Şimdi Ara

Arkadaşım doktorunu suçlayarak intihar etti!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar en yakın arkdaşlarımdan Kerem Öztürk intihar etti. İntihar ederken facebookunda psikiyatristini suçlayan uzun bir mesaj bıraktı. Ekşisözlükte falanda işlendi bu konu. Kimisi arkadaşımı doktoru konusunda haklı bulurken kimi de psikiyatristin bir suçu olmadığını söylediler. Sizden de yorumları almak isterim. Arkadaşım hakkında sormak istediğiniz bir şey varsa sorun cevaplarım. Veda mesajını da aşağıda yayınlıyorum.
    https://eksisozluk.com/psikiyatrin-bir-genci-olume-suruklemesi--6232915?p=1

    quote:


    "bugün itibarıyla zaman-mekan kavramı benim için son buluyor. artık dayanma kapasitesinin çok çok çok üzerine çıktım. eskiden çok daha ağır sonuçlar içeren etkenlere karşı dayanıklıyken, şu anda toleransım tükenmiş durumda. her gün ölmektense 1 gün tam öleyim bu iş bitsin sınırına geldim. 4-5 yıldır gittiğim ve büyük umut bağladığım psikiyatri ekolü beni çok çok daha kötü hale getirdi. son sözde şarlatan doktorumun saçmalıkları ve kendiyle kavga ettirip hakaret yemesi ve beni en zor anımda ötelemesi sayesinde son noktanın da ötesine geldim. enkaza döndüm desem az kalır. beni yıkıma sürükleyen türkiye'de sözde herşeyi bilen, öncül, hacettepe patentli, etiket-isim yapmış prof(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) x'in acaba hiç vicdanı sızlayacak mı? olmadığı için pek sanmıyorum. zaten kendisinin de mental ve fiziksel sağlığı yerinde değildi pek ama her zaman benim gibiler ötelenir. beni de iyi manipüle edip umut tacirliği yaptı ki uzun süre gittim. psikiyatrinin zararları yararlarından çok hale gelmiş durumda ama kendilerine sorsanız "kahpe" gibi kıvırırlar. çünkü bu işten para alıyorlar. hangi "kandırıkçı" ben aaa yanlışmışım der ki zaten?! klasik insan zihni. zaten bu dünyada haklıdan çok, güçlünün sözü geçiyor. annem dahi tek kelime edemedi bu aşağılık "karıya". kadın için karı dedim ama bu şahıs bunu hak ediyor. zaten kendi de klasik bir psikiyatri topluma "entegre" etme figüranı. umarım birileri sadece yaptıklarını bu aşağılık şahsa sorar. ancak sanmıyorum. sözde "doktor", utanmadan ağzına alternatif tıp ve biyoenerji denen şarlatanlık mevzularını alıyor. bu tür insanlara hala değerli "bilim insanı" deniyor. bu ve bunun gibiler kendilerini inandırarak karşı tarafı kandıran kişiler ama bu, dünyada da çoooooook fazla alanda da mevcut zaten. yasal torbacılık, ilaçlarla kobaylık, "kahincilik" harika... bu alanda at koşturmak nasıl olsa serbest. devlet denen mekanizma da zaten bir sikime yaramayıp buna destek oluyor. klasik sahtebilim üstünden yapılan onca sözde boş "tedavi". en iyi psikiyatr, mesleğini bırakan psikiyatrdır. çoğu aşağılık birer şarlatan. mesleğini bırakan ve güveni kaybolan nice şahıs var psikiyatr dünyada. bu alanda yer alıp anti-psikiyatri boyutuna geçenler de var.

    cerrahlar pek bir şey bilmez ama çok sayıda kişiye yardım ederler.

    dahiliyeciler çok şey bilirler ama ellerinde olmayan nedenlerle pek kişiye yardım edemezler.

    psikiyatrlar hiçbir şey bilmez ve hiç kimseye yardım edemezler.

    ateş olmayan yerden duman çıkmaz. çocuk/yetişkin tüm psikiyartlar yargılanmalıdır. kendileri tıbbın değil, hukukun ve kültürün etkisinde kalmış zavallı "yaratıklardır". tabi ki para için her şeylerini satarlar. kadın/erkek ayrımsız hepsi birer "orospudur" diyeceğim ama orospu kavramı bile aşağılık insanın iğrenç sözü olduğu için ben de kullandım. onlar için diyecek hiçbir söz yok. sigara ve alkol şirketleri nasıl insanların bağımlılığından yararlanıyorsa, psikiyatri de benzer şekilde sözde "bozuklukluklardan" yararlanıp hayatlarını ikame ediyor. bu ve bunun gibi yeryüzünde yer alan her türlü timsah gözyaşı döken tüm sektörlerin üstüne doğa ananın laneti olsun diyeceğim ama zaten insanlığın üstüne lanet işlemiş. artık fazla yapacak bir şey yok. idrar deliği ve dışkı deliği arasından çıkan bir üründen de fazla bir şey beklemek zaten yanılgı olurdu. acile gidince 6 saat bekletirler ama ölüm anında polis, ambulans, güvenlik arabaları dibinde birikir hem de 30 dakika bile geçmeden. dürüstlüğünüz(!) batsın!!! arkamdan bir kişi ağlarsa da yazıklar olsun. hiç kimse ve ben de dahil ama kimse dürüst değil ve dünya berbat, iğrenç bir yer... hele evlilik yaşayanlar... kadın-erkek; ikiyüzlülük had safhada. yaşam için verilen her emek, düşünce, inanç, eylem boşunaymış... çok geç anladım. "hayatın neresinden dönülse kardır." - n.m.

    her bünyenin cehennemi kendinedir. umarım çektiğim acının bir açıklaması vardır.

    elveda!!!"







  • Kullandığı ilaçlar neticesinde böyle bir kafa karışıklığı yaşamış gibi duruyor. Allah taksiratını affetsin, ailesine dayanma gücü versin.

    Ben de çok gittim geldim o uçurumdan, halen neden yaşıyorum inanın bilmiyorum. Ama bir şekilde oyalanıyor insan.
  • Ben de o yolun yolcusuyum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabus00

    Ben de o yolun yolcusuyum
    Saçmalama dostum at aklından o fikri. Hayata bir kere geliyoruz zaten zamanı geldiğinde hepimiz öleceğiz. Keyfine bak hayatı çok ciddiye alma hayatı yaşanması gereken bir oyun olarak gör. Oyun bittiğinde hepimiz gideceğiz
  • Allah rahmet eylesin imtihanı ağır olmuş...
    bende 12 senedir psikolojik tedavi görüyorum zaman zaman bend eintihar etmeyi düşünüyorum ama yaşıyoz işte bir şekilde hayat gerçekten çok zor bizim gibi insnalar için hiç kimse anlamıyor halimden derdimden özellikle ailem eğer günün birinde bende intihar edersem bunun sebbei de benim ailem olur.. :( :(
  • farmakoloji hocam antidepresanların intiharla olan ilişkisini şu şekilde anlatmıştı:

    kişi intihar edemeyecek kadar düşük moodtayken biraz moodu yükselince bu eylemi gerçekleştirmeye motivasyon buluyor.
  • Yazilari şizoaffektif birinin yasadigi kafsya benziyor eskiden bende böyle yaziyordum çünkü
  • Bu forum iyice sacmalamaya basladi herkes intihar ediyor herkes eskiden şizofren herkes psikolojik ilac kullaniyor ulan normal insan yok mu
  • Üzüldüm..Ama çözümü sadece doktordan psikiyatrdan beklemesi yanlış bir hareket. Psikiyatrdan önce aile ve arkadaş çevresi gelir. Psikiyatr ise sadece destek olur.Tabi seanslarda neler konuşuldu bilinmez.
  • Hayatta hiç bir zaman anlam veremediğim şeylerden biri de kişinin kendi canına son verip intihar etmesidir . Pes etmek , kaçmak gibi geliyor keşke bu arkadaşa yakın bir dostu veya ailesi daha iyi sahip çıkabilseydi belkide çıkan olmuştur bilemiyorum ama öyle bir nefret etmişki buda sağlıklı düşünmesini etkilemiş baya ve sonuç da böyle oluyor .. Allah geride kalanlara sabır versin.
  • Değerlendirme yapmak için kişinin akıl sağlığının tam olarak ne durumda olduğunu teşhisi ve tedavisini kullandığı ilaçları bilen bir insanın yapacağı raporla birlikte bakmak lazım.

    Mesela ileri derecede şizofreni bir insanın yaptığı suç ihbarına ne kadar güvenebilirsin. Ben hukuki açıdan bakıyorum. Belki intihara teşvik edildi adli bir olay var. Belkide normal prosedür uygulandı ilaçların ve psikolojik rahatsızlığının etkisiyle doktoru suçladı intihar etti. Zaten çoğu antidepresan vs intihara teşvik kendine zarar verme gibi seyrek olarak gösterse bile yan etkiler barındırıyor.
  • Fazla beklenti içine girip karşılığını alamayınca psikiyatrisini bu şekilde cezalandıracağını düşünmüş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.