Şimdi Ara

Arka vites bisiklet ağırlaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Biachi scorpion 2011 var 3 sene kullanmadım Çıkardım bisikletçiye götürdüm frenlere bişi yaptı (yapmadan önce bu ses çıkmıyordu) ciak lama sesi çıkıyo freni sıkınca herkes bana bakıyor Bu ses direksiyonu çevirince de çıkıyor bide zincirde 15 viteste ve altı zincir çok ses çıkarıyor Ne yapmalıyım ACİL YARDIM daha yeni çıkardım bisikleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsen Buga -- 9 Nisan 2013; 16:51:42 >

Zincirin ses yapmasının nedenleri ise; yağsız veya viteslerin tam ayarlanmamış olmasıdır. Başka tamirciye götürün.

Orijinalden alıntı: o_can

Bisikleti V frenli model diye tahmin ediyorum. Üç ihtimal var. Pabuçlar uzun süre kullanılmadığı için zamanla sertleşir ve ses yaparlar.
    Jant veya pabuçlara yağ bulaştığı için o ses çıkar.
    Pabuçlar janta tam oturmuyordur.(Bisiklet tamircisiyim diye geçinenlerin yaptığı en büyük hata)
    Zincirin ses yapmasının nedenleri ise; yağsız veya viteslerin tam ayarlanmamış olmasıdır. Başka tamirciye götürün.

Bisikletin arkada arka vites attırıcı var orda 2 vida var vidaları sıktım bisikletin ağırlaştığını fark ettım internette gevşek olur sıkın diye yazıyordu şimdi eski haline getiriyorum ama olmuyor ne yapmalıyım
    En küçük ve en büyük dişlide ayar verilir. Zincir küçük dişliden atlıyorsa L vidasını, attırıcı dişliyi ortalayıncaya kadar sık. Zincir küçük dişliye geçmiyorsa yine aynı vidayı gevşetip ayar vermek lazım. Size tavsiyem bisikletçinin ayarlamasıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 42ultrAslan42

Burdaki bisikletciler yapsa bile yine ayni hic hafiflemiyo

2 bisikletciye gittim viteslere bakti atiyor dedi birakti agirlasma yok dedi birakti ikiside

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.