Şimdi Ara

Asgari ucretin 1300 tl olmasi sorunsali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi akplisinden chp lisine hangi goruste olursa olsun herkesin ortak gorusu asgari ucretin dusuk olmasi 2016 aralik ayinda yapilacagi soyleniyor..
    Peki 1 yilda % 30 zam yapilmasi ekonomiyi nasil etkiler acizane fikrim olumlu yanlarinin olmasiyla birlikte bazi dezavantajlarin olmasi bir kere eflasyon artacak kesinlikle ureticilerin maliyeti articak her seye alisilmisin ustunde zam gelicek ,
    2. Olarak asgari ucretli olmayan kidemli isciler ornegin 2000-3000 tl alanlar ayni oranda zam alamazlarsa yani % 30 gibi bu sefer artan eflasyon oraninda kazanclarini kuculecek yani yine vatandas sıkıntı cekicek
    Bunlar benim kendi ongorulerum ekonomiden daha iyi anliyanlarin yorumlarini bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk önce asgari ücretin ocak 2016 da 1300 TL olacağını belirtiyim, ikincisi de artan enflasyon 2000-3000 TL maaş alana dokunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 6 Kasım 2015; 22:08:27 >
  • Yine tek amacı hükümeti kötülemek olan, yalan haber izleyenler gelmiş.

Bu yalanları 2019'a saklayın diyecem de yine işe yaramaz.

• 90lara baktığımızda enflasyon durdurulamıyordu Ben bunu çarpık siyasete bağlıyorum.
    Örnk: Ben iki katını veriyorum diğeri anahtar veriyorum diğeri %50 zam yapıyorum.
    Aslında sanıldığı gibi korkunç bir şey yoktu ortada %50 zam geliyorsa %50 enflasyon oluyordu
    Asıl korkutan enflasyonun altında zam yapılması şimdi yüzde 7-8 zam yapılıyor ancak son yıllarda maaşlar enflasyonu yakalayamadı bence.

Dediğin doğru bu enflasyona sebep olacak ve diğer insanlar için alım gücü düşecek.
    Bunun nedeni Türkiye ekonomisinin vergi ile dönmesidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretin 1300 olmayacağını düşünen çok kişi var bakalım süreç nasıl gelişecek.
  • Bence 1300 liralık asgari ücret işçiye zulümdür. Hem 850 lira da büyük para, geçinilemez diye bir şey yok.
  • Yerine göre.Adanayla İstanbulda asgari ücretle geçinen çok farklı yaşıyor-aynı şekilde memurlarda-

yani pekte bişey degisecegini zannetmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    700.000₺ nereye yatirilabilir
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Bence 1300 liralık asgari ücret işçiye zulümdür. Hem 850 lira da büyük para, geçinilemez diye bir şey yok.

Bir de bunu alkışladılar ya bir şey demiyorum

• Aslında enflasyon oranına göre zam yapılması lazım(dı).

Çalışanlar bugüne kadar (kabul edin) çok ihmal edildi. 50 TL'lik zamlarla çalışan kesimi mağdur ettiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Bence 1300 liralık asgari ücret işçiye zulümdür. Hem 850 lira da büyük para, geçinilemez diye bir şey yok.

Yok, 800 lira büyük para. Zaten ekmeğin, peynirin, zeynitin fiyatı belli, geçinilir yani. Hatta 500 tl ile de geçinilir, fiyatı belli olmayan bir şey yok.
  • 1300 tl cok zor gözüküyor işverenler büyük ihtimal ile işten adam çıkartırlar

ha devlet vergi almasın dersin o zamanda asgari ücret ile çalışmayan kalmaz

herkes çalışmasa bile bir yerde asgari ücret ile çalışıyor gösterilir sigorta için yani işsiz kalmaz Türkiyede

baya sıkıntılı durum

yapılması gereken enflasyonu komple bitirip fazileri yok edip azar azar zam yaparak alım gücünü arttırmak aslında fakat işte böyle vaatlere millet cok ciddi prim verdiği için ak partide çok fazla vaat yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 7 Kasım 2015; 15:48:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

1300 tl cok zor gözüküyor işverenler büyük ihtimal ile işten adam çıkartırlar

ha devlet vergi almasın dersin o zamanda asgari ücret ile çalışmayan kalmaz

herkes çalışmasa bile bir yerde asgari ücret ile çalışıyor gösterilir sigorta için yani işsiz kalmaz Türkiyede

baya sıkıntılı durum

yapılması gereken enflasyonu komple bitirip fazileri yok edip azar azar zam yaparak alım gücünü arttırmak aslında fakat işte böyle vaatlere millet cok ciddi prim verdiği için ak partide çok fazla vaat yaptı

O zaman ne diye vaat ettin diye sorarlar adama.

• Kapitalist sistem asgari ücretli 1300 tl maaş alacak biraz daha insan gibi yaşayacak ya şimdiden dişlerini göstermiş.

Hiçbir şey olmaz yapılan zammı devlet kendisi karşılasın işi ne? Biraz ceplerine atacağına emekçinin cebine gitsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.