Şimdi Ara

Arkadaşlar İTÜ de Elektronik Müh okusam Sınavlar ile M.I.T e geçiş yapabilimiyim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadşalar amarikadai Massachtuses Teknoloji Enstitüsünde okumyaı çok isitiyorum.Acaba bu haylim gerçek olaibilr mi?

• Kendi dilinizde yazmayı öğrendiğinizde, ileride bunu da başaramamak için bir neden göremiyorum.
  • okurken geciş yapma imkanı var mı bilemiyorum ama mezun oldugun zaman yuksek lisans için basvurabilirsin.
    geçmişte senin okulundan oraya gidenler var mı bunu araştır.
    okuldaki hocalarından referans alman gerekecek, okuldaki hocaların saglamlıgını arastır.
    eger okulunda gecmişte mit 'den doktorasını almıs hocalar varsa onların referansı, ya da mit olmassa da berkeley, stanford gibi eşdeğer unilerden gelmiş hocalar etkili olcaktır. bu 3 üni de EEE konusunda yaklasık esdegerdir, tabi mit'in ayrı bi karizması var cunku girmesi daha zor.

eger imkanın varsa 4 yıllık egitimini tamamlamadan abd'de bi okula geçiş yap. mezun olunca da mit'ye basvur. states'ten bi okuldan basvurmus olman işini cok daha kolaylastıracaktır.

eger bunları da yapamıyorsan tercih sırasıyla bilkent ve odtu ye geciş yap ordan mezun olunca basvur.

basarılar...
  • yavas gec

okul bittikten sonra yuksek lisansa basvursan bile cok cok zor. sectigin alanda ABD nin iyi birkac universitesinden hatta muhtemelen en iyisinden bahsediyorsun, O okula dunya uzerinden kac kisi basvuruyor sen tahmin et yani cok ekstrem yeteneklerin yada refaranslarin vs. olmasi lazim tabii oldukca iyi bir ortalamada gerecek ki elektrik-elektronik te o ortamayi yapmak sikarrr. Burs yada asistanlik gibi bir fantazin yoksa isler belki biraz daha kolaylasir ama yinede cok ama cok zor + mit in harc paralarida hic dusuk degildir.

simdi hakkimda kotu dusunculere sahip olabilirsin ama bunlari bilerek tercih yapmalisin yani MIT e gecerim Berkeley de master yaparim gibi ucuk hayaller icin tercih yaparsan cok buyuk hayal kirikliklari yasaman cok cok olasi.

Birde bu bilkent/odtu muhabbeti nedir anlamiyorum ABD de bir univeriteye basvururken tr de hangi universiteden basvurdugunu cok sallayacaklarini sanmiyorum.ODTU Turkiyenin en iyi universitesi olabilir ama dunyada sizce taninan bir universitemi? Yani Etiyopyanin en iyi universitesi Turkiye icin ne anlam ifade ediyorsa ODTU de ABD icin o anlam ifade ediyordur diye dusunuyorum. tabii yaniliyorda olabilirim.

• bilkent elektronikten her sene 2 kişi dünyadaki top3 üniden birine burslu hatta fellowship'le kabul alır, son yıllarda böyle. bi dönem bu sayı 1 e inmişti ama 99 öncesi gene yüksekti, full burslu aldıkları dönemlerde.
    odtu'den de 2 senede 1 falan giden biri çıkar.
    ben bunları goz onunde bulundurarak uni isimlerini verdim, arkadasa yol gostermek icin. itü bogazici fln hakkında bilim olmadıgı icin de hocaları arastır dedim.

odtu den bilkentten nası gider bu adamlar, senin de dedigin gibi ortalama + saglam referans ile. saglam referans alabilcegin hoca dedigim unilerde var.
    haa tobb'da da var koc'da da var; ama o üni'ler daha az tanınmıs uniler oldugundan onları onermedim.

objektif yorum yapmaya calısıyorum...

edit. bi de üni'nin üzerinde calısıtıgı projeler de önemli, bu projelerde öğrenci iken bile yer almak , master yerleştirmende az da olsa etkili olur. tabi calıstıgın proje de özgün olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khantrk -- 29 Temmuz 2009; 13:49:09 >

• ben bilkent üni elektrik elektronik mezunuyum ve khantrk arkadaşın dediklerine katılıyorum. mit ye gönderme olasılığı en yüksek üni lerin başında gelir bence bilkent çünkü hocaları gerçekten yurt dışında bilinen hocalar ki zaten bir çoğu mit veya stanford da doktora yapmış hocalar. geçen sene mit ye de stanford a da öğrenci gönderdi önceki senelerde de göndermişti. ama çok ii bir ortalaman çok ii referansaların ve çalıştığın projeler olması gerekiyor yani çok üstün bi öğrenci olman gerekiyor. bu konuda da i have a dream e katılıyorum mit ve stanford biraz sıkar.
  • başlığı görünce afalladım. çünkü m.i.t ye geçişten bahsediyor...
    vallahi geçiş değilde yüksek lisans için bile mit kimseyi kabul etmezken geçiş daha zor. mit daha çok doktora için adam alıyor; nedeni okulda sadece 2 sene bulunup mit etiketi sahibi olmalarını engellemek insanların. bizim fakültede gökhan inalhan var; yard. doçent o stanford da yüksek lisans ve doktorayı tamamlamış ama m.i.t de her ikisini de yapan geçmişten insanlar var son süreçte çok zor.

ama geçiş olayını yaparsan da yani mit e gitmeden önce lisans seviyesinde ortalaman çok yüksek ve en önemlisi lisans seviyesinde 3-4 makale yayınlamış olman lazım.. vs vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kusura bakmayın yanlış yazmışım.Ben 4 sene ookyup sonra yüksek lisans için geçmekten bahsediyorum.Kusura bakmayın ama herelde bunun da olaslığı zor..Olsun benim hala bi hedefim varBu arada daha liseye gidiyorum
  • lisede isen olimpiyatlara girip derece yapıp (ya da paralı bilkent, koc vs.) bu sayede de abd'de bi üni'ye girebilirsin. orda 4 senelik eğitimden sonra mit'e girmen burdan girmeyi denemeye göre daha rahat olur.

ya da öss'de derece yapıp üni'leri de arastırıp saglam bulduguna girceksin. benim bildigim bilkent'te stanford veya mit doktoralı en az 5 hoca bulursun elektronik'ten, ki bunlardan biri TR'deki en ii EEE'cidir kanımca diğerlerinin de ikisi ilk 10'a girerler, kalanları çok tanımıyorum. "schumi42" nin de dediği gibi cok basarılı olman lazım, bölüm 1.si, 2.si mezun olmalısın. hatta 1 sene abd'de bi üniye exchange student olarak gidebilirsin, ordan da saglam bi hocadan referans istersin sonra doktora/master'a basvururken. stanford'a kabul daha kolaydır cunku yıllardır bölüm'den saglam insanlar oraya gidip hayvan gibi çalışmaya orda da devam etmektedirler, bu da vay be dmk bilkentten veya TR'den gelenler saglam oluyo imajını orda yerleştirmeye baslamaktadır.

ayrıca "nykzanae" nin de dediği doğru bu gibi üni'ler master'dan çok doktora öğrencisi ararlar, bazı türklerse gittikleri ünilerde doktora için kabul alıp sonra masterlarını tamamlayıp ayrıllırlar. bu da oraya basvuran turklere karsı da bi onyargı dogmasına sebep olabilir maalesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.