Şimdi Ara

KENDİ KENDİNE KORNA ÇALIYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
34.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BENİM BRAVA GÜNEŞ ALTINDA FAZLA KALDIĞINDA ARAÇ İÇİ ÇOK SICAK OLDUĞUNDA EN UFAK Bİ TİTREŞİMDE KORNA KENDİ KENDİNE ÇALIYOR.VİRAJLARDA DİREKSİYONU ÇEVİRİNCE ÇOĞU ZAMAN TAKILI KALIYOR.BAZENDE KENDİ KENDİNE BAŞLIYOR ÇALMAYA.GEÇENLERDE MAHALLEYİ AYAĞA KALDIRDI.SİZCE NEDEN OLABİLİR NE YAPMAM LAZIM.

Araba Kendi Kendine Korna Çalıyorsa Ne Yapılmalı?

Arabanızın kornası beklenmedik bir şekilde kendi kendine çalmaya başladıysa, bu durum sinir bozucu ve tehlikeli olabilir. Bu sorunu çözmek için izleyebileceğiniz adımlar şunlardır:

Korna Takılı Kalırsa Ne Yapmalı?

• Arabanızı güvenli bir yere park edin.
    • Kontağı kapatın ve anahtarları çıkarın.
    • Korna düğmesine basarak kornanın takılı olup olmadığını kontrol edin.
    • Takılı kalmışsa, aşağıdaki adımları izleyin:

Kendi Kendine Çalan Korna Nedenleri:

• Arızalı Sigorta: Kornayı kontrol eden sigorta atmış olabilir. Sigorta kutusunu kontrol edin ve gerekirse sigortayı değiştirin.
    • Kablo Sorunları: Kornaya giden kablolarda gevşeklik veya hasar olabilir. Kablolarda herhangi bir kopma veya gevşeklik olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse onarın.
    • Korna Rölesi Arızası: Korna rölesi, korna ile elektrik sistemi arasında bir bağlantı kurar. Arızalı bir röle, kornanın kendi kendine çalmasına neden olabilir. Röleyi kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Direksiyon Simidi Sorunları: Direksiyon simidindeki korna düğmesi veya kabloları hasar görmüş olabilir. Bu parçaları kontrol edin ve gerekirse onarın veya değiştirin.

Sürekli Çalan Korna İçin Önlemler:

• Aküyü Çıkarın: Korna kendi kendine çalmaya devam ediyorsa, aküyü çıkararak geçici olarak durdurabilirsiniz. Akünün kutup başlarından birini sökün ve korna sustuğunda tekrar takın.
    • Karakolda İhbar Edin: Sürekli çalan bir korna, gürültü kirliliğine neden olabilir ve başkalarını rahatsız edebilir. Bu durumda karakola ihbarda bulunabilirsiniz.

Önemli Not: Korna sorunlarını kendiniz çözmeye çalışırken dikkatli olun. Elektrik sistemiyle uğraşmak tehlikeli olabilir. Emin değilseniz veya uzmanlığa ihtiyacınız varsa bir oto elektrikçisine danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • direksiyonu sök ve içinde bulunan korna yaylarını değiştir. yay mesafelerini ayarla hiç bir sorunun kalmaz.

Zamanında arkamdan bi Lada Samara geliyor, içinde de 70-80 yaşlarında bi amca.
    Normal trafikte gidiyoruz, ulan paso selektör, duruyor, bi daha, seri selektörler...
    Yahu nereye gideceksin? Acelesi mi var diye bakıyorum, biraz gazlıyorum, yol vereceğim, bu sefer gelmiyor, ama selektörlere devam
    Ya diyorum korkuyo sağdan çıkacaklara falan selektör yapıyor, ya da başka birşey, veya benim arabada bişey var diyorum, bi ara sağa çekildim, bekledim, geldi geçti yanımdan, bişey dediği de yok..

Arkadaşla buluşacaktım, gittim, olayı anlattım ne olduğunu anlamadım diye.
    "Haa Lada'larda olur öyle, amca farkında bile değildir" dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Radyo kendi kendine açıldı :O
    6 yıl önce açıldı
    Kendi kendine çalışan silecek
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.