Şimdi Ara

Arkadaşlar sorun çözüldü direksiyon kilitlenmiş direksiyonu çevirerek çalıştırdım düzeldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar arabayı çalıştıramıyorum marşa doğru anahtarı çevirince çalışmıyor daha doğrusu marşa gitmiyor.ilk çalıştırdığmda 2-3 sn marş motoruna fazla başmıştım ondan olabilirmi.kontağı çevirince bazen şu ışık yanıyo sadece
     Arkadaşlar sorun çözüldü direksiyon kilitlenmiş direksiyonu çevirerek çalıştırdım düzeldi

Bilen biri yardımcı olabilirse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 2 Haziran 2015; 15:05:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• akü bitmiş
    kaskonuz varsa ücretsiz yol yardım çağırın

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

akü bitmiş
    araç marea mı ?
  • quote:

akü bitmiş

hocam kasko yok da.radyo ve ışıklar çalışıyor ama nasıl akü bitmiş.anahtarı marşa doğru çeviremiyorum kesinlikle anahyar marşa gitmiyor.marş dinamosu yanmış olabilir mi acaba

• Benzin pompası çalışıyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciiment

araç marea mı ?

evet hocam marş motorunu yakmaktan şüpheleniyorum yandıysa bize ne kadar masraf çıkarır araba benim değil babamın

• inceuclusarj kullanıcısına yanıt
    http://www.parcayedek.com/fiat-marea-elektrik/15016-fiat-marea-mar-motoru-16-16v-99-02-103-bg-bosch.html
    200 tl işçilik tutar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inceuclusarj kullanıcısına yanıt
    Farlar açık kalmış sanırım, bu sebeble akü boşalmış. Takviye kablosu varsa başka bir araç sahibinden yardım isteyebilirsiniz. Bağlarken akü kutup başlarına dikkat edin.

• quote:

http://www.parcayedek.com/fiat-marea-elektrik/15016-fiat-marea-mar-motoru-16-16v-99-02-103-bg-bosch.html
    200 tl işçilik tutar

sadece işçilik mi 200 lira yani toplam 500 lira mı tutar.öyleyse babam beni yaktı

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

Farlar açık kalmış sanırım, bu sebeble akü boşalmış. Takviye kablosu varsa başka bir araç sahibinden yardım isteyebilirsiniz. Bağlarken akü kutup başlarına dikkat edin.

hocam radyo çalışıyor ama nasıl akü boşalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

quote:

araç marea mı ?

evet hocam marş motorunu yakmaktan şüpheleniyorum yandıysa bize ne kadar masraf çıkarır araba benim değil babamın

Hocam 2-3 saniye ile marş motoru yanmaz, ayrıca yanlış hatırlamıyorsam marealardaki park ışıkları anahtarı ters yöne çevirince yanar. şimdi durumu tekrar gözden geçirelim,

1-Anahtar "acc" accesuar kısmına kadar dönüp yakıt ve hararet göstergelerini hareket ettiriyor mu?
    2- Anahtar "Mar" konumu olan yaylı kısıma kadar dönüyor mu dönmüyor mu ?
    Bunun neden soruyorum acemilik dönemlerinde bazen direksiyon kilidi kilitlendiğinde kişiler direksiyon boşluğunu almadan anahtarı çevirmeye çalışıp başarılı olamayınca bir sorun olduğunu düşüünebilirler.

durumu kontrol edip tekrar buradan yazın kontrollere devam edelim.

• quote:

quote:

quote:

araç marea mı ?

Hocam 2-3 saniye ile marş motoru yanmaz, ayrıca yanlış hatırlamıyorsam marealardaki park ışıkları anahtarı ters yöne çevirince yanar. şimdi durumu tekrar gözden geçirelim,

1-Anahtar "acc" accesuar kısmına kadar dönüp yakıt ve hararet göstergelerini hareket ettiriyor mu?
    Bunun neden soruyorum acemilik dönemlerinde bazen direksiyon kilidi kilitlendiğinde kişiler direksiyon boşluğunu almadan anahtarı çevirmeye çalışıp başarılı olamayınca bir sorun olduğunu düşüünebilirler.

yakıt ve hararet değil hocam hiçbiri yanmıyor 1 kademe çevirince.hocam anahtar camları çalıştıracak kadar bile dönmüyor sadece 1 kademe dönüyor sonra marş kısmına doğru yarım gidiyor ama marşa basmıyor.
    hocam parktan sonraki kademeye kadar dönüyor sadece dediğim gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

araç marea mı ?

yakıt ve hararet değil hocam hiçbiri yanmıyor 1 kademe çevirince.hocam anahtar camları çalıştıracak kadar bile dönmüyor sadece 1 kademe dönüyor sonra marş kısmına doğru yarım gidiyor ama marşa basmıyor.
    hocam parktan sonraki kademeye kadar dönüyor sadece dediğim gibi

Alıntıları Göster
    pm'e bakarsan yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

quote:

hocam radyo çalışıyor ama nasıl akü boşalmış

Radyonun çektiği akım ile marş motorunun çektiği akım bir değildir. Siz kontağın kademesinden emin misiniz? Işıklar yanmıyor, cam açılmıyor, radyo çalışıyor ilginç
    Arkadaşın dediği gibi kontak yaylı kısma kadar yani marş basılan kısıma kadar geliyor mu?

Edit: yukarda karışmış işler biraz, arkadaşın yorumunun alıntı yapmadan yazmışsınız. Kontak dönmüyorsa direksiyon kilitlenmiş olabilir, kontak dönmez o durumda bunu biliyorsunuzdur, yukarda arkadaş demiş zaten. Diğer bir durum kontak arızası anahtar yahut yuva da bir sıkıntı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 2 Haziran 2015; 14:52:40 >

• haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    ıkısıde 12 volt nesı akım bır degıl ? marsın donmemesıyle akunun ne ılgısı var sorun mars motorunda ıste anahtarın gırdıgı kısımda
  • quote:

Farlar Marea larda acik kalmaz. Kontak cevrilmis vaziyette degilse farlar yanmaz

Radyo da olamaz, araba calismazken acik kalsa bile radyo bir saate kendini kapatir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

ıkısıde 12 volt nesı akım bır degıl ? marsın donmemesıyle akunun ne ılgısı var sorun mars motorunda ıste anahtarın gırdıgı kısımda

Aracı bilmiyorum, gösterge de ışığı yanıyor diye akü dedim, gündüz farı kimi eski araçlarda açık kalabiliyor, araç kontak kapatsa dahi.
    Birde marş motoru fazla akım çeker hocam, teyp 12v 20amper ise, marş motoru otomobillerde 12v 45–100amper arası değil midir? Yanlışsa düzeltsin arkadaşlar. Birde ilk çalıştırmada normalden daha fazla akım çeker.

Konuda ki sorun kontakta, çeviremiyor arkadaş benim anladığım o

• ARkadaşlar sorun çözüldü direksiyon kilitlenmiş direksiyonu çevirerek çalıştırdım düzeldi

• quote:

ARkadaşlar sorun çözüldü direksiyon kilitlenmiş direksiyonu çevirerek çalıştırdım düzeldi

Geçmiş olsun, bu olay çoğu yeni sürücüye heyacan yaptırıyor, ilk günden arabayı bozdum diyenler biliyorum

• quote:

quote:

ARkadaşlar sorun çözüldü direksiyon kilitlenmiş direksiyonu çevirerek çalıştırdım düzeldi

Geçmiş olsun, bu olay çoğu yeni sürücüye heyacan yaptırıyor, ilk günden arabayı bozdum diyenler biliyorum

sağolun hocam ben de marş motorunu yaktım zannettim acayip yusuf yusuf oldumm :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.