Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yoksa Memurada Yok (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
2
Favori
11.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar sürekli kendilerini ifşa ediyorlar yatarak maaş alıyoruz diye avaz avaz bağırıyorlar sonra da bununla övünüyorlar sen de sınava girseydin sen de yatarak maaş alırdın diyorlar..

Ülkeye gram faydaları ürettikleri 1 krş KDV yok dil pabuç gibi. Rahmi Koç ne güzel demiş az bile demiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında bu trol çetesinin memur düşmanı konuları nasıl konuları öne çıkardıklarını gündeme taşıdıklarını ifşa edeceğim, bunlar zaten işsiz güçsüz aylak takımı

• Ulan ne cahiller var be..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

Soru hatalı aziz dostum.

E) Novagate gibi enayilerin ödediği vergilerle. Olacaktı cevap.

Şunu da es geçmeden söyleyeyim. Ülkenin yüzde kaçının memur olduğuna biz karar veriyormuşuz gibi bir algı yapılmış yorumlarda. Ulan devletin aldığı sayının ve verdiği zam oranın hesabını bize niye soruyorsunuz.  Üst mercilere hesap sormaya ne yüreğiniz yeter ne de cümle kurmayı başarabilirsiniz, burda kedi köpek gibi yiyin birbirinizi. Evvelki örneğimi tekrar hatırlatayım sizler şey gibisiniz böyle markete gidince kasadan ürünleri geçririrken bu ürün niye bu kadar pahalı ya diye kasiyere hesap sorarsınız ama sorun sizce kasiyerde midir? O misal işte, eleştiriyi yine yanlış yerlere yapıyorsunuz.

Aynen memurlar yatıyor, yatmak isteyen girsin sınava yatsın bu kadar yatmaya meraklıysa.

• Memurların kalitesine bak.
    Gün boyu üç kağıda üç tel zımba basınca adam oluyoruz sanıyorlar.

• Bu konulara eğlenmeye giriyorum artık.

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Bana ne senin kayserinden? Ben burada dediğim fiyata iş yaptırdım. Tek kişiden fiyat almadım. Malzemeyi de kendim aldım tadilatçılara çektirdim. İşçiliğin ödemesini de iş yapıldıkça ödedim tadilat 2 ay sürdü 2 ay içinde parça parça ödedim. Elektrikçinin de ne aldığını biliyorum. Adama bak ya iş yaptırdık diyoruz hala kendi kazık yemiş söylediğinde ısrarcı. Sana iteledilerse bana ne?

Elektrikçi ise zaten arkadaşım yapıyor. 7 bine malzeme hariç bir yazlığın işçiliğini yapıyor. Malzemesi sana kalmış. Sen elektrik işini ne sanıyorsun? Kanallar açıldıktan sonra onu döşemesi 1-2 gün. İşçiliği pahalıdır.

Öğretmenlik bitti tabi. Siz kendinizi birşey sanıyorsunuz ama sıradan B grubu memursun ötesi değilsin. Bunu kabullenemiyorsan senin sorunun. Kaldır at bu 80-90'lardan kalma kafayı. Senden 1-2 milyon tane var. Kaç mezun varmış öğretmenlikten? Eğitim fakültelisi, fen edebiyatlısı çalışanı iş bekleyeni dolu. Mesai saatinde belli memur 40 saat çalışırken senin haftalık ders saatin kaç? Ne sanıyorsun ki kendini onu anlamadım? Meb kapısında iş bekleyen özel sektörde dershanelerin elinde üç kuruşa sürünen bir meslek. Özel sektörde geçerli olsa devlet kapısında beklemezdin. Geçerli bir mesleğin olsa devletin maaşını beğenmeyip istifayı basardın da özel sektörde öğretmen hiçtir. Karşında çoluk çocuk var sanıyorsun ama geçeceksin o işleri. Altı üstü öğretmensin işte.

• 38k alıyom ayın sonu zor geliyo la asgari tayfa cidden nasıl geçiniyor aklım almıyor. bence çoğu insan 17k falan almıyo daha fazla alıyo. memur değilim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 29 Haziran 2024; 21:25:5 >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Allah şifa versin hocam. Şizofren belirtileri var sende. Tedaviye baslamani tavsiye ediyorum bir an önce. Olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıyorsun. Karşındaki insanı tanımadan mesleği, bulunduğu pozisyonu, vasfı, mesleğini ne kadar iyi icra ettiği vs hakkında bol keseden atıp tutuyorsun. Memur düşmanlığı damarlarına kadar işlemiş.

Ama doğru söylediğin bir nokta var bak, onu eş geçemeyeceğim. Kendi işimi yapma şartlarım oluştuğunda istifayı basıp şuanki gelirimi bayağı bir üst noktaya taşımayı planlıyorum. En geç 5 yıl içinde yapacağımı düşünüyorum. Yaptığımda haber veririm. Bir kere daha kahrolursun sen de  

Bu arada "Banane senin kayserinden" diyerek sıyrılmaya çalışıyorsun ama yemezler. Delikanlı ol, sözünün arkasında dur. Yeni bir bağ evi yaptırıyorum. Fayans ustası lazım. Günlük 1500 liradan eleman ayarla. Bu işin piyasası buysa bahane bulmadan kapıma usta yığman lazım. Diğer türlü lafta kalıyor söylediklerin. 80 metrekare fayans işçiliği için 5-6 yerden fiyat aldım ve 15 bin liradan aşağı yapanı bulamadım. Şimdi yine lazım. Hallet bizim şu işi  

• cevo_61 kullanıcısına yanıt

Dün mazot aldım 43küsurdu temmuzda elektriğe %38zam geliyor doğalgazada aynı şekilde dolara yüksek faizle düşükte tutulmaya çalışılsa da bir kaç günde 1 20 kuruş artıyor . İşte bu ve benzerleri memura, emekliye, 5li çeteye ,yandasa para bulmak için yapılan şeyler zamlar

• islam0326 kullanıcısına yanıt

Memura emekliye temmuzda zam var bu parayı bulmak için elektriğe doğalgaz akaryakıta zam yapılıyor

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

Memur sayısı 2milyona düşür emekliye 10seneden sonra kesintiye git . Başka türlü ÖTV kalkmaz 65 yaşına SGK pirimi kalkmaz KDV ve gelir vergisi %20lerden düşmez .imkanı olan çalışmayacak yada Kıbrıs Gürcistan vs gidecek ... Ülkede çalışan sayısı az seçimle birşey değiştiremez ancak Genel Grev yapabilirlerse o başka

• Türkiyedeki sıkıntı asgari ücretin düşük olması değil asgari ücretli sayısının fazla olması.

Bizim asgari ücreti yükseltmek yerine asgari ücretli çalışan sayısını azaltmamız lazım.

Avrupanın gelişmiş ülkelerinde %3-5 asgari ücretle çalışma oranı varken bizde ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.

18 yaşına kadara boş boş gezinip bi baltaya sap olmiyim,askere gidip gelince bi fabrikaya girip asgari ücretle çalışıp asgari ücret düşük diye ağlanayım. Oldu paşam

• Arondir kullanıcısına yanıt

Alacaklar tabi kıskanç fakir. Asgari ücreti beğenmiyorsan memur ol sen de.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Elemanın mantığına bakarsak ;Çaba tek başına yeterli olsa 5 yıl banka -kuyumcu soymak için emek harcayanların hırsızlığınını değil emeğini konuşmalıydık ve takdir etmeliydik. 5 yıl tüm kpss sorularını ezberle inek gibi çalış kime ne faydası var bunun. 2 seneden fazla girmeyi yasaklamak lazım aslında 2 senede kazanamayan şansını özelde denemeli

• Arkadaşlar bu Novagate denen cahil bir trollden fazlası değil. Buna cevap vermeyin kendi kendine kudursun, tırnaklarını kemirsin.

• 1 kilo domates memura 20 lirayken asgari ücretliye 5 lira mı ? Biraz hakkaniyet arkadaşlar. Seyyanen zammı alan siz, senede 2 zam alan yine siz, bırakın da asgari ücretli tepkisini göstersin. Burada asgari ücret derken özel sektörden bahsediyoruz. 17bini ezikler gibi konuşan hadsizler herkesi dümdüz asgari alıyor sanıyorlar. Senede 1 zam almak sene ortasına kadar anca idare ediyor.

Ekonominin içine öyle bir s-ç-ldıki, asgariye zam yapsalar enflasyona sebep olacak. Ama sene ortası enflasyon farkını da memur alacak. Birbirinizi yiyeceğinize galaksi lideri büyük ekonomistin "nas" inadı yüzünden bu halde olduğumuzun farkına varın.

• Yaşlı emekliler gösteri ve yürüyüş hakkını, kalan ömürlerini hapiste geçirmemek için kullanmıyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.