Şimdi Ara

Golf mk5 Bogaz Kelebegi degisti, Adaptasyon yapilmadi? + Turbo Yag kacirma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadsalar merhaba. Norvecten selamlar. Aracim golf mk5 2.0 tdi 140 hp dsg
    aracimin birkac sorunu vardi ve tamirciye gittim. arkadasin tamirciye girip araci stop ettim ve kut onden bir ses titreme vizildi cok ses geldi . kaputu acti ve bogaz kelebeginin pimini cekti. Bogaz kelebegi degisicek dedi. Neyse aldim bir bogaz kelebegi taktik yesyeni cillop gibi. Adaptasyon icin 3 kere kontagi acip kapatinca hizlica oluyor dedi fakat ben guvenemedim . Pc ile yapmayi denedi fakat vag com programi baglanamadi engine bolumunde error aliyor devamli.
    Neyse aracimi kaldirip turbosuna bakti ve turboda yag kaciriyor dedi. Bu kacan yag borudan bogaz kelebegini gidip bozmustur dedi ve uzerine egr valfinide bu bozmustur dedi ( egr valfi degisti 5 ay kadar once)
    Turboyu degistirmemiz lazim diyor.

Simdi 1. sorum; Araci tamirhaneden cikarip onu eve biraktim. araba kalkista gazi kokleyince bir skinti yok fakat 90 100 arasi giderken gazi kokleyince once devir firliyo 2 binlerden 4 5 e dogru fakat araba gec tepki veriyo sanki bogaz kelebeginin adaptasyonu yapilmadiginden gibi geldi bana. Sizin yorumunuz nedir?

2- sorum ise ; turboyu degistirmelimiyim? turboya giden bir boruda yag gordum hafif araci kaldirip gosterdi ondan bu sorunlar oluyo degismezsek gene bozulucaklar dedi. Siz ne dersiniz?

bir digeri ise cikan bogaz kelebegini elektronik bolumundeki kapagi cikardik soktuk ve icindeki tekerler ve elektronigin oldugu yer simsiyah yag doluydu. Bu normal degil sanirim. Bu turbonun yag kacirdigini dogruluyormu arkadaslar?

Acil yardimlariniz lazim. Turboyu degistirirsem ebaydan Almanyadan alicam. Burada Norvecte cok pahali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 19 Şubat 2015; 15:09:19 >

Corsair Obsidian 650D - Corsair AX860i - BenQ XL2420T 3D 120hz Monitor
    Razer Blackwidow Ultimate 2013 Elite Klavye - Razer Deathadder 2013 Mouse - Razer Goliathus Extended XL Speed Mousepad

• Bildiğim kadarıyla naçizane yorumum şu: Ustanız doğru söylemiş. Araç boğaz kelebeği adaptasyonunu 5-10 kilometre yol yaptığınızda kendisi de yapabiliyor. Turbo konusunda da haklı. Eğer yağ seviyeniz normalden çok yüksek değilse yani karter basıncı normalse turbo milinden yüksek miktarda yağ kaçırmaması gerekir. Kaçırdığında sırasıyla intercooler'a, emme manifolduna, boğaz kelebeğine ve yanma odasına doldurur ve egzozdan yakarak veya çiğ olarak atar. Turbolar "tamir takımı" denen yedek parçalarla tamir edilebiliyor ama biz bu tür bir onarımdan randıman alamadık ve yağ kaçağı devam etti. Sanırım en temizi parayı bayılıp yeni turbo takmak ve aynı işlem sırasında sözünü ettiğim parçalarda ve borularda birikmiş tüm yağı temizletmek.

Almanya siparişleri konusunda deneyimim kısıtlı ama ben iyi fiyat verdiği için aşağıdaki siteden alışveriş yaptım.
    Genel müdürleri Türk. Çok ilgilendi. Turbonun parça numarasını öğrenip sitede aratabilirsiniz.

http://eshop.original-teile.de/en/home/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ch@in -- 19 Şubat 2015; 16:30:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ch@in

Bildiğim kadarıyla naçizane yorumum şu: Ustanız doğru söylemiş. Araç boğaz kelebeği adaptasyonunu 5-10 kilometre yol yaptığınızda kendisi de yapabiliyor. Turbo konusunda da haklı. Eğer yağ seviyeniz normalden çok yüksek değilse yani karter basıncı normalse turbo milinden yüksek miktarda yağ kaçırmaması gerekir. Kaçırdığında sırasıyla intercooler'a, emme manifolduna, boğaz kelebeğine ve yanma odasına doldurur ve egzozdan yakarak veya çiğ olarak atar. Turbolar "tamir takımı" denen yedek parçalarla tamir edilebiliyor ama biz bu tür bir onarımdan randıman alamadık ve yağ kaçağı devam etti. Sanırım en temizi parayı bayılıp yeni turbo takmak ve aynı işlem sırasında sözünü ettiğim parçalarda ve borularda birikmiş tüm yağı temizletmek.

Almanya siparişleri konusunda deneyimim kısıtlı ama ben iyi fiyat verdiği için aşağıdaki siteden alışveriş yaptım.
    Genel müdürleri Türk. Çok ilgilendi. Turbonun parça numarasını öğrenip sitede aratabilirsiniz.

http://eshop.original-teile.de/en/home/

yardiminiz icin tesekkur ederim hocam siteye bakicam. Peki bu turboyu degistirdim diyelim hangi parcalari borulari temizliyecek usta? buradaki ustalar turkiyedeki gibi deil. arti yonleride eksi yonleride var ama genelde eksi. birseyi tamir gozuyle pek bakmiyorlar ve direk degistirme yoluna gidiyorlar. adaptasyona gelirsek 20 km yaklasik yol yapmisimdir. adaptasyon olmadigi icin sanirim 90 10 km hizda giderken gazi kokleyince once devir firliyo ondan sonra araba tepki veriyo. bu zamanla gecer mi ?

Bu arada verdiginiz siteye girdim parca listelerini satis bolumlerini bulamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 19 Şubat 2015; 18:07:46 >
    Razer Blackwidow Ultimate 2013 Elite Klavye - Razer Deathadder 2013 Mouse - Razer Goliathus Extended XL Speed Mousepad

• Öncelikle, bunlar bir amatör kullanıcının sözleri. Harekete geçmeden önce bir profesyonelden yardım alın.
    Hızlı araştırmayla turbonuzun Garrett marka ve 03G253014H seri numaralı olduğunu buldum. Türkiye fiyatı 5582 lira. Siz yine de teyit etmeden bu bilgiye göre sipariş vermeyin.

Bahsettiğim sitede zuche (search) kısmına parça numarasını yazdığınızda çıkıyor ama bu parça çıkmadı. info e-posta adreslerine bir mail atıp fiyat ve temin süresi sorgusu isteyebilirsiniz.

Motor plastik muhafazası söküldüğü zaman turbo salyangozunu bulun. Turbodan çıkıp öne, radyatör benzeri büyük bir parçaya (intercooler'a) giden kalın hortum ve intercooler'ın diğer ucundan çıkıp emme manifolduna giden kalın hortum temizlenecek. yani turbodan itibaren motora giden ve yağ bulaşan hava yolunu takip edeceksiniz.

Parça değiştirme konusuna gelince, Türkiye'de neden bu kadar çok sanayi servisi var? Çünkü insanların otomobillerinin parçalarını bir kalemde değiştirecek gücü yok, mecburen kara düzen tamirlerle ara formüller deniyorlar. Bunlar önemli parçalar ve teknik bilgi ve birikim istiyor. Doğal olarak, tamir girişimlerinin çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bizde iş gücü ucuz, parça pahalı. Gelişmiş ülkelerde ise tersi. Adam o parçayı tamir etmek için harcayacağı iş gücü yerine garantili sıfır parçayı takıp geçiyor. Şahsi fikrimi sorarsanız ben de, parçanın arızalı olduğundan ve basit bir müdahaleyle onarılmayacağından emin olduktan sonra yenisiyle değiştirip geçmeyi tercih ederim. Kafam rahat olur.

Turbonuz arızalı veya yağ kaçırıyor. Bu şekilde kullanmanız araç ve kritik parçaları için sağlıklı değil. Özellikle motor soğukken yüklenmeyin ve yüksek devir çevirmeyin. Turboyu doldurduğunuz her yüksek basınçta sisteme yeni yağ pompalanıyor ve belki bu yüzden, taktığınız yeni boğaz kelebeği de arızalanacak.

Pedala bastığınızda geç tepki vermesi (turbo lag) boğaz kelebeği adaptasyonundan ziyade turbonun kendisiyle ilgili olabilir mi?

• quote:

Öncelikle, bunlar bir amatör kullanıcının sözleri. Harekete geçmeden önce bir profesyonelden yardım alın.
    Hızlı araştırmayla turbonuzun Garrett marka ve 03G253014H seri numaralı olduğunu buldum. Türkiye fiyatı 5582 lira. Siz yine de teyit etmeden bu bilgiye göre sipariş vermeyin.

Bahsettiğim sitede zuche (search) kısmına parça numarasını yazdığınızda çıkıyor ama bu parça çıkmadı. info e-posta adreslerine bir mail atıp fiyat ve temin süresi sorgusu isteyebilirsiniz.

Motor plastik muhafazası söküldüğü zaman turbo salyangozunu bulun. Turbodan çıkıp öne, radyatör benzeri büyük bir parçaya (intercooler'a) giden kalın hortum ve intercooler'ın diğer ucundan çıkıp emme manifolduna giden kalın hortum temizlenecek. yani turbodan itibaren motora giden ve yağ bulaşan hava yolunu takip edeceksiniz.

Parça değiştirme konusuna gelince, Türkiye'de neden bu kadar çok sanayi servisi var? Çünkü insanların otomobillerinin parçalarını bir kalemde değiştirecek gücü yok, mecburen kara düzen tamirlerle ara formüller deniyorlar. Bunlar önemli parçalar ve teknik bilgi ve birikim istiyor. Doğal olarak, tamir girişimlerinin çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bizde iş gücü ucuz, parça pahalı. Gelişmiş ülkelerde ise tersi. Adam o parçayı tamir etmek için harcayacağı iş gücü yerine garantili sıfır parçayı takıp geçiyor. Şahsi fikrimi sorarsanız ben de, parçanın arızalı olduğundan ve basit bir müdahaleyle onarılmayacağından emin olduktan sonra yenisiyle değiştirip geçmeyi tercih ederim. Kafam rahat olur.

Turbonuz arızalı veya yağ kaçırıyor. Bu şekilde kullanmanız araç ve kritik parçaları için sağlıklı değil. Özellikle motor soğukken yüklenmeyin ve yüksek devir çevirmeyin. Turboyu doldurduğunuz her yüksek basınçta sisteme yeni yağ pompalanıyor ve belki bu yüzden, taktığınız yeni boğaz kelebeği de arızalanacak.

Pedala bastığınızda geç tepki vermesi (turbo lag) boğaz kelebeği adaptasyonundan ziyade turbonun kendisiyle ilgili olabilir mi?

tum yazinizi okudum. ozellikle ilginiz icin tesekkur ederim.
    gazi dusuk devirde degil 90 100 le falan giderken gec algiliyor gibi. bogaz kelebegi degismeden once boyle birsey yoktu.
    turboya arkadasim bakti degisicek dedi. simdi bir tamirciye daha baktirip degistirilmesi gerekip gerekmediginin onayini aliyim diyorum. bu arada arkadasim sadece araci kaldirip isik tuttu ve bu kaniya vardi.

2. yazdiginiz tr fiyatina gelirsek neden o kadar pahali tr de? Normalde butun araba parcalari bakiyorum norvecten daha ucuz tr de fakat turbonun 5500 kusut tl olmasina sasirdim gercekten. nereden baktiniz hocam fiyata?
    ebayda garret marka turboyu buldum ben bircok var 250 380 euro arasinda ki 250 euro olan tl olarak 1000 tl ye bile gelmiyor yani asiri ucuz geldi gozume. norvecte garret turbo var aynisi 2700 tl ye falan geliyor.

birde ek olarak aracimda aldigimdan beri stop edince boyle gaz hava kacirir atar gibi bir ses vardi. bugun nereden geldigini bulduk sonunda. akunun hemen arkasinda solenoid valve block diye bir parca var magnet ventil block olarakta geciyor. bu parcadan gaz cikarir gibi ses geliyor stop ettikten bir sure sonra.
    parcanin numarasini alip nette arattim parcacilarda sifiri yok bulamadim. ebayda bile yok. hep cikma var. bu parca ne ise yarar biliyormusunuz? egr valfi ile alakali bir parcami ? egr valfim degisti 5 6 ay once. cikma alip taksam bir sorun olurmu ?

birde aracimda bir sorun var bilmiyorum ne kadar sorun.

aracim rolantideyken hafif hafif titreme giriyo ara ara. bu bazen daha hissedilir bazen hafif hissedilir oluyor. bunun sebebi ne olabilir?
    internette birisi anlik yakita bak ne kadar demisti 0.5 den fazla ise rolantide enjektorlerden olabilir enjektorler ben geliyorum diyordur dedi. enjektorler bir bozulsa naneyi yedim. tanesi 1500 2000 tl 4 u bir degisiyormus bir degistirmede. arabanin yari parasina patlar bana. bu titresimin neden olabilecegini biliyormusunz?

• Ventil blok eğer turbo basınç ventiliyse basıncı ayarlayamadığı için
    90-100 arasında dediğiniz problemi yapabilir.

Titreme için ilk akla gelen şey boğaz kelebeği. Bakalım yenisi de yapacak mı?
    Araç sensör vs. arızası vermiyorsa enjektörlerden başlayıp olasılıkları eleye eleye gitmeli.
    Enjektör testi yapmak kolay. Kolayca çıkarıp, tıkalıysa ultrasonlu makineyle açıyor, eğer işiyorsa değiştiriyorlar.
    Enjektör bakımını ihmal etmeyin. Dizelin kalbidir.
    Bir ihtimal, volanttan da titrer. DSG'nizde silkeleme sorunu yoksa yani kavraması iyi durumdaysa bu ihtimali eleyin.
    Titreme için bir sürü ihtimal var yani.

Turbo fiyatına paramparca.com'dan baktım. Türkiye'deki vergi yükü malum.
    Bu yetkili servis parça fiyatı. Çıkma ve revizyonlular 1500 civarından başlıyor
    ama yerinizde olsam Norveç'ten de, Avrupa'dan da alsam orijinal sıfır parçadan vazgeçmem.
    Gerekirse yetkili servise giderdim. Norveç'te VW eski araçlar için yıl indirimi yapmıyor mu?
    Ben burada 2005 model için yıldan dolayı işçilikte yüzde 30 indirim alıyorum.
    Parçaları da yedek parçadan yüzde 10 iskontolu veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ch@in -- 20 Şubat 2015; 2:33:20 >

• quote:

Ventil blok eğer turbo basınç ventiliyse basıncı ayarlayamadığı için
    90-100 arasında dediğiniz problemi yapabilir.

Titreme için ilk akla gelen şey boğaz kelebeği. Bakalım yenisi de yapacak mı?
    Araç sensör vs. arızası vermiyorsa enjektörlerden başlayıp olasılıkları eleye eleye gitmeli.
    Enjektör testi yapmak kolay. Kolayca çıkarıp, tıkalıysa ultrasonlu makineyle açıyor, eğer işiyorsa değiştiriyorlar.
    Enjektör bakımını ihmal etmeyin. Dizelin kalbidir.
    Bir ihtimal, volanttan da titrer. DSG'nizde silkeleme sorunu yoksa yani kavraması iyi durumdaysa bu ihtimali eleyin.
    Titreme için bir sürü ihtimal var yani.

Turbo fiyatına paramparca.com'dan baktım. Türkiye'deki vergi yükü malum.
    Bu yetkili servis parça fiyatı. Çıkma ve revizyonlular 1500 civarından başlıyor
    ama yerinizde olsam Norveç'ten de, Avrupa'dan da alsam orijinal sıfır parçadan vazgeçmem.
    Gerekirse yetkili servise giderdim. Norveç'te VW eski araçlar için yıl indirimi yapmıyor mu?
    Ben burada 2005 model için yıldan dolayı işçilikte yüzde 30 indirim alıyorum.
    Parçaları da yedek parçadan yüzde 10 iskontolu veriyorlar.

hocam bilmiyorum fakat bu parcanin sifirini bulamadim parcacilarda. her parca var fakat bu yok. orjinal kazali arac var cikmasi 150 tl falan aliyimmi bilemedim ?

titreme icin bogaz kelebegi degisti hocam ve ayni durum degismedi yani. adaptasyon yaptirmadim hala. adamda orjinal lisansli program olmadigi icin yapmiyor fakat o gerek yok kendi kendine oluyor demekte israr ediyor. audi resmi servisinde calisiyo bi gun calistigi yere gidip yaptirmayi dusunuyorum.
    zaten titreme yenisindede devam ettigi icin yazdim. o kadar abarti bir titreme yok. nasil tarif edecegimi bilemiyorum. ornegin koltukta oturuyorsunuz arac calisiyor hafif titreme geciyo 5 saniye sonra gene titreme 2 3 saniye araliklarla cok hafif titreme var.

enjektor testi yapmak turkiyede eminim kolaydir fakat burada iscilik cok pahali oldugu icin kimse yonelmediginden tamircilerinde bir deneyimi yok bu konularda. enjektoru cikarsa bile dediginiz ultrasonlu makine ellerinde yoktur. enjektorun bakimimi var?

bu enjektor degisse 4 u birden degisiyormus dogrumudur? tanesi 2 bin tl civari :S

dsg icin kavrama ne tam bilmiyorum fakat dual mass flywheel degisti aracimda serviste degisti. 7 bin tl parca ve iscilik odendi.

turboyu alirsam sifir alicam fakat orjinal oldugunu nasil aliycam bilmiyorum. ornegin ebayda bir turbo buluyorum misal ismide garret diyor. 2.0 tdi bkd motor icin yaziyor yani hersey dogru fakat fiyat 700 800 tl . yani nasil emin olucaz. garret marka yazipta yan sanayi olanlardami var ?
    araci 4 5 ay binip satsammi son turboyuda yaptirip binsemmi bilmiyorum. turboyu degistirsem simdi birde o titreme sorununa kafayi takicam. gerci bacanak dizel arac normal bacanak diycek ama arabayi alirkende sese normal demisti adamlar dual mass flywheel dediler ve catlattilar 7 bin tl . bacanaga kaldimi her sorun normal :D kendinde benzinli audi var masallah arac ariza nedir bilmiyor ya. bi 7 8 bin tl verip gti almadigima cok pismanim.zaten binmiyorum arabaya dogru duzgun. ise is arabasiyla gidiyorum. arada kullaniliyor bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nissan Sanziman Yag Kacasi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Usta Audi'de çalışıyorsa bence onunla devam edin çünkü en azından eğitimini almış, işini bilen bir ustayla çalışıyorsunuz. Servise götürün, boğaz kelebeği adaptasyonu yapılsın, sonra readiness ayarları da yapılabilir ama şart değildir. Titremenin tek sebebi boğaz kelebeği olsa adaptasyondan önce parçanın kendisinden ve içindeki potansiyometreden de şüphelenirdik ama başka pek çok olasılık mümkün. Mesela benim boğaz kelebeğim sökülüp takıldıktan sonra en az 3-4 bin kilometre boyunca araç titriyor. Kimseye derdimi anlatamadım, gitmediğim yetkili servis ve usta kalmadı. Sorun yok, diyorlar. 3-4 bin kilometre sonra titreme kendiliğinden geçiyor. Bu yüzden boğaz kelebeği temizliğini söktürmeden yaptırıyorum. Benim teorim, boğaz kelebeği sökülüp takıldıktan sonra motor gövdesiyle boğaz kelebeği arasında kılcal boşluklardan hava alıyor. Kilometre yaptıkça yavaş yavaş kurum bağlayıp o kılcal delikleri tıkıyor ve titreme kesiliyor. Yakıt da titremede etkili. Motorin aldığınız yeri değiştirmeyi düşünün.

Turboda fiyat oynaklığının sebebi Garrett'ın kendisinin de yan sanayi parça satışı yapıyor olması olabilir. Aynı tip turboyu pek çok markada bulmak mümkün olabilir ama daha önce dediğim gibi, eBay'de ya da piyasada bulacağınız turbonun modelinden de, performansından da emin olamazsınız. Tıpkı ventilden emin olamayacağınız gibi. Bence tekrar bahsettiğiniz ustaya gidin ve onun dediği işlemleri sırasıyla, onun olur dediği orijinal parçalarla yaptırın. Satmayı düşünüyorsanız turboyu değiştirmeyebilir, satarken söyleyebilirsiniz. Bir arkadaşımızda turbosu yağ kaçıran bir Opel Astra J var. Çok uğraştık, turbo revizyonu yaptırdık ama olmadı. Turboya 2200 tl dediler. Sonunda hiç tasvip etmesem de bor katkısı gibi bir şey koydu ve yağ eksiltme 10'da 1'e düştü. 10 bin kilometredir bu şekilde kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ch@in -- 20 Şubat 2015; 14:34:47 >

• quote:

Usta Audi'de çalışıyorsa bence onunla devam edin çünkü en azından eğitimini almış, işini bilen bir ustayla çalışıyorsunuz. Servise götürün, boğaz kelebeği adaptasyonu yapılsın, sonra readiness ayarları da yapılabilir ama şart değildir. Titremenin tek sebebi boğaz kelebeği olsa adaptasyondan önce parçanın kendisinden ve içindeki potansiyometreden de şüphelenirdik ama başka pek çok olasılık mümkün. Mesela benim boğaz kelebeğim sökülüp takıldıktan sonra en az 3-4 bin kilometre boyunca araç titriyor. Kimseye derdimi anlatamadım, gitmediğim yetkili servis ve usta kalmadı. Sorun yok, diyorlar. 3-4 bin kilometre sonra titreme kendiliğinden geçiyor. Bu yüzden boğaz kelebeği temizliğini söktürmeden yaptırıyorum. Benim teorim, boğaz kelebeği sökülüp takıldıktan sonra motor gövdesiyle boğaz kelebeği arasında kılcal boşluklardan hava alıyor. Kilometre yaptıkça yavaş yavaş kurum bağlayıp o kılcal delikleri tıkıyor ve titreme kesiliyor. Yakıt da titremede etkili. Motorin aldığınız yeri değiştirmeyi düşünün.

Turboda fiyat oynaklığının sebebi Garrett'ın kendisinin de yan sanayi parça satışı yapıyor olması olabilir. Aynı tip turboyu pek çok markada bulmak mümkün olabilir ama daha önce dediğim gibi, eBay'de ya da piyasada bulacağınız turbonun modelinden de, performansından da emin olamazsınız. Tıpkı ventilden emin olamayacağınız gibi. Bence tekrar bahsettiğiniz ustaya gidin ve onun dediği işlemleri sırasıyla, onun olur dediği orijinal parçalarla yaptırın. Satmayı düşünüyorsanız turboyu değiştirmeyebilir, satarken söyleyebilirsiniz. Bir arkadaşımızda turbosu yağ kaçıran bir Opel Astra J var. Çok uğraştık, turbo revizyonu yaptırdık ama olmadı. Turboya 2200 tl dediler. Sonunda hiç tasvip etmesem de bor katkısı gibi bir şey koydu ve yağ eksiltme 10'da 1'e düştü. 10 bin kilometredir bu şekilde kullanıyor.

yeni bir ariza daha hocam. araci aldigimdan beri stop ettikten sonra voozzzzt diye bir ses geliyordu. dun baktik ve bulduk magnet ventil blokk diger adiyla solenoid valve blocktan. soktu parcayi hava falan sikti icine. sonra bi baktim sivi sikiyo icine. dedim yapma etme simdi nasi kurutucaz onu derken takti bu degisicek dedi. bugun yolda gidiyorum arac seyir halinde ve ayagimi gazdan cekince kus sesi gibi bir firildi surekli kesilmeden geliyor. Az once eve geldim biryerden ve garajda rolantide gaza basiyorum biraz bu seferde yine ayni firilti. heralde o parcayi iyice bozdu. simdi onu degistirmem lazim. parcacilarda parca yok sanirim sadece orjinali satiliyor. cikma birtane buldum 150 tl ye geliyor onu alicam sanirim.

turboya gelince ebayda parca buldum hatta burayada linkini atayim bu parca orjinal olmuyormu simdi hocam? uzerinde garret yaziyor parca numarasi falan hepsi ayni buradan alacagim turboda ayni turbo ama 3 kati fiyat var

biri su hocam 131 tane koymus adam hepsi satildi :http://www.ebay.com/itm/Turbolader-Audi-VW-Skoda-Seat-2-0-TDI-100-KW-136PS-103-KW-140-PS-BKD-BKP-AZV-/150698394431?pt=DE_Autoteile&hash=item231653033f&nma=true&si=lGyVRQFpe5SM6TUyietkS8zHxtw%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

birde su var :http://www.ebay.de/itm/Turbolader-03G253016H-Turbo-VW-GOLF-V-5-Passat-2-0-TDI-140-PS-/150433029220?pt=DE_Autoteile&hash=item230681dc64

bunlar peynir ekmek gibi satiyor ebayda. magnet ventil blokk icinede salak gitti balata temizleme sivisindan skti onu skinca iyice bozuldu sanirim ya ordan geliyo ses yada baska biyerden bilmiyorum. ama Az kaldi kafayi yemek uzereyim. aracida turbosu bozuk haliyle hayatta satamam cunki burada kacak ustaya yaptirma pek yaygin degil servistede fiyatlar cok asiri kimse yanasmaz.

• O zaman şansınızı bir deneyin, 250€ nerede 2000€ nerede. Revizyonlu ve garantili diyor.
    Arkasında durur mu bilinmez ama 300€'ya sorundan kurtulma olasılığınız da var.
    Olmadı o zaman satmayı düşünürsünüz. O ses için bir ustayla teste çıkmakta fayda var.
    İyi şanslar...
  • quote:

O zaman şansınızı bir deneyin, 250€ nerede 2000€ nerede. Revizyonlu ve garantili diyor.
    Arkasında durur mu bilinmez ama 300€'ya sorundan kurtulma olasılığınız da var.
    Olmadı o zaman satmayı düşünürsünüz. O ses için bir ustayla teste çıkmakta fayda var.
    İyi şanslar...

hocam revizyonlu derken tamir edilmis turbomu bu sifir degilmi oluyor? madem cikma turbo ise ben onu norvectede bulurum .
  • Daha önce bahsetmiştim size, revizyon sırasında turboyu dağıtıp, "tamir takımı" dedikleri yedek parçalarla, contalarla sızdırmazlık sağlıyor, milin düzgün döndüğünden emin oluyor sonra da toplayıp turbo basınç testleri falan yapıyorlar. Türkiye'de bu dediklerimin hepsini iki kez yapıp, oldu diye yemin billah ettikten sonra onca zahmet edip taktığımızda değişen hiçbir şey olmadığını görmüştük. Sonra da yapamadıkları tamirat için bizden 600 lira işçilik istemişlerdi. Neyse ki fazla ısrarcı olmadılar ama bizim gece-gündüz 1 haftalık emeğimiz, ödediğimiz dünya kadar işçilik ve 10 litre yağ boşa gitti. Söylediklerim burası ve sanayi işçiliği için geçerli.

Almanya'da revizyonu düzgün yapıyor olabilirler. Bir de, ebay'deki ilanı iyi okudunuz mu bilmiyorum, sizden eski turbonuzu onlara vermenizi ya da 100€ kaparo bırakmanızı istiyorlar. Onlardan aldığınız turbodan randıman alamazsanız geri getirdiğinizde size eski turbonuzu değil, 100€ kaparonuzu iade ediyorlar. Herkes çakal olmuş...

Keşke çıkma turbo bulabilseniz. Turbosu düzgün çalışırken kaza yapıp pert olan onca araç var. Hiç işlem görmemiş, az kilometreli temiz bir turbo revizyonludan bin kat daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ch@in -- 21 Şubat 2015; 6:16:31 >

• quote:

Daha önce bahsetmiştim size, revizyon sırasında turboyu dağıtıp, "tamir takımı" dedikleri yedek parçalarla, contalarla sızdırmazlık sağlıyor, milin düzgün döndüğünden emin oluyor sonra da toplayıp turbo basınç testleri falan yapıyorlar. Türkiye'de bu dediklerimin hepsini iki kez yapıp, oldu diye yemin billah ettikten sonra onca zahmet edip taktığımızda değişen hiçbir şey olmadığını görmüştük. Sonra da yapamadıkları tamirat için bizden 600 lira işçilik istemişlerdi. Neyse ki fazla ısrarcı olmadılar ama bizim gece-gündüz 1 haftalık emeğimiz, ödediğimiz dünya kadar işçilik ve 10 litre yağ boşa gitti. Söylediklerim burası ve sanayi işçiliği için geçerli.

Almanya'da revizyonu düzgün yapıyor olabilirler. Bir de, ebay'deki ilanı iyi okudunuz mu bilmiyorum, sizden eski turbonuzu onlara vermenizi ya da 100€ kaparo bırakmanızı istiyorlar. Onlardan aldığınız turbodan randıman alamazsanız geri getirdiğinizde size eski turbonuzu değil, 100€ kaparonuzu iade ediyorlar. Herkes çakal olmuş...

Keşke çıkma turbo bulabilseniz. Turbosu düzgün çalışırken kaza yapıp pert olan onca araç var. Hiç işlem görmemiş, az kilometreli temiz bir turbo revizyonludan bin kat daha iyidir.

ee desenize hocam bu ebaydaki 250 350 400 euro olan turbolarin hepsi revizyonlu :D ben almanca oldugundan hicbirsey anlamadim ilanlardan. bizim turbo isi yatti o Zaman. arabami cok sevdigim halde ya saticam ya paraya kiyip burada 3 bin tl ye turbo alip 1500 tl de iscilik verip diger ek parcalari alip yaptiricam baska carem kalmadi :S
    bi turbo var bunda neu yaziyor sanirim yeni demek almanca sunada bi bakarmisin hocam ;

su filandami revizyonlu kaporali yoksa direk turboyumu satiyolar hocam ?http://www.ebay.de/itm/Garett-Turbolader-724930-5009S-VAG-03G253010JX-Audi-VW-Skoda-Seat-2-0-TDI-/181012981588?pt=DE_Autoteile&hash=item2a2536e754chrome://chrome-signin/?source=0
    bu 380 euro pahali digerinden.

• Artikelzustand:Generalüberholt
    Condition: Refurbished

Aldığınız fiyatın üstüne 100€ koyup ödeme yapıyorsunuz.
    Eski turbonuzu onlara yolladığınızda 100€'nuzu iade ediyorlar.

Bence hiç girmeyin bu işe, Norveç'ten çıkma ya da sıfır parçayla işi bitirin, kafanız rahat olsun.
  • quote:

Artikelzustand:Generalüberholt

Bence hiç girmeyin bu işe, Norveç'ten çıkma ya da sıfır parçayla işi bitirin, kafanız rahat olsun.

Anladim hocam. Yada sizin verdiginiz sitedekilere bof mail atiyim kac diycekler bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Artikelzustand:Generalüberholt

hocam norvecte bir yer buldum yeni turbo satiyorlar orjinal garret. fakat yeninin altina sunu yazmislar nyoverhalt yani elden gecmis onarilmis demek ve 12 ay garanti yaziyor. 3700 norvec kronu yani tl olarak yaklasik 1184 tl ye geliyor turbo. En ucuz parcacidaki fiyat ise 2720 tl.

Vw servisini aradim onlarada sordum fiyat ve yeni turbo icin 3600 tl diyor ama eskisini onlara verirsem. bu sadece parca fiyati. eski turboyu vermezsem uzerine 1200 tl daha ekliyorlarmis :)
    sence ne yapiyim hocam ?

buldugum onarilmis elden gecmis turbo satan adamin ilanida su :http://www.finn.no/finn/torget/annonse?v=-98&r=www_bap_object_mlt&finnkode=44887684

• En ucuz parçacıda bulduğunuz sıfır 2720'lik ürünü alın eğer 12 ay garanti veriyorsa.
    İşçiliği de Audi'de çalışan ustaya yaptırıp ondan da işçilik faturası alın ki garantiniz olsun.
    Sonra da elinizdeki turboyu eBay'den satın.
  • quote:

En ucuz parçacıda bulduğunuz sıfır 2720'lik ürünü alın eğer 12 ay garanti veriyorsa.
    İşçiliği de Audi'de çalışan ustaya yaptırıp ondan da işçilik faturası alın ki garantiniz olsun.
    Sonra da elinizdeki turboyu eBay'den satın.

Iscilik faturasi yas olmaz.
    Su tamir olmus turbolar icin konustum diyorlarki turbonun yuvasi yani kasasini kullaniyorlarmis ic parcalar falan hepsini degistiriyolarmis. Eski turbomu alip bana yeni tamir olmus olani 1200 e veriyolarmis. Turbolar yesyeniymis gorunumu cunki ici yeniymis bu daha mantikli degilmi sizce? Hem eski turboyu satamam hocam kim alsin bozuk turboyu? Bu tamir olmuslar 12 au garantili. Sifirida max 2 yil garantili sanirim. Bunu ddegistirdimmi pakning ve turbo borusu falan onlarida degistirmem gerekiyo heralde yagla beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 22 Şubat 2015; 21:54:25 >

• Revizyonlu turboya verdiği garanti tekrar turbo söktürüp taktırma işçiliği ve kargo ücretlerini kapsıyor mu? 1- Sıfır turbo 2- Çıkma turbo 3- revizyonlu turbo sıralaması doğru olur. Zaman ve emek israfından kaçının.

• quote:

Revizyonlu turboya verdiği garanti tekrar turbo söktürüp taktırma işçiliği ve kargo ücretlerini kapsıyor mu? 1- Sıfır turbo 2- Çıkma turbo 3- revizyonlu turbo sıralaması doğru olur. Zaman ve emek israfından kaçının.

Hocam baska bir turk ustaya goturdum araci turbosuna baktirmak icin ve usta aracima bakti. turboya oyle alttan bir kere bakmakla turbo yag kaciriyo anlamina gelmez dedi. zaten aracin cekisinde falan bir problem yok. usta dedi borulari soktum baktim anormal bir durum yok. dizel arabada sistemin icinde yag gezer biraz normal bu araba 8 yasinda dedi ve turboyu degistiricek bir durum yok dedi.
    obur ustaninda termostat degismisti fakat motor eskisi gibi gene randimanli isinmiyordu. bizim bu araclarda ek isitici gibi bir sistem varmis. motor suyunu su pembe suyu isitiyormus. bu parca tamir edilmesi lazim tamir olmazsa degisicek dedi. tamir 700 tl ile 2000 tl arasi turabilir dedi ama garantisi yok ben olsam once tamir yoluna giderdim dedi. degistirme ise parcanin sifiri yaklasik 3900 tl falan dedi. simdi bahr ve yaz yaklastigindan buyuk bir sorun olmayacak fakat kisin bir sorun oluyor. arabana Az bindigin icin dizel araba alman hata dedi. bu yil 6 bin km yol yaptimki bunun 1500 km si ekstradan cikti diyebilirim Isvec Stockholme gitmistim. Bu nedenle benzinli araba alsan senin icin dah iyi olur arabayi saticaksan bu parcasini yaptirma dedi.
    arabamida cok seviyorum acikcasi cekisi gidisi cok guzel birsuru seyinide yaptirdim hazir fakat satmak ve baska bir araba almak daha mantikli olucak sanirim. alirsam tabiki 8 yaslarinda eski bir araba almiycam . burada size danismak istedim hocam.

Golf un GTE adi aldinda Benzin + elektrik motorlu cift motorlu bir araci cikti. benzinli motor 1.4 150 hp act olan motor elektrikli motor ise 102 veya 105 beygirlik bir elektrikli motor. GTE modunda suruldugunde iki motorda devreye giriyor ve arac 204 beygir oluyor. . Ekonomikde surulebiliyor ve elektrik kismi kablo ile sarj edilebiliyor ki bu norvec icin bir avantaj cunki carsida etrafta heryerde bedava elektrik dolum yerleri var ve burada elektrikli araba cok yaygin.

araci full istedigim donanimlarla alirsam arac 135 bin tl ye falan geliyor. Benim Golfu satsam 30 bin tl ye satarim. Bir diger secenekde 110 130 bin tl arasina bir bmw 525xdrive veya 530 yada Audi a6 3.0 tdi alabilirim 2012 falan fakat gene dizel almis olucam onun yerine 2.0 tfsi benzinli 204 hp lik versiyon alinabilir. Golf alirsam 5 yil garantim olucak fakat diger araclari alirsam 12 ay veya 2 yil garantisi olucak. Burada bana yardimci olmanizi istiyorum sizce hangisi mantikli. Aracimi hazir yaptirmisken bu ek isiticiyida yaptirip binmekmi yoksa satip yeni birsey alip garantili kafa rahat binmekmi ve yeni nasil birsey alsam bana uygun olur yada mantik cercevesinde olur hocam? Aracima bu son hafta yaptigim masraf 4 bin tl yi gecti . bu korna termostat kayis gergisi kayis dinamo tekeri bogaz kelebegi sirf turbosunu bir daha hata varmi diye kontrol ettirmek icin 320 tl odedim. bu sadece 2 boru sokup bakma parasi yani turboyu sokmuyor. bundan once degisenlerde 6 ay icinde dual mass flywheel, egr valfi, aku ( 550 tl) daha aklima gelmiyor daha vardir :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.