Şimdi Ara

Arduino ile gaz fren pedalı yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde ikinci el bir direksiyon seti gaz fren pedalı var. Bunu direkt bilgisayara takıp çalıştırmak istiyorum ama içinde sadece potansiyometre var herhangi bi kart yok. Bu yüzden arduino leonardo aldım ve pedal setinin usb kablosundaki kırmızı kablouyu 5v siyah kabloyu gnd yeşil ve beyaz kabloları da a0 a1 portlarına taktım. Kodlama hakkında hiçbir fikrim yok bunun için arduino ide için kod yazabilecek bu işten anlayan arkadaşlar var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

denedim ama doğru kodu yazabilen olmadı maalesef hep bozuk

Birinci adım şu joystick kütüphanesini indir: MHeironimus/ArduinoJoystickLibrary

İkinci adım, arduino içinde menüden sketch > include library > add to zip library yerine tıkla en üstten

ve indirdiğin zip dosyasını seç. (Türkçe kullnıyorsan menüden taslak > library ekle > zip kitaplığı ekle)

üçüncü adıma devam ederiz

şu an her şey dört dörtlük çalışıyor bir tek oyuna ayarlaması kaldı. Assetto corsa da mouse steering kullanıyorum ama gaz freni ayarlamam için input kısmında direksiyonu seçmem gerekiyor onu seçince de mouse ile hareket sağlayamıyorum mouse hareketlerimi direksiyon hareketi gibi algılatmam lazım

İlk başta zor görünüyordu ama yapması kolay oldu dimi ?

Şimdi kodlamayla beraber ince ayarlamalar yapabilirsin,

direksiyonu az çevirince daha da az dönsün, çok çevirince daha da çok dönsün gibi.

Resim, mesim, birşey atsana, şenlik olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 11 Ocak 2026; 14:40:24 >
    Step Motor ve Titreşim Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.