Şimdi Ara

Arkadaşlar İnfaz ve Koruma Memuruyum Sorularınızı Yanıtlayabilirim (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
4
Favori
45.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diziyi biraz izlemiştim ama şu an hatırlayamıyorum.
  • trivela67 kullanıcısına yanıt
    yener44 kullanıcısına yanıt
    Gereken yanıtlar verilmiş, iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

quote:

Orijinalden alıntı: Achilles.

Prison break izlede nasil kaciliyomus gör. Yakinda gelcem hapise kogus agasini kacircam babam olur kendisi

Dediğiniz gibi öyle şeyler dizi ve filmlerde oluyor. O fikrinizden de ciddiyseniz vazgeçin sonuçları ağır olubilir.

Bir soru.icerde 10 yil yatip disari cikan bir insan,ciktiginda yemek yatak isinma vs gibi seyler icin kac lira borclu olarak cikiyor.devlet taksit yapiyor mu

İçeride bulunduğu gün başına 5 tl borç birikiyor, tahliye olduğunda ise ödemesi için kendine tebligat gönderiliyor. 10 yıl kalan birinin 18.250 tl ödemesi gerekir. Taksit olayını bilmiyorum.

• Ne kadar sinirki cevaplar bunlar gardiyan bey
  • quote:

Orijinalden alıntı: xswordfishx

''imkanlar dahilinde en iyi yemekleri çıkarmaya çalışıyoruz.''

istisnasız her seferinde şunu yazmana ayar oldum. suçlu ulan o suçlu! suçlu olduğu için orada o hapiste. suçlu olduğu için orada cezasını çekecek. sen kendi ellerinle aman ben en iyi yemekleri çıkartayım paşam keyfini sürsün diye düşünürken senin düşündüğün o suçlu herif kim bilir hangi aileyi perişan etti, kızını öldürdü , yaraladı , astı kesti çaldı. polyannacılık oynamayı bırakın. biraz gerçekleri görün. '' ama onlarda insan '' diye birşey tanımıyorum, tanınmamalıda zaten. hapishane lan orası işte neyin kafası bu? her türlü pisliğin psikopatın keşin katilin ÇOCUK SAPIĞININ teröristin o değersiz ömrünü süründürüceği yer. neymiş beyimiz en iyi yemekleri çıkarmaya çalışıyormuş. çıkar aslan çıkar, sen iyi yemekleri çıkar. hatta elinden gelirse git kendin servis yap. zaten verdiğin cevaplara bakıyorumda sende o kapasite var. böyle devam et sen aferin. @vedat.ersin

Özgürlüğünün elinden alınması bir ceza zaten, yemeklerini bilerek kötü mü vereceksin, bu sadece senin elinde olan bir şey mi hangi dünyada yaşıyorsun? Bu suçluların kimi perişan ettiğini, kimin ocağını yıktığını benden iyi bilemezsin, sen aklına gelince veya haberlerde görünce üzülüyorsun sonra geçiyor, ben her gün içlerindeyim. Bu forumda da bir sürü insana anlatmaya çalışıyorum, insanların yanlış bildiklerini düzeltmeye çalıyorum, sen ise gelmiş asalım keselim havasındasın. Verdiğim yanıtlardan sadece hükümlülere aşırı yardımcı olduğumu mu çıkardın? Yanlış bir değerlendirme yapıyorsun. Özelden atacağım videoyu izle, gerektiğinde yaptığımız uygulamaları da bil.

• Üzerinizde hiç psikolojik baskı oluyor mu?Sağlam sinir sistemi isteyen bir meslek.
  • bende eski tutukluyum sorulara verebilececğim bir sürü daha gerçekci cevaplar varda neyse
  • AJFA kullanıcısına yanıt
    Havalara bak sanki Harvard'da tıp okuyor.
  • quote:

Haftalık 300 tl alışveriş yapma hakkı var, kantinden alınabiliyor.

Her mahkum için geçerlimi bu 300 tl ? Devletmi veriyor 300 tl yi

Çok iyiymiş ya al çakmağını sigaranı yak istediğin gibi. Hocam peki dışardan yemek söyleme gibi bi lüks varmı ? Yoksa her koğuş malzemesini alıp kendince ev yemeğimi yapıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hapse girmekten korkuyorum. Bakalım, hayat ne gösterecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Achilles.

Prison break izlede nasil kaciliyomus gör. Yakinda gelcem hapise kogus agasini kacircam babam olur kendisi

Dediğiniz gibi öyle şeyler dizi ve filmlerde oluyor. O fikrinizden de ciddiyseniz vazgeçin sonuçları ağır olubilir.

Bir soru.icerde 10 yil yatip disari cikan bir insan,ciktiginda yemek yatak isinma vs gibi seyler icin kac lira borclu olarak cikiyor.devlet taksit yapiyor mu

İçeride bulunduğu gün başına 5 tl borç birikiyor, tahliye olduğunda ise ödemesi için kendine tebligat gönderiliyor. 10 yıl kalan birinin 18.250 tl ödemesi gerekir. Taksit olayını bilmiyorum.

Peki bu adil mi?? Calismayan biri nasil borcunu odeyebilir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Yere düşen sabunları ne yapıyorlar?

Bu soru ve benzeri türde sorular soran arkadaşlar saçma sapan yapımlı reyting amaçlı dizileri izlemek yerine daha çok kitap okur ve araştırma yaparlarsa bazı şeyleri daha iyi kavrayabilirler.

Peki hocam şöyle bir soru sorayım.Hükümetimizi, devlet büyüklerimizi bugüne kadar kandıran FETÖ terör örgütüne mensup kişileri ceza evlerine yerleştirebilmek için af yolu ile cezaevlerinden tahliye edilen eski mahkumları göz önünde bulundurursan, bu mahkumlardan hatalarını anlayıp,rehabilite olmuş şekilde günlük yaşama dönenleri, çıktıktan sonra aynı suçları işlemeye devam edeceklere oranlarsak hangileri ağır basar?

Geçtiğimiz günlerde bir cezaevinde hırsızlıktan hüküm giymiş bir mahkumun cezaevinde bulunan kasadan para çalıp, firar etmesi nasıl mümkün olabilir?

Sen ve ekip arkadaşların içerisinde yolsuzluk,haksızlık yapanlar var mı?Var ise bunlara neden ve nasıl göz yumuluyor?

Cezaevi içerisinde zayıfı, güçlüden sakınabiliyor musunuz?Yoksa ortam,durum buna engel mi?

Edit: Ek olarak son 1 sene içerisinde hiç denk gelmediyse 4-5 defa cezaevinden kaçıp, firari iken gidip eski karısını,sevgilisini, kanlısını öldürenleri gördük.Cezaevlerindeki bu güvenlik zafiyetini neye bağlıyorsun?

Önemli bur konuya değindiniz, yanıtlamaya çalışayım.

Özgürlüğü kısıtlanan biri yeniden aynı şartları yaşamak istemez, kurumlarda da verilen topluma kazandırma çalışmalarının etkili olduğunu söylemek mümkün.

Firar olayı açık ceza infaz kurumlarında yaşanabiliyor, oraya ayrılmak belli şartlar istediğinden her hükümlü ayrılamıyor, ayrılınca da kapalı kurumlarda ki gibi ağır güvenlik önlemleri olmuyor. Firar ederse kendi iyi halini yakmış olur ve aynı şartlardan yeniden faydalanamaz.

Personelin bahsettiğiniz davranışlar içerisinde olması söz konusu değil.

Yönetmelikler ve tüzükler herkesi eşit anlamda korur, kimse kimseyi etkisi altına alamaz, biz bunun için buradayız.

Yukarıda belirttiğim gibi firarlar açık ceza infaz kurumlarından gerçekleşiyor. Güvenlik önlemleri açık kurumlarda kapalıya göre daha az ve belli şartları taşıyan iyi halli hükümlüler olduğu için onlara verilen bir fırsattır bu, değerlendirememeleri kendilerine kalmış. Mesela kurum işyurtlarının çarşı merkezlerinde, adliyelerinde satış yerleri var ve hükümlüler çalışıyor, oradan kaçsa kaçabilir. Kendine verilen hakkı iyi kullanmalı.

Sen ve ekip arkadaşların içerisinde yolsuzluk,haksızlık yapanlar var mı?Var ise bunlara neden ve nasıl göz yumuluyor? sorusuna cevabınız,
    "Personelin bahsettiğiniz davranışlar içerisinde olması söz konusu değil."
    Bu konuda nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Yakın bir tanıdığımın cezaevinde olan kardeşi için memurlara bazı durumlarda kolaylık sağlaması için çok ta güzel para veriyor.
    Geçenlerde facebookta gördüğüm video da ise ceza evinden bir mahkum, apo ya hakaret ettiği için cezaevinin değiştirilmesine isyanını videoya çekerek başbakan yada birilerine sesleniyordu. Cep telefonu gökten düşmüş olmasa gerek.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    300 tl yi devlet vermiyor, yakınları yatırırsa veya emekli maaşı gibi bir şey varsa hesabından kullanıyor. Dışarıdan bir şey alamazlar, kantinde satılan yiyecek ve içeceklerden alabilirler.
  • kalpsiz23 K kullanıcısına yanıt
    İçeride yediklerinin parasını alıyor devlet durumu olandan, olmayandan alamaz zaten.
  • LaNcEt kullanıcısına yanıt
    Önceki iletilerde de belirttim, herkes aynı değil, çürük elma her yerde var, ben kendi adıma emin konuşayım ama sizin dediğiniz gibi de değil, personelin %95 i nin bu tür davranışlarda bulunmayacağını düşünüyorum. Kolaylık sağlama konusunda ise düşüncem şu; normalde hükümlünün hakkı olan bir şeyi ona kıyak yapıyormuş gibi gösterip bu durumdan faydalanıyor olabilirler söylediklerini doğru ise, onun dışında yasak olan bir şeyi yapmaları mümkün değil. Video illa ki cep telefonu ile kaydedilecek diye bir şey yok. O dediğiniz videonun bağlantısını bana atar mısın?
  • Sinirlerin gerildiği durumlar oluyor ama bununla başa çıkmak zorundayız, hisler ikinci planda önce görev.
  • cthax kullanıcısına yanıt
    Buyur, senden de dinleyelim.
  • Ahanda linkihttps://youtu.be/-JjUgU4UiWA

Bu elemanda piyasada. Bilinenlerden biriymis sanirim.

Curuk elmalar elbet mevcut, evet siz almiyor yada yapmiyor olabilirsiniz ama rusvetin, hilenin en ust seviyelerde oldugu ir ulkede %95 i almiyor demek gercekten yanlis olur. Oyle bir cevaplar yazmissinizki, cezaevi gayet guzel, insan gibi bakiyorlar filan pek inandirici gelmiyor acikcasi. Yada sizin bulundugubuz cezaevi boyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Je m.appelle

Havalara bak sanki Harvard'da tıp okuyor.

Kim?

• LaNcEt kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bir cevap verme geregi hissettim. Mesleginiz statunuz ne bilmiyorum. Acaba toplumda hükümlu veya dezavantajli kesimle ilgili ne kdr bilgilisiniz onu da bilmiyrm. Isim geregi rehabilitasyon, sosyal hizmetler, denetmli serbestlik vb. alanlarla ve bu alandali kuruluslarla ilgili az cok bilgim tecrubem var. Konu sahibi arkadasin anlattiklarinin altina imzami atarim, %95 orani da dahil buna. Cunku personel, sistem, fiziki sartlar vs. hepsi insan haklari cercevesinde tekrar gozden gecirildi ve bundan snraki politikalar da buna yonelik. Zaten ulkemizdeki lisans mezunu issiz sayisi da bi hayli cok oldugu icin ozellikle adalet bakanliginsa katip mubasir infaz koruma memuru gbi meslek gruplarinda artik egitim duzeyi cok yuksek. Buna bagli olarak da bu kurum kuruluslar daha duzenli hale geliyor. Onceden goreve baslamis veya karakteri bozuk personellerden curuk elma diyebileceklerimiz elbette vardir bu doktorda da var hakimde de polisde de. Cezaevinde ikm olan cok yakin bir tanidigim da var kendisi ahlakli durust tam bir musluman, aile adami diyebilecegim bi kisi. Yani ikm artik normal bi memur gibi gorulmeli.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.