Şimdi Ara

Bilgisayar Format Atmadan Önce Ve Sonrasında Oyunların Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum başlıkta da belirttiğim üzere bilgisayara format atmadan önce ve sonrasında bilgisayara format attıktan sonra oyunların bazısı hata vererek bazıları hiç hata vermeden oyunların kapanması ve ne yaptıysam internette baktıklarımı yapmama rağmen online ve offline oyunlarda oyunlar kapanıyor, kimi zaman da oyun ortasında donup kapanıyor.

Format Atarken D sürücüsünü yapmayı unuttuğum için. Sonradan bilgisayar içinden D sürücü oluşturdum ve ara ara sanki usb bağlamış gibi D diski görünmüyor sonra geri geliyor hani ondan kaynaklı dedim ve D sürücüsüne yüklü olan oyunların hepsini SSD'ye geçirdim. Sorunun bu şekilde çözülmesini düşündüm ve düzelmedi. Sorun yaşadığım bazı oyunların listesini yaptım paylaşayım.

FragPunk

Cyberpunk 2077 - Son çıkan DLC'den dolayı oyunda 5 dk geçiremez oldum. Sanırım ondan kaynaklı olabilir.

Marvel Rivals

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Forza Horizon 5

Yardımcı Olursanız Sevinirim biraz acil  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0Xjez -- 11 Mayıs 2025; 23:4:51 >

• İki arkadaşımda da aynı sorun vardı. Birisinde BİOS update ile bir diğerinde de PSU değişimiyle çözüldü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

şöyle ki benim anakart yeni yani 3-5 ay önce almıştım ASUS TUF B550-PLUS kullanıyorum var bir terslik ama çözemedim çok canım sıkılıyor bu duruma

• Sıcaklıklar ne alemde cpu fani oturmamis olabilir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt

GPU 80-83 derece arası

işlemci suan

cpu amd ryzen 5 5600X

Derecesi 75 falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0Xjez -- 12 Mayıs 2025; 0:2:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0Xjez

GPU 80-83 derece arası

işlemci suan

cpu amd ryzen 5 5600X

Derecesi 75 falan

Dostum işlemcide problem var herhangi bir uygulmada stress testi yap sıcaklıklara bak boşta 83 hiç normal değil termal macunsuz mu topladın naptın

güncelledim dereceleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boşta mı 75 öyleyse yine normal değil

Şuan Delta Force oynuyorum değerleri şu şekilde

GPU 80-83 DERECE ARASI

CPU 75-76 DERECE ARASI

• boşta şuan da pc

70 derece cpu

57 derece gpu

• Birkaç defa format sonrası benimde başıma gelmişti. DDU ile ekran kartı driverlerını silip tekrar yüklemeyi deneyin belkİ çözülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuf x570 5600x var bir gün crash yemedim.

En son bios, doğru expo bellek ayarı

curve optimizer basit bir ayar.

• Cpu boşta 70 derece olmaz olamaz termal macunu değişmen yetersiz kalıyorsa işlemci soğutucunu da değişmen lazım...

Gpu ısısı içinde ddu ile driveri kaldır tamamen ve yeniden yükle 50 derecenin altına inmedi ise sisteminde yeni servisi ile temasa geç boşta 50 derece yüksek bir ısı aşırı olmasa bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 12 Mayıs 2025; 9:48:12 >
  • M0Xjez kullanıcısına yanıt

Kartınızın yeni olması önemli değil. Önemli olan durum üzerinde geldiği BIOS versiyonu ile üretici web sayfasında yer alan son BIOS sürümünün aynı olup olmadığı. %95 genelde anakartlar eski bir BIOS sürümü ile geliyor. Güncelleme yapınca o arada çıkan yeni nesil işlemciler için tam uyumluluk sağlıyor ve bazı sorunlar çözülmüş oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.