< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öztin -- 5 Aralık 2023; 12:56:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öztin -- 5 Aralık 2023; 12:56:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Parçası memlekette bulunmayan sıfırı da uretilmeyen aracıma kapı çıtası aldım. İkinci el ha, çıkma yani. Gümrüğe takılmış ayaklarına çağırdılar başaksehir. Önceden neler olacağını bildiğimden bunların mail adresini buldum aracın serviste yattığını dosya numarasını falan gönderdim benden ruhsat fotokopisi istediler zar zor rica minnet saldılar üç kuruşluk kir pas içindeki kapı çıtasını.
Aynı araca fren balatası disk almıştım hepsi meşhur Avrupa markası bütün Avrupa standartına sahip, bu sefer yine alı koydular bir de çağırıyorlar gel diye. Bende sandım birşey olacak, işi gücü bıraktık 52 km gidip anlatıyorsun muayene memuruna bak bu ticari değil kendi aracıma aldım falan, tahtaya kalkan çocuk gibi kendini anlatıyorsun ve adam dinledi dinledi burda çoh ürün var (toplam 7-8 parça) deyüp malı yine vermediler gümrük müşaviri falan bulacakmışım ek olarak parçaların tse standartına uygunluk belgesi alacakmışım bunlar kafayı yemişler akıl mantık dışı işler yapılıyor vatandaşa eziyet ediliyor yani ben o eziyeti çektim. lanet olsun dedim neyseki doğru düzgün geri gönderdiler de iademi yaptılar, avrupalılara durumu açıklayan mail attım adamlar anında iade yaptı sormadı bile sen ne yaşadın diye. İşin daha rezil boyutunu aktarayım ben bunlarla uğraşırken kuyrukta önümde bekleyen bir sürü abuk subuk adam vardı ellerinde pasaport, Türkçe konuşamayan bu tipler kendilerine gelen kargoyu gözümün önünde alıp çıkıyordu. Yurtdışından bir ihtiyacınız varsa bir tane bu sığınmacı mıdır nedir bulun bunlardan birini ürünü bunun adına alın gitsin çeksin, elinize geçme ihtimali iki kat artar. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
geçmiş olsun allah rahmet eylesin başıma geldi 1200 TL ürüne 15-20k masraf çıktı hayrını görmeyin inş dedim kapadım konuyu. |
odeyip itirazda bulunabilirsin |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
devlette usulsüzlük var, vergisini ödediğim halde 1200 TL ürüne 600 TL vergi ile 1800 TL ödedim yinede ticari ürün diye sms geldi aradım. toplam masraflar gümrük müşaviri, gümrükten çekme ücreti, gümrük vergisi, ardiyo,ordiyo ücretleri birde yattığı gün başına dolar üzerinden antredepo ücreti 15K buluyordu elbette 15bin ödeyeceksiniz demiyorlar her kalem tek tek hesaplayınca böyle çıktı. |
kimsenin birşey yapabileceğini düşünmüyorum |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
yok la ben 200tlik birşey aldım 50tl vergi ödedim ptt kapıda alıyor |
Her zaman kedi kaymak yemez < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 9 Aralık 2023; 18:51:51 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |