Şimdi Ara

Arda Güler'in Ailesinin Vizyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arda Güler üzerinden Türk aile yapısını eleştireceğim.

Futbol takip etmiyorum ama Arda'yı seyrediyorum ve takdir ediyorum. Dünyanın en büyük futbol kulübünde çok güzel bir performans gösteriyor ve geleceği parlak. Yolu açık olsun, milli gururumuz.

Hakkında biraz araştırma ve gözlem yaptım.

-Yaşına göre çok olgun
    -19 yaşında ama 25 gibi davranıyor
    -Usturuplu bir gol sevinci var
    -Röportajlarda akıcı ve güzel konuşuyor
    -Takım içinde ve dışında çok efendi
    -Çok çalışkan ve hırslı
    -Basketbolcu bir kız arkadaşı var ve seviyeli bir ilişkileri var, gösterişten uzak
    -Mutlu ve huzurlu
    -İşini seviyor, insanlar da onu seviyor
    -Kısaca ailesi iyi yetiştirmiş.

Gençlerbirliği altyapısında yetişmiş ve parlamış, ailece Fenerli oldukları için Fb'ye transfer olmuş, oradan Real'e.

Şimdi efendim; Arda daha küçücükken babası, sol ayaklı bir futbolcu olsun diye evde sol ayağının önüne balon koyarmış. arda sağ ile vururmuş babası tekrar sola koyarmış sol ile vursun diye, arda yine sağ... Böyle böyle arda solak bir futbolcu olmuş.

Yönlendirme daha bebekken başlamış.

Yine kariyerini bizzat babası çizmiş, Gençlerbirliği-Fb-Real

Annesi ve ablası da daima Arda'nın destekçisi olmuş.

Jlasik türk aile yapısından uzak, seküler bir imajları var.

Peki...

Bizim zamanımızda top oynamak boş iş görülürdü, beden dersi değersiz görülürdü, varsa yoksa ders çalış test çöz...

Çok top oynayana serseri gözüyle bakılırdı, akşam ezanıyla evlere girilirdi.

Arda Güler'le giriş yaptığım için futbol dışındaki sporlardan ve sanat dallarından hiç bahsetmedim (basket, voleybol, resim vs)

Ülkemizde güya zengin ve büyük adam olacak kafasıyla yetiştirilip doktor, mühendis, avukat, mimar vs yapılan nice insan var. eminim birçoğu futbolda olsun başka alanlarda olsun çok başarılı idiler ama engellenip ders çalışmaya yönlendirildiler. Son tahlilde kim daha çok para kazanıyor? Kim daha mutlu? Kim daha prestijli?

İşte Arda Güler toplumun bu tezini çürüten güncel en büyük örnektir.

Sadece Arda mı?
    Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu, Mesut Özil, Mete Gazoz, Taha Akgül... Siz tamamlayın.

Biizim aile yapımız eline attığı her şeyi çürütme üzere kurulu. Değer düşürme, potansiyel harcama üzerine kurulu.

Ebeveyn ve evlat zihniyeti birbirine çok uzak. Anlaşmak, bir paydada buluşmak mümkün değil. Çocuklar, gençler heba oluyor.

Bu millet tarihte böyle horlanmamıştır. İnşaallah güzel günler görürüz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• doğru diyorsun bana da kimse yol göstermedi bu zamana kadar bu yüzden baya yanlış kararlar verdim

• Bu konuda görüşlerini okumak istediğim isim @BekirTemel

• Çocuk aile yönünden şanslı evet ama yeteneğini yadsiyamazsiniz babasının bu yeteneğini keşfetmesi onun için büyük şans olmuş ama dediğiniz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahatlıprens -- 21 Mayıs 2024; 20:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

arda güler iyi bi çocuğa benziyor ama göz önünde biri zaten tr gibi bi toplumdan çıkmışsa yurtdışında bi cin çarpmışa dönebilir ya da döndürürler farkettiyseniz arda marda kimse saha dışında gündeme gelmez ne yaptı etti bilinmez ya da gizlenir, arda efendi biri sahada arda turan gibi krampon falan atmaz boş yapmaz ama transfer süreci için aynı şeyleri söyleyemem fenerden gidecek her oyuncu benim için şaibeli transferdir, gsde harikalar yaratsan 1 kuruş etmezsin ama fbjk de 2 güzel harekete 20 den kapı açılır bu ortamda haklı yorum yapılamaz demek ki işin içinde başka faktörler var, haliyle futbol konuşamaya gerek yok, bence artık futbol konuşmayta gerek yok çünkü messi ronaldo rekabet ayağına hem dünyanın hem futbolun içinden geçtiler ortada heyecan mücadele takım seyir zevki kalmadı

• Okumamis aile, tum omru okumayi hayal etmekle gecmis. Ayrica okuyarak, kiytirik 2 yillik bi bolum bile olsa devlete atanip en az 40k alma ihtimali mi daha yuksek,

Yoksa futbolcu olup yuz binler mi? Bence ailelerin okumaya tesvikinde bir sikinti yok, sikinti hukumetin sistemsizliginde. Senin hangi meslege kac kisi ihtiyacin var, bunlardan fazlasini meslek liselerine, cirakliga yonlendiriyor musun?

Sen okudun, simdi kendi cocugunu profesyonel spora yonlendirebilirsin. Ama senin ailen icin cok buyuk riskti bu, muhtemelen akillari da ermezdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Türk aile yapısıyla yetişse zaten dünyanın en büyük kulubune gidemezdi.

Futbol oynayan gençler Mert Hakan Yandaş denen ahlaksızı örnek almasınlar,Arda Güleri örnek alsınlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ülkedeki ebeveynler ne yazık ki çok reziller. çocukları için para dökmeyi anne babalık yapmak zannedip bir de marifetmiş gibi her tansiyon yükseldiğinde bunu anlatırlar. kardeşim sen beni dünyaya getirdin bunları zaten yapmak zorundasın? sanki bir lütufmuş gibi söyler dururlar. asıl anne babalık para dökmekle vs değil, çocuğu erken yaşta hayata doğru bir şekilde hazırlayarak, rehberlik ederek, onu yönlendirerek, onu cesaretlendirerek, ona inandığını hissettirerek, kendini keşfetmesini sağlayarak, ilgi duyduğu alanda ustalaşmasını sağlayarak olur. aksi halde 30 yaşına gelip ne halt yiyeceğini bilemeyen bireyler ortaya çıkar. işin kötüsü de böyle durumda olduğunuzda suçlu siz olursunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 23 Mayıs 2024; 17:32:21 >
  • abicim sol ayaklı olsun diye cocuga onlarca kez balon vurdurmakla, gidip zorla ders calıstırmanın ne farkı var? arda sanslıymış yatkınlığı varmış futbola. bunun gibi spora ya da futbola yaktınlığı olmayıp fanboy babalar yüzünden zorla spor yaptırılan onlarca da cocuk var. arda basarılı oldu şimdi çok para kazanıyo diye mi ailesinin yaptığı iyi oluyor :D ee bunun gibi onlarca basarılı olamayan cocuk futbolcu var babası yüzünden sürekli sagdan sola sürüklenmiş ?

cocugu futbolcu yaptı diye mi seküler aile oluyor :D :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 23 Mayıs 2024; 17:46:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.