Şimdi Ara

İnternet Bağlantısı Sürekli Kesiliyor ve İnternet Işığı kırmızı yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce yan komşuyla interneti paylaşmaya başladık. Paylaşmaya başlamadan öncede böyle internet kesilmeleri oluyordu ancak 2 ayda bir falan çok nadir. Paylaşmaya başladık. Haftada 1 2 gün internet sürekli kesiliyor belli aralıklarla (10,20 dk da bir) ve internet ışığı gidiyor ve sonra kırmızı oluyor. Paylaşımı ethernet çoğaltıcı ile yapıyoruz. Sorunları gider diyince bilgisayar geniş bant problemi dio modemi kapatın 10 sn bekleyin. modemi yeniden başlatın. ve modemin piline reset atın diyor. bunu yaptım ancak sorun düzelmedi
    cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Bağlantısı Kesintisi ve Kırmızı İnternet Işığı Sorunu

İnternet bağlantınızın sürekli kesilmesi ve modemdeki internet ışığının kırmızı yanması, sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü de buna göre değişebilir.

İnternet ışığınız kırmızı yanıyorsa, genellikle şu sorunlardan birini yaşadığınız anlamına gelir:

• Modem Arızası: Modeminiz arızalanmış olabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.
    • Kablo Sorunu: Modemi prize bağlayan kablolarda bir sorun olabilir. Bunları kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Servis Sağlayıcı Sorunu: İnternet servis sağlayıcınızda bir sorun olabilir. Onlarla iletişime geçerek sorunu bildirin.
    • Ağ Ayarları: Ağ ayarlarınız yanlış yapılandırılmış olabilir. Bunları kontrol edin ve gerekirse yeniden yapılandırın.

İnternet bağlantınızın sürekli kesilmesi de aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Yüksek İnternet Trafiği: Aynı anda çok fazla cihaz interneti kullanıyor olabilir.
    • Kablosuz Sinyal Girişimi: Kablosuz ağınız diğer cihazların veya yapıların sinyallerinden etkilenebilir.
    • Güvenlik Yazılımı: Güvenlik yazılımınız internet bağlantınızı engelleyebilir.
    • Virüsler veya Kötü Amaçlı Yazılımlar: Bilgisayarınızda interneti engelleyen virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar olabilir.

Bu sorunları çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Modemi yeniden başlatın.
    • Kabloları kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • İnternet servis sağlayıcınızla iletişime geçin.
    • Ağ ayarlarınızı kontrol edin ve gerekirse yeniden yapılandırın.
    • İnternet trafiğini azaltın.
    • Kablosuz sinyal girişimini giderin.
    • Güvenlik yazılımınızı kontrol edin ve gerekirse devre dışı bırakın.
    • Bilgisayarınızı virüslere karşı tarayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam ediyorsa, daha fazla yardım için internet servis sağlayıcınıza veya bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bağlantınız ne, fiber, adsl? ADSL ile hızı ne?
  • dostum bu sorun daha öncede oluyordu ancak daha az periyodda oluyordu paylaşmaya başladığında daha fazla olmaya başladı ise modeminde sıkıntı var demektir.

modemin üzerinde yük azken daha az yapıyor ama yük fazlalaştığı zaman daha fazla yapıyor.
    başka bi modem varsa elinde denemeni öneriyorum.
  • peki internetleri ayırırsak bu sorun eski haline döner mi sadece ben kullansam eskiden çünkü hiç bu kadar çok sorun olmuyordu
    Başarıya ulaşanlar, rahatından ödün verenlerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ttneti ara duzeltirler olmazsa kablolarda sıkıntı olabilir. Modemin markasi zyxel mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostum. Aynı sıkıntı bende de vardı 1-2 saatte bir internetim kesiliyor idi çıldırdım ve cebimden 1.000₺ de çıksa çözeceğim dedim. Siteleri araştırırken kimi modem demiş gittim en iyi tp link modemi aldım sıkıntı hala devam etti. Meğer problem internet kablosunu taktığımız prizde işmiş. Priz telefon kablosunun plastiğini kesemediği için bakırına ulaşamamış ve temassızlık yüzünden sürekli kesinti yapıyormuş. Prizi iptal telefon kablosu ile modem kablosunu birleştirdim sorun ortadan kalktı ve modem de en iyisi olduğu için yağ gibi internet kullanıyorum şuan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.