Şimdi Ara

Arthur Schopenhauer Sonrasi Okunacak Filozof Önerisi Alabilir Miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arthur schopenhauer okuyorum şuanda tum kitaplarini okuyacagim 5i bitti cok hoşuma gitti.

Arthur dan sonra kime gecmeliyim uslubu arthur gibi acik ve net laf kalabalığı yapmayan filozoflar önerebilir misiniz

Aklimda Kiekregaard ve Nietzsche var siz ne diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Schopenhaur'un Nietzsche'nin Akıl Hocası olduğunu düşünürsek Nietzsche derim. Eğer Nietzsche okuyacaksinız Ecce Homo ile başlayın. Böyle Buyurdu Zerdüşt'ü sona saklayın.

• Niçenin gençlik eserlerinden başlayarak diğer eserlerine doğru gidilebilir. Çünkü başkarda fikirlerini şopenhaurdan hareketle fikirlerini ifade ederken sonrasında onu kıyasıya eleştirmeye başlıyor ama bağlantı hiçbir zaman tamamen kopmuyor.

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Felsefe tarihine hakim olup analitik felsefeye giriş yapmanı tavsiye ederim. Öbür türlü edebiyatçı okursun.
    Kıtacıların geneli meta okuma yapmayı bilmediklerinden kendileri bir süre sonra selefinin fikirlerini tekrarlayan papağanlara dönüyorlar

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Niçenin gençlik eserlerinden başlayarak diğer eserlerine doğru gidilebilir. Çünkü başkarda fikirlerini şopenhaurdan hareketle fikirlerini ifade ederken sonrasında onu kıyasıya eleştirmeye başlıyor ama bağlantı hiçbir zaman tamamen kopmuyor.
    Nietzsche'nin gençlik eserleri derken hangi eserleri kastediyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İyi kıtacılarda var
    Benim bir sürü kıtacı arkadaşlarım da var

Orijinalden alıntı: Herattaa

Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar adlı kitabıni okudunuz mu acaba? Okuduysanız 1 2 cümle ozetleyebilir misiniz?

Schopenhaur'un Nietzsche'nin Akıl Hocası olduğunu düşünürsek Nietzsche derim. Eğer Nietzsche okuyacaksinız Ecce Homo ile başlayın. Böyle Buyurdu Zerdüşt'ü sona saklayın.
    say yayinlari eserlerini okuyorum askin metafizigi, seçkinlik sıradanlık uzerine, hayatın anlamı, okumak yazmak ve yaşamak uzerine ve hiçliğin mutlu sessizliği aforizmalarini okudum

Arthur schopenhauer i soyle özetleyebiliriz

- Lafi hic uzatmaz eveleyip gevelemez cok dobradir
    - Dili biraz agir anlaması zor(belki ceviri etkisi de olabilir) ama 1 kelimeyle 5 6 kelimelik sey anlatır, kestaneyi zorlamak gerekiyor özellikle hayatın anlami kitabında 1 saatte ancak 15 sayfa okuyabiliyordum roman hızım saatte 50
    - Hayata bakisi hosuma gidiyor hikaye anlatmiyor biraz negatif bi filozof ama bence zaten gerçekler negatiftir

tek sozuyle nasil br adam olduğunu anlatayım

İnsan hiçbir zaman mutlu olamaz, ancak tüm hayatını kendini mutlu kılacak şeyin peşinden koşarak geçirir; bunu da nadir başarır, başardığında ise sadece hayal kırıklığına uğramak içindir; çoğunlukla sonunda mahvolur ve limana direk ve arma olmaksızın gelir. Ardından arta kalan mutlu ya da mutsuz olup olmadığıdır, çünkü insan hayatı, asla sürekli eriyip giden yaşanan ve şimdinin bittiği andan daha fazlası değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 15 Temmuz 2019; 10:49:56 >

• quote:

Gerçi gençlik yanıltıcı olabilir evet :D İnsanca pek insancadan önceki kitapları denebilir heralde genel olarak
    su sırayla oku diyebilur misiniz kitap sirasi

bi de en önemli sorum

schopenhauer gibi acik ve net lafi uzatmayan biri mi? Ben az sozle cok sey anlattığı için seviyorum arthuru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 15 Temmuz 2019; 10:52:10 >

Felsefe tarihine hakim olup analitik felsefeye giriş yapmanı tavsiye ederim. Öbür türlü edebiyatçı okursun.
    4. kitabından

Arthur Schopenhauer Sonrasi Okunacak Filozof Önerisi Alabilir Miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 15 Temmuz 2019; 13:7:26 >

• Kiekregaard'a bence Schopenhauer gibi değil. Dili daha ağır. Bir kitabını okumuştum daha doğrusu okumaya çalışmıştım beynim yanmıştı.

Ben Hegel'i öneririm. Ters düşünceye sahip birisi.

Orijinalden alıntı: Guest-078AFC984

Kiekregaard'a bence Schopenhauer gibi değil. Dili daha ağır. Bir kitabını okumuştum daha doğrusu okumaya çalışmıştım beynim yanmıştı.

Hegelin dili ağır değil miydi

Kiekregaard'a bence Schopenhauer gibi değil. Dili daha ağır. Bir kitabını okumuştum daha doğrusu okumaya çalışmıştım beynim yanmıştı.

Hegel okumadığın nasıl da belli ama. Daha da kötüsü okumadığın birini tavsiye etmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 16 Temmuz 2019; 4:55:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MikeIsraetel M kullanıcısına yanıt
    Az sözle çok şey anlatır tabi, ama iyi derecede aşinalık kazanmadan önce açık ve net gelmeyeceğini düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Tolstoy okuyabilirsin, İtiraflarım ve Kreutzer Sonat.
    Kroyeç sonat, ismi dahil garip kitap, kitabın ana fikri başka ismi başka. Ayrıca Tolstoy un diğer eserlerinden uzak kitap bu. Sanki Tolstoy yazmamış gibi, olduçka sıradan gelmişti bana...

Az sözle çok şey anlatır tabi, ama iyi derecede aşinalık kazanmadan önce açık ve net gelmeyeceğini düşünüyorum.
    arthurun 17 kitabını okuduktan sonra aşinalık kazanır mıyım :D

hegele acayip giydiriyor schopenhauer :D direk kitabını almam da aforizma bulursam bi bakarım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.