Şimdi Ara

Artık trafikte kimse sakin olamiyor. Değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ehliyeti ilk aldığım zamanlari hatırlıyorum da, trafikte yol verirdim, yapılan hatayi sakince karşılardım, sabrim vardı ve yavaş, sakin kullanirdim. Zamanla çok çabuk değişiyor insan, sizde oylesiniz değil mi?

Kendi tecrübelerimi anlatayim size;

3. Senem ve aktif olarak 3 senedir neredeyse her gün arac kullaniyorum trafikte yım.. Ortalama 80 bin km civari yaptım..

Antalya, Eskişehir,Trabzon,Samsun,İzmir,İstanbul,Ankara gibi neredeyse Türkiye'nin her bölgesinde araç kullandım. Ve zamanla artik sabrim kalmamaya başladı...

Hele Trabzon, ciğerimi soldurdu, Trabzondan başka şehire gidince millet yavaş, sakin kullaniyor ben araba da fittiriyorum. Birisi birisine yol verince o kisiye kızıyorum. Yol istemez, alır oldum artik. Bir hata görünce sinirlenir oldum.

Düşününce ilk ehliyet aldığım zamani, şimdi ye bakınca odun birisi olup çıkmışım.. Bir şehir bu kadar mi degistirir insani? (Aktif olarak Trabzon da 2 yildir kullanıyorum araç.)

Şu şehirde kırmızı da ve boş bir yolda o ışığı bekleyen 1 kişi göremedim.. Sinyal kolunu çekip de yol isteyen bir kişi de.. Hatta ve hatta emniyet şeridini kullanan bir kişi de (biliyorlar ambulans yada acil durumda kullanilacagini. Ve kullanmazlar asla..)

Trabzonlulari kotulemiyorum ama trafikte çok agresifler. Buda benim hoşuma gidiyor açıkçası, benliğimi yakalamış oluyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 7 Mayıs 2018; 8:42:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet sakinim. 3-5 dallama için sinirlendiğime değmez.
  • ben aslen Trabzonluyum Bursada yaşıyorum ama tatil gittiğim memleketimde trafik olayı aynen anlattığınız gibi. şehir merkezinde trafik kilitli ve sürekli gereksiz korna basıyolar falan. trafik konusunda nefret ettim.
  • Ben de daha yeni araç kullanıyorum ve dediğiniz gibi gayet sakinim, "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" modundayım. Sonra ne olur bilemiyorum. Belki yaşla da alakalıdır, 42 yaşındayım, yaşın verdiği bir olgunluk ve sakinlikte var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Mayıs 2018; 9:24:31 >
  • bunlar yüzünden araçlara şimşek led taktım. hata gördü mü çakıyorum selektörü far görmüş tavşana dönüyorlar
  • ben kullanmıyorum sürekli park halinde,benzin fiyatları hayat pahalılığının stresini birbirlerinden çıkarıyorlar.

halbuki çözüm basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Anlık sinirlenmelere artık gerek yok, ben de tam tersine git gide sakinleşiyorum. Bu insanlara trafik kuralları ve medeniyet kurallarını ben öğretecek değilim, kimsenin de bu saatten sonra değişmeyeceğini hesaba katarsak yalnızca kendimiz yıpratmış oluruz.

Yol almış? Alsın. Sinyal vermeden kırmış mı? Kırsın o onun öküzlüğü? Akan trafikte makas mı atmış? Bunu engelleyemem malesef ancak reflekslerim sayesinde malımı ve canımı korumaya çalışırım.

Örnekler çoğaltılır, kısacası trafikte ani parlayarak malınızdan ve canınızdan olmayın. Erkeklik taslamaya da gerek yok. Kişi ne kadar pasif, korkak, lafta delikanlı olsa da hatta beyefendi ve medeni biri olsa da o arabanın içine oturdu mu en kral benim sanmaya başlıyor. Bunun bir ilacı asla yok bu ülkede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'da yaşıyorum, memleket Trabzon ve sık sık giderim. Işıkların çok ciddiye alınmadığı doğru ama bunun dışında İstanbul'un yarısı kadar bile çıldırtmıyor trafiği.
  • Daha kötüsünü görene kadar en büyğk dert senin zannedersin. Rize trabzon da kullandım gene şey şükret. İstanbul un en rezil mahallesin de bulamayacağın rezaleti bursa da gördüm. Viraj alırken şerit değiştirenler, viraja girmeye 30m kala soldan direk sağa atlamalar, park etmek için soldan 2 şerit kapatanlar. Ömrüm boyunca bursa da yaşadığım 4 günlük trafik rezaletini unutamam. Bu bahsettiklerim bir iki araba değil bütün bursa da var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

bunlar yüzünden araçlara şimşek led taktım. hata gördü mü çakıyorum selektörü far görmüş tavşana dönüyorlar
    Aynı nedenlerden ben de aldım.led olunca arkada pahalı bir araç zannediyorlar, hemen düzeliyorlar keyfim yerine geliyor :D

• trafikte araba kullanmayı bilmeyen acemi sayısı çok arttı. sol şeritten kağnı gibi gidenler, sinyal kolunu süs zannedip kullanmayanlar, 82 lik sabit radar'dan 50 ile geçenler, arka sis farını açık tutanlar yüzünden insanlar haklı olarak sinirleniyor.
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    eskiden küfür ediyordum bu led takanlara ama baktım hepsi çin malı değil, philips'in kaliteli ledleri var. e benim aracın da farlar mercekli zati, göz almıyor. ama fabrika gitmiş sarı far takmış. sarıyı beyaz yaptım, hiçte sırıtmadı
  • Ayni olay bendede var sinirden herhalde solda biri yavaş gidiyorsa ya sellek sellek yada sağdan uzuyorum hemen

• Agresif biriyimdir ancak gayet de guzel kendime hakim oluyorum. Kurallara zerre aykiri davranmam, kurala uymayan birilerini gordugumde cildirmak, sinirlenmek yerine sakinligimi koruyorum.

Trafikteki uyguladigin mantik su sekilde:

-Guvenli

-Konforlu

-Mantikli

Yanimda kimse yoksa konfordan feragat edip sportif kullanirim biraz. Mantikli surme kismi da su sekilde: Mesela e5 te sag seritte 40la gitmek kurallara uygun ancak gereksiz yere diger araclarin sollamasina neden olacak, trafige neden olacak vs. Asiri yavas da kullanmamak gibi yani.

Ozet: mis gibi kullaniyorum Siz de benim gibi kullanin, hem hayat kurtaralim hem de trafigimizi olabildigince azaltalim.

• Ben de aslen Trabzonlu’yum, son 10 yılda artan kalabalıkla ters orantılı bir öfke durumu var gibi merkez trafiğinde, tabi ben yılda bir defa Trabzon’a gidiyorum, sürekli orda olanlar daha bilirler.

Transit minibüsler hala parmak mesafesinde takipteler tabi orada bir değişiklik yok :)

• Sakin kalmak lazım ama insan sinirlerine hakim olamıyor.

Yine de en doğrusu tabiki sakin kalmayı başarabilmek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

eskiden küfür ediyordum bu led takanlara ama baktım hepsi çin malı değil, philips'in kaliteli ledleri var. e benim aracın da farlar mercekli zati, göz almıyor. ama fabrika gitmiş sarı far takmış. sarıyı beyaz yaptım, hiçte sırıtmadı
    Benim de mercek o yüzden aldım.yoksa takmam aşırı göz alıyor ki şu halde bile aşağıda kullanıyorum..

• Ben hızlı ve sakin kullanırım. Gereksiz atar yapanla da çok dalga geçerim. İtlik ede ede gelir mesela. Yoldaki sıralı ışığı ezbere biliyor olurum. Birinde yeşil yanınca, iki ışık sonra kırmızıya yakalanacağın garantidir mesela. Agresif agresif gelir öküz. Aheste aheste yol veririm. Cücük kadar yerden geçer, atar yapar. Uzar gider. Sonra, bekleyeceğimiz ışığa geldiğimde solda tıkandığını, sağın kırmızıda sağa dönen Angara'lılar sayesinde boşaldığını görürüm. Aheste aheste gelir, sağ şeritte iki araba önüne geçerim atarlı ergenin. Kırmızıda beraberce bekledikten sonra uzar giderim...

O an mallığını anlayacak kadar zeki midir, bir ders çıkarmış mıdır bilmem. Ama ben çok eğleniyorum. Genelde hız yapmanın işe yaramayacağı yerde hız yapıp, sizi taciz edenlerle çok dalga geçiyorum özetle.

İtlik kaynaklı oluşan hatalara çok sinirlenirim. Hızlı araç kullanırım. Dikkatsizlik hatalarını tolore ederim. Zeka düşüklüğüne ve hoşgörüsüzlüğe tahammülüm yoktur. Çok fena karakter ezerim. Acımam. Alternatifi olan sokakta ters yönden gelinmesine gıcığım. Yol vermeye uğraşmam. Çekilmem yani. O düşünsün. Yeterince çekilmezse aynasına gömüp geçebileceksem, gömüp geçerim. Herkes iyi şoför olmak zorunda değil. Ama ikimiz geçebilecekken de kitlemem herifi. Yanından geçerken bir "tipe bak yau!" el ve surat ifadesi yaparım.

• sakın ha! trafikte kimseyle münakaşa etmeyin. hele arabadan inmek!! sizi seven insanları düşünün sadece...

• 5-10 yıl öncesine göre trafik rahat denebilirdi şimdi ebesinin nikahı dediğimiz yerlerde bile trafik var araba olsada artık bir yerden biryere gitmek istemiyor insan tek başına iken otobüs metro tercih ediyorum ailecek kullanıyorum genelde . trafiğin nedenide belli şehirlerde 20-30 katlı binalar var gökyüzünü göremiyoz artık, trafiği insanları kaldıracak şekilde bir şehirleşme yapılaşma yok para para para başka nedeni yok 2 kat imar olan ve zemini bildiğin mıcır çamur olan yerin hemen yanında 20 katlı bina var ver parayı al imarı :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.