini sakin aksatayim deme, eger tendonun tam olarak gelismez ve guclenmezse yeniden kopma riski artar diye.
  • Benim alçım 2 buçuk ay durdu. Ameliyatı yapan doktorum alçıdan sonra bot kullanmamı söylemişti ve bunu kağıda yazığ gideceğin doktora gösterirsin demişti. Alçıyı çıkaran doktorda bunu dikkate alıp fizik tedaviye gerek olmadığını 6 hafta bot kullanmam gerektiğini söyledi.

    Şu an ayağın şişmesi azaldı ve soğuk pres uygulamak gerçekten çok iyi geliyor. Hem ayağı rahatlatıyor şişi indiriyor hemde tendonun esnekliğini arttırıyor (bilmiyorum bana mı öyle geldi)

    Bu fizik tedavi hareketleri nelerdir aceba Mesut? Bir kağıtta var ise fotoğrafını çekmenveya taratman mümkün müdür?
  • merhaba öncelıkle herkeze gecmıs olsun ben 18 yasındayım iş yerınde calısrken ayagıma ınce sac gırmesı sonucu hastaneye kaldırldm tendonum kesılmıs dedıler yarısı kadar ve amelıyata aldılar dız ustunde 45gun sonra dız altına alıcaklarına soyledıler 8dıkıs attılar ben amator klublerın bırınde takım kaptanlıgı yapmaktayım ve böle bısey ılk defa basıma gelıyor ve korkuyorm ayaga kalkmam futbol hayatıma gerı donmem ne kadar zaman alır kalıcı bıse kalıyormu yurumemde kosmamda kalıcı bı hasar kalıyormu bana yardımcı olursanız cok sevınıcem ocak ayında lıglerım baslıyor ayaga kalkabılırmıyım cevaplarınız ıcın tesekkurler...
  • Ozancım bana özel mesaj ile mail adresini gönderirsen sana fotolarını çekip gönderirim tabiki seve seve.
  • mesut abı benden yas olarak buyuksun sanırım bıılgılendırırsen benı sevınırım ...
  • Ademolmez,çok geçmiş olsun öncelikle. Seninki yırtık olduğu için belki daha farklı olabilir bilmiyorum ama genel olarak kopuklarda %80-90 lara kadar tendon eski gücüne geliyormuş (araştırdığım ve daha önce başına gelenlerin söylediklerine göre) . Doktorlar da eski halince,gücüne kavuşacağını söylüyor zaten bizzat sormuştum ben. Ayrıca sonrasında koruma iç güdüsünden olsa gerek hep daha temkinli davranıyosun (benim alçı çıkalı bir hafta oldu belki ondan olabilir ama genelde herkes öyle diyor,daha korumacı yaklaşıyormuş)

    Tam olarak eski haline dönmesi 6 ayı belki daha fazlasını buluyormuş ama yine kendini hissettiriyormuş sanırım. Bu birazda sana,doktora,ameliyata ve ameliyat sonrasına bağlı diye düşünüyorum. Ayrıca profesyonel sporcuların bile geri spora başlamaları en az 4 ay sürüyor diye duymuştum (quaresma ve Mehmet Okur)

    Bunu hevesini kırmak için söylemiyorum sadece ne ile karşı karşıya olduğunu bil Önce eski sağlığına kavuşta futbolu daha sonra düşün bence. Ki o kadar alçı da durduktan sonra insan gerçekten top oynamayı filan bırak sadece normal bir şekilde yürüyebilmeyi düşünüyor ilk etapta

    Tekrar geçmiş olsun Allah sabır versin Adem. Soracağın,aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım




  • abicim sagolasın ALLAH razı olsun hayrlı ramazan gunu neler cektırıyo bana ya ınsallah kalıcı bı etkı gormeyız doktoruma soruyorum 3ay dıyor baska bısey demıyor o yuzden sızın basınızdan gectıgı ıcın sıze sormak ıstedım bu olay benım basıma 29hazıranda geldı doktorum 3 ay dedı ve ekımın ortasında ehlıyet dıreksıyon sınavım var sızce araba kullanabılır mıyım ?
  • Zor durum gerçekten,şu sıcaklar da özellikle alçının içini çok iyi biliyorum. Benim alçı 2,buçuk ay kadar durdu,şu an bot kullanıyorum

    Seninki yırtık olduğu için daha farklı olabilir,3 ayı belki ona dayanarak söylemiştir doktor. Araba kullanmanda iyileşmene bağlı ve doktor da 3 ay dediyse kurtarıyor gibi. Kopuk olduğun da ilk başlarda ayağınla kuvvet uygulayamıyosun ve ayağını yukarı doğru belli bir seviyeden fazla kaldıramıyosun (tendon geriliyor) . Bunları göze alırsak alçıdan hemen sonra araba sürmen gerçekten çok zor fakat seninki kurtarır gibime geliyor.

    Şimdi bence bunları düşünme.En kötü ihtimal bir sonraki dönem direksiyon sınavına girersin.Sağlığın yerine gelsin de gerisi hallolur




  • abı cok sagol fıkırlerın ıcın gelısmelerı senınle konusucagım :)
  • Ademcim öncelikle büyük geçmiş olsun.

    Benim ameliyat ve tedavi sürecim hakkında bilgileri forumun üst kısımlarında bulabilirsin. Benim doktorum ve fizik tedavi uzmanım işinin gerçekten de en iyileri arasındaki kişilerdi. Ameliyatımı yapan doktorum 1.5 aydır Amerikada. Fizik tedavimi yapan kişi de Hacettepe Sporcu Sağlığı biriminde profesördü. Bunları asla övünmek için falan yazmıyorum, dediğim gibi sadece çok şanslıydım. Aşil tendonu tedavilerinde her doktorun farklı tedavi yöntemi oluyor. Bazı doktorlar minimal kesik ile ameliyat yaparken, bazı doktorlar (benim doktorum da dahil) tam kesik ile ameliyat yapıyor. Benim sol ayağımda 18 tane dikiş vardı. 9 Mayıs' ta ameliyat oldum 24 Mayısta hem dikişlerim alındı hem de diz üstü yarım alçım alındı ve bir daha alçıya alınmadı. 25 Mayısta hemen fizik tedaviye başladım (doktorum kendisi yönlendirdi fizik tedaviye). 1 hafta kadar koltuk değnekleri ile yürüdüm sonrasında walker (yürüme botu) giydim ama sadece dışarı çıkarken giydim bu botu, evin içinde ayağımın üstüne basarak yürüyordum (tabiki topallaya topallaya yürüyordum ilk zamanlarda). 25 Haziran da botu da attım ve normal ayakkabı giyerek yürümeye başladım. İlk birkaç gün sol bacağım aksıyordu yürürken ama sonra o da düzeldi. Tabi halen fizik tedavi hareketlerimi yapıyorum ve günde en az 3 defa buz koyuyorum ayağıma. Bu arada 6 Temmuz' da Ankara' dan Kütahya' da kadar araba kullandım hiçbir sıkıntı olmadı.

    Normal haline gelmesi 6 aydan önce olmuyor. Senin durumun kesik olduğu için net bir şey söyleyemiyorum, benim aşil tendonum tamamen kopuktu ve bacağımdaki başka bir tendondan parça alınarak ekleme yapıldı. Kafana takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.




  • abı cok sagolun bugun dıkıslerımı tamamn aldırdım arkadakı kapak tekrar alıcya alınarak kapandı 29hazıranda amelıyt olmustum bugun 24temmz 25 gun fln oldu ben ayagımda ne sısme nede morarma nede agrı sızı hıssedıyorum herhangı bı agrım sızım yok amelıyata gren doktorum cok begendı ve benı tebrık ettı 20gun sonra yenı bır alcı yapacagını soledı ve sızın kullandıgınız botları sordum ona gerek yok ayakkabına topuk yukseltıcı verıcem dedı sanırım sıze gore bıraz daha avantajlıym ayagımdan alcı cıktıgında yanı %100 olarak ayagım serbest kaldıgından 15gun sonra sızce 10dakıka olmak uzere arac kullanabılır mıyım bunu ogrenmek ıstıyorum bende sancaktepe bölge hastanesınde amelıyat oldum prf dr mustafa özturk fenerbahcede deıvıdın doktorlugunu yaptıgını soledı bos bı ınsan olmadıgı hareketlerınden bellı zaten benı bılgılendırdıgız ıcın cok tesekkur ederım Allah herkeze acıl sıfalar versın gercekten cok kotu bı durum tekrar gecmıs olsun herkeze..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.