Şimdi Ara

Artifact neden olur, neyin belirtisidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    P3 733 sistemle kullandığım GeForce MX440 128MB ekran kartım son zamanlarda artifact vermeye başladı. Bu bilgisayar arşiv amaçlı kullanılıyor, yani çok uzun süre açık kalmıyor ve grafik açısından performans gerektirecek işlemlerde de kullanmıyorum. Ancak 3 hafta öncesinde ilk defa kendini gösteren bu sorun başlarda masaüstünü ya da herhangi bir klasörü yenilediğimde geçerken bugün sabahtan beri bilgisayar 30-45dk. üzerinde çalışınca oluşmaya başladı..

Bu sistemi 1-2 ay içinde zaten atacaktım ancak bu 1-2 ayı göremezse diye korkmaya başladım, önerilerinizi alabilir miyim?

• artifact genellikle ekran kartının belleklerinden kaynaklanıyor..yanş çok ısınıyor yada ekran kartı miladını doldurmuşdur ondan yapıyodur...
  • hocam bu airfact nedir bana bi söyleseniz
  • Masaüstü/özellikler/ayarlar/gelişmş/sorungider/donanım ivmesi 'ni 1 yada 2 kademe geri alın. muhtemelen sorun düzelecektir.
  • Artifact nedir: Ekran kartının aşırı ısınması veya ramlerinde iletim sorunu oluşması veyahut lehimlerinde medana gelen çatlama, kırılma gibi olaylar sonucunda görüntünün ekrana iletimesinde başta küçük noktacıklar sonrasındaysa belirgin renk karışmaları veya görüntü git gellerine neden olan donanımsal bir sorundur..

İrtifact ın nedenleri:

1) Ekran kartı gpu sunun yeterince soğutulamaması

2) Gpu daki termal macunun işlevini ytirmiş olması

3) Çok düşük bir ihtimalle ekran kartı belleğinde veya lehimlerinde bir sorun oluşmuş olması

Yapılacaklar:

1) Ekran kartı fanını devre dışı bırakıp daha yüksek performansa sahip 60mm veya 80 mm bir fanın monte edilmesi

2) Yeni termal macun sürülmesi

3) Şoklama veya ateş tabancası yöntemi

İlk 2 yöntem işe yaramazsa 3. yönetemi deneme bence.. 20 ytl ye satılıyor aynı ekran kartı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 21 Nisan 2008; 11:15:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Artifact nedir: Ekran kartının aşırı ısınması veya ramlerinde iletim sorunu oluşması veyahut lehimlerinde medana gelen çatlama, kırılma gibi olaylar sonucunda görüntünün ekrana iletimesinde başta küçük noktacıklar sonrasındaysa belirgin renk karışmaları veya görüntü git gellerine neden olan donanımsal bir sorundur..

İrtifact ın nedenleri:

1) Ekran kartı gpu sunun yeterince soğutulamaması

2) Gpu daki termal macunun işlevini ytirmiş olması

3) Çok düşük bir ihtimalle ekran kartı belleğinde veya lehimlerinde bir sorun oluşmuş olması

Yapılacaklar:

1) Ekran kartı fanını devre dışı bırakıp daha yüksek performansa sahip 60mm veya 80 mm bir fanın monte edilmesi

2) Yeni termal macun sürülmesi

3) Şoklama veya ateş tabancası yöntemi

İlk 2 yöntem işe yaramazsa 3. yönetemi deneme bence.. 20 ytl ye satılıyor aynı ekran kartı..

hocam teşekkürler minicik bilgilerimize büyük katkılar sağladınız

• Eski bir kart olduğunu düşünerek fanını temizlemenizi tavsiye ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fanı temizlemekten öteye geçmeyeceğim, bu sisteme daha fazla para yatıracağıma atarım çöpe daha verimli olur
    Teşekkürler yanıtlar için, umarım ömrünü doldurmamıştır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.