Şimdi Ara

Pic programlama ve mikrodenetleyiciler üzerine....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gömülü sistemler üzerine öğrenmek ve bu alanda çalışmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor yazılımı PC den tek başıma öğrenebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patakus -- 31 Temmuz 2018; 16:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tabi bunları ne derece biliyorsun? bunları bilme dereceni kitaplarda bulunan konulardan kıyaslayabilirsin açarsın bir kitap konularına bakarsın dersin şu konuyu biliyorum,
    örnek c kitabı aldın;
    Array -> biliyorum
    Fonksiyonlar -> biliyorum
    struct -> bilmiyorum
    timer -> bilmiyorum
    ADC->biliyorum
    vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardımcıPilot -- 16 Ağustos 2018; 9:21:16 >
    hocam hiç birini bilmiyorum ben elektrikciyim babamla yüksek gerilim ag og işleri yapiyoruz on lisans elektrik 2. siniftayim seneye dgs var girip ℅100 ingilizce olan gazi marmar gibi yerlerde eem okumak istiyorum.

lisans'ı yüksek gerilim dersleri alarak bitirmek istiyorum ileride ag og yüksek gerilim işine devam edip babamdan sonra işin basina ben gecicem.

Bu 5 yillik surecte bilgisayar , kurs ve kitaplar vasitasiyla ARM ,PİC ,GÖMÜLÜ SİSTEMLER ve Altium

Desinger gibi programları öğrenmek istiyorum bunların hepsini ne derece kendim tek başima yapabilirim sonuçta muhendislikte yüksek gerilim dersleri alicam ve elektrikci olucam

elektronik dersleri derslerini almadan tek başima bu işi yapabilir miyim ileride mezun olunca beni yetiştirmeleri için pcb tasarımı yapan arge departmanlarında calişmak istiyorum.

DİP NOT: İlla elektronik mi okumam gerekiyor

• upppp

• şöyle söyleyim. Senin çalışma azmine bağlı kendinde öğrenirsin veya kursa da gidebilirsin ama kursların çoğu para tuzağı gidince sevinirsin aradan 3 ay geçer adamların sana birşey öğretmediği ortaya çıkar pişman olursun. Ders olarak alsan faydası dokunur ama senin yerinde olsam elimde hazır alanım var, Yüksek gerilim çok güzel bir alan, onunda argesi var memlekette yüksek gerilim bilen kaç kişi var adam akıllı zaten. Şimdi piyasada bir maker bir arge rüzgarı esiyor bu işlerin samimi olarak yapıldığına inanmıyorum para tuzağı, adam liseye gidiyor makerım ben 3d yazıcı yaptım dünyayı değiştirecem stiv capsımmm diyor(sadece montaj yapmış) ünide hukuk okuyor ve bir daha 3d printer vs.. elini sürmüyor hobi nerde....teknoloji nerde.... yok hani dünyayı değiştirecektin yok vs.. samimi gelmiyor bana. Arge yapan sağlam yerler var ama her arge embedded üzerinde olmuyor embedded bir "araç" sadece bir "TOOLS" mühendis tasarımı yapar herşeyini hesaplar bunu uygulama yapmak isterse uygulatır artık pc'de mi yapar fpga'da mı yapar bilemem buna şartlanmamak gerek. Üniversitelerde arge diye kakalanan şey okuma yazma bile bilmeyen 3 -5 dandirik akademisyenin MATLAB'de hazır kütüphane kullanarak yaptıkları değeri olmayan şeyler. İlla arge yapmak istiyorsan kendi bildiğin alanda ilerleye bilirsin.

• yardımcıPilot kullanıcısına yanıt
    Bide pek elektronik arge yapan ülkede firma yok daha çok otomasyon plc scada üzerine firmalar var

Bizim şantiyede eem den yeni mezun bir şefimiz diyor ki arkadaşlarımın hiç biri şuan iş bulamiyor

bende diyorum YG üzerine muhendislikte dersler alayım elektrikci olayim ayni zamanda tek başima lisans süresince gömülü sistemleri öğreneyim diyorum

mezun olunca 2 alandada çalışırım

• Türkiyede her alanda her iş yapılıyor ama firma sayısı çok az, arayıp bulmak girmek çalışmak zor. iki alanada hakim olmak istiyorsun hmm bence araştır iki alanında kesiştiği yer mutlaka vardır. bir firma bulursun çalışırsın bunun dışında özel sektörde gömülü işi yaparım aynı zamanda yüksek gerilim işi yaparım olayı çok zor(benim fikrim). bir işten diğerine vakit kalmaz kendi işini yaparsan ayrı tabi. bunun dışında kendine ayıracak vaktin olmayacak, bir proje gelir 6 ay nefes alamazsın bu yüzden iyi araştırıp iyi karar vermek lazım. kaliteli mühendislik yapmak istiyorsan bir alanda çok iyi bir şekilde ilerle iyi olduğunu düşündüğünde, diğerinide yanına koyarsın.
    hocam cok haklisiniz YG'yle PİC kesiştiği yerler yoktur bencede ama otomasyonla pic in kesistigi yerler var bu yüzden kontrol ve otomasyon mühendisligi okumak istiyorum ama 3 tane yer var okuyabilecegim 2 si ytü ve itü türkçe egitim digeride ytü ℅100 ingilizce egitimi

benim elektrik okuyup ayni zamanda PCB ögrenme sebebim mezun olunca rahatlikla iş bulayım diye

• Öncelikle temel bilgisayar donanımı bilgini geliştir. Sonra C programlama dilini öğren. C programlama dilini öğrenirken bir kitap al ve iyice oku. Kitaptaki örnekleri kendi bilgisayarında uygula. Ondan sonra bir mikrodenetleyici türü öğren. Mikrodenetleyici türü öğrenirken bu mikrodenetleyicilerle ilgili en az bir kitap al ve oradan çalış. Kendi kendine uygulamalar yap. Bilgisayara ya da sanal bilgisayara Debian gibi kararlı bir GNU/Linux dağıtımı kur ve Linux öğren. Linux derlemeyi ve Linux dağıtımı oluşturmayı öğren. C programlamayı Linux'ta da derlemeye çalış. Raspberry Pi gibi bir kart al ve yaptığın Linux dağıtımını ona yükle.

Çalışma sırasında biraz değişiklik olabilir. Uzamnlaşmak için azim ve sabır gerekir.

ileride bu alanda iş bulabilir miyim ? iş olanakları az ülkemizde aydınlatma sektörleri var suanlık bu alanda kendimi gelistirirsem bosh vestel gibi kurumsal sirketlerde calisabilir miyim

Orijinalden alıntı: patakus

Teşekkürler

ileride bu alanda iş bulabilir miyim ? iş olanakları az ülkemizde aydınlatma sektörleri var suanlık bu alanda kendimi gelistirirsem bosh vestel gibi kurumsal sirketlerde calisabilir miyim
    Yenilenebilir enerji kaynakların da ilerliyen dönemlerde çok büyük bir patlama olacak.

• PCB tasarımı eskisi kadar zor değil, bir mikroişlemci, birkaç sensör evolution boardlardan bakarak çizersin zibille videosu var her programın, PCB tasarımı tahminim anten filtre güç elektroniği gibi alanlarda biraz daha arge konusu ama bunlarla uğraşırsan gene vaktin kalmaz sen çalışkan olsan bile iş yeri sana 3 kişilik iş yaptırır(tecrübeme dayanarak söylüyorum) otomasyon da güzel alan vaktin varsa hepsine bak araştır hoşuna gideni yap, burada romantik olmamak lazım. Elinden gelenin en iyisini yapabileceğin bir alan seçmek önemli, çok reklam yapılıyor çok popüler konular var ama her zaman alanında en iyi olan bir numaradır. şu kötü bu kötü değil. eskiden mühendislik modaydı sonra tıp moda oldu, eskiden yüksek mühendislik modaydı şimdi yapay zeka vs.. ama bunlar gelip geçici şeyler(popülarite) sen alanında en iyi olmaya bak, eğer alanında uzman olursan dönemin adamı değil, her dönem adam olursun elinden iş kaçmaz. kendinden emin olursun, kendine güvenin gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardımcıPilot -- 17 Ağustos 2018; 16:22:11 >

• yardımcıPilot kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patakus -- 17 Ağustos 2018; 23:46:45 >

Orijinalden alıntı: yardımcıPilot

PCB tasarımı eskisi kadar zor değil, bir mikroişlemci, birkaç sensör evolution boardlardan bakarak çizersin zibille videosu var her programın, PCB tasarımı tahminim anten filtre güç elektroniği gibi alanlarda biraz daha arge konusu ama bunlarla uğraşırsan gene vaktin kalmaz sen çalışkan olsan bile iş yeri sana 3 kişilik iş yaptırır(tecrübeme dayanarak söylüyorum) otomasyon da güzel alan vaktin varsa hepsine bak araştır hoşuna gideni yap, burada romantik olmamak lazım. Elinden gelenin en iyisini yapabileceğin bir alan seçmek önemli, çok reklam yapılıyor çok popüler konular var ama her zaman alanında en iyi olan bir numaradır. şu kötü bu kötü değil. eskiden mühendislik modaydı sonra tıp moda oldu, eskiden yüksek mühendislik modaydı şimdi yapay zeka vs.. ama bunlar gelip geçici şeyler(popülarite) sen alanında en iyi olmaya bak, eğer alanında uzman olursan dönemin adamı değil, her dönem adam olursun elinden iş kaçmaz. kendinden emin olursun, kendine güvenin gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.