Şimdi Ara

aşık olmak nasıl bir duygu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 yaşındayım hissetmedim hissedemedim , sevgililerim oldu gelen geldi giden gitti fakat hiç birine gitme demek gelmedi içimden sensiz yapamam diyemedim . Böyle oldukça zoruma gidiyor sevmek istiyorum olduramazsam eğer acımdan ölene kadar sevebilmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aşık Olmak Nasıl Bir Duygu?

Aşkın nasıl bir duygu olduğunu tarif etmek zordur, ancak evrensel olarak tanınan bazı temel özellikler vardır.

Aşk Nasıl Bir Duygudur?

Aşık olmak, yoğun bir mutluluk, neşe ve heyecan haliyle karakterize edilir. Sevilen kişiye karşı güçlü bir sevgi ve bağlılık hissedersiniz ve onlara yakın olmayı ve zaman geçirmeyi özlersiniz. Aşk, ayrıca tutku, özlem ve kıskançlık gibi karmaşık duyguları da beraberinde getirebilir.

Aşkın Evreleri

Aşkın genellikle birkaç evreden geçtiği düşünülür:

• Tutku Aşaması: Bu ilk aşamada, aşıklar birbirlerine yoğun bir şekilde çekilirler ve tutkulu ve heyecanlı bir ilişki yaşarlar.
    • Alışkanlık Aşaması: Zamanla, tutku aşaması daha istikrarlı bir alışkanlık aşamasına dönüşür. Aşıklar birbirlerine alışır ve ilişkileri daha derin ve anlamlı hale gelir.
    • Bağlılık Aşaması: Bu aşamada, aşıklar birbirlerine tamamen bağlıdırlar ve ilişkilerini uzun vadeli bir taahhüd olarak görürler.

Aşkın Faydaları

Aşık olmanın hem fiziksel hem de duygusal faydaları vardır. Aşık insanlar daha mutlu, daha sağlıklı ve daha uzun yaşama eğilimindedir. Aşk, ayrıca stres seviyelerini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp sağlığını iyileştirir.

Sonuç

Aşık olmak, hayatın en yoğun ve ödüllendirici deneyimlerinden biridir. Karmaşık ve her kişiye göre farklı olsa da, aşk genellikle mutluluk, heyecan ve bağlanma duygularıyla karakterize edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilader, "aşkımdan ölüyorum", "intiharın eşiğine geldim" gibi konular açtığını görürüm inşallah. O zaman anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbey617 -- 15 Aralık 2016; 8:20:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: William J. Sidis

Bilader, "aşkımdan ölüyorum", "intiharın eşiğine geldim" gibi konular açtığını görürüm inşallah. O zaman anlarsın.

Keşke olsa her gece uykuya dalmama her sabah uyanmama sebep olabilecek birisi keşke olsa . Kafamda birini çizmiyorum yarım olsun eksik olsun fakat içimde ki kaybolmuşluk hissini tamamen silebilsin ama gelmiyor öyle birisi ve gelemeyecek sanırım.

• Güzel ama karşılıklı olduğu sürece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aşık oldum ama karşılıklı olmadı öyle olunca da bir anlamı olmuyor. Böyle gelmiş böyle gider. Yaşıtlarım ya evli ya nişanlı ben mal gibi kaldım anasını satayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

Ben aşık oldum ama karşılıklı olmadı öyle olunca da bir anlamı olmuyor. Böyle gelmiş böyle gider. Yaşıtlarım ya evli ya nişanlı ben mal gibi kaldım anasını satayım.

Karşılık bulamayınca çabalamadınız mı ? olmama sebebi neydi

• enayiliğin laciverti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seks yapmak nasıl bir duygu?
    3 yıl önce açıldı
    İnsan 2.kez aşık olur mu ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben aşık oldum ama karşılıklı olmadı öyle olunca da bir anlamı olmuyor. Böyle gelmiş böyle gider. Yaşıtlarım ya evli ya nişanlı ben mal gibi kaldım anasını satayım.

Nick-Mesaj uyumu

• ne sen sor ne ben söyleyeyim

• Yav hacı bende yaşayamadım henüz fırsatım olmadığından değil bizimde uzun ilişkimiz oldu fakat bu kadar dert varken ölecek kafar aşık olmak çok saçma doğru düzgün para kazanmak bile zor aşk lüks yani.

• Şu ifadeyi kullandığın zaman anlarsın

• aşk güzel bir duygu, karşılıksız bile olsa. Hatta aşk karşılık bulduğunda biter derler, ulaşılamayan değerlidir insanın gözünde. Hedefin ulaşılınca değerini kaybetmesi çok kolaylaşıyor.

Bir kız seni seviyor olsun pas verme, ölene kadar kızın içinde ukde kalır hoşlanmaya devam eder. Ama sen de onu sev çıkmaya başlayın, bitmemesi için bin bir şaklabanlık da yapsan önünde sonunda o kız sıkılır biter.
  • Ben birine aşık oldum lise 1 de yani 7-8 yıl o zamandan beri hala aklımda oldukça uzun bir süre hiç unutmadım onun da bana karşı boş olmadığını bildiğim halde ilk defa başıma geldiği için bir şey diyemedim bence bi anlamda bi şeyler için motivasyon bi yandanda seni tokezleten bir şey bunlar benim şahsi düşüncelerim

• Aşk tek taraflıdır bence. Ama bir kişiye aşık olmak hem güzel hem kötü. Ben 4 yıl platonik olarak sevdim ve maalesef soyleyemedim. Kolay kolay da unutulmuyor.

• Gözlerin her yerde onu arıyor dinlediğin her müziğin notasında onun adı geliyor aklına uyumadan önce hayaller kuruyorsun sabah kalktığın zaman ilk o geliyor aklına şuan bende ki durum bu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexturner

quote:

Karşılık bulamayınca çabalamadınız mı ? olmama sebebi neydi

Hayatta çabalamam niye çabalayayım ustam. Sevmiyorsa sevmiyordur zorla olacak hali yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.