Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
5
Favori
29.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    200 bin sıralamadan mühendislik oku onan sonra asgari ücret diye ağla

    maalsef bunları yemiyoruz artık
    iyi üni de oku iyi bir işe gir
    kimse 80 milyonluk ülkede kötü üni de okumuş adamaa sağlam maaş vermez

    Nokta.



    Abuk subuk yerlerde vasat bölümlerden mezun olup burada ağlayanlar tipleri kimse yemiyor artık. Ne var ki özel sektör böyle modelleri çok güzel yiyor, çiğ çiğ hem de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digitürke laf edicek insanın aklına ne ederim ben ulan bu insanın hiçmi sosyal hayatı olmayacak farklı şeyler göremeyecek belgeseller bilim kanalları izlemeyecek böyle böyle insanımızı herşeyden sınırlıyorlar seninde hakkın kardeşim ama işte anlayana insanımız kıt kanaat geçinmeye okadar alıştırılmışkı en ufak şeyi lüks görüyor
  • türkiyede tek yaşıyorsan maaşın 3000+ değilse evlenmeyeceksin diyor kısaca devlet
    yani sağ elle evli kalmaya devam

    benim merak ettiğim bir başka konu 4-5 çocuğu tek asgari ücretle geçindirmeye çalışılıyor acaba büyü filanmı yapıyorlar 5 lirayı 100 liraya çevirmek gibi bunu hiç anlayamayamacam galiba
  • evliyim bir oglum var çok sükür eşim öğretmen yoksa resmen boku.yemiştim. Benim işlerim berbat piyasada resmen yaprak kıpırdamıyor. Aldıgımız işleri tamamlamak için banka kredisi kullanmak zorunda kaldık çünkü yaptığımız işi üretimi nakite çeviremiyoruz. Kredi borcumuzun dönem sonu faizini yeni kredi çekerek ödüyorum. Sadece ben değil bizim sektör de herkes böyle. Bir taşeron firmadan fiyat alıyorum adam beni gün içinde 10 defa arıyor abi işi başkasına verme diye neredeyse yalvaracak. Şuan inanılmaz bir kriz var ve zamanında okuyup memur falan.olmadıgım için çok pişmanım geceleri uyuyamıyorum resmen. Firmamız 40 yıllık bir firma. Yani piyasada durum çok ama çok kötü. Şuan da maaşla çalışanlar gercekten ticaret ile ugrasanlardan daha iyi durumda en azından aldıgı paraya göre bir şekilde yaşıyor. eşimin öğretmen maaşı olmasa evime ekmek alacak durumum yok. Borcum gırtlağımı aştı desem yeridir. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfiber


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Kardeşim 4200 tl maaş alıyorum

    Kiram 460
    hattım bimcell 15 lira veriyorum
    digiturk falan yok internette istemediğin kadar belgesel var zaten

    Ben senin 3 katı maaşımla biryerlerden kısıyorum sen kalkmış bide konuşuyorsun

    Hocam sanırım istanbuldasınız. Masraflarınızı biraz daha açarmısınız. Sosyal yaşantıda harcadığınız meblağlar falan. Teşekkür ederim.

    istanbulda değilim hocam. İstanbulda yaşamak için maaşıma güvenmiyorum. Çünkü istanbul bir metropol ve burada yaşamak için en az 5000 tl gibi bir para almam lazım bana kalırsa.

    Araba almıyorum, ev almıyorum, sadece spor salonuna gidiyorum onu da şehrin en ucuz salonlarından biri. Geri kalan paramı yatırım amaçlı borsada değerlendiriyorum ordan da geliyor ve gelen parayla daha çok yatırım yapıyorum.

    Sosyal yaşantıma gelince haftasonundan haftasonuna istanbula gidiyorum, arkadaşlarımla dışarı çıkıp birşeyler içiyoruz bu kadar.




  • İşin zor birde çocuğun olursa daha da zor olacak. Benim anlamadığım eşinin yolu ne alaka? hadi sen işe gidip geliyorsun 90 tl olmuş eşin çalışmıyorsa neden 90 tl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EneRGy.


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Kardeşim 4200 tl maaş alıyorum

    Kiram 460
    hattım bimcell 15 lira veriyorum
    digiturk falan yok internette istemediğin kadar belgesel var zaten

    Ben senin 3 katı maaşımla biryerlerden kısıyorum sen kalkmış bide konuşuyorsun

    Neye yatırım yapıyorsunuz geri kalan 3500 lira ile? Adam ölmemek için mücadele ediyor, siz kalkmış 27 liraya laf ediyorsunuz. Siz ev araba, arsa Vs alırken, adam yaşamak için direniyor ve kalkmış konuşuyorsunuz.

    Digiturk ile mi ölmemek için mücadele veriyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yakışıklı Barzo

    büyük şehirleri bilmem ama

    diğer şehirlerde bence 2 asgari ücret ile iyi geçinilir, karı-koca çalışılması lazım işte ama 2 asgari ücret

    bide ev kirası olmassa süper olur

    Halamın da bıyıkları olursa harika, öyle değil mi akpli? Kira olmazsa süper ne demek ya? Nasıl bir akıl tutulması bu? İroni mi parçalıyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurtleTut

    Troll falan mısın yoksa yaş 9 falan mı ? Aylık 100 lira market ney ???? Ahahaha !

    Bir 30 lu L yumurta olmuş 17 lira, yenebilir bir baton salam 25-30 lira, peynirler 20-30 lira, ekmek olmuş kuş kadar... Biraz damağım tatlansın deyip sebze meyveye girdin mi haftalık 150 en az o da... iki kişi için dahada vahim.

    Aylık 100 lira nedir ? Dışarıdan 2 döner 1 ayran olmuş 20 lira diyor aylık 100 lira. Bir damacana su 10 lira la.

    Herkes is yerinde yiyor zaten.

    Ben sabah aksam isyerinde yiyorum



    Avmlerde calisanlarada multinet ticket veriliyor. 350lira multinet yatiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari eşinde çalışsaydı.

    Gidip birde çocuk yap istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşin falan çalışmıyor veya yan gelirin yoksa asgari ücretle geçinmek gerçekten zor. Ama asgari ücreti artırmak ta çözüm değil. Bu gün asgari ücretle 1.700 adet ekmek alabiliyorsun diyelim, hükümet çıksın asgari ücret 5.000 TL oldu dese sen 5.000 ekmek alamazsın. Çünkü buğday eken çiftçi günlükçüye para verecek. Buğdayı öğüten değirmen işçiye para verecek, unu taşıyan adam şöföre para verecek, fırıncı işçiye para verecek derken sen yine 5.000 TL ye 1.700 ekmek alırsın.

    Özetle asgari ücreti istediğin kadar artır hiç bir anlamı yok. Önemli olan bireyler üretmek. Üretip dışarı satmak veya dışarıdan alınana alternatif olmak. Devlet zenginleşecek ki sosyal bir yapıya girsin, zor geçinene yardım etsin. Patrondan az vergi alsın oda işçisine daha çok versin.

    Peki biz ne yapıyoruz? sadece tüketiyoruz....




  • Niye evlendin madem diye bazı yorumlarda arkadaşı çok eleştirmişsiniz de evlenirken eşi de çalışıyormuş. Tek asgari ücreti ile evlenmeye yeltenmemiş ki. Hastalık,ölüm..vs hayatın bir gerçeği ve ne zaman insanın başına geleceğini kimse bilemez.

    Daha uygun maaşlı başka bir iş arayışına girmeyi denediniz mi? Denemediniz/denediniz bulamadınız ve durum bundan ibaret ise hayatın zorluklarına birlikte göğüs gerebilmek için eşinizin de ev ekonomisine destek vermesi gerekiyor.

    Evde çocuk/hasta,yaşlı bakımı yahut yemek,pasta,örgü..vs gibi el emeği ile bir şeyler üretip katkıda bulunabilir.
  • Esinde calisiyorsa mis gibi.

    Sistem zaten evde duran kimseyi beslemiyor.

    Bunun uzerine kurulu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kendisine bakmakla yükümlü. Eskidendi ailenin demirbaşı olarak erkek birey para getirir ve evi çekip çevirir maddi olarak. Yani yaş olarak öyle pek büyük değilim ama benim ailemden de bildiğim bu, kendimden gördüğüm de bu.

    Ülkenin zaten açlık ve yoksulluk sınırları var. Bunlar 4 kişilik aile bazında yapılsa bile benzer şekilde zaten 2 kişiye döndürülebilir.

    5.238,32 => 2619 lira gibi bir şey gereken para aslında. Hadi çocukların masrafları daha ağırdır deyip 2 çocuğa daha fazla pay bırakırsak 2200 gibi bir maaş alman lazım hocam. 2 kişinin asgari ücreti bunu kurtarabiliyor ve devlet de bu duruma güveniyor. Ya da bir kişi en azından emekli olacak bu devirde ve diğer kişi çalışacak.


    KİRA 600,00 TL
    AİDAT 30,00 TL
    İNTERNET 58,00 TL
    AVEA FATURA 27,00 TL BENİM
    SU 25,00 TL
    ELEKTRİK 40,00 TL
    DİGİTURK 27,00 TL (Buna laf edenler olacaktır. Belgesel izlemeyi seviyorum, en azından sigaram yok)
    DOGALGAZ 85,00 TL (Yıllık ödediğim faturaların ortalamasıdır)
    İŞ YOL 90,00 TL
    GIDA TEMİZLİK 300,00 TL
    TOPLAM 1.282,00 TL

    1600-1300 dersek eh 300 civarı kalan para da bir parça kurtarıcı oluyor işte hayata dair.


    Kısacası, kişi bazlı yeterli bir miktar ama zamanında 3 çocuk talep eden şahıslara duyurulur ki 3 çocuk artı karı-koca oldu mu kesinlikle yetmez. Çünkü 2 kişinin çalışması durumunda çocuklarla ilgilenmek de hayal olur, onlara para yetirmek de. Eskiden orta direk falan vardı. Yani 1 kişi aileye bakabiliyordu. Zaman içinde 1 kişi sadece eşine yetebilir ve şimdi kendisine yetebilir oldu, maddi olarak.




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    okul hayatllarıa boyunca yatıyorlar,laylaylom yapıyorlar 2 tane matematik netiyle mühendislik okuyorlar , ondan sonra dh ye girip mühendisim iş bulamıom, mühendisim maaş çöp....


    birisi de evlenmek ihtiyaçtır deyip kendince sıyrılma yolu bulmuş. kendine hakim olamıyor bahane bulmayacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 6 Şubat 2018; 10:35:42 >
  • dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Demek ki arkadaşların çok iyi liseden mezunuz üniden mezunuz hadi yatak demişlerdir.ayrıca çok gençler yaaşları ilerledikçe maaşları artar.
  • Yoksulluk sınırı 1900 asgari ücret 1600. Söyleyeceklerim bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş önce Şafi olan Allah eşine inşallah en kısa sürede acil şifalar versin.
    senin hayatını ve yaşamını bilemediğim için aşağıda vereceğim birkaç öneriyi uygulayabilirsen(hangisi yapabilirsin tabi ben bilemem sadece tavsiye) belki biraz geçiminde rahatlama demiyim ama nefes alabilirsin.
    1. daha yüksek maaş alabileceğin başka bir iş bakmak.
    2. daha yuksek maaşlı iş bulamıyorsan , boş vakitlerinde (örneğin hafta sonu gibi) günlük işlerle, taksi şöförlüğü yada elinden tadilat tamirat geliyorsa , tanıdığın bildiğin elektrikçi,tesisatçılara vb... (elin neye yatkınsa) onlara günlük yevmiğe usulu yadım ederek extra kazanç yapmaya çalışmak.hafta sonları kapı kapı dolaşıp çiğ süt-yumurta vb... ürünleri satabilirsin.
    3.eşinin eli yemek-hamur işlerine yatkınsa ,evde bu tip şeyler yapıp çevredeki pastanelere yada internetten satabilirsiniz.
    4.el ilanları vererek çalışan karı-kocalara eşin akşam tencere yemeği yapıp satabilirsiniz.
    3.eğer mümkünse eşinin annesi-babası yanına bir süreliğine taşınarak kiradan kurtulmak,mümkün değilse , varsa daha düşük kirası olan bir eve çıkmak.
    4.ben TV+internet+100 dk konuşma dahil kablotv-teledünya-uydunete aylık 43 Tl ödüyorum , bunun gibi 3 lü bir paket alarak 85 tl lik internet+tv paketini düşürebilirisin, eşine kontürlü hat alarak cep teli yerine evden telefonla görüştürebilirsen ordan da 3-5 tl daha tasaruf yapabilirsin.
    5.iş yol , konusunda çok tepe-iniş yoksa ve çok uzak değilse yol bisiklet alarak hiç olmazsa kış harici bu masraftan kurtulabilirsin.eşinin yol konusunda rahatsızlığı nedeni ile birşey diyemeceğim.

    diğer masrafların zaten çok düşük onlar hakkında bir tavsiye veremeyeceğim.
    Allah senin ve senin gibi durumda olan helal para kazanarak geçinmekte zorlanan herkese yardım etsin.Kazançlarını artırsın inşallah.

    birde çoçuğunuz olsa geçinme derdinden kafada ne saç kalır ne başka bir şey.
    maalesef asgari ücreti karar verenler , asgari ücretle yaşamadıkları için,bir nevi tok açın halinden anlamıyor, geçinmek için çok çok zor.




  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Dostum, ASELSANda çalışan bilgisayar mühendisi arkadaşım 5 lira alıyordu diyorum. %99 ihtimalle hayatın boyunca erişemeyeceğin bir nokta ve firma.



    Merak ediyorum, tüm ömrün boyunca toplam kaç para kazandın, iş hayatı ile ne kadar alakan var? Oradan zevzek zevzek ayıp tutmak kolay. Cidden tüm hayatın boyunca kazandığın para ne kadar toplar?



    Buradaki üniversite konularına bakıyorum, kendini geliştirirsen mühendislikten 8k kazanırsın tantanaları havada uçuşuyor. THY ye giren itü makina mezunu, erkek lisesi çıkışlı arkadaşım 4k ile başladı.



    Yaşını bilmiyorum ama muhtemelen senden yaşça büyük ve daha deneyimli bir abin olarak söylüyorum, gerçekler acıdır, biber daha acıdır.



    Pertevniyal mezunu İÜ mezunu ben salak mıyım mühendislik yapmıyorum. Ha yok, bizim devrenin alayı salak. Liseyi de üniversiteyi de hasbelkader kazandık. Serkan kardeşimiz kendini çok geliştirip 10k ya başlayacak.



    Bak kardeşim, insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler bizim buralarda. Dolayısıyla insanlar ile konuşurken dikkatli olmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ORION*


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yakışıklı Barzo

    büyük şehirleri bilmem ama

    diğer şehirlerde bence 2 asgari ücret ile iyi geçinilir, karı-koca çalışılması lazım işte ama 2 asgari ücret

    bide ev kirası olmassa süper olur

    Halamın da bıyıkları olursa harika, öyle değil mi akpli? Kira olmazsa süper ne demek ya? Nasıl bir akıl tutulması bu? İroni mi parçalıyorsunuz?

    blok
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.