Şimdi Ara

Artic Mx 6 çok kuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Flux kullanabilirsin sıvılaştırmak için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Normalde mx-6 katı bir yapıya sahiptir. Ama yüzeye yapışmıyorsa tutunmadan kalkıyorsa macun bozulmuş olabilir. Macun tüpünü elinizde yada saç kurutma makinesi ile ısıtın bir süre, uygulanacak yüzeyi iyice temizleyin tekrar deneyin derim. Yanlış koşullarda saklanmışsa yada sahte ürünlerde bu tip şeyler olabiliyor.

Mx-6 o kadar katı ve yapışkandır ki, ısıtmadan soğutucuyu sökmek istediğim zamanlarda, am4 sokette soğutucu ile birlikte işlemcide soketten çıkıp gelirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 19 Temmuz 2025; 22:27:49 >
  • Muhtemelen gramajı yüksek bi mx-6 aldınız. 4 gr ve üzeri olanlar çok tercih edilmediği için olsa gerek rafta çok uzun bekletiliyor olabilir, haliyle kurur. Ben genellikle 2 gr olan formunu satın alıyorum ve gayet akışkan durumda.

• Birde sahte ürün almış olma ihtimalinizde var. Yetkili satıcısından mı aldınız acaba ?

• Spatula ile zaten yaymayın

X şeklinde sürün en iyisi o, ya da ortaya büyük bi nokta

4-5 defa spatula yöntemini kullanmış biri olarak verimli bulmadım. Ayrıca mx-6 baya katıdır pump out riskini kaldırmak için hakkaten de öyle. Thermal grizzlyler kaç defa işlemcinin kenarlarından taştığını gördüm mx-6 da ise bi kere bile yaşamadım

Am4 işlemcimi 2 kez yerinden söktüğü doğrudur allahtan pinlere bişey olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Siz nereden aldınız hocam teknobiyotik'de new formula diye belirtmemişler eski versiyonu mu yolluyorlar acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • codename_lord C kullanıcısına yanıt
    Satıcı Hepsiburada sogutmasında sorun yok ama akışkan olsa daha mı iyi olur du

• codename_lord C kullanıcısına yanıt
    Akakce en çok satılan da

• New formula yazıyor

• 7800x3d mi aldin?

• bana amazon'dan son kullanma tarihi geçmiş TF9 geldi bir sene geçmiş. nereden bulduysam TF8 yerine almıştım 360 soğutma için 2022'de sürdüğüm işte bir ay anca oldu. zaten bir tane olunca yenisini de isteyemedim. TR'de satılmayan bir ürün. sürülmeme olayını bana sorun.  mu mk/w yüksek macunlar zaten serttir sürmesi zordur bir de bayatsa hiç sürülmüyor resmen buladım yani biraz basıp öyle spatulayla falan sürülmedi. sonra mx4 aldım o akışkan onu sürdüm ama bir şey farketmedi. aynısı başıma mx5'te gelmişti sakız gibi bir macundu kurumuştu yerine daha akışkan bir macun sürmüştüm ama hiçbir şey farketmemişti. sonra mx6 yaptılar onu. sert macunların verimi yüksek olunca kurtarıyor yani çok akışkan olsa zaten öyle 14 mk/w olmuyor.

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt
    Her zaman teknobiyotiğin trendyol hepsiburada gibi yerlerinden aldım

Mx-6 bana bi eski formülle bi de yeni formülle geldi ben ikisi arasında aman aman fark görmedim bu konu hakkında arctice mail bile attım hatta sitenizde new formula falan yok hani içerikte ne oldu ne bitti neyi değiştirdiniz demiştim

New formulada gözlemlediğim daha parlak simli gibiydi. İçeriğindeki metal bileşeni arttırmışlar sanırım. Sıcaklık farkı yoktu. Sürün geçin. Yalnız imkan varsa işlemciyi strese veya oyun oynayıp sonra hemen öyle sökün. Oda sıcaklığında soğutucuyu ayırmak tam işkence ben am4 işlemcimi 2 kez soketinden ayırarak aldım malesef çok iyi tutunuyor namussuz

Burada karşılaştırması var.

https://www.igorslab.de/en/arctic-mx-6-new-formula-2025-thermal-paste-test-is-the-new-formula-really-better/

Yeni olan versiyonda viskozite daha yüksek kolay kolay pump out yapmaz, teknobiyotik'e mail atıp soracağım yeni olanı gönderiyorlarsa almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 20 Temmuz 2025; 14:58:0 >
    Yalnız dikkat edin 4 ayda bir değiştirmeniz gerek maksimum. Ben ekim sonu kasım başı gibi değiştirmiştim 8-9 ay sonra yarısı uçmuş gitmiş bile. Kesinlikle senede bir falan değiştirilmesi gereken değil bence her mevsim geçişinde değiştirilmeli macun

Ya 3 ayda bir
    yada 4 aydan senede 3 kere

Hele yazın başı hazirana girince direkt değiştirilmesi gerekir ülkede yaz mevsimi çok dengesiz bu sene kavruluyoruz resmen

O zaman bir anlamı yok ki zaten elimde 8g mx-4 var 3-4 ayda kıvamı bozuluyor yağ gibi oluyor bıktırdı onun için alacaktım, cpu için iyi demişlerdi halbuki.

Ben gözlemimi söyledim hocam. Hiçbir macunun 1 sene dayanacağını ben bilgisayar sektöründe ne gördüm ne de duydum. Otomobil değilki yağı 1 sene dayansın. Thermal grizzlylerde öyle performansı yüksek ama ömrü kısa.

Ferrari gibi düşünün. Performanslı kullanıyorsunuz kullanıyorsunuz ama bakıma erken girer. O mantık

Ben 3-4 ayda bir değiştirilmesini gayet kafi buluyorum

Hadi şöyle yapalım bi kere fix Haziranda değişecek o kesin,

Haziranda değişeni Aralığa kadar kullanın aralıkta bi daha değiştirin onuda hazirana kadar kullanın böylelikle 6 ayda bir olmuş olur

Hocam 10 yılı aşkın bir süre thermalright cf3 kullandım, hatta en son 2 ay öncesine kadar yani bitinceye kadar kullandım. Sırf bu yüzden elimdeki mx4 ve mx6 ya sıra gelmedi. 3 yıl hiç yenilemediğim oldu, ne performansta bir kayıp ne de kıvamında bir bozulma oldu. 3 yıl öncesi sürdüğüm macuna 1 hafta önce sürdüm desem inanırdınız. Artık o macuna özel bir durummu bilmiyorum ama yazdıklarınızı okuyunca diyorum heralde eski macunlar daha uzun ömürlü olsunlar diye üretiliyordu.

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Benim kendi gözlemim macun kadar onu nerede kullandığınız da önemli düşük tdp'li bir işlemci ile kötü bir macun bile bozulmadan uzun süre kullanılabilir. Mesela direct die yüksek tdp'li ekran kartı için mecbur faz değişkenli tim kullanmanız gerekiyor macun kurtarmıyor.

Oda doğru

2019 da 3600 kullanıyodum 65w tdpli işlemci ve tepe frekanstada kullanmıyodum. Koklaya koklaya güç tüketiyodu 1 sene macuna hiç elimi sürmediğim oluyordu doğru. Küçük bi kule tipide vardı götürüyodu. Hatta ben 55 derecelerde bile çalıştığını hatırlıyorum

Şimdi 5800x3d kullanıyorum 240mm sıvı soğutma anca hakkından geliyor gücü kıssam bile 70 dereceler banko. Bu yüzden belki 7-8 ayda kuruma yarısının uçup gitmesini gözlemledim

İşlemci güçlü, tdp yüksek ve soğutmanın üzerine iyi yük düşüyorsa macun değişimi sık sık elzem malesef

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.