Arkadaşlar deprem söylentileri vs derken motokaravan alınması gündemde , aile mutlaka istiyor böyle birşeyi, şimdi hangi marka araçtan , nerede yaptırmalıyım .. sorun bu.
Mercedes sprinter 313cdi yüksek tavan mı Fiat ducato maxi van 2.8 jtd mi VW Volt 2.5 tdi panelvan 10m3 mı
ayrıca mimibüsten mi yaptırsak panelvandan mı.. hangisini döşemek vs kolay olur. panelvana cam açtırmak daha mantıklı gibi geliyor bana.. aralarında 20 milyar fark oluyor çünkü...
tasarım açısından karavan sahipleri panelvanı mı minibüsü mü tercih ederler...
Deprem yüzünden bu kadar paniğe kapılıp karavan almak gereksiz bence. Sonuçta depremi önceden belirleyen bir teknoloji yok ve deprem olunca da büyük ihtimalle evde olacaksınız. Ev yıkılırsa karavanı kullanmak istiyorsanız zaten ortada siz de olmayacaksınız(allah korusun). Depremden korkup eve birkaç gün girilmeyecekse de böyle bir arabaya yatırım yapmanın manası yok, onun yerine normal arabaların da arkasına takılan gayet güzel karavanlar var gerekirse onlardan alırsınız. Bana kalırsa en kötü ihtimaller için bir çadır yeterli diye düşünüyorum, o da bulunmaz hint kumaşı değil sonuçta. Depremsiz günler dilerim.
Ben arabanın arkasına takılan karavanlardan almanızı tavsiye ederim. Hem deprem dısında da ucuza tatil keyfi yasarsınız. Hem de nereye gitmek isterseniz!
hakkaten yani bu çok mantıksız, ALLah göstermesin eviniz ağır hasarlı olursa zaten size prefabrik vs. verirler veya kendiniz alırsınız. Onun dışındaki olasılıklarda zaten eviniz yıkılsa Allah göstermesin siz olmazsınız. Zaten o aracın içinde bi aile yaşayamaz.
Deprem olursa ben evim depremden sonra yıkılmazsa veya patlak çatlak olmazsa ben evime girerim gene nasılsa depremden daha büyük bir deprem olamaz bir daha ...Ağır hasarlı olmadıktan sonra artçılar yıkamaz nede olsa...
yahu adam size gerekli mi gereksiz mi diye sormamış ki yaptırmaya karar verilmiş heralde sadece bu konuda tecrubeli olanlardan öneri istiyor...
valla arkadaşım şu sıralar genelde vw transporter ları tercih ediyor insanlar ama tam olarak bir bilgim yok kullananlardan sormanı öneririm.
arkadaşlar anlatamadım galiba ,, aile bunu istiyor. deprem olunca evlere girilemeyecek ( ölmez sağ kalırsak evlerde ağır hasar olucak büyük ihtimal ,,, o zaman dıaşrda çadır beklemek muhabbetindense otururuz mantığıyla). deprem olmadan önce kalalım diye değil. depremden sonra evimize giremeyeceğiz. mutlaka ağır ahsar görücektir yıkılmazsa..
ayrıca vw volt camlı van ile ford transit uzun şasi camlı van arasında kaldım. bu araçları kullanan , servis yedek parça vs yönünden değerlendirirse sevinirim...
allahım ya ben ne soruyorum sağolsunlar ne cevap vermişler....
gereksizde olsa yağptırıcaklar , benim insifaytifimde değil..... ben ilgilenmiyorum desem babam gidicek boktan bişey yaptırıcak.. bi zahmet şu ticarilerle ilgilenenler yardım etsin... teşekkürler...
kullanımı çok zormuş usta , motokaravanlar daha rahat kullanım sunuyormuş , hem alınca gideriz şu kamp alanlarına vs.. babam belki kullanır çekme karavanı ama benim gözüm yemiyor.. ondan motokaravanda ısrar ediyoruz. camlı bir van alıp orjinalliğini bozmadan içini döşemek.. yardımcı olucak arkadaşları bekliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!
Ben arabanın arkasına takılan karavanlardan almanızı tavsiye ederim. Hem deprem dısında da ucuza tatil keyfi yasarsınız. Hem de nereye gitmek isterseniz!
quote:
Orjinalden alıntı: düttürüleyla
gereksizde olsa yağptırıcaklar , benim insifaytifimde değil..... ben ilgilenmiyorum desem babam gidicek boktan bişey yaptırıcak.. bi zahmet şu ticarilerle ilgilenenler yardım etsin... teşekkürler...
Sen değil miydin daha 2 gün önce "bu forumda emeğe saygı yok vıdı vıdı" diye ortalığı birbirine katan? Sana adam gibi cevap yazmışız emek vermişiz bir de üstüne fırça atıyorsun. Ayrıca alternatif bir çözüm önerisi de getirmişiz. Yaptığın ayıp.
Hani VW bayağı uzun tır gibi olanları var ya onlardan alıp içine 1-2 düzenleme yaparak karavana dönüştürebilirsiniz
sapla samanı birbirine karıştırmayalım bence... benim sorduğum bu değildi demek istedim sonunada sağolsunlar yazdım değil mi. senin art niyetin var bu yazıyı yazmakta sanırım. ben kimseye birşey demedim ki. sadece sormak istediğim bu değildi dedim... yazan herkesede teşekkürler. ben emeğe saygısızlık yapmadım. ama sen polemik yaratmaya çalışıyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm
quote:
Sen değil miydin daha 2 gün önce "bu forumda emeğe saygı yok vıdı vıdı" diye ortalığı birbirine katan? Sana adam gibi cevap yazmışız emek vermişiz bir de üstüne fırça atıyorsun. Ayrıca alternatif bir çözüm önerisi de getirmişiz. Yaptığın ayıp.
quote:
sapla samanı birbirine karıştırmayalım bence... benim sorduğum bu değildi demek istedim sonunada sağolsunlar yazdım değil mi. senin art niyetin var bu yazıyı yazmakta sanırım. ben kimseye birşey demedim ki. sadece sormak istediğim bu değildi dedim... yazan herkesede teşekkürler. ben emeğe saygısızlık yapmadım. ama sen polemik yaratmaya çalışıyorsun.
quote:
quote:
Kusura bakma orada biraz sert çıkmışım.
evet usta volt diye vw nin baya uzun modelleri var içi 13 m2 çok güzel. o öncelikli düşüncemiz zaten. ama bakım ve parça fiyatları korkutuyor. nu konu hakkında bir bilgin varmı vw nins ervis ücretleri hakkında..
quote:
Orjinalden alıntı: DieScheisse
Hani VW bayağı uzun tır gibi olanları var ya onlardan alıp içine 1-2 düzenleme yaparak karavana dönüştürebilirsiniz
önemli değil kardeşim.
quote:
Kusura bakma orada biraz sert çıkmışım.
Evet ben bir karavan sahibiyim. Henüz yaptıralı da bir ay oldu. Ancak benim de diğer arkadaşlar gibi amaç konusunda endişelerim var. Gene de temel şeyler söyleyim. Karavan için en uygun araç Ducato 2.8 maksi kapalı kasa kamyonet tir. Önce en az beş yaşında olması kaydıyla böyle bir araca sahip olman gerekiyor. Bu olaydan sonra detaylara girilebilir. Ancak hazır alma seçeneğini düşünmemişsin. Sahibinden. com adresinde çeşitli ikinci el motokaravanlar var.
volt sorunsuz bir araç - bizim burada minibüs şöförlerine sordum sırf sen almayı düşünüyorsun diye..
sınıfının en iyilerinden birisi volt..
transitten bi boy üstün her konuda..
Ford Transıt t350 ıdı sanırım su cıft teker olanlardan kullanan bır tanıdıgım var. haa o yuk ıcın kullanıor ve aracından memnun. Vw volt ların kılometre yaptıkca arka akslarında gıcır gıcır otmelere basladıgını soyledı.Artı cıft tker oldugu ıcın yol tutusuda dıgerlerıne gore bır mıktar daha ıyı olacagını sanıorum. Bırde bu alternatıfı dusun ıstersen.
abi çoks ağol ilgilendiğin için teşekkür ederim. sağol..
quote:
Orjinalden alıntı: m.C.k
volt sorunsuz bir araç - bizim burada minibüs şöförlerine sordum sırf sen almayı düşünüyorsun diye..
sınıfının en iyilerinden birisi volt..
transitten bi boy üstün her konuda..
kamyonete direk hazır karavanı yerleştiriyorlar değil mi?? nasıl yapılıyor anlatırsan severim. konu hakkında bilgim hiç yok..
quote:
Orjinalden alıntı: ihsaniye
Evet ben bir karavan sahibiyim. Henüz yaptıralı da bir ay oldu. Ancak benim de diğer arkadaşlar gibi amaç konusunda endişelerim var. Gene de temel şeyler söyleyim. Karavan için en uygun araç Ducato 2.8 maksi kapalı kasa kamyonet tir. Önce en az beş yaşında olması kaydıyla böyle bir araca sahip olman gerekiyor. Bu olaydan sonra detaylara girilebilir. Ancak hazır alma seçeneğini düşünmemişsin. Sahibinden. com adresinde çeşitli ikinci el motokaravanlar var.
Volt iidir ama.... Ne olcaamız belli değil... Tetbirleri alıcaz. ama neyin ne olcaanı Allah bilir...Sen önlemlerini al,Allah Korusun de geç...O depremde öledebilirsin,evinde çatlama dahi de olmayabilir...