Bildirim
12 Voltluk araç şarj dinamosunu modifiye etmek. Ve rüzgar türbini yapmak
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yaklaşık aynı maliyetle yine hurdadan çıkma 2-3-4 Kw. kapasiteli AC asenkron motor ile yapmanızı tavsiye ederim.
Yani düşük kapasitelide olsa yine o motorların küçüklerini tavsiye ederim.Çünkü öyle 12V-50-70 amper max. kapasiteli oto alt.ü ile uğraşıncaya kadar 1,5 Kw. bir AC motorla daha iyisini yaparsınız.
Son söz,maddi imkânlarınız şimdilik kısıtlı ise boş verin yapmayın,yani az masrafla olacak iş değil.Yok arkadaş maddiyat iyi,banada ihtiyaç diyorsanız size özel buradan detaili anlatmaya çalışırım.Amacım caydırmak değil hakikatı söylemektir..Kolay gelsin._____________________________ Uygulaması yapılmamış teori, doğru ile yanlış arasındadır. El Ceziri -
sağolasın kardeşim verdiğn bilgilerden dolayı kardeş şimdi 2 kw lık bir asenkron motoru ele alalım senin dediğin gibi bu motor üzerinde çalışsak yaklaşık maliyeti ne kadar olur birde ben bu işten verim alabilirmiyim tanıdığım hurdacı bobinajcı adamlar var. malezemeyi bi şekilde buluruz ama işte dediğim gibi amacım bir şeyler elde etmek...
ikinci soruya gelince benim anlamadığım diğer bir konu bu rüzgar gülleri neden çok pahalı mesela şöle 500 wattlık bir rüzgar gülü en az kaç tl ya alınabilir ?? biz yapmaya kalksak yapamazmıyız kardeşim??
_____________________________ -
Sende sağol kardeş.Önce yazayım;öyle piyasada 500Watt yazan rüzgar türbinleri Türkiye rüzgar şartlarında 500Watt üretimi yılda 1 yada 2 defa ancak verir.Yani hem kapasitesini hemde maalesef fiyatını abartıyorlar.Bu yüzden kendin yaparsan en garantili olanı yapmış olursun.Zaten maliyet 2 kat düşer.Elin oğlu sana keyfinden yapmıyor 2-3 kat katlayarak kazanacak tabiri caizse.
Evet 2 kw. bir motorun modifiyesinde maliyet=mıknatıs N42 24 adetx15 tl(ortalama)=360 tl, torna=en az 40 tl,1,5-2 kg. bakır tel yaklaşık 45-50 tl. toplamda=450-460 tl.ye bu iş yapılır.Ama böyle bir motor modifiye sonrasında ilk yapacağınız iş,kabadayı,yük direnci çok düşük yarı iletken üzerine bina edilmiş bir Şarj Ünitesi.Kısaca sistem(akü gerilimi) 12V olacaksa size en az 140-160 amper max. kapasiteli bir Ş.ünitesi gerekir.Bunuda ben devresini verip kendiniz yaptığınızı düşünürsek en fazla 45-60 tl. arası maliyet olur.
Fazladan maliyet mekanik aksamın yapılması ki,bunu kendiniz hesaplayın artık.
Şimdilik böyle özetle bitireyim.Bahsettiğim fiyatlar en az hesabı ile ama tahmini.Tabi bu masrafla yaptığınız bir alternatör dikkat edin sadece alternatör piyasada 1000 tl.ye bulamazsınız.Tek zoru,mıknatıs dizaynı ve bobin sarımı,kendinize güven olmalı.Hâlâ evet yapacağım diyorsanız teknik detaya girebiliriz._____________________________ Uygulaması yapılmamış teori, doğru ile yanlış arasındadır. El Ceziri
-
kardeş elime 2 adet bosch marka 110 amper 12 volt üreten alternatörler geçti... Bunları nasıl modifiye edebilirim ??? Neodmiyum mıknatıslarla yapıldığını duymuştum bir yerlerden. Yani modifiye ettiğimde çok düşük devirlerde istenilen voltajı verebilmeli en azından... Ben 12 volt 110 amper değilde 12 volt 50 -60 Amper alsam 300 - 400 d/dak da bana fazlasıyla yeter yani. Şarj ünitesi ile voltajı akü şarj voltajına sabitleyip aküleride bir invertöre bağladıkmı bu iş tamamdır kanımca ... Yani son söz olarak ne kadara mal olur bu alternatörleri modifiye etmek ??? Ok. Cvplarınızı büyük merakla beklemekteyim... _____________________________ -
110A tamam Ama Kaç bin devirde 110A Öyleki Piyasadaki amerikan trübünler için konuşuyorum 10kw lık bir tribün olsun.5ms rüzgar hızı ile 6ms rüzgar hızının ürettiği elektirk aylık %80 kadar daha fazla oluyor.Moturun kendini kaç ms de açtığı önemli tabi büyük tribünlerde otomatik şanzıman var ayrı bir konu o.Trübün yaparken dikkat edilmesi gerekekn mesele şuki.Tribün büyüdükçe devir hızı düşer Küçüldükçe Devir hızı artar.Normal piyasada Tribünler 700-1000deviri(400watt air x örnektir)110A şarj dinamosu 2000devirde ve üzerinde düzgün değer verir size.Araba rölantideyken Teybi çalıştıracak 4A belki birde parkları yakacak enerjiyi anca üretiyor.(Pens ampermetre ile ölçmedim henüz Ölçersem net konuşur yazarım)
Nasıl modifiye edersiniz bilmem ama Araba alternatörüne Yine arabanın regülatörünü bağlayarak şarj eden bir arkadaş gördüm yakın zamanlarda.Suan Hurdacıdan 20A lik bir servo motor aldı.240devir Onun la yapacaktı sende bu tarz bir motor bulabilirsen işleri kolaylaştırırsın gibime geliyor.Trübün pervaneleri ve alternatörleride ayrı ayrı satılıyor.Ama maliyet mesele işte
_____________________________ Dh elektronik
-
kardeş bazı arkadaşlar oto alternatörünü modluyor içine neodmiyum mıknatıs koyuyor falan bu nasıl yapılıyor elimdeki 2 adet bosch şarj dinamosunu değerlendirmek istiyorum yani...ok hurdacılarda istediğin motoru bulmak pek kolay olmuyor şans işi işte denk gelirse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim , ben de bir rüzgar türbini ile uğraşıyorum, çamaşır makinesinin motorunu modifiye ettim yanlız ,20- 50 v arası görüyorum ,bu verilere göre bi akü şarj devresi yapamadım bana yardımcı olurmusun. _____________________________ -
Kardes 20 - 50 v goruyorsan cok iyi degerler bana kalirsa sarj kontrol devresi kismi kolay forum da kenakord08 hocamiz sana yardimci olur kendisi banada devre onermisti zamaninda ok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
selam malisert arkadasım forumda yazılarına bakılınca sen bu işlerden iyi anlayan bir arkadassın.bende su an bir ruzgar tribunu yapmaktayım mekanik aksamını bitirmek uzreyim su an kanatlar uzerinde calısmaktayım yalnız piyasada olmayan strafor uzerinde calısıyorum bayagı ilerleme katettim su an itibariyle yalnız dinamo konusunda suphelerim var bu konuda beni aydınlatırmısın acaba???
Mehmet Akgun/Antalya_____________________________ -
bu arada formda olan herkese selamlar.umarım paylasımlarımız surer... _____________________________ -
mesela AMETEK 50 V.DC Bir dinamo nasıl olur? _____________________________ -
iyi olur _____________________________ -
selam arkadaslar elimde bir adet motor var uzrinde type 500 220/240 V yazıyor sadece tek yon saat yonunde donuyor zannedersen step motor.2700 devirli matkabım var ona baglıyorum yaklasık 900-1000 devirde 95 V gosteriyor tam matkap hızında 150 V buluyor uzerine serit led bagladım elimle cevirmemde led yakıyor 12 voltluk.Acaba kac amper uretiyor bu motor?resmini atıyorum bir bkım yorum yaparsanız sevinirim...
http://b1302.hizliresim.com/16/8/jwtk8.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/02/08/kVnML.jpg
goz atarsanız sevinirim_____________________________
-
kardeş en iyisi ametek motor senin bu motor step motor ve bu işler için pek uygun değil 
quote:
Orijinalden alıntı: secret7
selam malisert arkadasım forumda yazılarına bakılınca sen bu işlerden iyi anlayan bir arkadassın.bende su an bir ruzgar tribunu yapmaktayım mekanik aksamını bitirmek uzreyim su an kanatlar uzerinde calısmaktayım yalnız piyasada olmayan strafor uzerinde calısıyorum bayagı ilerleme katettim su an itibariyle yalnız dinamo konusunda suphelerim var bu konuda beni aydınlatırmısın acaba???
Mehmet Akgun/Antalya
Aleyküm selam Mehmet bey.Yazıyı yeni fark ettim.
Hemşerim konu uzun,takıldığın yerleri sorarsan daha kısa anlatımla hedefe gideriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 11 Şubat 2013; 22:08:57 >_____________________________ Uygulaması yapılmamış teori, doğru ile yanlış arasındadır. El Ceziri -
MALISERT ARKADASIM
AMETEK 119105 4022781-02 E56617 50VDC 1A DC
Şöyle bir dc motor buldum ne dersiniz ?YORUMUNUZ BENİM İÇİN ONEMLİ ;)

Önemli olan ihtiyacı tespit etmektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 11 Şubat 2013; 22:28:05 >_____________________________ Uygulaması yapılmamış teori, doğru ile yanlış arasındadır. El Ceziri -
bir facebook hesabınız varmı?Paylaşırsanız sevinirim.. _____________________________ -
O zaman şöyle bir soru yönelteyim size ;benim planım 2x100 ah jel akü şarj etmek.Buna uygun bir motor önerir misiniz?Ve nasıl?Umarım sizi sıkmıyorumdur biraz basit sorular yöneltiyorum ama ;).Bu arada tabi ki ve en önemli kısmı düşük devirde üretime geçen bir (dinamo-alternator-motor) şey olması gerekiyor.Elimdeki imalatımı reduktörün 1/6 oranında ...
tesekkurler._____________________________
Benzer içerikler
- 2 el iyontoforez cihazı
- çamaşır makinesi neden sigorta attırır
- akülü araba kaç saatte şarj olur
- beşik sallama motoru
- koridor sensörlü lamba sürekli yanıp sönüyor
- dji flycart 100
- mavic 4 pro fiyat
- gözlüklü drone
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler