Şimdi Ara

Arduino

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Robot Yapımı
    Farklı çözünürlükte ki işlemcileri kullanarak kullanıcılara basit program yükleme, anlaşılır yazılım ortamları sunan, eğitim ve endüstri alanında dikkatleri üzerine çeken, dünyanın birçok yerine ulaşan Arduino ürünleri ve yazılım olanakları kullanıcıları programlama alanında geliştirmeyi amaçlamıştır. Bir öğrencinin programlama yapabilmek için mikrodenetleyiciye yükleyeceği programı ayrı oluşturması, kodları farklı altyapılarda yazması gerekmemektedir. Arduino IDE arayüzünde yazdığı kodu doğrudan Arduino geliştirme kartının içerisine yollayıp oluşturduğu sistemi kontrol edebilmektedir.

    Arduino ile birlikte hareket eden diğer elektronik komponent üretici firmalar tasarladıkları sensörlerin Arduino ile birlikte uyumlu çalışması açısından yazılan kütüphaneler kullanıcılara elektronik devre kurma ve süreç yönetiminde büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

    Arduino geliştirme kartları donanım ve yazılım olarak elektronik, robotik ve otomasyon alanında ki gelişmelere hız kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir.

    Arduino ile ilgili detaylı bilgileri robotyap.com adresinden alabilirsiniz.



  • Umarım eleştri hakkım vardır.Siteyi inceledim ve herhangi bir eğitim amaçlı makale yazı vb. metin göremedim çünkü yazdığınız yazıdan onu çıkardım ben.Sadece robot malzemeleri ve hazır kitlerin satışı yapılan bi siteden öte olduğunu göremedim.20 yaşındayım lise de elektrik elektronik üniversitede aynı bölüm ve şuan erasmus ile geldiğim yurtdışında da elektronik okuyorum birçok proje ve devre yaptım çizgi izleyen robotu da dahil neden çizgi izleyen robotunu belirttim çünkü sitede vaar olan hazır robotu gördüm ve bu zamana kadar asla hazır kit ve devre kullanmadım.çizgi izleyen robotu yaparken tabiki kaynaklardan faydalandım ama o robotu yaparken asla bir yerden bir kişiden yardım almadım ve proteus programından şemasına baskı devresine mikroişlemcinin yazılımına kadar 2 ay boyunca yanlış yapa yapa sensör devresini 5 kere yeniden yapa yapa öğrenerek yaptım öğrencilik ve bu bölüm hayatımda kopyacılığa karşıyım eğer elektrik elektronik ve benzeri mesleklerde yapılan bir iş hazır devreler ile hazır kitler ile veya birinden yardım alınarak yapılacak bir iş değildir yanıla yanıla yapmak hata yapa yapa öğrenmek en sağlıklı üretim yoludur nekadar dışarıya muhtaç olmadan öz çalışmamız sayesinde yarattığımız projeler olursa okadar ülkemize ve halkımıza fayda sağlamış oluruz benim görüşüm budur eleştirenler olabilir saygım var.son olarak asla reklamını yaptığınız siteyi kötülemedim görüşümü ve amacımı belirttim.iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akorukmez -- 13 Ekim 2016; 23:19:47 >
  • akorukmez kullanıcısına yanıt
    sitemizde makaleler yeni yeni yazılamaya başladı ve devamı gelecek hem bilgi hem satış aşamalı bir sitedir.Ayrıca oradaki hazır robotları da kendimiz tarafımızdan yapılmıştır yani hazır değildir.Robotaki kodlara varana kadar biz yazdık bize aittir.Ama görüşünüze saygı duyarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.