< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 24 Ağustos 2018; 8:26:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 24 Ağustos 2018; 8:26:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İki yıl önce başıma gelenleri anlatayım ben de size. İşe gitmek üzere Zincirlikuyu'da metrobüse bindim. İlk defa oturacak yer bulmuştum, çok sevinçliydim
![]() Mecidiyeköy'e gelince yaşları 10-13 arasında üç Suriyeli çocuk dilenci bindi otobüse. En büyük olanı kız. Mendil satıyorlar. Aldırmayıp görmemiş gibi yapsan seni dürtüyorlar, cebine sokuyorlar istemesen de. Metrobüs eşrafı da sana öyle bakınca utanıyor, vicdan yapıyor alıyorsun. Bu yüzden iki mendille eve gittiğim günü bilirim neyse. Benim surat her İstanbul sakini gibi sabah öğle akşam sirke satar. Büyük olan kız oturduğum koltuğa yanaştı mendil uzattı, aldırmadım kafamı çevirdim. Anaa bir baktım sarsılıyorum ![]() Karşı koltukta oturan genç bir kadına yönelen dilenci kız bana yaptığının aynını ona da yapmaya başladı. Ben de izliyordum onları. Kadın da nazikçe başını okşayıp "hayır canım ihtiyacım yok teşekkür ederim" tarzında reddediyordu. Bir de bu ikisinin yanında genç bir sevgili çift vardı, ikisi de kızın gereksiz ısrarını şaşkınlıkla izliyordu hepimiz gibi. Dilenci bu genç kadına mendil satamayacağını anlayınca arkasını dönüp tam gidecekken, birden tekrar kadına dönüp bacağına tekme attı ve sanki böyle bir şeye hakkı varmış gibi hiç aldırmadan yoluna devam etti orta kapıya doğru. Kızın bu hareketi üzerine o nazik olan kadın can havliyle "noluyor yaa" diyerek sesini yükseltti. Suri dilenci kız hala aldırmıyor orta kapıya doğru yürüyordu, zaten diğer durağa da gelmiştik metrobüs te yavaşlıyordu. Tam o sırada 45 yaşlarında göbekli bir amca kızın suratına okkalı bir tokat attı. Belliki durumu başından beri izlemiş ve o son yaptığına kayıtsız kalamamıştı. Kız başladı ciyak ciyak ağlamaya. Bu arada metrobüsün kapısı açıldı ve durumdan haberi olmayan bi adam da bizim amcanın gırtlağına yapıştı ne vuruyorsun çocuğa lan diyip, bunu gören o genç çiftten erkek olanı da bu yeni gelen elemanın üstüne atladı. Way arkadaş, ülkede iç savaş böyle çıkıyormuş demek ki dedim kendi kendime. Neyse sonra aman yapmayınlar, sen kimsin lanlar, genç çiftten kız olanın çığlıkları derken, Suriye'li kız kaçtı, tokatçı amca hengamede ineceği durağı kaçırdı ve bir durak sonra indi, genç çocuk kız arkadaşının gözünde kahraman oldu, bense iki durak sonra inip işe gittim akşam dönüşte de bi mendil daha aldım anasını satayım... ![]() |
Tapir gibi de çoğalıyorlar, bi 10 yıl sonra ne durumda olacak ülke hali tahmin bile edemiyorum
![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBoxing -- 24 Ağustos 2018; 10:42:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 24 Ağustos 2018; 11:19:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|