|
|

|
|
|
Merhaba, Madem apartmanda yeni, sanırım bu sorun sadece sizde değil tüm apartmanda aynı. Fiber altyapı için telekom firması ile iletişime geçmeniz sizin için hem daha ekonomik hemde geleceği daha aydınlık bir çözüm olacaktır. DSL ile uğraşmanıza değmez. |
| _____________________________ |
|
Bu durum, asansörün yaydığı elektromanyetik alanın kablo içindeki veriyi bozmasından kaynaklanır. Kullanılan kablo eğer shieldsiz ise(UTP=Unshielded Twisted Pair kablo ise) bu durum oluşur. İnternet kabloları, asansöre yakın döşendiyse bu sorun meydana gelir. Çözüm önerileri: 1. Başka yerden kablo çekin. 2. Çekilen kablonin shield özelliği olsun.(kablonun içinde aliminyum kaplama vardır.)Örnek: ![]() Örnek 2: ![]() Shieldi olan kablolar elektromanyetik alana karşı daha dayanıklıdır ve çeşitleri vardır: S/FTP,FTP,STP kablo. Aralarında elektromanyetik alana karşı en iyisi S/FTP kablodur. Kabloları S/FTP kablo ile değiştirin.(Kablonun içi Örnek 2. resimdeki gibidir.) Bu şekilde kablolar asansörün elektromanyetik alanından etkilenmez. 3. FTTH fiber sistem.(Yaptırtması zor olabilir) Fiber kablolar elektromanyetik alandan etkilenmez. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 31 Mayıs 2022; 13:0:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Yeni kablo çektirdiğim ve UTP olduğu için ve çekecek başka bir yer bulamadığım için galiba sadece bunu çekeceğim, TT'ye BTK'den mesaj attım ve 2022 yılı içerisinde çalışmalara başlanacak denildi. Umarım fiber gelir de bu saçma manyetik alan olayından kurtulurum. |
|