Şimdi Ara

Arduino'ya nasıl başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Elektrik-Elektronik Müh. okuyorum daha 2. sınıfa yeni geçeceğim neyse konu bu değil.
    Ben Arduino'ya başlamak istiyorum fakat hangi modelini almalıyım, set mi almalıyım bir türlü bilemedim.
    Türkiyeden mi almalıyım yurtdışından mı o da sorun tabi ki.
    Yurtdışı öneriniz olursa 15-20 gün süren kargolardan istemiyorum.
    Bütçem 150-200 tl.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Düzenleme:
    Ardiuno için RobotKutusundan kendime set oluşturdum arkadaşlar 175 TL'lik.
    Board olarak UNO seçtim.
    Seti merak eden arkadaşlar olursa yollayabilirim.

Hatta yavaştan başlayıp ışık ve sıcaklık ölçtürüp, if komutuyla ekran ışığı ayarlattım bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsmailAkdag -- 23 Temmuz 2015; 1:10:01 >

• Isterseniz size satabilirim arduino unom var yaninda tam set var motor dan kabloya ekrandan 7 segmente daha birçok sey var yaninda dikeyeksenin arduino kitabiyla 100 liraya satarim isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsmailAkdag I kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Bende bir süredir Arduino ile ilgileniyorum. Uno ile başlamak en iyisidir. Uno ile prototip hazırlayıp Pro Mini 5V ile kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Sensörlerin ise sonu yok. Yapmak istediğiniz projeleri listeleyin bence ona göre parça alın.
  • Öncelikle projeni seç daha sonra ürün alımına git.
    Klon mu yoksa orjinal mi kullanacaksın ona karar ver.
    Hazır kütüphaneli projeler var bu seni ne kadar keser düşünmen lazım.
    Sana kolay gele ;)
  • Mega alarak başlayın bence. Uno safhası çok hızlı geçer ve tekrar almak zorunda kalabilirsiniz.

Mega ile Uno üzerinde ki MCU'lar mimari olarak aynıdır, 8Bitliktir ikiside. İlerleyen safhalarda register seviyesinde bir iki ufak kodlama yapabilirsiniz.

8 Bitlik oldukları için registerları az ve anlaşışmaları kolay olur.

8 Bitlik MCU olayını tamamiyle kavradıktan sonra tavsiyem 32 Bitlik MCU'lara geçmenizdir. Fakat 32 Bitlik MCU seçimini kesinlikle Arduino'dan yapmamanızı tavsiye ederim. Yani gidipte DUE almayın.

32 Bitlik MCU seçiminizi Texas Instruments(TI) ve ya ST Markalı MCU'lar dan yapmalısınız. Hem hız farkını çok ciddi biçimde hissedersiniz hemde driver mantığını daha iyi oturtursunuz. ST tarafında 210Mhz'a kadar MCU'lar mevcut :)

Set mi almalıyım olayına değinmek gerekirse bence Mega'yı alın ve kendinize bir robot projesi çıkartın. Zaten o sırada sensörleri, MCU özelliklerini, ekran vs. bir sürü çevre birimide kullanırsınız. Proje sonunda hem elinizde bir robot olur hemde bayağı birşey öğrenmiş olursunuz.

• Tavsiyem uno veya nano al, yanına bilimum malzemeleri diz. dirençler kapasitörler vs.. Hazır satılan setlere bak, ilgini çekenleri ekle listeye. Bir de yurtdışından almak en az 50% daha ucuza geliyor.
    Ha şunu da not düşeyim, Bir elektronik öğrencisi için arduino kadar kötü bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fishkopf -- 15 Temmuz 2015; 1:30:37 >
  • arkadaşlar ben makineciyim ve bu konuya çok uzağım. ne bileyim bi dişli diferansiyel vites kutusu ya da rulman mil hesabı yapabilirim ama bunu elektronik bi olaya dökemiyorum, tabi arduinoyla bunlar ne kadar yapılabilir bunu da bilmiyorum. yapmak istediğim şey oluşturduğum bi tasarımın en azından prototipini yapabilmek. herkes öğrenmenin kolay olduğunu söylüyor ama ben yazılım işini genel olarak sevmediğimden mi yoksa çok üstüne düşmediğimden mi anlaması zor geldi bilmiyorum. bu olayın tam olarak ne olduğunu neler yapabileceğimi bilmek istiyorum. şu an için arduino ile uzay mekiği bile yapılabilir gibi bir cümleyi duymaktan ziyade basit olarak şu şu yapılabilir demenizi istiyorum, herkes senin hayal gücüne kalmış diyor ama konuyu tam olarak çözemediğimden ne olduğunu da anlayamadım :)

başlangıç videolarını izliyorum sürelerle ışık yakıp söndürme yapmışlar, 5s şu yansın sonra o sönsün 10s şu yansın demişler tamam sorun yok, saçma olabilir belki ama ben de düşünüyorum ki odamın kapısına rahatsız etmesinler diye 24 saate yayarak belirli zamanlarda kırmızı yeşil sarı ışık koyabilirim, koyabilir miyim? bu sadece bir örnek.
    bu konuda çok fazla şey yapma isteğim var fakat tam olarak anlayamadığımdan ya da konuyu çok yanlış anladığımdan elim kolum bağlanıyor.

bunları hiçbirşey bilmediğimi farzederek(farzetmeye de gerek yok aslında çünkü bilmiyorum) konuşma diliyle anlatacak bi babayiğit arıyorum :) kitap mı alayım pdf mi bulayım videolara mı bakayım bunları anlatıverin bi zahmet :) ya da şu malzemeleri al uzaktan kumandalı arabanı yap diyin. acayip sinir oldum kendime, bu işi bir an önce çözmem lazım.

geçen internetten arduino uno siparişi verdim en geç bir haftaya elimde olur, bu iş artık benim için olmazsa olmaz.

konuşma diliyle yazdım, sürçü lisan ettiysek affola, yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cokjanti kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim, bende makine mühendisliği öğrencisiyim. 2 dersim kaldı, yazın verip mezun olmaya çalışıyorum. Bu dönem bitirme projesinde arduino ile robot kol yaptım. Kinematik analiz mevzuları.
    Çoğu video led yakmaktan başlıyor, ilk başlarda bana ne led yakmaktan demiştim ama öyle güzel ilerliyor ki konular, led yakmaktan adım adım uzaya doğru çıkıyorsun. Aldığım sette ufak bir kitapçık vardı, açıkçası berbattı ve çok yetersizdi. Önerilen birkaç güzel kitap gördüm ama tereddütte kaldığımdan almadım, okul bittikten sonra uğraşacak olursam güzel bir kitap alacağım.

Arduino'da işler 2 şekilde yürür.
    1. Projen vardır sistemi toplarsın
    2. Elindekilerle birşeyler yaparsın.

İlk başta büyük eğitim kitlerinden alıp aparat aparat ta öğrenebilirsin.
    Giriş seviyesindeki projeler için Uno öneriliyor.
    Arduinolar çeşit çeşit, bunun sebebi farklı boyutlarda farklı özelliklere sahip olmaları, kimisi elbiseye dikilip yıkanabiliyor bile.
    Bizim işimize en çok yarayacaklar uno ve mega. Meganın bazen uyumsuzluk yaşattığını okudum ama konuyu derinlemesine bilmiyorum, uno stabil, bunu söyleyebilirim.

Arduino kart seçimini yaptıktan sonra temel olarak alacakların var, breadboard, jumper kabloları. Yine temel sayılabilecek ama bir level üstü olarakta led, servo ve potansiyometre.

Sonra sensörlere bakıyorsun sitelerden.

Shield denilen mevzu var birde. Buda Arduino kartlarının üzerine kat kat döşeyebileceğin, yaklaşık olarak Uno ile aynı boyutta hazır devreler. Bazı gruplar bunları üretip satabiliyorlar. Mesela Arduino Uno'da usb portu yok, usb shield takabilirsin. Benzer şekilde ethernet shield, motorları sürmek için sürücü devresi bile var.

Öğrenme kısmının internetten daha verimli ilerlediğini düşünüyorum. Video olarak youtube, kod olarak forum.arduino.cc ve github, proje olarakhttp://www.instructables.com/ en çok gireceğin siteler olarak.

Projeye göre kişilerin özel bloglarına da göz atmak durumunda olacaksın. Türk forumlarında takılmanı önermem. İyi eğlenceler.

• Gesaffelstein kullanıcısına yanıt
    dikkate alıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.

projelerim var ama senin de söylediğin gibi temel olmadığı için öncelikle tam olarak öğrenmek daha iyi olacak benim için. o yüzden ne ihtiyacım olduğunu da bilmiyorum. aliexpresste şöyle bi set var

http://www.aliexpress.com/item/with-Retail-Box-RFID-Starter-Kit-for-Arduino-UNO-R3-Upgraded-version-Learning-Suite-Wholesale-Free/32240323347.html

bunu almayı düşünüyorum şu an için mantıklı mı bu?

• Güzel set.

• Benim tavsiyem Aliexpressden arduino Uno veya Nano alman. (Nano breadboard üzerinde iyi iş görür.)
    Orada modül ve kabloları çok ucuza alabilirsin.
    İnternette elektronik ve arduino hakkında birsürü kaynak var zaten.
    Eğer gelişimiş projeler yapmak istiyorsan sadece modül ve programlama değil elektroniği de iyi bilmen gerekiyor. 100 tl arduino ve modüller için geri kalanı ise elektronik parçalar için yeter de fazla bile gelir.
  • Arkadaslar set satin aldim kafama göre konuyu güncelleyeceğim

• İlk mesaj düzenlendi.
  • IsmailAkdag I kullanıcısına yanıt
    seti bana yollayabilirsin merak ettim neler var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.